- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
shifty! #44022 üzenetére
Táp szempontjából az FSP nem rossz választás, mert megbízható. Ahogy mpierre is írta, nem lesz gond vele.
Ugyanakkor én jobban preferálnék egy magasabb hatásfokú tápot.
80+ Bronze 600 W 80+ Silver 550 W Ezek 21 K körül vannak 5 év garanciával.szerk: mindkettőnél egyben van a 12 V-os ág. A Hydro 46 A, a Raider II 45.84 A.
-
HSM
félisten
válasz
shifty! #44022 üzenetére
Ez már tápos kérdés [link], náluk szakszerűbb segítséget kaphatsz, de amit én is tudok mondani, hogy a 432W-os 12V ág két 18A-es ágra bontva nem éppen szerencsés kiosztás nagyteljesítményű alkatrészek mellé.
Ha márkán/árkategórián belül maradnál, akkor inkább egy Raider 550W lenne neked megfelelő. De a linkelt tápos topikban vannak naprakészebb információk, mit érdemes venni.
Nekem amúgy egy Corsair RM550X táp hajtja a rendszert, szuper táp, ha nem játszom passzívan megy, akár jobban terhelve a tuningolt procit is, 10 év garival adja a gyártó, ezt merem ajánlani ha van rá keret, és alsótápos házban gondolkodsz, ahol a passzív módjában jól tud hűlni. De sajnos jóval többe kerül, mint amit kinéztél. -
HSM
félisten
válasz
shifty! #44020 üzenetére
Az üresjárati hőfok nem mérvadó, bevallottan nem pontos úgy, nem is arra való, nem arra kalibrálták. 50-60 fok alatt nem nagyon érdemes vele foglalkozni. Nekem pl. a kétmagos i7-2620M nem igazán megy 35 fok alá üresjáratban, pedig elég komoly vörösréz hűtés figyel rá a Thinkpad T420-asomban, MX4 pasztával, tisztán.
Ha engem kérdezel, hűtésre 3 hőcsővel akármit el kell felejteni. Itt azért ha tuningolsz tud lenni TDP, azt halkan nem fogja egy ilyen meghűteni.
Én amit ajánlani tudok, az az Alpenföhn Matterhorn Pure [link], olcsó, de nagyon jó hűtő (7K-ért vettem itt az aprón), én azzal használom, és nagyon szépen csendben meghűti 4,05Ghz-en, jó hőfokokkal.
Sajnos erről képem hirtelen nincs, de van egy 4300Mhz-ről: [link]. És ez is még csak a gyári egy darab ventijével készült, 1500rpm-en, ami a max, amit tud, de nem is kell több. Napi használatban hangját nem hallani, ha jól beállítod a PWM vezérlést az alaplapon. Hivatalosan 200W-ig ajánlják, meg is hűt nálam nagyjából annyit ha kell, jó házszellőzéssel. -
válasz
shifty! #44013 üzenetére
Egyetértek a kollégákkal. Egy Xeonnal jobban jársz, még akkor is , ha egy magas órajelű 4 magost veszel. Épp most cseréltem le a 930-at és nagyon durva a különbség melegedésben (innentől fogva fogyasztásban).
Viszont, mivel CAD-et is használsz, azt tudni kell, hogy azt semmi sem érdekli. Se a proci, se a gyors memória, kizárólag a gyors háttértár, úgyhogy ha még nincs SSD, akkor érdemes beszerezni egy gyors példányt. -
HSM
félisten
válasz
shifty! #44007 üzenetére
De a 920-930 helyett manapság már sokkal inkább megéri egy hatmagos Xeont venni, ami nem kerül sokkal többe, de cserébe lényegesen gyorsabb és takarékosabb.
Illetve azt is számításba érdemes venni, hogy egy tuningos modernebb i5 adott esetben lényegesen gyorsabb lehet egyszálon, mint ezek a régebbi vasak. -
rgqjx
aktív tag
válasz
shifty! #44005 üzenetére
Ha a tuning még nem riaszt, akkor szerintem egyértelmű a xeon. (pl.: X5650/X5660) Ráadásul 6 mag, 12 szál.Tudtommal egyre több játék kihasználja a 4-nél több magot. Brand gép hátulütője a tuning támogatásának hiánya lehet.A rendesebb alaplapok sajnos drágák.
Az Autocad sajnosa mai napig nem használja rendesen a több magos procikat, így a xeonnal az egy szálon elérhető legnagyobb órajel fog korlátozni. (Az Inventort nem ismerem)
Egyébként tudom javasolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HP notebook topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby elektronika
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest