- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Laraxior #44335 üzenetére
Bárcsak lenne valami jó játék, ami engem is leköt
Múltkor 2 hétvége alatt végigvittem a Punkfrostot, nagyon király stratégiai játék.
A favágósat meg letöröltem azóta... vágj ki 82 millio fát egy házikóhoz, nincs mentés, a szörnyek meg este két ütéssl kinyírnak. Lehet mégsem nekem való -
HSM
félisten
válasz
Laraxior #44332 üzenetére
Annyiból nem túl meglepő, hogy a True Copper egy sűrű lamellázású hűtő, ami nagy légszállítású ventilátorokkal mutatja meg a foga fehérjét, míg az NH-D14 inkább egy kiegyensúlyozottabb holmi, ami inkább nagy felületen igyekszik kis légszállítást hasznosítani. Szóval mindennapi értelmes használatban ennek így kell lennie, ahogy írod.
-
Cingi1979
tag
válasz
Laraxior #44251 üzenetére
Szia!
Nem szándékozom megtartani! A tervem, hogy az UD7 marad nekem és a srácaimnak marad valamelyik!
Valahogy BELESZERETTEM ebbe a 1366-os dologba! Sok nincs de most van UD3R, UD5, USB3, UD4P
Szenvedély ami nem olcsó mulatság! Van pár 775-ös lapom is dobozolva!Egyébként semmi EXTRA! EP45 Gigabyte és P45 ASUS lapok!
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #44253 üzenetére
Kb.
Találtam is egy P5Q3 simát, de azon gyárilag nincs a VRM egyik fele hűtve.
Úgy néz ki, az csak a Deluxe-nak járt meg.
Utánanéztem az X5650-nek, hát az tényleg csak 20-as max szorzóval bir......
kár érte.
Megpályázok egy X5677-et, annál 26 a max szorzó. (elég a 4/8 még).
-
Cingi1979
tag
válasz
Laraxior #44240 üzenetére
Akkor megnyugodtam!
Néztem, rengeteg X58-as Gigabyte lapjuk van csak ugye nekünk Magyaroknak kicsit borsos áron mérik!
Viszont lenne hozzád egy kérdésem! ASUS RAMPAGE II GENE REV 2.00G mennyi lehet a normál piaci ára jelenleg? Érdemes bevállalni egy ilyet? Gondolom gyengébb mint az UD7. -
HSM
félisten
válasz
Laraxior #44209 üzenetére
Nálam 3 alaplap, kb. 5 processzor, és legalább 5 féle ram kombináció volt, és egyiknél sem csinálta. Csak akkor tűnt el a ramból, ha sok volt neki az OC.
(#44210) Remusz911: Attól még lehet valami rosszul beállítva.
Főleg az MSI X58 lapjai nem a príma BIOS-aikról voltak híresek. Plusz mint mindig, a kontakhibát sem zárnám ki, ram, proci lábak is könnyen sérülnek, mondjuk az más slotba rakással rendbe kéne jöjjön, ha az van.
Egyébként hogy van alapon, amikor a képeden is látszik, hogy OC-van?
Nem tudok 185-ös BCLK-jú E5640-esről....
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #44169 üzenetére
Pedig erős hűtőnek tűnik...
Lehet, amig nem lesz, megkapja a játékvizet.
CM Nepton 140 XL.
Meg egy külön ventilátort a bordás részeknek.
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #44082 üzenetére
Én nem szeretem a kombinált hőcsöves rendszereket szétborítani, mert igazából jónéhány fajtánál kellene kapásból olyankor rá új hővezető párna a VRM részre, plusz marha érzékenyek is ezek. Ilyenkor inkább vadászok egy képet neten, mennyire gázos pasztával szerelték gyárilag, és ha nem annyira vészes hagyom. Ez lett a P6X58D-E lapomnál, mivel rendes szürke paszta van rajta a képek alapján, azzal úgy voltam ki kell még bírjon pár évet.
4-5 év nem olyan sok azoknak a pasztáknak, főleg, hogy ezen a lapon nincs alulméretezve a hűtés.
Viszont megragadom az alkalmat, te mit tapasztaltál, mikor újrapasztáztad az ugyanilyen lapod, milyen állapotba volt a (gyári?) paszta? Mikor hozzám került, 4-5 évesen még nem láttam indokoltnak hozzányúlni, de azóta már eltelt több, mint két újabb év...
-
válasz
Laraxior #44064 üzenetére
Nem is az alaplappal van a gond, mert a 930-at alulfeszelve járattam úgy, de a Xeon eddig kifogott rajtam. Abban bízok, hogy a friss BIOS és a Xeon mellett telepített friss Win 10 nem fog vacakolni, mert eddig minden kísérlet fagyás, vagy kékhalál lett.
Amúgy a lap a 220-as BCLK-t is bírja. egyszer régen kiteszteltem.
-
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #43962 üzenetére
Beállítottam tegnap este azokkal a fesz értékekkel amit mutattál és sajnos a gép nem volt hajlandó elindulni.
Elem kivétel segített csak.
Viszont segítettem magamon és megnéztem egy youtube videót, [link] (2:30-tól vannak a fesz értékek) ahol egy 980X-et húz fel 4Ghz-re és beállítottam azokat a fesz értékeket amik a videóban vannak és simán megy a 4 ghz, IBT lefutott. Hőmérsékletek is 77-81 fok volt maximum. Alaplap ugyanaz.
A kérdésem a következő ezek a fesz értékek közül min lehet valószínűleg faragni, ami túl sok lenne.
Ezek vannak most beállítva, épp mint a videón, mi az ami túlzás lehet ezek közül? Szétfeszelni nem akarom az alaplapom. Hozzátenném hogy esetemben a BLCK több vagyis 200Mhz. KÉP a saját gépemről
-
-
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #43954 üzenetére
Old school megoldás
Egyébként én is próbálkoztam egyszer pendrive-os telepítéssel, de nekem se jött össze, szórakoztam a Rufus-szal, de hamar feladtam.
Asszem nem reagált a gép ha jól emlészem, simán elindult, hiába volt a benne a pendrive. Nekem ráadásul bonyibb, mert ahhoz hogy a hátsó USB-khez férjek ki kell húzni a gépet, szóval négykézlábra ereszkedés és szopás. Meg akkor más kábel is kihúzódik, meg elmozdulnak benne dolgok.
Szerencsére ott porosodott egy öreg DVD valahol, ami üres volt, azzal elsőre ment
Utána meg vettem a kék boltban egy szem DVD-RW-t, mert ugye jönnek az újabb Windows 10 verziók is.
-
válasz
Laraxior #43949 üzenetére
pendrive-ról telepíteni gyorsabb, mint dvd-ről + halkabb... mármint ha az alaplap nem szól közbe
illetve lehet, hogy csak valami hiba volt a telepítővel (pl. valamiért rosszul került fel a pendrive-ra)
Amúgy elég lett volna 32-es helyett egy 8-as is, ha csak arra kellett volna. -
mpierre
veterán
válasz
Laraxior #43938 üzenetére
A gigánál van valami plusz opció, ami engedi. Szerintem az asus-nál is kéne legyen. A foxconn lapokon van ilyen tuti, mert vagy 2 hete raktam újra a tízet.
Volt a gépen win 10 korábban? Ha igen akkor a javítás és helyreállítás esetén tudsz olyan opciót választani, hogy újra rakja az egészet.
Szerk.: Foxconn: Indítás előtt fel a pendrive, be a biosba és ott a boot drive-ként kijelölni a pen-t. Újra indítás és lőn telepítés. Valami ilyesmit tudnia kéne...
-
lamiki
senior tag
válasz
Laraxior #43920 üzenetére
Ha mondjuk az ország túlsó felén laksz, a személyes átvétel nem annyira játszik, ha az eladó hajlandó utánvétellel küldeni kb ugyan az a helyzet, a megbízhatóságát akkor sem nagyon ismered, egy 2013-as eladás alapján. Személyes átvételkor is csak a tisztessége számít, mert mi van ha azt mondja, hogy XY metró megállóba tudtok csak találkozni, vagy azt mondja nincs tápja meg hűtője már hozzá, így nem tudjátok kipróbálni. Ezután ha átver, még azt sem tudod bizonyítani, hogy te vettél tőle valamit.
Vettem én már úgy gépet, hogy minden 2-3-6-ik bekapcsolásra indult, az eladó azt mondta, hogy nála működött rendesen. Tápot szétszedve 7 púpos kondi, kizárt, hogy ez nála működött. De legdurvább, az igaz Jófogásos volt, hogy 3 komplett Dell gépet vettem.egyben nem volt táp. Amikor írtam neki, hát ez, hogy, mi az a nagy lyuk a gép hátulján? Azt írta vissza, hogy nem vette észre. Az emberek gyarlók. a vettem ma egy kis fúró és késélező gépet a Lidl-ből. 2 db már ki volt bontva, és a tartalék gyémánt csiszoló tárcsát már kilopták mindkettőből. Biztos vett már ilyet korábban, és a gyémánt tárcsa már elkopott belőle, így olcsón beszerezte. -
-
válasz
Laraxior #43899 üzenetére
Na, ez durva.
Azt sosem értettem, hogy miért járatja le magát valaki ilyen baromságokkal. Lehet eladni hibás cuccot, de akkor úgy is kell meghirdetni.
Az én esetemben az eladó nem tesztelte a cuccot. Szerverből bontott és elvileg működőképes.
Tulajdonképen az első indítás az sikeres volt és a tesztek is gond nélkül lefutottak. Akkor kezdődtek a bajok, amikor húzni akartam. -
-
-
válasz
Laraxior #43881 üzenetére
Volt, de leszedtem, mert ez nekem is eszembe jutott, de nem változott a helyzet.
(#43882) HSM: Nekem is ez a bajom. A monitort is későn kapcsolja. A régi bill-el viszont nem volt baj.
Nem az USB3-at használom, mert abból 2 van kivezetve. Egyik a külső vinyó, másik a pendrive. Az USB2-ből is a simát használom, nem az E-SATA kombót.szerk: Most töltöm az aksikat a régi billentyűzethez, de az ma nem lesz kész.
-
mpierre
veterán
válasz
Laraxior #43846 üzenetére
A pontos inkább az, hogy a gigában fixen rátolta a +1 szorzót, C6 kellett hozzá enableden (a'sszem). Már boot alkalmával megkínálta vele. Ez volt az alap órajel, majd +1 dobott még rá, ha úgy alakult.Na ezért nem kiszámítható, hogy milyen feszen hasal el a xeon egy giga lapban.@HSM: A fene.
Látszik, hogy baromi rég volt már az ud5 + x5660 nálam.
Na, kopnak az emlékek...
Várjál csak... A gigában boot-nál fixen rátolta a +1 szorzót, amit a cpu-z nem tudott jól kiolvasni, míg az aida meg jól mutatta. És terhelésre kapta meg az ember a második szorzót. Az energiatakarékos ficsőrök és a dvid is biztos, hogy nálam be volt lőve.
-
válasz
Laraxior #43840 üzenetére
4.4 GHz-ről jut eszembe... ennek a procinak turbó nélkül nem lehet ténylegesen beállítani a 22x-t? Mert a BIOS 12-23 között engedi beírni, de újraindítás után szó nélkül visszaáll 21-re... A 23-24x viszont sok lenne a 200-as BCLK mellé 1.29V-tal
A korábbi 1.36V-n is csak boot képes volt a turbós 190 BCLK-val, de alap appok is beborultak...
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #43744 üzenetére
Ebbe belerakhatsz két X5650-et is, és OC-val 4Ghz-en már elég szépen mennének ~20K-ért.
Ezért is ilyen horror drága, mert ez nem csak egy kétprocesszoros lap, hanem az egyetlen, amiben OC is van.48GB ram felesleges, szerintem tökéletes lenne 6*4GB azaz 24GB rammal, főleg hogy azért elég gyorsan elérik egymás memóriáját is a processzorok a második QPI buszon.
-
-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #43732 üzenetére
Eléggé f@sz volt az eladó.
Mondtam h megvenném, mondta, hogy ok, írtam, hogy akkor hogyan rendezzük, erre már nem válaszolt, majd láttam hogy a gtx eladva.
Nagyon nem izgat, mert 3 ugyanolyan GTX-em van, tartaléknak gondoltam. 640-es GTS-ből is van 2db, szóval sírni nem fogok...Edited:
Most néztem, hogy a sráccal régebben is "beszélgettünk", egyszer vett volna vmit, pár napot kért, hogy tartsam, persze nem jelentkezett.. Utána én írtam még ezelőtt rá egy másik hirdetés kapcsán, arra sem volt semmi értelmes válasz. -
HSM
félisten
-
Lacee83
tag
válasz
Laraxior #43607 üzenetére
Jól néz ki.
Nekem W3580 van. Összevetve a régebbi amd x4 740emmel: ugyanazzal a VGAval és beállításokkal (GTX 560TI TOP) 32ről 39FPS-re nőtt a Heaven4 tesztben hozott eredmény.
Az mennyire jelent gondot hogy a 3x4gb ramom nem egyforma márkájú (2egyforma és egy másik)? Tuningolni nem akarok. -
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #43600 üzenetére
Nekem is 50-ben van a lap, i7 950 és X5670 proci, 12GB DDR3-1600
Pont annyit ér sztem.
Mondjuk tény, hogy itt 10 érdeklődőből 8 nem azzal nyit, hogy érdeklődik, hanem rögtön jön a mi az alja kérdés, de erre már rutinból íróm hogy nyák, de ha becsomagolom, akkor papír
És még nekik áll feljebb, megsértődnek, és majdnem jelentenek, hogy hogy merészelem őket elutasítani a nagyvonalú 50-60%-os diszkontos ajánlatukat.
Múltkor egy 4 magos 3.1GHz-es Phenom II amd procira mondtak egy ezrest , egy tuti P45 lapra meg tudományosan megmagyarázták hogy nem ér 3-nál többet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest