Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
MPowerPH #30647 üzenetére
Várjál csak, nálad nem ultra kaze volt a TRU-n, abból is 2db?
Alapon (133MHz) 21-30°C között mozognak a magok. 160MHz esetében, idle 35°-40°C környéke rémlik.
Qru: De akkor hogy a csudába hozom ki belőle a 4,5-4,8GHz-t. Ha itt ennyi, akkor ott lesz vagy 100-110°C...
Ameg nyem jóóóó...
-
AzŐsgén
tag
válasz
MPowerPH #30622 üzenetére
Melóra kell, nem amatőr szöszmötölésre...
Egy TV csatornának dolgozom, (vágok) és előfordul, (sokszor
) hogy hazaviszem a melót, hogy ne bent kelljen rohadnom.
Otthon azért csak szabadabb...
És mivel egyre töbször kell HD-t vágnom, muszáj fejlesztenem, mert az eszi a RAM-okat.
SD-nek elég a 6 giga.(bár most épp szar van meló ügyben
, de hát az ember reménykedik... nehogy akkor ne legyen hardver a melóhoz, amikor összejön, és azért ne tudjam bevállalni...)
-
Cybertrone
veterán
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #30570 üzenetére
Mester... örülök hogy a 4.2ghz-t tudja tartani úgy a táp hogy nem baszakodik... úgylátszik kevés ide a 850-es corsair, vagy ha nem is kevés ki van centizve, és túlmelegedik csóró... Bár most hogy kap levegőt kintről stabilizálódott a helyzet, meg beraktam még 3 12-es ventit a házba... Meg belőttem a seedstrepet..., mondom nagymamás
Am míg hüvösebb volt 4.5ghz-n ment 1.31v-on... kicsit több kell neki mint neked anno, nem egyformák a lapok
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #30568 üzenetére
4.25ghz 1.25v-on mocorog olyan nagymamásan
szépen muzsikál mellete az sli, és élvezkedem a gamekben... bár most nyárra a plexit a ház oldalából ki kellet vennem, huzamosabb terhelésre a táp túlmelegedésvédelme befagyasztotta a rendszert, elég volt kiszűrni a hibát
, de elvileg a héten érkezik egy HX1000... az majd orvosolja nyárra a túlmelegedési probklémákat
De látom te sem tétlenkedel 6990 -
struszi
aktív tag
válasz
MPowerPH #30385 üzenetére
Ennyire én sem vagyok kezdő, hogy azt gondoljam alapfeszen tönkremegy a proci csak voltak olyan hozzászólások, hogy degradálódik, tönkremegy, stb.
Én ezt nem így gondolom, és látom te sem. Én igaz, hogy eléggé megnyúztam, de mindezt alapfeszen úgy hogy a legmelegebb processzormag 74°c volt de maga a proci ennél kb tízzel kevesebb. Szerintem ezek az értékek bőven a gyári megengedett tűréshatáron belül vannak. Most nem emlékszem pontosan, de ha alapórajelen is ráküldtem ezeket az izzasztó teszteket akkor hasonló eredmények voltak, talán egy pár fokkal volt hűvösebb. -
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #30178 üzenetére
Ez üzleti stratégia. Egyfelől, amíg nincs egy megfelelő szinten a kihozatal, addig nem is lehetne kiadni ilyen csúcs-példányt. Másfelől pedig miért süssék el egyből a nagyágyút, mikor ugyanazt a pénzt szép aprólékosan is ki lehet szedni az emberekből, gyengébb vassal is?
Nem azt mondom, hogy ez jó, csak azt, hogy üzletileg szerintem érthető...
Ja, és általában az új csúcs-darabbal együtt a kisebbek is mindig esnek egy árkategóriát... 70K-ért mondjuk lehet már elgondolkoznék egy szép-új dobozos 970-en... -
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #29998 üzenetére
Hát majd rájön, ha egy fagyás után többé nem tudja használni a cuccost!
Itt segítünk szívesen, de gyógyterapeuták nem vagyunk
Ha neki elég egy 1600-as ramból 1800+ akkor elégg... én már 1700-nak is ösrülnék mondjuk, de 1800 az már fenomenális lenne... de az sem biztos hogy mindezt 1.65v-on tudja csóró ram... mindenesetre tőle sem kell vásárolni!
Azt mondjuk tegyük hozzá hogy én inkább a magas BCLK-t választottam 24/7-re mint a magas ram órajelet...(prociszorzó belimitál engem alacsony BCLK-n ezért is választottam azt)
Meg persze az is benne van hogy 1800+mhz után instabil volt mindíg a cucc... én nem szenvedtem vele -
tajcsi
őstag
válasz
MPowerPH #29983 üzenetére
Hm. És ismét hm. Az a baj, hogy minden tesztben veri a megahalems a noctua-t és az ifx14-et is...az okés, hogy itt van kettő teszt...de...
mpierre
ezekszerint 1860 7-8-20 mondhatni a legjobb?? Megpróbálom az enyémmel, hátha összejön. akkor ezért volt az, hogy ha a ramot nagyobb sebességre is állítottam meg még a procinak is nagyobb feszt adtanm nem bootolt...ehh..
Sandy-nél is ez a helyzet??_Volkovy_
Mondjuk kezdem kapisgáááni...Majd esétr küldök még teszteket. Ha összejön...
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
MPowerPH #29974 üzenetére
Meghűteni még akár meg tudnám, de én speciel nem vettem észre akkora különbséget a +200MHz miatt
(egy ideig ment annyin, ameddig nem teszteltem ki alaposan, és kiderült, hogy instabil)
1.45V-ot nem fogok neki adni. Ahhoz bios-ban 1.5 fölött kéne lennie, és az már gyilkosság.1,4375V-on már 92°C volt az egyik mag, ezt 4,2GHz-n.
Annyi volt beállítva, vagy ténylegesen annyit kapott? -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
MPowerPH #29968 üzenetére
Változó dolgokat olvasok neten, van, aki szerint 1.4 a max 24/7-re, van, aki szerint 1.45 még belefér ha 90 alatt megáll..
Én úgy emlékszem a doksikból, hogy az Intel meghatározása szerint 0.8-1.375V az i7 működési feszültsége, ezen pont belül vagyok még, üresjáratban is.
4.0 és 4.2 között talán már nincs akkora különbség, amennyivel több macera lennne vele.
FYI: a 3.8-at 1.3V-ra állított fesszel bírja stabilan, 4.0-hoz 1.4V bios fesz kell
Ebből kiindulva a brutális dropommal kéne vagy 1.5V a 4200-hoz. Azt meg tényleg durva meghűteni. -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
MPowerPH #29955 üzenetére
Igen, a paszta lenyomatából úgy tűnik, hogy most még mindig púpos egy picit a közepe, de így marad.
Amikor már a sokadik ember mondja, akkor érdemes elhinni.1.36V az középmezőny? Végülis jó.. Prime alatt 82-83 automata ventiszabályzáson, messze nem max fordulaton. Egyébként bőven 80 alatt mocorog.
Szvsz a 4200 is menne 1.45 körül, de attól már féltem szegényt 24/7-re. -
tajcsi
őstag
válasz
MPowerPH #29943 üzenetére
Laraxior igy sikerült.
BMW001,
Washer moddal?
na ne már 6fokkal
ez jó
Ezt ajánlom figyelmedbe...
http://www.hexus.net/content/item.php?item=25823&page=5
A megahalems az ifx14 ellenfele, TRUE-e semikkepp sem...PHs teszt ide vagy oda...a TRUE, HR01, IFX14 hutok bazisanal silanyabbat en meg eletemben nem lattama gerincem is egyenesebb ettol. De elg az offbol.
-
tajcsi
őstag
válasz
MPowerPH #29928 üzenetére
Hat nem tudom, sok tesztet lattam es bizony a true nem tul jol szerepel...
-volkovy- (#29926): Milyen 8x22
Ezt neme rtem...a megahalems alja nagyon is jo, viszont a thermalright-oke az bizony az! A megahalems bar egyenes. 3,9GHz-en 1.28V (cpu-z, biosra mar nem emlexem), jelen esetben 75-76c a max homerseklet. most jelenleg a memoria izgat, hogy a francba lehetne rabirni oket legalabb egy 1900mhz-es sebessegre??
Jah, LINX terheles, 3GB memoriara...
Qru (#29929): Valoszinuleg rosszul poliroztal..En meg nem lattam olyat, vagyis ezekszerint te vagy az elso, aki kipolirozta a hutojet es rosszabb a teljesitmeny.
[ Módosította: Ndruu ]
-
-volkovy-
tag
válasz
MPowerPH #29923 üzenetére
Vagy akkor már durrbele, és 12 giga?
ez kurvajó áron van
Ha nem várnék egy cirka 60 ezres gyorshajtásos csekket, már rendelném is megfelé -
cut
aktív tag
válasz
MPowerPH #29808 üzenetére
3 db ilyen venti :[xigmatek]
-
peterm711
aktív tag
válasz
MPowerPH #29735 üzenetére
24/7-re nekem bőven elég a 3,8 Ghz, barátságosak a hőfokok is, és meg van 1,264V-ból, bár azt is egypicit sokallom, dehát ez egy ilyen proci. 4Ghz is megvolt kényelmesen, csak még valamit módositottam rajta és már csak fekete képernyő fogadott restart után
, és persze nem volt elmentve. Én csak kiváncsi voltam, hogy mennyi a vége, no de megfelelő hűtés nélkül nem próbálkozom, felesleges. Nem hinném hogy a mugen 2-estől sokkal jobb eredményt el lehet érni léggel. Délután betévedek a vizhűtés topikba
, kérek útbaigazitást, hogy pontosan mi is kell nekem.
Qru: Tudom, tudom
, csak gondoltam némileg meg lehet saccolni, mennyi az a plusz fesz amit a HT kíván.
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #29645 üzenetére
Elég tapasztalt embertől vettem, szóval fene tudja... sokak "mentora" volt itt. Érdekes dolog egyébként az is, mert így nézni, meg figyelni mindig is szerettem ezt a féle hobbit, de saját hardvert félnék alátenni. 980X-edet is féltem volna alátenni ha enyém lenne. Úgy megy a procid, hogy hihetetlen, még nem láttam olyan durvát mint a Tiéd, és bennem lenne a kisördög ezután...
Amúgy én nem kérdőjelezem meg x meg y tuningert, viszont ott van bennem a "fene tudja" érzés is.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #29649 üzenetére
Semmi baj nincs azzal, hogy kinyírtad a procid, te procid volt, azt csinálsz vele, amit jónak látsz.
Én csak azt próbáltam neked elmagyarázni az elmúl néhány hsz-ben, hogy nem csak ez a 3 féle (hibátlan/degradált/teljesen kotlott) proci létezik, hanem vannak sokkal sunyibb hibával rendelkezők is, amik könnyen a hibátlannak tűnhetnek.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #29647 üzenetére
Rendszeresen olvasok nevesebb külföldi oldalakat, fórumokat... A netről annyit azért mindenképpen érdemes tudni, hogy megtalálható rajta minden, és annak az ellenkezője is.
Az idézett résszel nem az extrém tuningosokra gondoltam (bár megjegyzem, közülük is csak igen-igen kevés szerencsés rendelkezik megfelelő méréstechnikával, mérőeszközökkel és szaktudással).
Extrém tuning topicba semmi kedvem menni ilyen témával, játszák nyugodtan a játékukat, engem nem zavarnak, nem is érdekelnek, az ő dolguk, mit csinálnak a procijukkal. Ellenben ha így beállítanék, az ott flame lenne, semmi értelme nem lenne ezen kívül. Nekik ez a hobbijuk, hagy csinálják. Ők se jönnek ide megmondani, hogy milyen hülye vagyok, hogy alapon megy a procim...
De ha megkérdeznének, nekik is elmondanám ezt a sok sületlenséget.
Találkoztál már degradált procival? Gratulálok, ügyes vagy. (Már ne is haragudj, hogy ebben a stílusban írom, de nem véletlenül...) Tudod, hogy működik egy processzor? Vagy csak úgy alapvetően egy logikai áramkör? Terveztél már ilyet? Mérted már ki csipek jelalakját oszcilloszkóppal? Programoztál már mikrokontrollert assembly-ben? Van elképzelésed arról, hogy egyáltalán milyen hibái léphetnek fel, a nyilvánvaló, valami részegység teljesen megkotlott állapoton kívül? Van egy sejtésem, a válaszod mindenhova nem...
Én is atom kezdő vagyok, de azért már valami fogalmam van a témáról, és nem alap nélkül írtam, amit leírtam.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #29643 üzenetére
"Egyszerűen gyengébb darab volt."
Egy erősebb darabon másik tranzisztor(ok) halt(ak) volna meg, azt lehet észre se vetted volna, de funkcionálisan már hibát okozhatott volna, csak nem biztos, hogy ennyire feltűnőt."Bírják a strapát, nézd csak meg az SB -et, hiába a 32nm, 1.4v+-okat küldenek neki brutális terheléssel, és nincs velük probléma."
Javíts ki, ha tévedek, de SB legjobb esetben sincs 3 hónapja, hogy kapható. Ennyi idő alatt nehezen jönnek ki az esetleges hibák.Amit te degradációnak hívsz, az már csak a jéghegy csúcsa.... Nem nézed, hogy jut el odáig.
Viszont szomorúan tapasztalom, hogy elképzelni sem tudsz egy olyan procit, ami csak egy programban (vagy valamilyen speciális helyzetben) hibázik, egyébként nem... Pedig elárulom, van. És az se biztos, hogy észreveszed. Az én procim is másfél évig nem hibázott sehol semmiben (vagy csak nem vettem észre, hogy mégis!), aztán meg mégis kiderült, hogy 5 perc alatt megmukkantható, ha olyan terhelés éri. Én a mérnököknek jobban hiszek, akik profi eszközökkel és megfelelő szaktudással ezeket az értékeket kimérték, mint a sok önjelölt tuningolónak, akik minimális szaktudással, 0 speciális műszerrel, 0 méréstechnikával, de nagy lelkesedéssel állítják, hogy az 1,5V-os kúra után is hibátlan a procijuk...
Kész vicc már ne is haragudj....
(#29645) BMW001:"Hát nem tudom, a Gulfok már régóta kint vannak, és sokaknál megy így a vétel óta. Ez tán jelent valamit."
Azért olyan sokan nem engedhették meg maguknak mióta megjelent 800 meg 1000 dodó... Arról nem is beszélve, az F-steppingesekből halomra döglöttek, najó ez túlzás, de jópár döglött példány volt xs-en....
A másik... Igen jelent valamit. Azt, hogy a tulaj számára egyenlőre nem tapasztalható hibás működés. Ez aztán a biztos infó.Azért kíváncsi lennék egy komolyabb elméleti levezetésre, miért is állítod olyan biztosan, hogy egy szobahőmérsékletre és max 1,4V-ra specifikált csip miért is nem károsodik -190 fokon, 1,8V-on?
Nem állítom az ellenkezőjét, de kíváncsi lennék, miért vagy olyan biztos a dolgodban, hogy olyan ártalmatlan ésszel csinálva.
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #29643 üzenetére
Igen de az SB is 2-3 hónapja van kint. Ennyi idő alatt nem fog kiderülni. Majd 1-2 év múlva, a leendő tulaj már lehet szívni fog. Ezeket nem lehet ilyen könnyen kideríteni. Azt is hányszor hallottam már, hogy -190°C-en mehet a procinak a fesz, semmi baja nem lesz. Vettem is extrém tuning utáni CPU-t ami degradálódott. Teszt előtti adatok voltak kiírva, megvettem, de mivel megtörtént közben az LN2 teszt már nem ment úgy, ahogy előtte.
Persze itt most 1,4V-okról beszélünk, de hidd el, az a 10°C semmi. Ahogy HSM is írta régebben fél használt cuccokat venni, egy ideje én is így vagyok ezzel. Vannak emberek, akiktől megveszem mert tudom hogyan használta, de őszintén megmondom ilyen 1,4V-on hajtott CPU-t nem vennék meg. Extrémeset meg főleg nem, tanultam belőle. Bár hozzáteszem az eladó nagyon korrekt volt és mindent visszacseréltünk.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #29641 üzenetére
"Ráadásul sokan 1.45v, és a fölött használják/LinX-elik a Gulfikat, és semmi bajuk nincs tőle."
És ezt mivel tudják bizonyítani? Valahogy így: "Hát, izé, semmi baja nincs!" ? Nekem ez kevés. Csak a saját példámat tudom elővenni, másfél évig hibátlannak hittem egy beállítást, és a legeslegapróbb hiba nyoma nélkül tudtam használni a gépet, míg rá nem jöttem (1,5 év után!!!!) hogy videókban könnyedén hibázik. Namost, ha valami komolyab hibája lesz a procinak, de úgy nagyjából működőképes marad? Aztán majd szidod a programokat (vagy a windózt), ha alapórajelen se stabil nálad valami, valahogyan?És nem biztos, hogy ez olyan súlyossággal fog jelentkezni, hogy hamar rájöjj, hogy nem stimmel valami... És az is lehet, hogy hónapokig nem lesz olyan szoftver, ami előhozza a hibát, aztán egyszercsak megjelenik egy új verziója a kedvenc progidnak, és nem megy, hát nem a procira fogsz gyanakodni.... Szerintem aki dolgozik is a gépen, vagy nem kötélből vannak az idegei, és nem rendelkezik ama perverzióval, hogy önmagát szivassa, annak ez nem épp egy kívánatos opció... Az ilyen jellegű hardverhibákat a létező legnagyobb szívás egyértelműen azonosítani....
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #29609 üzenetére
Még ebben is tévedsz, az utolsó tranzisztorig ugyanaz a kettő (980x-x5680) csak a 980-ból kikapcsolták a második QPI-linket, letiltották az ECC és LP-DIMM memóriát, meg ezt a demand based mittudoménmit. Az összes difi ebből fakad, semmi más nincs. Ugyanaz a szitu, mint amikor még a P4 érában volt a P4 512kbyte L2-vel, meg a Celeron 128-al... Egyszerűen nem éri meg két gyártósort fenntartani, ráadásul így nem kell kukázni a kevésbé jól sikerült csipeket.
(#29611) Laraxior: Bőven felette vagy a specifikációknak...
Az abszolút minimum/maximum nem arra való, hogy 0,01V-al maradj alatta üzemi körülmények között... Az Intel véleménye szerint még rövid távon se lenne szabad ezt megközelíteni, nemhogy alulról "súrolni"....
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #29609 üzenetére
vajon mennyire illik betartani a megadott feszspecifikiációkat?
elvileg alatta vagyok..de sosem lehet tudni
néztem anno én is..hasonlítgattam őket
annyira nem is érdekel..jobban megy mint a 930am az a lényeg és erősebb is.
Megjegyzem a topik eredeti címe tartalmazza a Westmere-t is -
laci503
tag
válasz
MPowerPH #29510 üzenetére
mi az az uncore?
ja sejtem mire gondolsz. Mennyire állítsam szerinted?
ha a procifeszt állítom akkor már a Mougen 2 es nem bírná a melegedést szerintem.
Egyébként Dumping phisycal memorí val dob ki vagy is dobott ki kékhalállal. Az mit jelent?
és menny ifeszt adjak a procinak?mpierre: akkor mit javasolsz mien beállítással próbáljam meg? mikro a vantage eredményeket csináltam még jó vol. Bár azóta újra lett telepítve a gép szóval a windows is friss. Szombaton este tettem újra a gépet.
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #29470 üzenetére
1.32V-on még stabil,1.31-el már nem tehát maradt 1.32V-on
Minek eresszek rá?Egy 20körös LinX-et le fogok futtatni,ha esetleg el akarom majd adni,de amúgy tök felesleges a többi kínzóeszköz..úgyse használok olyan processzorigényes alkalmazásokat,még a HT-t is kilőném,de ha egyszer így megy...
csak jobban jártam ezzel mint bármelyik i7-elNem bántam meg egyáltalán.Ráadásul energiatakarékosságban is elég jó ez az alaplap,tehát attól sem kell félnem hogy az e-on rámveri az ajtót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest