- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
radi8tor #32245 üzenetére
nem vagyok képben ezeket az információkat tekintve,de azt figyelembevéve hogy az x58 nak már igencsak szorongatják a nyakát az új lapkák, valószínű lehet hogy már nem adnak ki több sima rampaget, csak a blackből még egy ideig. mondjuk egy jó kis 1.04g rev legalább olyan jó mint egy black
-
MPowerPH
félisten
-
MasterMind
tag
válasz
radi8tor #32234 üzenetére
Leírom pontosan a jelenlegi beállításokat
CPU: 22x | BCLK 182 | 4004MHz | 1,3V
UCLK: 18x | 3284MHz
QPI feszültség: 1,35V
A jelenlegi beállításokkal a Linx alatt legmelegebb mag 91 fok, többi kb. 5-6 fokkal alatta.
És 2 perc után kékhalál. (LinX)Noctua NH-D14, gondolom a gyári paszta van rajta, bő egy éves a gép, azóta nem nyúltam hozzá. Talán kellet volna?
-
zeix
senior tag
válasz
radi8tor #32225 üzenetére
Azért írtam 100 fokot mert az eredeti EKL, annyira tudta lehűteni a procit.
Azt a hűtőt már az első nap ledobtam a lapról.
Jelenleg a gyári hűtőborda van a lapon + az EKL venti hajtja.
Gondoltam adok neki még egy esélyt a fentebb írtak miatt.
Hátha valamit rosszul csináltam, de valószínű a csövekkel van valami...(Most rendeltem egy Cooler Master Vortex Plus-t, ez elfér a házban és elég jó a tesztje is.)
Remélem ez nem fog cserben hagyni. -
Szlavik
tag
válasz
radi8tor #32070 üzenetére
082411-17877-01.dmp 2011.08.24. 0:16:11 0x00000124 00000000`00000000 fffffa80`06837028 00000000`fe000000 00000000`0070014a hal.dll hal.dll+12a3b 64 bit (x64) ntoskrnl.exe+7cc40 C:\Windows\Minidump\082411-17877-01.dmp 8 15 7601 276 312
Bocsesz csak így jött ki. Ez a teljes hiba kód
-
-
Cybertrone
veterán
válasz
radi8tor #31923 üzenetére
Hivatalosan nem támogatja asztaliból semmi se csak az asus Workstation lapok...
Annyi értelme van hogy ez egy olyan proci mej képes együttműködni másik procival, a drágább xeonok 4 foglalatos lapokban is tudnak menni, támogatott az ecc memóri használata (szerverlapok esetén egészen 288gb-ig...) Elvileg erősebb tranyókból állnak, és a maximális hőmérsékletet is elvileg jobban bírják
Ezek arra vannak tervezve hogy egy szerverben teszem azt 2010-ben bekapcsolják őket, és 2015-ben meg kikapcsolják és lecseréljék őket!
Desktop lapokban egy mezei 970-es gulfal érnek fel... jah és itt 2 lépcsós a turbó az-az nekem 21 a max szorzó, de turbóval 23 leszJó kis cuccok ezek!
Ezenkívül nagyobb memória sávszélt képesek elviselni ami 40bit a 980x 36bitjéhez képest... kb ennyi a turpisság bennük -
Cybertrone
veterán
válasz
radi8tor #31847 üzenetére
Lassítani nem lassítja, csak arra is vonatkoznak a magyar közlekedés szabályai, és ha 120-as a tábla akkor azzal sem éri meg 200+-al menni
Mellesleg jól mondja BMW, addig míg nem tervez az ember, és nem dolgozik jövedelmezően CAD alkalmazásokban nem kell 24gb ram, sőt a 12 is felesleges, mert itt mindenki húzza a cuccát, és húzáskor a sok ram csak hátrány mint inkább előny... sokat is lehet vele veszíteni... Tehát ilyen alapon hiába olcsó, de felesleges... Elmondhatja magáról az user hogy nekem 24 gb ramom van, de aki kicsit is jobban ért hozzá kiröhögi, mert átlag alkalmazásokban, átlag usernek elég a 6gb, és akkor még az sincs kihasználva
-
KAMELOT
titán
-
mpierre
veterán
válasz
radi8tor #31824 üzenetére
Értem. Hozzám is beugrott még 3×1GB ram, de tudja ugyanazt, mint a 3×2GB-s kit.
A memvezérlőt terheli jobban. Kell egy kis plusz fesz ide-oda, de nem vészes. Becsekben hol romlik, hol javul az elért eredmény. Szóval jó is meg nem is.
Amúgy semmi hasznod / hátrányod nincs belőle.
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #31811 üzenetére
Szerintem ne foglalkozz a memóriával, nem ér annyit. Jó lesz az XMS3 is, igaz lehet nem tudja majd a gyári frekit. Különbség a DHX hűtőborda, és az, hogy ált. bőven mennek a gyári freki alatt is. Avagy magasabb frekit tudnak a gyári késleltetésen. Úgyse érzed a sebességkülönbséget. Anno nekem is 2000@CL6 -ban mentek a modulok, és nem láttam különbséget a régi 1600@CL8 -al szemben.
Cybertrone: Miket nem hallok.
Jössz Bp.-re?
-
subaruwrc
félisten
válasz
radi8tor #31736 üzenetére
sokat kell e trükközni. hát nézd, amikor ezek az eredmények készültek 5 órát volt nitro alatt a cucc és közben átmentünk egy rakat teszten, mindegyikre bizonyos időt fordítva.a max valid eredmény a végefelé készült a 6600 as pifast után, kb 10 percbe került, de míg a 6600as pifasthoz eljutottunk az volt kb fél óra 45 perc, csak az hogy 13mp-ig elég stabil legyen a cumó .. kellett hozzá rendesen feszelni a dolgokat - cpu 1.93v vtt 1.55v - és a rendes hőmérsékletet is el kellett találni -155 - 165c hogy le is fusson és ne is coldbugoljon be. gyakorlatlan ember ezzel a procival se tudna semmit elérni, rengeteg mindenre kell figyelni és pörögni kell. kétszer eljutottunk 6640mhz pifasthoz 12.89 es idővel de a képmentő megnyitása közben kékhalálozott a cumó ..
-
Laraxior
titán
válasz
radi8tor #31614 üzenetére
és? felnőtt ember..tudja már tartani magát.
Pár ilyet még megcsinál aztán majd nem lesz semmiféle ügye...előbb utóbb úgyis megcsípik. Skizh0 helyében SLi-t mondanék... lerántanak tőle vagy negyedmillát és mehetsz isten hírével..hajléktalannak mondjuk..lesz idő gondolkodni. -
04ahgy
nagyúr
válasz
radi8tor #31492 üzenetére
Állítsd 14x helyett 10-re a RAM-ot, és 187MHz BCLK. A lapod BIOS-a nem 100% Gulftown támogatású, már nyilvánvaló. Gulftown esetében ugyanis a memóriaórajel másfélszeresének elég az UCLK-nak lennie, nem kell a duplájának lenni. Ergo, nem kell 3733MHz-nek lennie az UCLK-nak, elég a 2800MHz-es uncore.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
radi8tor #31485 üzenetére
Látom az UCLK szépen beáll a megadott értékre, de a RAM órajel nem.
Próbáld a RAM-ot levenni 1066-ra, azt beállítja-e. Szintetikus programmal mérj RAM sávszélességet, írd fel. Aztán 1333, mérés, és így tovább, figyeld a sebességek változását, reprezentálódik-e a beállítás (CPU-Z által hitt RAM órajeltől függetlenül) változtatásával. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy csak kijelzési probléma van, és a RAM ugyanakkor a beállított órajelen hasít.
HGyu
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #31439 üzenetére
Tud számítani.
Nálam akkor lehetett érezni, mikor sok adatot kellett ide-oda töltögetni a VGA memóriájába. Mondjuk ez csak a GTA4-nél fordult elő nálam eleddig sehol máshol, de ott lehetett érezni, ha alapon ment, akkor jóval több volt a "mikrolagg".
Viszont asszem ezzel eljött az én időm, mert ha az Intel bedob egy 980-at 580 dolcsiért, akkor a 970 vagy EOL lesz (nem hinném) vagy lepottyan a bő 300 dolcsis árkategóriába, és akkor meg is van a következő procim. -
HSM
félisten
válasz
radi8tor #31412 üzenetére
Nekem is tetszene, normálisabb árazással....
Mondjuk a 970 úgy 300 dolcsi környékén.
Bár az X58-nál nekem maga a csipszet, ami fogyasztásban meglátszik, a maga +25-30W-jával, mert sokszor csak netezek, videózok, dolgozom, de azt sokáig... Néha mikor játszom, az se izzasztja meg, munkánál meg viszonylag rövid szakaszokban van csak alkalmanként 50-100% terhelésen. Persze, ha a 32nm-t a tuningpotenciálja miatt tartod vonzónak, az más.
A nyers erő az azért befigyel egy bő 4Ghz-es Gulfban..
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #31373 üzenetére
Szerintem nem, ide illik ez is. A 980X-es dolgokat is itt beszéltük meg. X58 -ról van szó, ahol a 6 mag elég ritka, így a tulajok száma is kicsi. Most az az egy pár 980X és Xeon tulaj miért beszélgessen külön topicocban? Az elv ugyan az, csak van plusz 2 mag.
Ha ez nem lenne, akkor ez a topic meghalna. Mert a régi törzstagok nagy része vagy Sandy -re, vagy Gulfra váltott. Aki új, az meg tapasztalatlan, kell neki a segítség. -
-
Cybertrone
veterán
válasz
radi8tor #31133 üzenetére
Hát kicsit vegyél lejjeb a szorzóból...
Mondjuk 25*176...
Qru:
Igen biztos jobblenne egy alsótápos ház, lehet muszály lesz előbb utóbb!OldJohnny66:
Nem nem BMW kollégaÍgy hogy a lap gyárilag 2.2ghz-ig támogat, és úgy hogy a gulfnak 1.5 az uncore szorzója eléggé könnyül a dolog!
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #31052 üzenetére
Ha a két processzor együtt szeretnéd használni, az csak akkor fog működni rendesen, mivel a két processzort összekötő 2. QPI csak az 5500-as és 5600-as xeon-okban engedélyezett. Bár ha periféria csak a s2011-es procihoz csatlakozik, akkor elvileg a s1366-os procira elég 1 QPI is összekötni a másikkal, akkor izgalmasabb lehet a koncepció.
(#31055) helkis: Ilyen elmeháborodott ötletei még az Asrock-nak se voltak soha....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Samsung SmartTag2 teszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óra topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged