- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
JohnyBlue
addikt
válasz
kemalboy01 #35527 üzenetére
Jól tetted, hogy ide is beírtad
Én is csak gratulálni tudok a gépezethez. Szép fényeket !
Most már várjuk a képeket
-
Balinov
titán
válasz
kemalboy01 #35519 üzenetére
nemcsodalom, gratula, szep fenyeket
-
A Zéé
addikt
válasz
kemalboy01 #33495 üzenetére
Még mindig nem vettél gépet?
Kb fél éve is ugyanezt kérdezted -
Kleroo
veterán
válasz
kemalboy01 #33495 üzenetére
Szia!
Még pletykák sem igazán vannak.
Egyedül a D600-ról vannak igaznak tűnő pleytkák.
Esetleg D400, de az még nagyon ködös milyen lesz.Nem érdemes várakozni. Ha a D7k fogása jó számodra,akkor irány megvenni.
Már a D90 is eléri azt a szintet,hogy csak üvegeket kelljen cserélni előtte(és jobban megéri az árát),de a D7k szintje tényleg tökéletesen elég a hologram korszakig.szerk: Használt D300/s is jó vétel lehet,ha az előnyei fontosabbak számodra.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
kemalboy01 #31794 üzenetére
Akik tutira adnak hivatalos NIKON gart
-
Real_Necro
veterán
válasz
kemalboy01 #31794 üzenetére
Így gyorsabb:
-
A Zéé
addikt
válasz
kemalboy01 #31042 üzenetére
1500$ és 10.000 yüan-t olvastam eddig, ez alulról közelíti a 400k-t áfa nélkül, szóval szerintem olyan 500k környéke lesz legalább a "bótba" (szerintem inkább több)
D5100 D7000 környékére előbb-utóbb (értsd: karácsony előtt nem hiszem) jön valami váz, de látom D7k van tervben, szerintem ne várj rájuk, mert biztos magasan kezdenek majd árban, meg azt se nagyon tudni, hogy hogyan alakul majd a DX paletta...
-
Throme
veterán
válasz
kemalboy01 #29403 üzenetére
Azta _urva! 250k a 18-105-el.....pff
Szerintem 5100+18-105, bár az is 200k felett van.
Nem tudom azt írtad-e, hogy csak új érdekel....Most nem emléxem a D3200-ben már raktak bracketing-et és infrás távkioldót, de én mindkettőt használom a D5k-ban.
Nézem a képeket, úgy látszik már van benne infra távkioldás..Ha számít a kihajtható lcd, akkor 1értelmű a döntés.
Azért még fogdosd meg mind2-t!
az a vicc hogy 250-ből kijön egy D90 + 18-105vr és még marad is...
-
Kleroo
veterán
válasz
kemalboy01 #29403 üzenetére
Én D90-et ha igazán a fotózás érdekel.
De egyébként:
Én megvárnám amíg lenyomja a D5100 árát,és D5100.
Vagy ha fontos a minél nagyobb nyomat/tájfotó izgat,akkor a 24MP-ből sokat ki lehet majd hozni egy minőségi obival.Valamint a videó részleg is tovább fejlődött. Igazából a D5100 nem is különösebben jobb így első hasraütésre.
Ha jobb lowlight kell akkor D5100. Ha nagyobb elérhető felbontás(itt arra gondolj,hogy A2-A1 képméret) akkor D3200.Tehát D90
-
Throme
veterán
válasz
kemalboy01 #29328 üzenetére
De csak azért, hogy olcsóbb legyen a D3200/5100 közül valamelyik
aleister: Én nem azért kérdeztem amit kérdeztem, hogy az említett forumtársnak nekiessen valaki, csak tényleg jó lenne ezt tudni, mert általában csak vagdalkozásnak tartom ezeket az anyaghasználati kifogásokat. Lehet nem jól látom, de akkor valaki csak megírja hogy is van ez...
Lehet a D7k külső műanyag borítása is abból a granulátumot használja, amit elődei. Ok, hogy ott már a külső alatt komolyabb dolgok is megtalálhatók.
Ugyan úgy szokták leszólni pl a canon 1100D-t (tudom másik topic...), aminek gyakorlatilag hiányzik a csúszásgátlóbb gumírozása, de azt írják róla hogy jól egyban van és nem recseg. -
spanyoll
addikt
válasz
kemalboy01 #29319 üzenetére
Ha kijön az 5200 akkor az lesz. Ha nem akkor más.
@#29318 acsati: Én sem ismerem annyira a d3000-et de egyet értek aleisterrel. Inkább vásárolgass obikat, aztán ráérsz majd cserélgetni ha kinőtted a masinát végleg.
Szerintem valaki csak akkor vegyen új vázat, ha a régit már tényleg kinőtte és szenved, hogy Úristen, ezt és ezt a képet nem tudtam megcsinálni úgy ahogy az a fejemben megszületett mert a mostoha masinám bekorlátozott. Addig pedig bőven lehet vásárolni soksok üveget (sajna olyan sokat valószínűleg nem) , ami a későbbi vázon is jó lesz, persze attól függően, hogy milyen jellegű az upgrade.
-
Kleroo
veterán
válasz
kemalboy01 #29319 üzenetére
Az éterben sok pletyka kering,hogy lesz/jön-e utód adott gépnek,de szerintem a D5100 még egy jó ideig utód nélkül lesz.
Vagy végül is a D3200 is tekinthető félig-meddig annak(hasonló vázméret,hasonló feature lista,papíron komolyabb szenzor,jobb videó).És az is lehet,hogy eléggé eltérő gép lesz az igazi utódja.(feljebb pozicionált D7k utód,vagy D300s-sel közös utód,ect.. miatt)
De úgy egyébként a D5100-al nincs semmi baj. Nem szorul utódlásra.
Aki "fotográfusabb" masinát akar,az D90-et vesz, aki "feature-teli" masinát (nem tudok rá jó szót találni.) az D5100-at, aki pedig nem akar kompromisszumot, az megveszi a D7000-et.
-
TayRol
nagyúr
válasz
kemalboy01 #29216 üzenetére
-
Kleroo
veterán
válasz
kemalboy01 #28653 üzenetére
16-85 vs 18-105
16-85:
Komolyabb építés,2mm előny széles-látón, 20mm hátrány tele tartományban,kisebb torzítás(ami utólag 1 kattintással remekül orvoslható)
"Egykutya" képminőség.És azért ennyire drága mert csak.
Ott vétett hibát a Nikon,hogy nem ad különösebb pluszt.És képminőségben a kisebb tesók is nagyon jók.De ezt hamarosan orvosolja egy 16-86/f4 személyében.18-55 vs 18-105
Itt már nem merek állást foglalni csak képminőség terén. Az én példányaimnál szebb képet adott a 18-105. De ez bőven a szórás miatt is lehet. Nagyjából egy minőséget tudnak.(kiváló)
A 18-55 kisebb,könnyebb,kompaktabb,valamint makróra sem felejtős.
A 18-105 nagyobb,de szerintem az átfogása,és emellett nyújtott minősége egyértelműen sokkal jobb vétellé teszi. -
TayRol
nagyúr
válasz
kemalboy01 #28653 üzenetére
ez egy jó kérdés. annyival nem jobb a 18-105-nél amennyivel drágább.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Napelem
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest