- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #27617 üzenetére
Hát, ha nem akarják gariztatni, bebuktathatnak. Aztán kérhetsz KERMI vizsgálatot, aztán mehetsz bíróságra, kérhetsz saját igazságügyi szakértőt, stb. Csak azt nem célszerű megírni, hogy tuningoltál.
Van, ahol az a teszt, hogy beteszik a procit a gépbe, és ha az elindul, akkor minden rendben.
Nekem meg nincs állásom, pedig én aztán qrwára kiszúrnék minden hibát...aLstaR: XFX-nek nincs saját progija erre, mint az ASUS-nak az NProbe?
Cybertrone: Ebben igazad van, a tulaj kérheti, hogy előtte teszteljék a cuccát, ha a szerviz azt állítja, hogy nem jön elő az a hiba, amely a panaszosnál. Joga van rá, nem a szerviz jóindulatától függ a dolog.
radi8tor1: Esetleg módosítani kéne a topic címét "Hogyan nyírjuk ki az ... processzorokat"-ra.
-
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #27599 üzenetére
Oké, de a lényeg látom még nem esett le... A Cayman-ban teljesen újratervezték a shader-tömböt, ami az ATI VGA-k lelke gyakorlatilag... Teljesen újra kell írni a fordítót, hogy optimális kódot gyártson a 4 utas shaderekre. Azért az elég durva diffi, hogy az 5 utas shaderek megéltek bő 3 generációt, (R600-RV770-RV870 meg most a 6800-ak) volt idő optimalizálni dögivel, a Cayman meg most beleköp a leves közepébe. Merész, de jövőbemutató változtatás volt, és szerintem sokat fog fejlődni driveresen a sebessége.
Amúgy az 5870-el hol volt baj min-FPS-ben? Nekem 5850-em van, és sehol nem volt bajom vele...(#27600) timike85: Így nem fogunk tudni sokat segíteni...
3,8Ghz, 4Ghz, 4,2Ghz... Honnan találjuk ki, milyen szorzó-kombóval, milyen feszeken, meg hasonlók?
Meg egyáltalán milyen eredmények jöttek ki? Kicsit következetesebben kéne ezt a tesztelést csinálni... Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, minimum kéne az említett Aida eredmény, CPU-Tweaker ablak subtimingekkel, és feszültségbeállítások.... De a többi főbb BIOS-beállításról se lenne hátrány némi infó, pár szóban....
Amúgy kár a memórián bánkódni, az I7 1200@CL6-os ramokkal is megeszi a Phenom2-t reggelire, akármilyen gyors ramot is teszel mellé... [link]
-
timike85
csendes tag
válasz
MPowerPH #27599 üzenetére
Már kezdek beletörődni...
Most a QPI/VTT 1.315V. De már kipróbáltam minden beállítást 1,35-ig. Ha 1600Mhz fölé emelem (pl.:1606Mhz), akkor be sem indul a gép.
És az miért lehet, hogy nekem például @3,8Ghz-en legjobbak az Aida-val mért gyorsítótár és memória sebességek @4Ghz és 4,2Ghz-n nem hogy javulna, még inkább kisebb értékeket ad...
Valószínűleg a Bios beállításokkal lesz gond? -
maxrad1580
aktív tag
válasz
MPowerPH #27550 üzenetére
Akkor ezek szerint lehet hogy ennyit tudna? mert görcsölök vele és nem bírom 1700 fölé vinni stabilan sehogy sem
Patriot viper PC3-1600 memóim vannak,és nem megy többet bár hogy mi az uncore azzal még nem vagyok tisztában
De szerintem inkább én vagyok a láma és nem tudom összelőni a beállítást
-
TomiLi
addikt
válasz
MPowerPH #27510 üzenetére
Köszönöm a hasznos információkat!
Nem akarom túlzottan kihegyezni a dolgot, mert egyszer megütöttem a bokám.
Egy 920-as és egy evga micro társaságában ment a prime, egy órája. A proci elég meleg volt, de az még bőven bírta. Ellenben a lappal... Egy kis tüzijátékot nyomatott. Valami fehér szúró lánggal feladta a harcot a lapon...Az az igazság, hogy ide már víz kellene...
-
mpierre
veterán
válasz
MPowerPH #27513 üzenetére
Kicsúsztam.
Nálam 1,4375V-t kapott eddig max a proci, így ment a 4,2GHz-n a LinX, meg hyperpi is. Azért kell ehhez egy TRUE és egy tisztességes kopter is.
Az intel szerinti 1,55V az egy dolog, de szerintem 1,45V még esetleg lehűthető levegővel. Kell hozzá egy turbina.
Nos a legutolsó LinX 0.6.4 (2010. 11. havi)
Szerk:
Ja állandóra? Hmmm. 1,35V, de ez nagyon esetleg. Tesztre mehet a 1,45V is, de csak jó hűtővel.
-
TomiLi
addikt
válasz
MPowerPH #27502 üzenetére
Lehet, hogy menne, de nem merek mér több fesz.t adni. A BCLK-nak 222-nél van vége.
Ami érdekes, hogy 222-re állítom a biosban, de a cpu-z már csak 220.7-nek veszi...
Meddig lehet kísérltezni a feszültséggel? Csak egy cpu-z validate erejéig?Jones: hát ez elég jól hangzik! Tetszik, hogy nem kell törödni a cpu hőfokkal, mert a víz ennyire kordában tartja....
Köszi, az infót! -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #27506 üzenetére
"LinX +HyperPI a majdnem biztos"
Ez tetszett, de nagyon igaz.
Nekem új taktikám a Linx kis prioritáson háttérben, előtte meg valami BD-ripben való gyorsított lejátszás VLC-ben, meg bele-beletekergetés 1000-rel, HT OFF-on.... 3 óra Linx, 3-4 menet 32M HyperPI, 800% HCI memtest (HT ON-on és HT OFF-on egyaránt végigtesztelve mindet), valamint másfél év intenzív használatot túlélő beállítást sikerült így kb. 5 perc alatt merevre fagyasztanom. -
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #27388 üzenetére
Kérdés h megéri-e majd beleinvesztálni annyit egy ilyen rendszerbe annak tudatában h a szofverek a kukimba sincsenek h kihasználják ráadásul SB-től is joval drágábbak lesznek még jó pár honapig....Köszönöm én már most megmondom h nekem az teljesen felesleges lenne
(Mondom ezt ugy h még a kódolóprogik se használják ki a hatmagosok erejét igazából szal nem látom h annyira elhuznának egy 4mag+4HT-s rendszertől)
-
Andrew Greg
tag
válasz
MPowerPH #27338 üzenetére
Köszönöm! A gyors és érthető választ!
ceaser : Neked is köszönöm!
Alapon is elég meleg a proci, mondjuk most nem a jó kis A70-es hűtőm van rajta, mivel nem találtam meg a LGA1366-os foglalathoz szükséges tartozékokat, mondjuk csak négy csavar hiányzik azt holnap beszerzem, addig nem kezdem el tuningolni alapon használom...
Valamilyen Revoltec van most a gépbe ami nem nevezhető hűtőnek, kb 60fokos alapból, és inkább több mint kevesebb, szóval necces...Mondjuk olyan alap kérdéseket szeretnék megtudni, hogy olvastam az oldalon amit ajánlotattok, hogy ne legyen semmi auto-n, de honnan tudom meg, mi az alap érték, mivel az nincs megadva, hogy normal, csak a feszt lehet állítani....
Meg, irták, hogy a memória sebbeségének a kétszerese legyen a Uncore, amit szépen beállítok is, viszont a QPI már nem tudom teljesen, hogy a duplája legyen az Uncore-nak, vagy több vagy kevesebb...
QPI/VTT: 1.300v rakta a bios alapból sárgán villágít...
A Memória: 1,66v kap, de én visszaállíitottam 1,64v-ra...
Erről a vélemények ?? -
jones965
Modder
válasz
MPowerPH #27311 üzenetére
Másik táppal lehet menne többet is, de a jelenleginek sajnos osztott ágai vannak, de az uncore frekit dmark-ok alatt így is bírja.
Ezért kérdeztem, lenne-e jelentősége a 2000-es ramoknak.Hát igen: bloodrage. Biztos takarékossági okok miatt tettek csak rá 3 memória foglalatot.
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #27311 üzenetére
nem nagyon akaródzok a gépre költeni,ezért mondtam az úrnak egy olyan árat amiért hátha nem adja oda...így a lelkiismeretem legalább megnyugszik hogy megpróbáltam..és a pénzem is megmarad
Az a legszebb lap amivel valaha találkoztam,anno azt szerettem volna gombcomp Zolitól megvenni...csak elvitték előlem..mondjuk akkor még 60ba futott
még wallpapernek is kitettem...aztán P6T lettcélnak megfelel...de hát pont belátok a plexin az Obsidianba...
-
gombcomp
senior tag
válasz
MPowerPH #27271 üzenetére
Először csak hibázik a tuning alatt random a cucc (a víz lábak közötti átvezetése miatt).
Ha folyamatosan megy pl.24/7,és csak újraindítassz akkor nincs gáz mert a jég nem vezet.
Ha egyszer már pár pecre leáll akor már ott a víz.
A hosszú távon megjelenik az oxidáció itt-ott,de főleg a foglalat fémrészein,és
a proci alján is akár. Már 478-as időkben is így védekeztek a lecsapódás ellen : A pasztával ! -
Laraxior
titán
válasz
anno amiko rvenni akartam pont gombcomp-ék beszéltek le róla hogy 24/7-re nem ajánlott...mert ugye a párásodással együtt mi jár? az oxidáció...gondolom nem örülnél neki ha fél év múlva csak 1362-es i7-ed lenne
annyira nem vicces a dolog,de tényleg nem javallott 24/7-re...extrem tuning topikban valahol meg is vannak a hsz-ek.
-
Cybertrone
veterán
válasz
A pára mit tud csinálni? Sacc azt mint nálam egy csepegés, vagy csőtörés... zárlatot!!! Oszt akkor lap, rosszabb esetben ram proci minden kuka blú!!!
Ahogy olvastam a hírdetést nagyon jók a hőfokok, de ahogy írta is nem 24/7-re....proci985:
Sajnos a Classified nem rendelkezik 775-ös lefogatókkal, és ezért, sőt másért sem válnék meg a laptól! + nekem is azért 24/7-re kéne a gép... Elég nehezn viselném én is, és a kiccsalád is azt hogy 2-3 óra után 1 napig csak nézem a gépet, és várom hogy szikkadjon! -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #27221 üzenetére
amióta megy ez a körbejárósdi processzorok körében,főleg ugye a 980X...azóta én biztos hogy nem fogok ennyiért venni egy olyat ami 1. meg is volt hajtva mint az atom...2 meg ugye doboz nélkül eleve nem veszek semmit.3. 100-ért sem fogok egy processzort venni,két hétig húzom a belem aztán költsem el egy ilyen szarra
van az apróban egy Revo Drive..az inkább jó vétel és jobban meg is látszik a gép teljesítményén.. -
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #27160 üzenetére
De én nem is akarom a 4.6ghz-t, felelősségteljesen beláttam hogy ennek a mokának valahol 4.5ghz körül vége van! Egyszerűen nemlehet hűteni, ezután már kompresszor kell... ln2 24/7-re kicsit macerás
Szerintem lara HT nélkül értette a 4.6ghz-t... Bár neki csak egy tripla radija van szerintem az kevés hűtésileg!Erdei88:
Nekem csak egy Tody féle 1366-os i7 blokkom van, de kérlek nézd el neke hogy ezt mondom de a te blokkod sem fogná meg hűtéssel! Nem a blokk nemtud akkora hőt átadni hanem maga a proci melegíti szinte kötelezően a vizet mint az állat! Tehát a blokk átadja a víznek a hőt, csak egy idő mulva véget ér a móka mert vannak annak is határai!
Mindazonálltal jól döntöttél hogy az x58 mellet maradsz! -
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #27146 üzenetére
Hozd ide a levegődet, nembiztos hogy postoljuk a 4.4-et ghz-t sajnos tényleg megy mint a barom de a víz is kevés egy határ felett... Go kompresszor
és letöltőgépet faragunk belőle, este had menjen
Merem remélni hogy hétköznapok alkalmával nem hevül ennyire, black ops alatt a legmagasabb coretemp által mért hőfok 60 fok volt... de ugye az zabálja a procit -
TomiLi
addikt
válasz
MPowerPH #27107 üzenetére
köszi!
szép lassan kiokosodom...
érdekes, hogyha fix feszültséget adok a procinak, akkor kevésbé stabil, mintha azt a lehetőséget választom, hogy az adott terhelésnek megfelelően adjon feszt. a rendszer.
Gondolom ez azért van, mert nem kimondottan a csúcs tuning lapok közé tartozik az enyém (asus sabertooth) -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #27080 üzenetére
Hát passz... Nekem eddig amikor több Gflops-ot adott, akkor gyorsabb volt, amikor kevesebbet, akkor lassabb. Nem mindig nőtt teljesen arányosan, de gyorsabb beállítás biztos több Gflops-t hozott. Persze, nekem 8, a 24/7-es 3675-ös HT OFF beállításom se éppen Gflops hajhászás...
Csak kicsit keveselltem.
(#27086) Qru: Komoly cucc! Tehát kb azonos zajszint, összességében +30% fogyasztás, és dupla sebesség mellett. Nem rossz!
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #27082 üzenetére
A CLASSIFIED eddig is stabile volt vantage alatt 210-es BCLK-n az 5870-et lőttem már meg vele 4.2ghz-n
Volt szó róla hogy lessz vized mégsem tervezed a megépítését? Jobban járnál 2011-ig még sok az idő, és csak blokkot kellene majd cserélni+ hidd el ég és föld a lég és a víz közti diferencia... teszt befejezte után sacc 2 sec mulva már 40 fokon muzsikáltak a magok, léggel kicsit több idő a lehűlés! -
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #27080 üzenetére
Stabilitást kerestem a programmal nem mást, közben neteztem, és minden mást csináltam ezmeg egyszer csak kész lett... Szerintem vállalható eredmény!
Kicsit most finomítottam a feszen, mert kicsit soknak találtam, 1.364v-on is megy a rendszer de ma már nem linxelek, majd holnap, ha ott is stabile akkor 1.35v-on is meglövöm, ha ott is akkor elég jó a cucc
Víízel hűtöm... van a rendszerben több mint 3 liter folyadék, 21 fokról indult a vízhőfok, és 29.6-nál állt meg m ondhatni forró fejű volt a jószág végig nyaldosta a 80 fokot, de nem ment fölé, ezért is finomítottam a feszen, ez így már egy vállalható vantage eredményt is hozhat jobb vga esetén
Eddig is itt dugdostam a gépben 1.258v-on ment 4.2ghz-n20*210-enmost felébredt a kisördög, és megkergette kicsit nehogy bepókhálósodjon a drága!
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #27052 üzenetére
toltam Vantage topicba egy 460as eredmény...eddig az volt a max amit néztem.4300 körül.
Már oda is sok fesz kell neki. Csak kíváncsi vagyok ha lecserélem egy jobbra meddig bírná a bclk,tehát meddig húzhatnám a procit. egy 4500-4600MHz-nek örülnék a legjobbannah jah,csak az 219es bclk kellene egy 920hoz
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #26976 üzenetére
Jó, azért nálad kapott is rendesen 1-2 tesztre főleg, de 24/7 is, több paraméterben is már érintőre vetted a határt, a cooler-hibád se biztos, hogy jót tett neki....
Azért nem sok I7 döglik meg a topicban, azt is tegyük hozzá, szerencsére...
Na mind1, te tudod, ha gariztatni szeretnéd hetente...Persze, ha kifogsz egy atom masszív darabot, lehet az is elketyeg 6-7 hónapig, akármit csinálsz is vele a jóízlés határain belül azért...
-
cut
aktív tag
válasz
MPowerPH #26976 üzenetére
BMW ez a beszéd.....
Szerintem is tényleg nincs értelme... 1156 ot se akartunk volna....
én legalább is....
Igaz tudom egy két ujdonság van rajta ami nincs a 1366 on... de csak kistesó lehet....
Az i7 még értékálló egy darabig... nyár vége fele kell eladniKeldor: szerver munkaállomás, otthoni használatra... de biztos a xeonok terén is lesz uj sorozat....és ki tudja azok miben fognak műkődni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest