- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igen, tudom, csak mondtam neki. Egyébként pl. Everest az én RAM-omat is 1333-nak látja (ahol írja a modulokat), pedig 1600-as.
Acor: A CPU PLL nem magas, mindenkinek ekkora.
RAM-odra egyébként kíváncsi lennék, hogy pontosan milyen típus, mert mehet a feszültség 1.65V-ig, ha valóban 1600-as, ahogy azt az aláírásod is tükrözi. -
Acor
aktív tag
a proci alapn 40-45 fokos és a terhelés(prime95) elindul akko megy fel 70-re
A bios veszek:
Cpu Vcore 1.2125
QPI/VTT 1.175 ezt állítom 1,25re
CPU PLL 1.8V ez nem magas egy kicsit?PCIE 1.5
QPI PLL 1.1
IOH Core 1.1
ICH I/O 1.5
ICH Core 1.1DRAM Voltage 1.5
Dram termination 0.750
A többi is ennyi. -
Zájec
veterán
te most a Vcore feszröl beszélsz ? érdekes lenne amikor 1.28vkörül van a vid értéke...
az intel által meghatározott érték 1.55v... gondolom tudsz róla...
a legfontosabb alapelv:: semmit ne hadj "auto" feszen...
mindent beállitani "normal" vagyis alapértkre és onnan indulunk tovább.. -
HSM
félisten
Na ja, de gondolom akkor az Asus-nál ez Loadline calibration-al értendő.... A Giga sajnos azt nem számolja bele a színekbe....
Pedig LLC-vel legalább 1V-nyival alacsonyabban kéne pirosítani.... És még úgy se mondanám a Giga félét reálisnak a Vcore-ra, de cserébe a Giga legalább a VTT-nél pirosít (najó, még csak valami takony pinkesít) 1,335V felett...
-
Zájec
veterán
jahhh
, de amint látod a Vcore-t túllövi mert 1.62v-t adtam amit látod az ET6-n ehhez képest nézd meg mennyit adott
elég jó lett a superPI-s részidö..
sajna a 3Dmark csak 4260mhz-n fut le, ha feljebb próbálom akkor kifagy a cpu teszt alatt... pedig már minden tudásomat bevetettem...szeretném ha még 4.3ghz-n lefutna,mert akkor már meglenne a 8000 fölötti cpu score. -
19x210
Mára ennyi, majd még adok neki.
BR4D: Ne idegeskedj. Az előbb is kérdeztem, hogy mit csináltál, miután ezt elkezdte. A világon sincs olyan, hogy egy adott biossal megy hetekig a gép, majd beszarik és biost kell frissíteni.
SzlobiG: Ja hát szereti neki pumpálni a feszt rendesen.
És igen, ezt a flshmenüt nagyon ügyesen megoldották.
-
Zájec
veterán
ne is szomorkodj ezen , felesleges, úgysem használnád 7/24-ben 1600-1700felet, mert QPI/Vtt feszböl már 1.35v -nél többet kérne, és az az elméleti limit normál felhasználásra... ha alapon használod a procit akkor meg föleg lehet nagyobb sávszélességet adni a memoknak... a Gigában x36, x42 ,x44 qpi link -ek vannak...
próbáld meg hogy a proci alapon és x44 qpi linket adsz neki....
kicsit jobb lesz a memokezelés...próbáld ki , játszál vele egy kicsit , próbáld állitgatni...
"erögenerátoral.. " jobb bebiztositani magamat... meghát moduláris , igy könyebb rendet tartani...
-
Zájec
veterán
a corsair domik nem mennek többet csak ami rájuk van irva ?
nem is akkora probléma ez , hisz mire nem elég az 1600mhz...Egy 2000mhz-es ramkit azért sokat dobna rajt. :: az lehet , de nemtudnád nyugott szivel használni annyin 7/24-ben , hisz ahhoz már egészségtelen qpi/vtt fesz lenne szükséges... szóval "no para!"
-
SzlobiG
félisten
-
-
törölt tag
Most fut nálam is a Prime.
De én 7-7-7-24-be állítottam be, mert ha 7-7-7-20-ba állítottam be, akkor is 7-7-7-23 volt CPU-Z-ben, és Everest-ben is. Eddig semmi gond, de ha eddig bírta, akkor szerintem nem is lesz... 24/7-ben proci alapon megy, Auto fesszel, és Auto fesszel megy a többi is, kivéve a QPI/VTT, annak adtam 1.26v-t. Így stabil a rendszerem, és 24/7-re nem is kell több!
Köszi a tanácsot, nem hittem volna hogy bírja a CL7-et a Dominator.Szerk.: LOL, 3 worker leállt... Azt hiszem mégsem jó.
-
törölt tag
Szörnyű... 2 óra 13 perc után leállt egy worker!!! Nehogy már azt mond, hogy nem jó a 7-7-7-20 beállítás. Ha nem lenne jó, akkor szvsz az első percekben leállt volna.
Utolsó 2 szó a tuti, megunta a cuccos!
Most megyek ki BIOS-ba, szerintem én is megpróbálom belőni a RAM-okat... -
SzlobiG
félisten
Everestnél tudom, de winrarnál nem tapasztaltam még, hogy nagyobb különbségek lennének indítgatások után.
Persze nagyon sérülékeny az előző széria is az volt még se lett semmibaja a volt qx-emnek se pedig az nem kevés feszt kapott és nem egyszer futott 3dmark alatta.
Szal én aztmondom egy-két teszt erejéig nem elsz semmi baja a többi a bátorságon múlik.
-
SzlobiG
félisten
-
Szajbee
tag
A ház szellőzésével kéne valamit csinálnom szerintem is. Mondjuk odafűt az videokari is rendesen, és most kábelezésnél nézem, hogy nem is olyan nagy ez a ház, pedig a tesztek említették anno.. Valamit a kábelezéssel is kell csinálnom, mert ha ezen átverekszi magát a kereszthuzat (ha sikerül létrehoznom), akkor grat szél bácsinak
-
KaYaK
tag
Háát én nem úgy látom hogy a gyári cooler is tud ennyit...
cooler test with core i7 920
1.28v még önmagában nem indokolna ekkora hőfokot... 77fok magas de 90 perc prime irreálisan leterhel... sokmindentől függ a hőfok... szerintem a ház nem szellőzik megfelelően vagy nem is tudom mire vélni de nincs az a program amivel 90 perc prime leterheléshez lehetne hasonlóan leterhelni a procit. a fórumban is 45-60 perc már stabilnak mondható
Neked különben mennyi a hőfok 90 perc prime után?Zájec egyetértek
Szerk: egyetértek
-
h.adam.92
őstag
hát alaplappal gondban vagyok. nem tudom, hogy giga vagy asus legyen. láttam, hogy az lga775-ös procik szeretik a giga lapokat tuning terén és én is szeretném húzni, de az i7-et nem ismerem egyáltalán.
vga-nak egy 280gtx-et gondoltam, de lehet, hogy őszig várok a dx11-esekig a táp pedig corsair tx650.
-
Achill3uS
nagyúr
ez így nem igaz, hogy nem számít a magas nb és ram frekvencia egy 3dmark-ban. nagyon is számít, csak persze, hogy nem annyit mint +100mhz a prociba. de ez a 2. lépés a jobb eredmény felé, hogy tudod finomhangolni a rendszered...
egyébként ha feltesztek turbov ablakot az eredmény mellé (legalábbis asus-osok) akkor látni fogjátok a beállított qpi, dram és egyéb feszeket is - azonkívül hogy onthefly lehet állítani, ami elég hasznos ha épp kidob valami teszt.
-
-
-
SzlobiG
félisten
Pontosabban:
2.05v vdimm / 1.45 vtt = ok for 5 weeks
Az a 2.05V Vdimm miatt halt be ez tuti.
A Vdimm 1.64 nálam szal nem lépem át az 1.65-t biosba sír is ha 1.66-ra rakom a qpi-nál meg csak pirosba lép át 1.4 felett attól sose féltem ha volt hűtés.
Ha egyenként nézem akkor is.
Reméljük lassan jön egy jó verzió.
-
Achill3uS
nagyúr
egy frekvenciával nem tudsz "szétgyakolni" egy rendszert. ha nem bírja azt az értéket amit beállítasz ugyanúgy jelentkezik az instabilitás mint pl proci tuningnál, belefagy. ha megtaláltad azt az órajelet mondjuk auto ucore és qpi link beállításokkal ahol a ramod stabil, kezdd el növelni az ucore értékét ameddig bírja, a qpi link-eket is végigpróbálgathatod, de utóbbi nálam nem eredményezett soha semmit, afaik az ucore szorzata, jobb oldalt a bios-ban még azt hiszem mutatja is a p6t dlx, hogy kerül kiszámításra.
-
Zájec
veterán
ha valami baja van akkor úgyis lekapcsol..ha meg nem akkor meg ott az 5 év gari
20 perc után is ugyanilyen meleg, de lehet hidegebb is , attól függ hogy hol tart éppen.. szerintem a többlet feszek jobban ártanak neki,mint egy kis afrikai klima
egy kis melegbe még senki nem halt bele,, de fesztöl haltak már meg egyedekHSM :: érdekes nálam is 85 fokos 4ghz-n és stock kúler van..
-
HSM
félisten
Hűh... Hát nálam a házhűtés asszem közelíti az épelméjű maxot... Minden hűtőm 12cm és 7db van... 1db 1600-as a 212-n, 1db 1200-as közvetlen a cpu felett kifelé felül (ez fújja ki a legtöbb meleget), mellette felül, kifelé egy 800-as, hátrafelé kifelé egy 1200-as, a ház elején befelé 1db 1600-as és 1db 1200-as, és a VGA-ra és a csipszetre, memóriákra meg 1db a házoldalán 1600-as. Persze, az 1600-asok "igény szerint" vannak szabályozva, a többi mindig maxon megy, mivel halkak úgy is. Ha bencselek fel van mind húzva, és nem kis huzatot keltenek...
Gondolom amúgy, nálad is 20-23 fok lehetett a lakásban a teszt alatt, nekem 23 fok volt....
Amúgy ja, egy szavam se lehet, a 4giga is megvolt, igaz, úgy már nem vállanám be 24/7-re... Meg úgy alapból 80 fok felett ne nagyon legyen nálam semmi 24/7....
-
HSM
félisten
Széééép!
Köszi!
Viszont csak néhány fokkal jobb a CM 212-nél, ami nálam hűvösít... Ha ehhez hozzászámolom, hogy max 4-5 fokot nyerhetnél polírral, még akkor is megérte megtartanom a hűtőm. Szép winrar eredmény Vista alatt...
Viszont akkor az everest CPU-érték csak valami számolt humbuk lehet... Nálam a legfrisebb béta 3 fokkal többnek mutatja, mint a korábbi... LOL...Szerintem 3600 körül nagyon szép feszekkel-sebességgel-hőmérsékletekkel be lehet lőni... Én arrafelé próbálkoznék... Mondjuk én jelenleg alapon+turbo használom, amíg így is elég mindenhez....
1066-os ram rulez CL8-on...
Amúgy baromi érdekes, nálam alapon (+turbo, HT on, 1,216V) is felmegy a proc maghője 60 fokra (40 to Tjmax) prime smallfft módban... Ehhez képest nem is sok 4Gigán a 87....
(#3728) polo493: Hogy a mugen 2 hogy hűt 4 gigán nem tudom, de hogy hogyan fűt így az I7, azt igen...
[link] CM 212-vel hűtve, paszta Noctua NT-H1.
-
Nem tudtam már szerkeszteni.
Szerintetek ha állandóan 3800-4000 mhz-en megy a cucc, az mennyire hamar fingatja szét? Túl nagy feszeket nem kap, a quadoknál nem okozott problémát a tartósan magas órajel, gondolom itt se jelenthet gondot amíg ésszel adagolja a manus a feszt.
-
HSM
félisten
4.6.1500-as everest.
Ami nálam fura, hogy a CPU-hőmérsékletre 40 fokot ír, és multiméterrel a hűtő alját megmérve tényleg 37 körül volt.... De ahhoz képest meg nagyon magasak a maghőmérsékleteim, szerintem... A Q6600-amnál alig 6-7 fok eltérés volt csak.....1,325V QPI fesszel 3800-as Ucore stabil???? Mármint a CPU-z NB frekinél 3800 van??? Az képtelenség....
Nekem 1,335V kell ~3400-hoz.... Persze, maga a cpu ettől még lehet így akár 4Ghz-en is....
-
Zájec
veterán
az klassz
ha a RealTemp , CoreTemp , Everest-böl friss verzsönök vannak fent akkor mindhárom progi egyforma höfokokat fog mutatni...
SzlobiG :: a memo beállitásról nyomj egy cpu-z képet , gondolom van XMP profilja a G.skill-eknek.... csak lehessen látni hogy mit állit be AUTO-n....
anno nálam se akartak menni Ottoka G.skill ramjai , de aztán megtört a jég..(#3688) Ottoka :: irja hogy 1.4v adot a qpi/vtt -nek....
IOH és nem ICH..... -
Zájec
veterán
nem te lövöd be , hanem az új verzsön nem 95-höz hanem 100hoz viszonyit.....
ez lett úgymond az új "nemzetközi szabvány" ,, hogy viccesen mondjamSzlobiG :: most nézem a procid FPO-ját 3835A
tehát pont a tied az , ameliyk az általad emlitett "első fecskék jobban repűlnek." generációból való.... nekem például 3837A van ,, a mostaniak meg 3839A , 3840A ,3841A lehetnek amik jelenleg kaphatóak....
(#3682) :: igy látatlanba nemtudom , látni kellene az egész beállitást , és utána lehet bogarászni... tudni kéne miket próbáltál , milyen memobeállitásokat , qpi link uncore dolgok stb..... szerintem a memo miatt taknyol el... kisebb mhz-n (1200 körül ) megy ?
vagy mi az a szint ahol még jelenleg stabilnak látod ? -
Akkor tehát:
memory a DIMM_A2-ben van kb 2 mm a kettő között, de elfér az a lényeg
memory a DIMM_A1-ben én így használom
-
serito
senior tag
biosban állított feszek:
Turbo: on
QPI freq: x36
NB freq: x18***Advanced Voltage Control***
Load Line Calibration: [Enabled]
CPU Vcore: 1.293v
QPI/VTT Voltage: 1.32v
CPU PLL: 1.8vDRAM Voltage: 1.5v
többi : normal
Kíváncsi vagyok neked milyen hőfokokat mutat a polírozatlan 120 Extreme.
-
serito
senior tag
Akkor ezt nézd meg !
3800 21x181 Prime SmallFFT stable 59 fok
Ez gyári hűtővel 80 fok felett lett volna, akárhogy is nézem 20 fok körüli javulást eredményezett a polírozott TRUE Black.
-
HSM
félisten
Hát nem tudom, akkor olyan procit kellett volna venned, ami támogatja az 1600-as ramokat...
Az ucore a proci azon része, ami nem a számolóegység, a cpu-z képen az NB frek. címen fut, külön állítható a frekvenciája. Amúgy az Auto-beállításokkal vigyázz, sok lap hajlamos ilyenkor túlfeszelni, ezért ajánlott vagy "normal"-ra, vagy kézzel megfelelő értékre állítani.Amúgy nem veszett el a pénzed, gagyi ramnak esélytelen 1200@CL6-on mennie....
-
Szajbee
tag
Mindkét oldalon van venti, én olyat néztem. De ahogy egyre jobban rápillantok, látok rá esélyt, hogy beférjen. Felülről a bal oldali hőelvezetők fölé simán elmegy, jobb oldalt a mem slotoknál meg épp marad sztem egy két mm. Mielőtt megveszem tuti utána járok, nem akarom benézni
A Tied is szűkös lesz felfele, először én is olyat néztem
-
HSM
félisten
Azért, mert gyárilag 2,4Ghz a QPI, ennél kisebbnek kell lennie az Ucore-nak, ami 2133, és ennek maximum a fele lehet a ram, így jön ki mindez. Persze csak akkor kell ezeket betartani, ha stabil rendszert akarsz...
Néha láttam extrém kivételeket, de általánosságban a legjobb procik kivételével ezeket be kell tartani a stabilitáshoz és az extrém feszek szükségességének elkerüléséhez.
(#3548) Szajbee: Hát nálam Giga UD5-ben, coolermaster hyper 212-vel épp beférne, de milliméterre ki lenne számolva, és egy slot használhatatlanná válna magas modulokkal.
-
R1200GS
aktív tag
Hi!
Nekem a gyárikon kívül plusz egy Noctua van benn, szerintem elég jól hűt, és viszonylag csendes.
Két venti van fent, és egy oldalt, a déli híd felet. A proci fölé nem tudtam rakni, mert túl nagy a hűtő. Betetem egy 8 cm-est a lap alá de nem jelent semmit, mindegy hogy be, vagy ki fúja a levegőt.92,3 m³/h kb. 54 CFM 1300-as fordulaton, 20 dbA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest