- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
egyébként én is HSM-el értek eggyet....
kicsit könnyelmü volt a kijelentésed , és alaptalan...
szerintem kicsit teszteljél még,, és utána nyilatkozzál,, mást fogsz mondani....
olyan sokat azért nem teszteltél még.... friss tulaj vagy még a core i7 terén...
"A szintetikus tesztek meg kb. annyit is érnek!"
ez pont te mondod, akinek a legtöbb ilyen xarság van feltelepitve..
néz már rá az asztalodra... ennyi szintetikus xarságot sennki nem telepitet fel mint amennyit te feltettél..... ezen kicsit elkéne gondolkoznod... és utána irkálni ilyeneket... -
HSM
félisten
Én ennek pont a fordítottját tapasztaltam... Pont hogy játékok alatt is lassabb HT-val. És szerintem mindaddig lassab is marad, míg a játékok max 2 magot kezelnek... (A GTA4 asszem a rekorder, 3 magot kezelne, de az is jobban megy HT nélkül...)
A HT-ban amúgy hatalmas lehetőségek vannak, de amíg a supportja 0, addig csak néhány helyen lesz pozitív hatása, mint pl. videókódolás, renderelés, esetleg valami ilyesmi melletti játék, stb-stb..... -
De itt nem ezer gyerekrol van szo, tehat nem egy bizonyos mennyiseget kell atvinni x feszultseggel, mert ha igy lenne, a feszultseget emelve csokkenne az aramerosseg. Itt amennyit adsz neki, azt fel is veszi a procko, csak indits egy primeot 1.168-al es 1.4-el, kozben figyeld a fogyasztast.
-
Oke, nem tudja pontosan, hogy 1.16 vagy 1.19. De hogy 1.1 helyett 1.4-et adjon neki hasrautesre, azt kotve hiszem, ahogy azt is, hogy okosabbak lennenk mint az intel.
Az megint fura, hogy fut a prime 19x200 1.352 loaddal es alig melegebb a procko, mint mikor 1.168 loaddal futott ebbe a melegbe. Max 85 fok volt az egyik mag, de atlag 70-75 fok.
Szerintem kamu ez az egesz fesz mizeria, ha 1.1-el 70 fokos, akkor 1.4-el legalabb 100-nak kene lenni. -
Ramoknak semmi baja.
Prime stabil lehet, epp ezt irtam az elobb, de a jatekok es a mindennapok hasznalatara szart se er az 1.1v.
ImI87: Ezen felesleges vitatkozni fel oldalt is akar, jatszal par ora crysis-t, gta-t meg stalkert.
Erdekes, osszes elozo szeria 1.4-ekkel vitte a 3800-4000-et, ezek meg 1.1-el, raadasul ht-val, ja persze. -
törölt tag
-
knbs
senior tag
Uncore 3200-az 1600-s ramokhoz ugy olvastam annyit allitsak be. Linxbe olzan 50,51-ek jottek. Na akkor dobok egy memtestet is.A hetvegen ha lesz idom megnezem mennyi a vege. Amugy a Gomez fele (amilyen Laudanak is van) FPO-s. Ilyen fesszel amugy ez jonak tunik, vagy semmi extra es a proci ezt siman tudja?
-
ImI87
őstag
Tudom, hogy nem nekem szól a kérdés, de ettől függetlenül nem érterm mit akarsz mondani. Az igaz, hogy CL7-ben nálam sem megy stabilan 1560 fölött, még jócskán lazított subtiming-okkal sem.
Emiatt én nem gariztatok, használom CL8-on, és csá. Csakhát bosszantó, hogy a gyári értékét nem tudja.
-
HSM
félisten
Ugyan már.... Várjátok csak a csodalapokat....
Én nem hiszek a csodákban...
Amúgy nem hinném, hogy az Uncore visszafogná, ha lassabb.... A memória sebességét az L3 és az NB határozza meg, a QPI itt nem sok vizet zavar...
[link]
(#8557) ImI87: Látom te is elindultál a XE procikhoz vezető úton...
-
HSM
félisten
Procifüggő, valamelyik I7-et nem zavarja, ha az Uncore leelőzi a QPI-t... Ki kell próbálni, bírja-e...
Ha igen, 200-as BCLK, és go.... (Mondjuk az se jó, mert akkor vagy 2000-en megy a ram, vagy 1600-on...
) Amúgy 211-es BCLK-val meg aztán véképp semmi értelme erősebb ramnak, mert csak 1688.on tudod hajtani....
Azért a 2110-es már erős lenne sztem...
180 körüli BCLK-val meg többet buksz a lassuló CPU-n, mint a gyorsuló ramon.... XD
-
ImI87
őstag
Baszki, minden full stabil, de alap kitesztelt beállításokon sem megy. Elindul, és amikor rányomok a Start-ra, azonnal kiírja, hogy lement a teszt, és mindn OK.
(ez a 2.2 verzió)
Ramokon van hűtés, ilyen kis gagyi OCZ XTC Cooler, de biztos több, mint a semmi. Majd megnézem őket CL9-ben is......
Nekem ez az egész csak azért érdekes, mert ha be lehet lőni faszán magasabb Uncore-t, akkor már lehet majd használni jobb ramokat. A 2000-esek elég drágák, de 1866-osból lehet találni relatív jó áron.
-
ImI87
őstag
-
En is a 19x200-ra gyurok majd egy jo kis uncore-al, de izgatja a fantaziam a 20x200 is, hogy milyen feszen stabil.
Probaltam tegnap az ibt2.2-t, de csak 50%-ra terhelte a magokat.
Na mostmar jo az ibt, beallitottam a memot maximumra a threads-ot meg 8-ra, i is ugy szoktatok?
Egyebkent igy is dadog a winamp! -
Epp azert irtam, hogy alapon is szaggat a linx, mondjuk ha ennyire leterheli a memot, akkor nem csoda, viszont este a 21x200 gyonyoruen ment, most meg bluescreen, be se tolt, ekkorat azert nem valtozik allasaban a gep.
Kb egy ora mulva felnyomom azert a 64 bites msdn vistat, proba cseresznye.
Ez a linx szvsz jo lesz tesztelni, ez szenneterhel mindent, ha itt nem jon ki hiba, akkor game alatt se..
Az ibt meg ez miben kulonbozik amugy?
A 3800mhz hogy jon ki neked, milyen bclk+szorzoval hasznalod?
Milyen codecs csomag?BR4D: Nem tudom, de ez a win7 nem a gep miatt dolt ossze az biztos, ha tegnap futott ugyanigy fel orat a linx hiba nelkul, akkor nehogy ma meg mar el se induljon vele!
En is kivancsi leszek, de a primeot szvsz elfelejthetjuk, nem az igazi tesztprogram. -
^Boss
őstag
mugen2 2 ventivel.. nem tudom miért ilyen meleg, engem is idegesít.. a házam se egy utolsó darab szellőzés ügyileg, mégsem megy vhogy olyan jól az egész dolog. esetleg vkinek vmi ötlete? a ház: SilverStone TJ09 teszt. szóval ha valakinek van ötlete hogy változtassam esetleg a ventiket, új vagy jobb szélcsatornákat létrehozva, és ezzel jobb hőfokokat elérve.. minden lehetséges helyen van venti.
-
HSM
félisten
Elvieg pont, hogy komolyabb turbo lesz bennük, és jobb is lesz picivel a teljesítményük alapórajelen (!!!!), mint a 920-nak. Viszont elvileg nem lesznek olyan tuningosak. Ezért lesz kivonva a forgalomból (elvileg) a 920 és 950, helyettük 960 és 975 lesz, marad, majd a 6magos I9 a csúcsra, jövőre valamikor.... Aki a csúcskategóriára vágyik, azt majd jól lehúzza az Intel, vagy marad a középkategória...
Nekem meg lehet lesz olcsón egy halk, naggyonjó hűtőm eladó, ha sikerül vennem egy BARAM-ot...
-
Nalam is maszkalnak azert a hofokok, de atlag 3-4-nel nincs tobb maximum, ritkan mozog 5-6.
HSM: Oksi, kivancsi vagyok milyen hofokaid lesznek!
ronTom: A 20x200-hoz keves lesz az a vcore, de ahogy Sárpac is mondja, futtass tesztet is, ne csak az everestet, annal a passziansz is jobban terhel.
-
En is a 19 vagy 20-at celzom majd meg, ha megy legalabb 2 orat megint ez a xar
, kihuztam a hosugarzot lehet attol volt melegebb.
20-ra altalaban kenyesebbek, bar itt meg nem probalgattam nagyon, de nem is akarok egy fenyevet tesztelgetni. 141watt es 78 fokos a legmelegebb mag, jo ez a borda.
Uncoreban jo lenne a 3600-3800 200-as bclk mellett, szvsz bent van a cuccban ugy erzem.
Sárpac:
Es milyen bclk+szorzoval? Csak hogy mit tuzzek ki celnak!
-
-
HSM
félisten
Ugyan... Egy Classified-en? Nem véletlen van ott rjata a dupla-8tűs tápcsati... Mondjuk az 500W tényleg picit soknak hangzik, de 300-400 szerintem elképzelhető....
Ja, nálam most 4,2Ghz prime, és 142W CPU-fogyi mellett 375W jön ki a konnektorból. (Igaz, DVD-t játszok a VGA-n, de az szinte semmi plussz)(#8331) Lauda: Hétvégén nem ülök annyit a gép előtt mint hétköznap, de írj nyugodtan,amint tudok válaszolok...
Meg ott a Giga topic is...
-
Tenyleg nagyon jo ez a huto, de csak ugy lehet igazan kihasznalni ezeket a bordakat, ha ket venti szellozteti oket, a thermalright gyari ventije nem sokat ert, ez a ket magma kegyetlenul tolja a cugot es ez jelentkezik is a hofokokban.
Lesz az is majd, de mar csak 64 bit win7 alol, elobb neztem a 76 foknal volt 139 watt prime alatt.
Ja es nalam az F6 bios van fent, ezzel kaptam a lapot, annal jobb az F7-es?
HSM: Ok, akkor meg nem is adtam neki sokat.
Nalam is vannak max 45 fok elteresek, alatalaban 2-3, ez is sokkal kevesebb, mint a masik procinal. Milyn erdekes, ahany fpo, annyi fele fajta hofokok es feszek, ezeknek tenyleg lelke van, amit ki kell ismernunk.
-
Most az 3200-on van es 1.315-ot adtam neki, mondom az biztos eleg lesz neki. Csak most inditottam eloszor ezt a procit, ki kell meg ismerni.
HSM: Tenyleg nagyon jok a hofokok megint, elobb neztem 100 wattnal 61-65 fok, 128 wattnal kb 70 fok, 136 wattnal 74 fok, eleg jo szvsz.
VID ok, akkor nem foglalkozom vele!
Te milyen uncore orajelen es feszen tesztelsz?
Nekem most 3200 es 1.315v.
C0 tenyleg durva, ott mar jott a szaga is szerintem.
Neha nalam is jonnek az uj lapoknak, szegeny gigat se sokat jarattam, kb 20 perc a windows telepitessel egyutt alaporajelen, azota csak 4200-on ment.
Most futnak ezek a rohadek 8k meg 10k tesztek, be is ficcent a 76 fok neki.
-
Koszi, hogy szoltal, most mar le!
Egyedul a pci expresst lottem be eloszor 100-ra, meg a cpu, qpi, memo feszt, de most a tobbit levettem normalra. Amugy huvosebb nem lesz a proci szerintem, kivancsi leszek meglesz-e ez a teszt ennyivel.
Neked mekkora feszen stabil a 21x200?
Jah ok, akkor majd a hetvegen nezd meg ha raersz!
Holnap felnyomom en is szvsz a win7-et, amit beszeltunk.
-
AirBooms
addikt
Nagyon hülye vagyok: rosszul írtam. Egy hosszú, három rövid. Ez az AMI biosban (szerintem a Gene-nek is ilyen van) memóriateszt hiba.
A táp és a VGA már jól ismerik egymást, azzal nem lehet gond. Be van dugva egy hatos és egy nyolcas tápkábel a VGA-ra, világít is szépen a zölden az Asus GTX LED-je! -
Sárpac
nagyúr
"You are right the problem was related to PSU.
Now i used separate 8pin wire and another 6 pin wire. Before it was 6 pin and 8 pin on one wire. The problem is gone. I went to online and check reviews on Cooler Master Pro 1250w power supply. It had only good reviews Another strange thing i forgot to mention.
Before i had crossfire set up 2 x 4870x2 cards. Everything was forking fine.
But main thing this problem is solved. Thanks for your help.
"A srácnak tök ugyan az a baja volt mint neked!
-
AirBooms
addikt
Nem tom, mert nem én teszteltem benne a procit, hanem Achill3uS. És ugyanezzel a D0 procival lementett nekem több bios profilt is. Sőt, még azt is mondta, hogy amíg nem veszek belevaló ramokat, addig a G.Skillekkel is megpróbálhatom...
A lényeg, a lap már működött ezzel a procival -
AirBooms
addikt
-
Zájec
veterán
drága pacika, szó nincs ilyesmiröl , csupán elmondtam neki hogy kellett volna udvariasan reagálnia az eredményekre... ennyi.. semmi több... nincs Laudával semilyen problémám, priviben is egy csomot beszéltünk már, nemhinnám hogy egy ilyen miatt összetudnánk veszni.... ennyi a max amit itt látsz,, elmondtam , leirtam..
ezt nemértem .... a kereskedö az kereskedö, azt árul amit a nagy cég gyárt....
igyvan kb. 50-70k -s ára lesz az új core i5 prociknak...
(#8231) Lauda :: sajna igen.. eladom...
hogy miért ? azért mert elgurult a gyógyszerem és kell rá a pénz..(#8228) AirBooms :: ha gonosz lennék , akkor aztmondanám hogy miért nem vettél Gigabyte-ot , az legalább beindul...
-
HSM
félisten
Figy, 50A-t tud a tápom folyamatosan leadni 12V-on...
(Ráadásul egyesített ágai vannak
) Asszem ez nem lesz nálam szűk keresztmetszet....
Eddig ez volt a max amúgy, amit ki tudtam rántgatni a konnektorból: [link]
D0-al ezek a tesztek még odébb vannak...De nem fogok neki annyi dfeszt adni, hogy 4400 meglegyen... Viszont BIOS 1,4V LLC OFF körül nem tartom elérhetetlennek a 4300-at, majd tesztelgetek... De elősör a 4200-at fogom alaposan kitesztelni, meg az uncore-t.
-
HSM
félisten
Ja, csak épp napközben dolgozom, plussz a forgalmi vizsgámra készülök, és közben egy rakás más dolgom is van.... És még nem volt időm elmenni kábelkötegelőért (vagyis mikor lettvolna, már rég bezárt a barkácsbolt), hogy felszereljem a ramhűtőm. Visszavett rammal meg szerintem nem lenne az igazi a prime, a gépelőtt meg nem fogom egy órán keresztül kézzel tartani a memóriahűtőt a memória felett...
És ráadásul otthon is alig vagyok...
Szóval majd ha megoldottam ezeket, és időm is lesz (vagyis inkább, hogy otthon leszek) akkor lesznek további, alaposabb tesztek.
Arról nem is beszélve, hogy egy normálisan kitesztelt és beállított tuning itt is órák kérdése... -
HSM
félisten
Viszont meg kén nézni azt a QPI/VTT feszes dolgot új BIOS-al.... Amivel ők mérték, az egy F5 valamelyik bétája volt.... Azóta kijött kismillió F5 verzió, pár F6, és már az F7 is it van....
Tuti azóta ezt finomhangolták... Meg kéne mérni...
Lehet, bevállalom nem tűnik nehéznek.... Csak mondjuk ha nincs földelve a masinán,akkor inkább a táp egy GND ágát kéne a csavarlyuk helyett....
-
törölt tag
Jó, tény, lehet neki jelentősége...
De most attól hogy veszel egy olyan FPO-s procit, ami másoknál megy 4.5-öt tök fasza feszekkel, egyáltalán nem garancia arra hogy a proci olyan lesz, és akkor már el is vesztette az egész az értelmét.
Szinte az összes D0 proci tök jó, nem látom értelmét annak hogy beraknak egy eredményt és megkérdezik hogy efpéó? Persze ezt nem Overlocker miatt mondtam, isten ments... Meg nem is szeretnék általánosítani, csak mondom hogy szerintem semmi értelme az egésznek. -
-
HSM
félisten
Igen, a HT a memórialéréseken eszméletlen sokat tud javítani... Ugye, amíg az egyik szál a magban adatra vár, addig a másik szál nyélgázon mehet.... Tehát át van hidalva a memóriakésleltetés vica-versa magon belüli a 2 processz között.... De azért az nem semmi, hogy ennyit számít optimális esetben!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Diablo IV
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Synology NAS
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audacity - hangszerkesztés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged