- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 8300 mAh, maradhat?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Laraxior #42307 üzenetére
Bocsánat a késői reagálásért. Nem tudom mert nem nálam van, hanem a vevőmnek próbáltam segíteni. Mint kiderült, a lapon volt pár elgörbült láb, amit sikerült neki megcsináltatni Cink-Elek kollégánál. Viszont még mindig nem megy a proci, így visszavásárolom és reménykedek, hogy nem halt meg.
2ALL: nagyon szépen köszönöm a segítő ötleteket
-
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #41468 üzenetére
Bizony az, most szerencsére jól belenyúltam. Azért az igencsak nem rossz, hogy 1,22V-on beton stabil 4030Mhz-en, és 1,33V-on 4300Mhz-en.
Nagyon-nagyon meg vagyok vele elégedve, pedig elég magasak az elvárásaim.
(#41469) Racecam: A vicc, hogy röhejesen hűvös a sebességéhez képest, lásd a Prime tesztem (24 fokos szoba+zárt ház, semmi extra piszkálás)... [link]
Normál használatnál meg át kellett írjam a ventiprofilt, mert 4Ghz-en BF4 Multi közben már eléggé melegedett a VRM (jó, mihez képest, nekem 60 fok már sok), mert a proci nem érte el a 45 fokot, és 500rpm-en tekert csak a CPU-venti.
Most belőttem, hogy 45 foknál már tekerjen 900rpm-el, így már minden szép és jó.
Pedig csak egy Alpenföhn Matterhorn Pure van rajta, a gyári egyszem 1500rpm-es ventijével, szóval még csak nem is egy überbrutálállat monstrum.
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #41455 üzenetére
Na jó, de ez prémium platform, prémium procival! Nehogy már hazai pályán kikapjon egy 3 generációval újabb cucctól!
(#41456) Ktm123: Annyira nem vad, mint a tiéd, de maximálisan elégedett vagyok vele, köszi!
Igen, akár még egy 1,2V-os 4Ghz-el is maximálisan meg lennék elégedve.
4300-on néztem hőfokot, 1 óra Prime95 Blend teszt alatt végig monitoroztam. Fesz maradt 1,325V+LLC, amivel a 4,4Ghz volt tesztelve büszkén, de kissé instabilan.
Normál használatnál, vagy röviebb teszteknél ennél jóval hűvösebb. Pedig csak egy Alpenföhn Matterhorn Pure van rajta gyári ventivel, semmi flancos 3X ennyibe kerülő szörny. -
Ktm123
tag
válasz
Laraxior #41452 üzenetére
Köszi, akkor jól gondoltam.
Az alaplap hűtésére nagyon figyelek. Egy ventillátor hűti közvetlenül a processzor tápellátás részét, egy másik pedig a chipsetet, illetve 8db ventillátor dolgozik ezen felül a házban, szóval elég jó a szellőzés. Ha nem dolgozok a gépen, akkor pedig csontra alulfeszelve használom alap órajelen. Azt hiszem ennél többet nem tehetek a deszka kondíciójának megőrzéséért.De azért köszönöm a tanácsot!
-
Ktm123
tag
válasz
Laraxior #41450 üzenetére
Nálam is járt egy pár más gyártótól származó alaplap(igaz nem s1366 vonalon), de a giga soha sem okozott csalódást más gyártókkal ellentétbe.
Mostanában gondolkodtam a platformváltáson. Tudnátok nekem tanácsot adni hogy mire érdemes váltani? Az én meglátásom szerint csak a s2011 foglalat játszik valami 6 magos processzorral, mivel kihasználom a 12 szálat, nem szívesen lépnék vissza jó nagy összeg ráfizetésével 8 szálra. AMD oldalon úgy látom hogy továbbra sem érdemes nézelődni, főleg nem egy 4,4-es 6C/12T xeon után. Igazából nincs gondom a rendszer teljesítményével, csupán annyi a gond hogy ha esetleg baja lenne az alaplapnak, akkor nagyon nehezen tudnám pótolni. Merre érdemes innen váltani, hogy ne legyen gond az alkatrész utánpótlással még jó ideig és ne kerüljön egy vagyonba? -
HSM
félisten
válasz
Laraxior #41443 üzenetére
Jaja. A dupla turbó jó dolog. Vehettem volna olcsóbban X5650-et innen apróról, de valahogy jobban szimpatizáltam az 5660 +1, ráadásul páratlan szorzójával.
Ezzel ha minden jól megy, azért kényelmesebben meglehet a 4,2Ghz.
Hát ezaz... A 970-emben nincs benne (az én elvárásaimnak megfelelő módon) a 4,2Ghz. Belőttem a nálam max feszre (1,35V+LLC) és többféle kombinációban, és nem akar stabil lenni. Lehet, én vagyok fakezű hozzá, de ez már nálam nem fog kiderülni. A bő 4Ghz viszont szépen megvan, de azért többet szeretnék kihozni a cuccból.
Szeretnék legalább egy stabil 4200-at elérni normális feszekkel.
-
válasz
Laraxior #41421 üzenetére
Akkor lecsitult mindenki, helyes. Vártam h mondod mi lett a vége de eltűntél
2all:
A mostani W3565 procimhoz képest mennyi változás lenne egy x5660-70? Ami érdekes, hogy a dell lap biosa nem hogy nem támogatja a tuningot hanem hogy nincs. Ennek ellenére a gyári 3.2 helyett feszt a 3,3-3,4 körül mén magától bármilyen terhelésre. (idlében 1.6) -
-
winhate
őstag
válasz
Laraxior #40277 üzenetére
Na az lenne a szegyen. Asszonypajtinak van asus x101 netbookja hat mit is mondjak ... katasztrofa.
Winfos ugy ahogy megyeget , linux meg tobb sebbol verzik. Igazabol semmire se jo, de arra nagyon. Cserebe viszont van benne 8gb ssd ami semmire se eleg es gyors ddr3 1333 ami meg unatkozik. -
válasz
Laraxior #40151 üzenetére
Itt a HP Z800-nál az alaplap és a proci megbeszéli a lehetőségeket és azok szerint működik tovább.
És "kiírja" tuningolók kíméljetek.
Tehát, sem feszt-sem szorzót-sem frekit nem enged állítani.
A 2x E5520 alapból beszívta a 350W-t a konnektorból. (persze minden aprósággal együtt)
Csak a linx gyűrte.Persze eltudom képzelni , hogy ugyan ahhoz a konnektor teljesítményhez egy 80W vagy 95W vagy 130W TDP-jü proci tartozik 100% kihasználtsága mellett. ( ha jól gondolom )
-
-
válasz
Laraxior #39830 üzenetére
+ (#39831) Qru
Azt tudom, hogy az X58 melegszik, de ezek szerint a Giga sem tudott mit kezdeni a dologgal. Akkor inkább nem bolygatom (egyelőre
).
Aktív hűtésben nem gondolkodom, de az új házhűtés ezen is segített pár fokot, úgyhogy nagy gond azért nincs.
"féltem is a kicsikét"
Én nem féltem az enyémet.Új korában szórakozott velem, de megbeszéltük a dolgot (beígértem, hogy kib@szom az ablakon, ha így folytatja) és azóta jóban vagyunk. Nem mer tönkremenni!
(#39833) kolja58: Durva cucc, de azért a procihűtő így nem tűnik túl hatékonynak.
-
válasz
Laraxior #39819 üzenetére
Ez kettő E5520-s proci gyári hp hűtővel Z800-s gépben.
Még nem mertem linx-t ráküldeni.
Az első lefogatás után nézett így (úgy) ki. Felszedtem mert a cpu hűtő nem fért el a ram hűtőtől.Jelenleg a procira is és a hűtőre is kentem pasztát.
A hűtőt el kellett a normálistól fordítani mert kb 5mm belelógott a ram hűtő dobozába.
Most így néz ki. -
-
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Laraxior #39707 üzenetére
Ha fél éve vetted 90-ért akkor feltételezem, hogy most is drágább ennél.
Akkor marad az 5650-re fejlesztés nem sokára, nincs már fent az a 40k-s, de 45-nél többet nem érés annyiért is bőven jó egy ilyen kategóriás proci szerintem, inkább ez mint egy újabb szériás négy magvas.
Úgy látom többfajta stepping is létezik; (X5650)
A0 Q3QN
B0 Q3UQ
B1 Q4EJ
B1 SLBV3A Q-sok Engineering Sample példányok, gondolom akkor csak az SLBV3-at érdemes venni. Ha valakinek van erről infója megköszönném.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Laraxior #39705 üzenetére
Eddig nem láttam még 3600-as szériát, pont a te konfigodat néztem az előbb a bf4-es topikba és akkor kerestem rá
Bclk nem hiszem hogy gond lenne, 215 körül megy max a lapom, fesz emelés nélkül. Mennyibe fájnak ezek a 3600-asok? Gondolom nem egy áron van az X5650-el
Van ezeknél is többfajta stepping amire figyelni kell mint a 920-nál c0 d0? -
ZetorGumi
addikt
válasz
Laraxior #39645 üzenetére
Azért ez nem annyira "Dramatikus" mint ahogy leírod, jó, kell nekik levegő, de nem annyi, hogy külön ventit kelljen beszerelni hozzájuk.
Ha nincs légmentesen zárva a ház, akkor az már bőven megteszi.
A P35-ök meg általában már határon voltak egy erősebb procival, alapon, azok azért voltak ilyenek.
-
DigitXT
félisten
válasz
Laraxior #39647 üzenetére
Nálam annyi légmozgás van a házban, amit a tápventi kavar a lap fölött.
(Több nincs, és nem is lesz, mivel pont azért van full vizem, hogy csendes
legyen. A házból a jelentős hőtermelők hője mind ki van vonva, így nagyon
nem tud bemelegedni, tehát nem kell veszettül szellőztetni az egészet.)
-
DigitXT
félisten
válasz
Laraxior #39643 üzenetére
Nekem full víz alatt van, akkor megnyugodhatok?
Viszont a hangkártyám
sz*rakszik néha, mert sajna a Rampage III Gene után elfelejtettem a lap bal
alsó sarkába egy távtartót tenni, és nem tökéletes a PCI kontaktja, vagy mi.
Nyilván szét kéne bontani az egészet, és újra összerakni, de az macera.
Ráadásul nem vagyok biztos benne, hogy hardveres a gond. De nem jó úgy.
A legközelebbi komolyabb átépítésnél szerintem már rendbe rakom azt is... -
DigitXT
félisten
válasz
Laraxior #39616 üzenetére
Most próbáltam. Nem volt elég 4400-hoz. Sajnos bekéri az 1,4V-ot hozzá.
Az meg már BIOS 1,475 (LLC off): IBT alatt dropol 1,4-re. De így stabil.
(AC3-ban tesztelem, hogy milyen limitem van egy "kéményen csücsülve":
azt tudom, hogy CPU, csak kérdés, hogy órajel, HT gond. Esetleg RAM.)
Szerk: 4200HT-hoz elég az 1,35V LLC... 4000HT-hoz meg jó az 1,3V LLC.
(Csak a kíváncsiság hajt, nem lesz ebből 24/7 tuning, marad majd alapon:
a feszemelés ugyanis rendesen odaver fogyasztásnak is, nem éri meg.)
-
DigitXT
félisten
válasz
Laraxior #39614 üzenetére
Nem is a számolási teljesítmény érdekel, hanem a viszonya a feszhez.
Ha alacsony, és feszemelésre nő, az a leírtak szerint instabilitásra utal.IBT-t jó, hogy mondod! Mit összetesztelgettem anno a Q9650-em! Már
el is felejtettem.Nézegettem a VID-et... Idle akár 0,936-re is lemegy,
de ha ugrik 28-as szorzóra, akkor akár 1,224-ig felmegy! Hoppá: akkor
nem csoda, hogy 1,25V LLC ON nem feltétlen elég 4GHz full-stab-hoz.
Szerk: viszont IBT mellett 1,2-ről is nehéz volt shotot lőni (1,184-en áll).Ilyen 1,39V mellett az LLC-t eddig még csak te ajánlottad nekem.
Amúgy nem érdekelnek a benchmarkok
Ezt nem is konkrétan neked írtam, csak írtátok itt (többesszámban),
hogy vannak vmi tesztek, amiket érdemes lenne lefuttatni 990X-szel is. -
DigitXT
félisten
válasz
Laraxior #39612 üzenetére
Bencheltem én magamnak x264-et, elhiheted... Gyönyörűen szalad.
Írtam, hogy én nem merem "nagyon megfeszelni", ezért nem szívesen
stabilizálnám 4,4-en, de pláne nem 4,6-on, s validot sem nézek 5,1-en.Ebben a HSZ-ben tettem fel egy kérdést a stabilitással kapcsolatban...
Azóta nem tartottam újabb éjjeli "tuningszeánszot", órákig futtatott LinX
mellett, de ami késik, maga esik bele.Amúgy ha van bench, amit le
kéne futtatni, akkor linkeljétek, letöltöm, és megnézem. Alapórajelen.
Meg egy két lépcsővel feljebb, ha kell. De semmi extrémtuning. -
-
-
VGYke
addikt
válasz
Laraxior #39148 üzenetére
Köszönöm! Már csak egy kérdésem lenne, a Dynamic VCore-t hol találom meg a Gigabyte UD7 lap BIOS-ban? Esküszöm kilestem a szemem, de nem találom. De lehet nem látom a fától az erdőt!
Egyébként tudom hogy neked is ilyen lapod van, tehát kérlek, igazíts útba.Igen a droppot már én is feszegettem itt, de aztán nálam sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkezők leírták ezt.
Mondjuk fogalmam sincs mit jelent a Level1, Level2 beállítás, nekem most 1-en van, de akkor átállítom 2-re. -
-
-
-
törölt tag
válasz
Laraxior #39008 üzenetére
Ilyen keveset? Igaz a Wolfim is az elméleti 10700-ból tud 6900-at (333 FSB). Most mértem le. Mikor alákentem akkor tudott majdnem 10ezret, de csak majdnem. Nem sikerült átlépni, de majd alátépek megint ha megjön az új hűtés és akkor talán sikerül. Igaz már akkor is az ép ész határain bőven túl jártam (CPU 1.51V, északi +0.42V, FSB +0.35V).
Tehát ez olyan 35%-kal kevesebb, mint az elméleti. Igaz a Nehalem más, nem jó így összehasonlítani, de akkor elvileg a 38400-ból ha ennyit levonok, az 25000 körül lesz. Hát az nem sok. De nem is rossz. Akkor viszont a Sandynak a dual 1600-ba még 20ezret se szabadna produkálnia. Mert ha a Nehalem triple csenneljének a közelébe van akkor szomorú leszek...
-
mpierre
veterán
válasz
Laraxior #38972 üzenetére
Ja. Én voltam és gigánál bejön ez.
VGYke:
Próbáld meg:
Bicikli (bclk): 160MHz
Ram ×: 10
Uncore ×: 20 (vagy auto)
Proci ×: 23 (turbo off)
Qpi ×: auto
Ramfesz: 1,64V (vagy 1,66V a giga ilyenkor ad 1,65V-t, mert droppol)
Procifesz: 1,3V
Uncore fesz: 1,3V
Minden egyéb fesz legyen normalon, semmi ne maradjon auto-n. Ha szorzó marad auto-n, az nem gond. Ha ezzel elindul, akkor lehet finomítani. Mi az alapfesze a procidnak?[ Módosította: radi8tor ]
-
Shokkolo
addikt
válasz
Laraxior #38895 üzenetére
@VGYke:
Amit nekem ajánlottak elindulni, azok ezek a FIX értékek voltak.
Ezzel minden jó volt 24/7 tuningra.Cpu: 1.3V
Cpu PLL: 1.8V
QPI/Dram: 1.3V
IOH : 1.1-1.2V
IOH PCI: 1.5V
ICH: 1.1V
ICH PCI: 1.5V
Dram: 1.6V (nekem itt 1,65V kellett, annyit kért a memó gyárilag)
DRAM leosztás: 0,5x
Load Line: ON vagy LVL 1-2Ezekkel tuti nem öltem meg a gépet, és kezdő tuninghoz elég!
@Richard444:
Nem ismerős véletlenül?! -
-
-
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Laraxior #38784 üzenetére
Nem olyan rossz ez a proci eredmények
-
-
-
Shokkolo
addikt
válasz
Laraxior #38742 üzenetére
Viszont baráti alapon egy saját táblázatnak nem lenne rosz... sőt akár én is beszállhatok...
És akkor W3680 vs. FX 8350 vs. 3770K házi teszt.
Egy logout bejegyzést megérneVagy akinek még kedve lenne hozzá, és lenne egy "totyiklakós hardwarecompare" tesztünk
Elvileg a hét elején jön az új VGA-m, rakok egy szűz rendszert neki és mehet a menet -
mpierre
veterán
válasz
Laraxior #38714 üzenetére
Még nem. Csak meghajtottam, hogy mit bír. Az eredmény az lett, hogy a proci bírja, de a lap nem. Így el is ment a kedvem a tuningtól, meg egyéb próbálkozásoktól...
Most kezdem el az átköltözést, meg a vizezést. Szóval rendszerépítés miatt nuku gép. Majd utána megnézem mennyire tudom felforralni a vizet. -
VGYke
addikt
válasz
Laraxior #38671 üzenetére
Honnan lehet tudni, hogy a VGA adott felbontásához kevés / elegendő a CPU és GHz? Megnyitom a feladatkezelőt és ha mindegyik szál 100%, akkor kevés? Vagy macerásabban: pl. 3dMarkxx mérés, előtte húzogatva a procit és ha már nem növekszik a pontszám, akkor elég neki a VGA-nak a CPU? Vagy van jobb módszer?
-
GNKING
tag
válasz
Laraxior #38674 üzenetére
Megvan még, de tudtommal csak Giga X58 UD4\UD4P\UD5\Extreme lapokra jó Az "A"-s lapokra nem, de ne legyen igazam.
"(#38675) cinkoxid" Ha biztosan lenne a block-ra is vevő akkor eladnám így még csak gondolkozom rajta."(#38676) Laraxior": ilyenre gondolsz?
-
-
westlake
félisten
válasz
Laraxior #38659 üzenetére
ASUS Z9PE-D8 WS
Érkeznek hozzá az E5-2690-ek.
Ezek mind a saját gépeim. -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
Laraxior #38651 üzenetére
Természetesen. Más alternatíva nem is nagyon van. 2011-es lapból is EVGA-t akartam, de érdekes módon nem lehet beszerezni, ellentétben a 1366-ossal. Maradt az ASUS, de lehet, hogy hosszútávon valószínűleg nem jártam rosszul, mivel az SR-X-et valahogy nem akarják már támogatni.
-
VGYke
addikt
válasz
Laraxior #38643 üzenetére
Az a baj, sokat olvasom a fórumokat, keverednek az ügyek, mi hol szerepelt, ki mit írt. Benéztem az X5560-5650 számokat. Talán azért, mert a lap proci támogatási listáján ilyen nincs. Ezek szerint a listát nem frissítik. Ha lesz időm, jobban utánatúrok. Elnézést kérek!
-
VGYke
addikt
válasz
Laraxior #38641 üzenetére
Tehát hozna a "konyhára" valamit egy játékos gépben a csere? Mert hogy az LGA1366 már "elavult", komplett (2011) cserére nincs keret. Másik, amivel problémázom: Alaplapom proci támogatási listája szerint, Xeon X5560=45nm támogatott. Volt ebből ilyen is? Mert akkor 32nm nem támogatott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Túra és kirándulás topic
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest