- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Aktív témák
-
subidu
tag
válasz
JohnyBlue #40707 üzenetére
A 17-55 dx objektív, a 24-70-es pedig Fx. Hát igen, a gari elég gáz a nikonnál, a tamronos nagyon vevőcsalogató, de ettől függetlenül maradnék a nikonnál. Egyedüli alternatíva a 24-70-es nikon. Telének előbb utóbb megvenném a 70-200-ast, mert ismerve magamat nem lennék elégedett a 70-300-as gyenge fényerejével
-
j.bravo
addikt
válasz
JohnyBlue #40619 üzenetére
Ezzel a cuccal (ingyenes) még a d50-et is el lehet sütni PC-ről
-
törölt tag
válasz
JohnyBlue #39869 üzenetére
Szokszó nélkül.. engem kikapcsol
1.2-es Fiat Punto-val egyhuzamban Hamburg-Bécs Németország történetének egyik legnagyobb viharában pár éve.. üvegen 150 a pályán ahogy a csövön kifért, emelkedőn 120, lejtőben 160, de reggel 6-os indulással este már Bécsben voltunk és anyám hülyére parázott hogy kidőlök, azért nem vállaltam be a maradék ötöt Debrecenig(Hoztunk haza egy gyönyörű, makulátlan C vekit).
-
Freddy76
addikt
válasz
JohnyBlue #39830 üzenetére
Ehhez már nem veszek semmilyen lomot, max. a 35-öt cserélem 50-re... Akartam venni, de pont azért nem veszek, hogy ne kelljen sok mindent eladni, ha úgy alakul.
Anno a csere oka egyértelműen a méret volt, most több egyéb ok mellett - amint leírtam - az volt a legfőbb motiváló, hogy adott időben bukó nélkül tudtam "becserélni" az egész rendszert, egy próbát már csak a kütyüzés miatt megért... Az okokat leírtam. De igazából most ott vagyok, hogy mindegy, melyik cucc van a kezemben, ha letennék elém a mostani szettet, meg azt, amit eladtam, nem is tudom, melyiket vinném... Mindkettő kurva jó, mindkettő tudja mindazt, amit egy hozzám hasonló amatőr elvárhat. Mindkettőnek van előnye/hátránya, amit a másik nem tud behozni, a képminőség meg ugyanolyan jó mindkettőnél.
Az olynál fincsi lom a 45/1.8 volt, de azt tudja az 50/1.8G is. A 20/1.7 volt olyan lom, aminek itt nincs ésszerű árú megfelelője. Ha sok pénzem lenne, mindkettőt tartanám.
-
zool1
őstag
válasz
JohnyBlue #39821 üzenetére
+1
Mondjuk annyiban igaza van TeeJay kollégának hogy a portrémarkolat azért lett kitalálva, hogy az állóképeknél kényelmesebb legyen a gép fogása(expogomb a markolaton). Az akksi + egyéb gombok rajta már csak jóság. Az már csak az én gondom, hogy én a portrémarkolaton levő expogombot nem használom.
-
MC Pite
veterán
válasz
JohnyBlue #39736 üzenetére
Akár a sigma, akár a tamron teszteket olvasom, a nem (mindegyiknél) túl gyors fókusz, az 50mm-en való lágyulás, és a rekeszelve elég éles kép amik felmerülnek, az meg azért nem frankó. De annyira nem lehetnek vacakok mint írják egyes helyeken, meg sokan örömmel használják hogy ilyen fasza.
Lehet hogy szűk a 28, de most 50mm van fent szinte mindig, ahhoz képest marha nagy játékteret ad, de a 18-105el sem nagyon megyek le 30mm alá. -
MC Pite
veterán
válasz
JohnyBlue #39732 üzenetére
Ööööhm... Hát, 18-105 kiváltására jó lenne, bár ahhoz q..a drága
. Ha meg csilliomos lennék és lenne déhaccáz, akkor meg nem adnám 2,8 alá, jó lenne a 24-70
Nem nagyon hiszem hogy a 17-50 ki tudná váltani az 1.8G-met, mert ha igen, az kéne egy 55-200al és kész. Meg hát statikus témánál jó lenne az a stabi, nem tudom mennyivel rosszabb a stabi nélkülinél...szerk: A másik, hogy gondoltam veszek használtan másnem 17-50/28-75ből kipróbálásra, de azt sem tudtam igazán eldönteni hogy melyik kéne. Pontosabban tudom hogy a nagyobb kéne, de akkor meg alul lenne hiányérzetem néha, és az megint nem fasza
. Vagy 28-75 +18-200, de akkor gyors, éles ( akár stabis) obinak kéne hogy legyen a 2,8as, de ez megint nem klappol tudomásom szerint
.
-
-
-
Real_Necro
veterán
válasz
JohnyBlue #37786 üzenetére
Szerintem általános vakuzásra tökéletes lesz, csak el kell dönteni mi kell az embernek.
Ha Auto FP helyett wireless kell, akkor a sima SP-690-et kell megvenni. Ha nem kell auto fp, akkor sp-690 mark II. Most így elég lesz nekem ez a Mark II, aztán majd ha ott tartok szerintem beszerzek mellé egy simát és akkor lesz egy ilyen is meg egy olyan is.
-
L4mie
veterán
válasz
JohnyBlue #37786 üzenetére
vagy a jó öreg [YN 565 EX]
persze van nikonos is, ha jól tudom. -
-
Real_Necro
veterán
válasz
JohnyBlue #35699 üzenetére
Igen, ez az elektronyos jeleket is továbbítja.
Amúgy tetszett az SB-700, bár még mindig típushibának tartom, hogy nehezebben mozog a feje. Freddy vakujánál is ezt tapasztaltam. Szóval tetszik, csak strobis vakut is szeretnék, meg sokam sincs rá, mert mellette fényerős zoomobira gyűjtök.
-
MC Pite
veterán
válasz
JohnyBlue #35546 üzenetére
A taposásnál a mágneses védelem izgisebben hangzik, bár nem tapasztaltam hogy nagyon érzékenyek lennének erre. A B terv az ugyanennyibe kerülő SanDisk Extreme Pro 8 GB SDHC (45MB/sec) Sztem pont ilyen: [link-refurbished]. Bár bontatlan 30/25megás 10dolcsi.
Itt mondjuk azt írják hogy a 30/45/95 megás között nincs különbség (logikus végülis, csak nem találom sehol mennyi a váz vége). Itt 9 mega körül mérnek a D7000el, amire a pixinfó ezt írja: '20000 KiB/s SanDisk Extreme 30 MB/s SDHC kártyával, RAW formátumban.'
D5000-re 12 300 KByte/set mértek rawban a pixinfónál.Kleroo, olvvastam,kb 4000Ft-ból keresek olyat ami tuti nem limitál, ezért kezdtem keresgélni mit tudhat a váz. De úgy tűnik a 30as (jó, papírforma, a 8 gigás írni 25megával tud szekvenciálisan, azaz 15 és 20 mega között lehet a reális) Sandisk már nem limitál (vagy a Samu sem).
-
Kleroo
veterán
válasz
JohnyBlue #35445 üzenetére
"picike"?
Hát szerintem etalonzsírkirályatomjó,és még szép is.
A Döhéccászon F4-en is karcol. Ha egyetlen obit rakhatnék fel,ami elérhető áron van,akkor az tuti ez lenne. No persze nem lőttem vele sok képet,de a tesztekben olvasottakat tapasztaltam.Az ingyenes tárhely nekem szól? Elvileg a Sugarsync igencsak az. Bár valami nem stimm vele...
-
L4mie
veterán
válasz
JohnyBlue #34811 üzenetére
oké oké, csak pörgök forgok, kv elvonásom volt most meg jól bepótoltam
Szóval, üdv megint mindenkink rövidke fórumkihagyás után,
érdeklődnék, nem esett-e továbbra is jelentős mértékben a D7k áramert ennek kifejezetten örülnék.
De csak poénból érdeklődök (mert úgyse esett), meg beköszönés miatt, mert annyit írtatok az elmúlt héten, hogy nem bírtam átolvasni 2 óra alatt és még ott a többi topic is.
-
törölt tag
válasz
JohnyBlue #32899 üzenetére
Eeeegen, de elég csak 1x megvenni, utána sokáig jól szolgál. Esővédő a külső köpenye és kifordítva is ráhúzható, akkor meg a hőtől véd meg (hő- és fényvisszaverő). Ráakasztható állvány, több helyen is, és hát a nyakpánt ötlet is klassz: a nyakadban lóg a gép, de nem a nyakad tartja
hanem a vállcsúcs körül 2 ponton rögzítve van a pánt és kész, gerincen a gépváz terhe is, nem csak a táskáé és a nyakad szabad.
Szeretem az innovatív cuccokat. Mondjuk nem olcsó, de én most gyűjtök már egy ideje, kicsit lazítom a gyeplőt most. Tavasszal Bali (ha minden jól megy).
-
törölt tag
válasz
JohnyBlue #32891 üzenetére
Kata Bumblebee UL220 vagy 22.. ? Van nyakpantja es a gepet a vallam-hatam tartja a "nyakamban", nem a nyakam. Na ugy jo pl. es tolem lehet nehezebb is. De 40 fokban nem fogom az izzadt nyakammal csatakosra koszolni a nyakpantot, inkabb kezben fogtam
Majd veszek ra vmi gagyi koszolhato pantot.
Vagy parnazottat, moshatot.. vmit nezek. Szeretek vigyazni a cuccaimra.
-
Crob
tag
válasz
JohnyBlue #32347 üzenetére
hátigen, én is ennek örülök
más: tanácsokat szeretnék kérni állvány ügyben, volt a régi bridgemhez egy kis hamám, de az elég gyenge lábakon áll persze ekkora súly alatt, ti mit ajánlanátok elfogadható minőségben, kedvező áron? Ahogy elkezdtem nézelődni a Cullmann primax 180-on akadt meg a szemem, ilyenről van valakinek tapasztalta esetleg?
-
flash-
veterán
-
balpis
őstag
válasz
JohnyBlue #32215 üzenetére
nem feltétlen jobb, másra való:
Az active mód engedi a "svenkelést", azaz követheted a tárgyat a géppel és közben tdsz exponálni. A normál módban inkább fixen tartott gépreoptimalizáltak.
De szerintem ez az objektív manuáljában le is van írva (18. oldal).Bár valóban, most megnéztem, a manual szerint mozgó járműből fotózva javasolt az active állás, és finom követő mozgást enged a normál módban is...
lassan írok És már közben ugyanerre jutottál
-
Kleroo
veterán
válasz
JohnyBlue #26607 üzenetére
Szerintem 3db.
Mert ha fogod magad,és bemész az adott üzletbe,hogy meg szeretnéd venni,és láttad a honlapon,hogy van,akkor nem hiszem,hogy azt mondják,hogy ja, az a másik BP-i üzletben van(így semmi értelme a jelzésnek,hogy van-e vagy nincs...)
3db-ot meg csak nem vesznek meg,ahhoz azért drága obi.(Bár ennyiért bombajó.)
-
Sucuka
senior tag
válasz
JohnyBlue #18362 üzenetére
Dehogy szólsz bele.
Figyelmedbe ajánlom a bajai halfőző honlapját: nem csak a halfőzésről van szó, lesz ott mindenféle, "jók a pogramok"
Meg aztán kísérletező kedvű vagyok. Hátha valaki "megszán"
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest