Hirdetés
- Yettel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
válasz
att88ila
üzenetére
plusz egy kis segitseg.
-
att88ila
tag
Helo!
Akinek már van s3000 meg van e vele elégedve?Meg meddig birja az akkuja amit adnak hozzá? -
aginor
veterán
Sziasztok!
A hétvégére szükségem lenne egy 200-300mm végű minimum AF-D objektívre kölcsön (természetesen én is tudok adni cserét). Ha valaki tud segíteni, kérem keressen meg, hogy megbeszéljük a részleteket.

-
hemaka
nagyúr
válasz
att88ila
üzenetére
Ez a Nagy Nikon DSLR topik.
De ahogy látom a leírásokban, van. -
att88ila
tag
Helo!
Nikon s3000 van magyar menű? -
törölt tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Igaz, a te példányod nem.
Viszont nem akartalak egy hónap múlva azzal hívni, ha nincs rá szükséged akkor visszavenném. :-) Így hát egy rövid 80-200 kitérő után beszereztem egy másik darabot. Parádés kis obi ez.Nálam úgy alakult, hogy mostanában építek új rendszert. Mindent eladtam, de rövid tele tartományban ez az obi lesz az első amit kipróbálok egy új vázon.
-
törölt tag
válasz
t72killer
üzenetére
tokina 50 -135
A back talán igaz, talán nem, minden estre ezen a képen a bal pajesznál látható a jelenség. Ezt eddig nem figyeltem.
Az obi mentségére legyen felhozva, ez az egyetlen szemére vethető hibája. A végén max. nyíláson lágyacska és minimális vignettálás jellemező, de ha rekeszelsz egy picit, onnantól csak felsőfokon. Ha valaki bírja a súlyát, akkor ideális portré obi lehet. Nekem ez volt az első három teszt kockám vele még két éve. Nálam is maradt. -
t72killer
titán
válasz
üzenetére
Jó képek, viszont az f/2.8-as elég komoly backfocus-t mutat: a pengeélesség síkja nem a szemeknél, hanem a fül előtt van kicsit. Ha Live-view-ban lősz 1-2 mintát, akkor csodát láthatunk

Nincs kizárva, hogy a tesztelők is belefutottak a bakcfocusba és életlennek nyilvánították a képet anélkül, h utánanéznének...
Mindenesetre a maximum élesség mindenképp jobb, mint amit a tesztek mondanak. Ő a sigma 50-150 HSM-II amúgy?
-
kricsi81
senior tag
Nincs valakinek eladó AF-S 50/1.4-je?

És 85/1.8-ja? -
charlie_hu
aktív tag
válasz
charlie_hu
üzenetére
az általánosan ismerteken kívül, hogy a bokeh az karikás (hmm, bár ez lehet, hogy nem is hátrány annyira, más jellegű képeket lehet készíteni), szűrőt lehetetlen rakni rá (akkora méretbe ugye), meg fix a rekesz
-
charlie_hu
aktív tag
tükrös nagylátója van valakinek? van ezeknek olyan hátránya ami a technológiából adódik?
Mert a kis méret és az olcsóság (legalábbis használtan) mellette szól.
-
t_a_m_a_s
addikt
Érdekes dolog ez a nagylátózás, sajna a jó üveg baromira drága. Nekem egy tamron 11-18-am van, nem egy világbajnok optika (ráadásul nem is motoros, így nekem nincs AF), de annyira csípem a nagylátó perspektíváját, hogy nem érdekel különösebben a már-már kompaktos képminőség
Használtan 50K HUF volt... -
t72killer
titán
A tokinának nagyon nagy a színihibája - máskülönben kiváló optika, tűéles képeket produkál. A 12-24-gyel az a bajom, hogy f/4

Visszatérve a sigma 50-150-hez, a 2. verzión állítólag javítottak. Bár vicces, hogy ahol tesztet találtam róla, pont egy decentrikus példányt fogtak ki.
-
t72killer
titán
válasz
kricsi81
üzenetére
igen, a 105-ös VR-re gondoltam, nagyon szépen rajzol. Kár, hogy a sigma 50-150 olyan gyatrán rajzol a hosszú végén (ez sajnos igaz a tokina 50-135-re is), el tudnám viselni egy zoom rugalmasságát is a témában

A 70-200-asok jók, viszont nagyon nehezek. Épp arra gondoltam, mit vinnék, ha meghívnak esküvőfotózásra. -
t72killer
titán
válasz
Zola007
üzenetére
7végén ráakasztom a gépre és telszek fel pár képet. Nemigen használtam nyitva
Pár kezdeti kép után átálltam konstans f/8-ra.A 85-ösön gondolkozom még, az sincs kizárva, hogy egy 2.8/105 körüli makró lesz helyette: azis jó portrézni, f/1.4-1.8-nál uis túl kicsi a DOF (modell orra éles, de a füle már nem+hasonlók). Bár az 1.4-es fényerő (és az ezen produkált jó teljesítmény) is jól hangzik alkonyati/hajnali képekhez.
-
Zola007
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
85-ösből inkább a Nikon 85/1.8-t választanám
Az egy nagyon jó üveg és ennél a párosításnál már - nekem - végképp nem érné meg a sok kompromisszum (blende, AF, garancia)Sigma 10-20-ról érdekes amit írsz, néztem vele jó pár képet és nekem teljesen jónak tűnt széltől szélig
Pedig érdekel vagy ez vagy a 12-24
Tudnál dobni egy képet nyitott rekeszen? (mailem a profilomban) -
t72killer
titán
válasz
Balinov
üzenetére
igazából ez a 2.8/14-es nikkor alternatívája, annak az ára meg 1000€ felett van használtan is (annak ellenére, hogy utóbbi lényegesen csúnyább CA-t és gyengébb felbontást produkál).
Énis kivárok még, egyrészt legyen vevőm a sigma 10-20-ra, illetve legyen kicsit bővebb választék a chipes verziókból, jó volna egyet 300€ alatt kifogni. Kifejezetten örülnék a 2.8-as fényerőnek (ha más nem, akkor azért, mert így f/4en már tökéletesen éles, kb vignettálatlan képet ad)
-
Balinov
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Koszi az infokat es a linkeket. Ahogy nezem ez nem annyira olcso, szoval mivel ugyis egy wide angle utan acsingozok, inkabb kivarok es sporolok meg egy fel evet, minthogy egy ilyen bizonytalan kimenetelu beszerzesbe beleugorjak.
persze kivancsisagbol atolvasom, amit ajanlottal
udv
B. -
t72killer
titán
válasz
Balinov
üzenetére
Walimex nem-chippelt verzió (chippeltet nem láttam még a németeknél)
Samyang chippelt változat.Teszt1 (itt tesztelik full-framen is - bár ott elvérzik), Teszt2
Az AF-chip azért kell bele, mert közli az olcsóbb vázakkal (D7000/D90 alatt), hogy mennyi a rekesz/fókusztáv - így működik a fénymérés pl egy D5000-rel vagy D3100-zal is.
#16567: 14-esből még nem vettem, csak a 8as halszemből. A 300 fontot kicsit sokallom érte, még töröm rajt' a fejem (+ nézegetem az 1.4/85-öst is, azis egész jól sikerült darab, csak nagyon kár, hogy nem AF)
Jelenleg egy sigma 10-20asom van, és nem tetszik a kép széle
f/8-on még elmegy, de nyitottabb rekesznél katasztrófa. Másrészt SzVSz ilyen tartományban nem jelent sokat a zoom. 18mm-től már uis ott a kitobi, 10mm meg már természetellenesen széles, nagyon durvák a perspektivikus hatások (barátnőmnek pl ekkora látószögnél már jobban tetszik a halszem) -
t72killer
titán
válasz
Zola007
üzenetére
Esetleg a Samyang/walimex/rokinon 14mm-eseknek érdemes egy esélyt andi, ennél (80-100kHUF) kicsivel olcsóbban beszerezhetők ebayről, és verik minőségben a sigma 10-20at, nikon 10-24et.
Első megközelítésben a 18-105-ös kitobit ajánlom költségkímélő megoldásként, utána egy chippelt Samyang 2.8/14 végül egy használható tele (pl AFS 70-300VR vagy sigma 2.8/150 macro)
-
nesa
veterán
válasz
fireproof
üzenetére
Nemakarlak elkeseriteni de ez az obi pont nem nagylato (52,5mm re jon ki)
Inkabb sigma 10-20 vagy hasonlo obit nezz. -
fireproof
őstag
Ilyen képet hogyan tudok készíteni?

-
Zola007
veterán
válasz
fireproof
üzenetére
"Sajnos" olyan témába szerettél bele, ami sokrétű és szeretnéd is több területét művelni.
A beltéri, állványos fotó és a gyors mozgó tárgyak lekapása eléggé a két véglet.
Minden attól függ, hogy rövid és hosszútávon mennyit szánsz a dologra.
Ennek függvényében lehet variálni a dolgokkal.Első körben mennyi az a pénzmag, amit beáldoznál a témára?
-
fireproof
őstag
Köszönöm a segítséget. Hát jelenleg egy hama alpha 60 állványom van de ez eléggé "nyüzüge" és jó lenen egy jobb állvány mert gondolom azért az is sokat segít. Csak azért azoknak is borsos ára van.

-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
fireproof
üzenetére
Szia,
amilyen helyszíneket írtál, arra valóban elég egy kitobi is, hisz viszonylag közel tudsz menni az autókhoz, a 18-105 szerintem jó választás. Amit én tapasztalatból tudok: Ringen pl ha nem engednek be a szervízútra (és nagyobb rendezvényen nem engednek be...), a 200mm simán kevés. Zárt térben (Közlekedési Múzeum, BNV pavilonok, OT expó) elkél egy fényerős üveg, mert sokszor kevés a fény. Ilyenkor az időpontot kell úgy megválasztanod, hogy minél kevesebben legyenek, tudj helyezkedni, komponálni.
-
Karima
őstag
Nekem egyébként van egy eladó 55-200vr-em, ha érdekel..
Makrora pedig a Tamron 90mm 2.8 SP Di-t javaslom. Nekem az van, és nagyon bejött. Azt szoktam olvasni, hogy a sigmánál jobb, és amikor ezt a kettőt hasonlítják össze, akkor mindig a tamront ajánlják inkább.
-
Zola007
veterán
válasz
fireproof
üzenetére
Neked a legjobban egy Tokina 50-135/2.8 felene meg szerintem, de az már zsebbenyúlósabb darab.
Bár ha régi hobbi, akkor talán érdemes rá.Fixxel szerintem nem tudsz megoldani egy kiállítást sem, főleg ha több autót egyszerre, vagy belteret is akarsz fotózni.
Kezdetnek egyébkén nem rossz a 18-105, főleg ha eladod a 18-55-t, akkor olcsón kijön a váltás, bár csak annyival lépsz előre, hogy dupla lesz a lefedett táv.
Tele zoomból pedig az 55-300 áll most a megfizethető kategóriában, használtan még nem nagyon van belőle, de most egy kicsit megindult az ára lefelé.
-
evo87
őstag
Meg az éjszakaihoz nem elég csak egy objektív.
Viszont én is autókat fotózok, állót, mozgót egyaránt egy online autós magazinnak. Mivel szűk volt a pénztárcám, eddig egy 35-80mm -es obi dolgozott alattam, de hamarosan érkezik egy 17-55-ös VR, ami várhatóan hoz egy kis javulást, aztán később egy 55-200mm, esetleg igényesebb képekhez 35-70mm 2.8. De utóbbiakhoz még türelem kell.
-
Zola007
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Oldásbeli eltérés is van köztük, de ez úgyis az egyes adott ragasztókra érvényes a polárosság függvényében.
Azt nem fogjuk megtudni, hogy milyen ragasztó van a lencsetagban, de mivel a frontlencse is sokszor nem egy elemű, hanem ragasztott, így itt van a legnagyobb jelentősége.
Pl a Zeiss mikroszkópok kézikönyvet láttam, ami kimondottan izopropanolt ír, holott egy szövetteni labor fürödhetne az etanolban, annyi van kéznél.
Etanolnak ezen kívül a nagy higroszkóposság a hátránya, persze bánni is kell tudni vele.
De senki nem fog nitrogén vagy argonatmoszféra alatt objektívet tisztítani, főleg nem otthon
Illetve közel 99%-os izopropanolt egyszerűbb és olcsóbb szerezni, mint hplc grade etanolt.
-
-
t72killer
titán
válasz
hemaka
üzenetére
gondolom eladná a kolléga a 18-55-öt, ha megveszi a 18-105-öst. Az autók meg, ha nem rallyznak/versenyeznek éppen, megelégszenek a 18-105-össel f/5.6-f/8-as rekesznél
Amúgy sem árt némi mélységélesség, hogy ne csak a kocsi orrából látszódjon valami
a sigma makró jó darab, viszont olvasni, hogy pont ezzel a példánnyal voltak vázkompatibilitási gondok->érdemes olyat szerezni, ami még garis és szervizben ujrachippeltetni.
#16540: rövid záridő mellé nagyobb rekesz és/vagy nagyobb ISO, hogy kapjon elég fényt a szenzor, ahogy mondod. (= forma1-hez kevés lesz a kitobi, hacsak nem süt 100ágra a nap)
-
fireproof
őstag
-
hemaka
nagyúr
válasz
fireproof
üzenetére
18-55 mellé 18-105-öt venni (szigorúan csak az én véleményem szerint) felesleges. Akkor inkább már az 55-200.
Nem vagyok otthon a makrózásban, de ha jól tudom a Sigma 105/2.8-at szokták ajánlani. De majd kijavít valaki, ha tévednék.
Látom nagy tisztítás téma van. Én általában lefújom körtepumpával, aztán nedves szemüvegtisztító kendővel letörlöm és annyi. Bár a napellenzőt nem szoktam leszedni soha, pont a koszolódás miatt,de hát házibuliban minden megesik...

-
t72killer
titán
válasz
Zola007
üzenetére
amit az etanol old, azt kb az izopropanol is oldja. A ragasztóknál igazad van, ragasztott cuccokat csak vízzel szabad csutakolni. Ragasztó pedig van a ragasztott lencsetagok között -> ezért nem fürdetjük a félmilliós objektívet barackpálinkában...
Az antireflex bevonatoknak nem árt az etanol, legalábbis ahogy az összetételüket elnézem (MgF2, fluoropolimerek) - a vízpergető bevonatok is fluorovegyületekből készülnek, ezek sem oldhatók vízben/alkoholokban.Fontos dolog viszont a lencsetisztítással kapcsolatban, hogy bármivel tisztítunk (izopropanol, desztvíz) ne hagyjuk, hogy a folyadék beszivárogjon az obi belsejébe, uis ha ott foltot csinál, akkor azt már nem lehet kiszedni szerviz nélkül...
Végszó: mint vegyész, 1etértek veled, hogy az izopropanol talán a legjobb tisztítószer, hatékonyabb és általában tisztább formában kapható, mint az etanol, ezért ha vki hozzáfér, ezt javaslom énis. De a tiszta etanollal sincs semmi baj visszafogott mennyiségben használva, csak ne a nagypapa pálinkáját használjuk optikatisztítás céljából...
(saját tapasztalat: nemrég mostam át majdnem a teljes lencseparkomat, 5 obit a 7ből, semmi bajuk, színük se változott és a flare-mintázatuk is olyan, mint újkorukban
) -
fireproof
őstag
válasz
hemaka
üzenetére
Értem köszi. Csak van amikor sajnos az autók túl messze vannak. Pl találtam egy ilyet. És macro fotózáshoz mit javasolnátok?
-
Zola007
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Ha vegyész vagy, akkor tudod, hogy nem azért kell izopropanol, mert jobban oldja a koszt,
hanem mert az etanol old egyes optikai bevonatokat és ragasztókat.(#16532) fireproof: valami fényerős obi kellene neked, az a gond, hogy ez ritkán jár együtt a megjelölt árkategóriával.
A 18-55 felé vagy helyett vennéd? -
fireproof
őstag
válasz
Zola007
üzenetére
Főleg autókiállítások. tehát álló autók fotózása. Pár képem.
-
t72killer
titán
válasz
Zola007
üzenetére
én mostanában finomszálas etanolos zsebkendővel szoktam tisztítani az optikákat, semmi bajuk tőle
Az izopropanol tény, hogy jobb, jobban oldja a zsíros pacákat (vegyész vagyok, csak a lustaság tartott vissza az újabb adag beszerzésétől
)Azért a bevonatok nem cukorból vannak, minimum egy porszem (kvarc...) kell a megkarcolásukhoz.
Amúgy nálam nagyon ritkán kerül sor lencsetisztításra: a frontlencsén általában tartok egy jobbféle sky-szűrőt (sokkal 1szerűbb takarítani, 1xerűen megfürdetem etanolban) - a hátsó lencse meg 99.9%-ban védve van.
-
Zola007
veterán
válasz
t_a_m_a_s
üzenetére
Az a vicces, hogy én kb évente 1x tisztítom a saját objektívem. Másrészt van rakta protector új korától.
A rokonságban/baráti körben viszont vannak tehetséges emberek és inkább megcsinálom, minthogy saját kreatív módszereikkel tisztítsák meg

(#16527) t_a_m_a_s: ebayes "lenspen"ekkel ajánlott vigyázni, toll alakú és van rajta fekete korong valami porral, de azon kívül nem sok köze van sokuknak a rendes lencsetisztítóhoz.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
charlie_hu
üzenetére
Óccsóért talán ebay, egyébként meg bármelyik fotósbolt. Elég sokáig bírja, 1-2 évre elosztva meg nem nagy pénz az a 3-4000 HUF.
Nem tudom aktuális-e amit linkeltem, de ott 5 dollár. Az egy ezres...
-
Zola007
veterán
válasz
charlie_hu
üzenetére
kellékek:
- körtefecskendő
- optikai porecset
- minőségi mikroszálas törlőkendő
- vegytiszta izopropanol (amennyiben nem beszerzhető, 2x desztillált víz, bidesztvíz (etanol nem jó!)
- türelemtermészetesen ezek nem kötelező jelleggel, de aki 30e fölötti optikákkal rendelkezik, annak erősen ajánlott ez a 3-5e ft-os befektetés és hosszú évekig kitart
1, obit oldalra vagy lefelé tartva a "szemes" koszt lefújod a körtefecsnivel
2, finom port óvatosan lehesegeted az ecsettel
3, törlőkendőt megnedvesíted és egy csücsköt képezve (nem túl erősen rányomva) a felületre közepétől kifelé törlöd. A széleknél a kendőbe foghatsz egy fültisztító pálcikát, így a peremnél is kitakarítható.Remélem átjön a lényeg, de a legfontosabb a türelem, úgyis ráérzel a dologra.
Hátsó lencsénél (ha már mindenáron takarítani kell) érdemes vigyázni, mert a lencse körüli perem sok obinál kicsit sorjás, így eszi a törlőkendőt és a letörő műanyag szemecske meg is karcolhatja. -
fireproof
őstag
Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem hogy egy Nikon D3000 gép mellé ajelenlegi18-55-ös kit obi mellé milyen objektívet ajánlnátok? Főleg autókat fotóznék vele. én egy 55-105-re gondoltam. Kb 50-60E-s átlagárban kéne. Én főleg használtra gondoltam. Vannak ötleteitek?

-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
charlie_hu
üzenetére
Én lenspennel szoktam,valami ILYESMIM van otthon.
-
charlie_hu
aktív tag
obi tisztításról valakinek valami leírása (mármint az első és hátsó lencse), mivel, stb?
-
StoneBridge
senior tag
válasz
ATM_automata
üzenetére
D3100-ban ugyanez a jelölésű akksi van, abba miért nem jó?
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok!
Van egy eladó utángyártott EN-EL14-es akksim, ha valakit érdekel. P7000-be ajánlott.
-
charlie_hu
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
Én ilyet használok: http://www.hwsw.hu/hirek/42754/gps-logger-i-gotu-gt-200-gt-120-navigacio-foto-fenykep-geotag-geo-cimke-kiprobaltuk-teszt.html
9999-ért volt jóárasítva akörül mikor az a cikk megjelent. Teljesen meg vagyok elégedve, még nem sikerült betelítenem a memóriáját (napos túrák, 30 másodperces felbontással).
Pluszba még bluetoothos GPS-ként is jó. A pontossággal sincs semmi baj.
-
Zola007
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Ez esetben mindenféleképpen a pótakkut javaslom.
Az i-GotU is elég gyengusz építésileg, de amit linkeltél ebayről, az elég pénzkidobás szagú. Ennyiből már 2 gyári akkut veszel a telefonodhoz.Akku gond mellett azt nem szeretem a telefonos navigációban, hogy elég jól felfő tőle a mobil.
Zsebben már a Spicam nem tartja folyamatosan a jelet, pedig nem fogom külön hurcolni.
Ebben a kis loggerben az a pozitívum, hogy táskában is tartja a jelet vagy nyakpánttal fellógatod és mellette még vízálló is. -
t72killer
titán
válasz
Zola007
üzenetére
Nekem ez tűnt eddig szimpatikusnak. Komolyabb összeget nem szándékozom rákölteni, akkor inkább egy pótakksi a telóhoz - az amúgy se jönne rosszul.
-
Zola007
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
nem tudom hogy a nagyon gagyi kínaival nyersz-e egyáltalán valamit (akku, pontosság, tartósság). A Nikon GP-1-re sincs kedvem 50 rugót kiadni.
Én ezzel szemezek: i-gotU GT-120 vagy -200
Utóbbinak nagyobb az akkuja és több pontot tud tárolni, bár az első 65000 pontja is bőven elég egy nyaralásra percenkénti mentéssel. -
t72killer
titán
válasz
Zola007
üzenetére
nekemis ez a legnagyobb bajom, lehet nézek egy olcsó kínai GPS-loggert, ami kibírja a napot+AAA elemről megy. Érdekesség még, hogy van bluetooth modul nikon gépekhez, amivel lehet BT gps-t csatlakzotatni, így nem kell utólag vacakolni a geotaggeléssel - viszont a cucc 50$+postánál kezdődik, és semmi másra nem jó
Ha lehetne BT-on keresztül irányítani a kamerát+képeket letölteni, akkor már elgondolkoznék rajta... -
t72killer
titán
nem egészen nikon specifikus dolog, de nem tudom, hányan ismerik közületek a Geosetter-t. Túrázós-utazós fotóknál jól jön, ha van egy okostelóval/navival felveszi az ember az útvonalat, utána a fotó EXIF-dátuma alapján lehet szinkronizálni az egész pakkot, így nincs kérdés, hogy hol készült egy kép.
A mostani verzió gond nélkül kezeli a D7k raw-filejait, a régebbiekkel volt még gondom a D90-es korszakomban. -
fireproof
őstag
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Megpróbálom köszi.

Ragasztó...

-
cOxeR
Ármester
Ha egyik sem az amit keresel, akkor én a jól bevált ragasztót ajánlanám!

-
szaby_gyerek
tag
válasz
fireproof
üzenetére
Van egy egyszerű módszer. A rendes nyakpántot használod hurokként. Így nem tudod elejteni a gépet, de hirtelen nem is tudod lerakni. A gépet tedd le valahova, a nyakpántot pedig egyenes rakd az egyik irányba. Tedd rá a karodat, hogy keresztezze a pántokat. Ekkor az karod egyik felé egy U alakú pánt van, a másikon meg a gép. Az U alakú részen fűzd át a gépet, majd húzd meg kicsit szorosra. Ha nem érthető amit leírtam, akkor csinálok képet inkább.

-
fireproof
őstag
Egyik sem.
Úgy látszik ez nem egy gyakran használt módszer.
A gyári nyakpánt volt valahogy a kezére "kötve".
Azért köszönöm a fáradozásotokat.

-
TeeJay
félisten
válasz
fireproof
üzenetére
szerintem te erre gondolsz

ilyet lehet venni gyáriban meg utángyártottba is, a lényeg hogy alulra az állvány menetbe kell csavarni egy tartórészt a másik végét pedig a váz jobb oldali fülébe fűzik és így beledughatod a kezedet. szerintem ez azoknak jó akiknek nincs portrémarkolat és órákig kell portrézni mert leszakad az ujjad ha egy nehezebb objektívvel vakuval kell ennyi ideig tartanod a vázat miközben függőlegesen lóg lefelé a kezedből.
ez segít megtartani.
Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Spellforce 3
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- ÚJ RCB R10S ELEKTROMOS ROLLER kb 50% áron, dobozban, 3 hó gar.:
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
- HP EliteBook 650 G9 15" Laptop! I5-1245U / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG UltraGear 32GS85QX-B IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- 27% - ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pár kezdeti kép után átálltam konstans f/8-ra.
f/8-on még elmegy, de nyitottabb rekesznél katasztrófa. Másrészt SzVSz ilyen tartományban nem jelent sokat a zoom. 18mm-től már uis ott a kitobi, 10mm meg már természetellenesen széles, nagyon durvák a perspektivikus hatások (barátnőmnek pl ekkora látószögnél már jobban tetszik a halszem)