Új hozzászólás Aktív témák
-
Cybertrone
veterán
válasz
Laraxior #26719 üzenetére
Én elleszek még az idei gamekkel a mostani konfiggal... Az 5ghz meg megmarad annak aki arra izgul, nemhiszem hogy a játékok többsége alatt ha leültetnek egy laikust csak jáccani megmondja majd hogy most egy 5ghz-s sandy-n tolja , avagy egy 4ghz-s 920-on
Viszont a sabertooth tetszik azzal az egyész nyákot beborító szivaccsal vagy mivel faszán néz ki sehol egy kondi meg semmi... csak miért kell fosbarnának lennie -
OldJohnny66
tag
-
OldJohnny66
tag
válasz
Laraxior #26555 üzenetére
Ez valóban önmagáért beszél, és nagyon meggyőző!
Ráadásul segített megértenem egy számomra régóta érthetetlen problémát (bár mostanában utána se néztem, mert leköt az I7
)
Eddig azt gondoltam, hogyha egy játék 30 fps felett fut, akkor az nem szaggathat. Azután kb. egy hónapja járt nálam 460-as és megdöbbenve tapasztaltam, hogy 80 fps-nél is komolyan beakad, néha szaggat. Utána vettem, csak figyelembe, hogy néha leesik az fps 32-35-re. Viszont mégsem értettem, hogy miért? (mert, hogy 30 alatt nem kellene, gondoltam én, de most már tudom, hogy rosszul). Köszi. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #25599 üzenetére
E6300 az kb 103-105 foknál kapcsolt le (CoreTemp szerint) az teszteltem, i7-nél nem próbáltam (nem is fogom) de az is kb ennyinél old(hat) le.
eladohardver: Jaj de hogy nem, hány lapom végezte kukában/garban a kezdeti tuning próbálkozások...
Igaz azok nem ennyibe kerültek mint az most az i7. Még szegény kis Tbred B-s AMD-ket nyúztam vmi noname MSI deszkában.
mod: Meg egyszer egy DFI lap is kinyiffant azt nagyon sajnáltam viszont mert az egy Venus volt.
És persze azt nem cserélték...
-
katt777
félisten
válasz
Laraxior #25439 üzenetére
pincehely: Hát én eddig tudtam kitartani, most meg jött egy haláleset a családban...
Na, ilyenkor senki nem néz be, akinek gép kell?
Ma már nem nagyon leszek neten (később sem, ha csak nem marad vmi gagyi gépre való), tfon ott a hirdetésben.
Amennyiben nem találkoznánk, mindenkinek további jó fórumozást, és Kellemes ünnepeket kívánok!
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #25287 üzenetére
Hát arra én is biza kíváncsi lennék!
Én anno ennyit mértem 1200@CL6-on: [link]
Proci 4Ghz, uncore 3400-on. Most vagy atom módon hajtod az uncore-od, 3600-3800 körül, vagy nem is tudom...Azért egy az enyémhez hasonló képet linelj már róla, kíváncsi lennék a részletekre.
Viszont ezzel megintcsak engem igazolsz.Én mindig is mondtam, hogy azért nincs igazán értelme az 1800-2000-es ramoknak, mert nem tudod kihajtani, nem bírja az uncore. Mert amit linkeltem anno mérést [link] gyönyörűen látszik, hogy az 1600@CL7-et baromira nem hajtja ki a rendszer semennyire sem, még 3400-as uncore-on sem. (Sajnos az enyém nem nagyon bírta már a 3600-3700-at 1,35V-on az UD5-ben, bár lehet az E758-ban ismét rápróbálok majd.)
-
katt777
félisten
válasz
Laraxior #25165 üzenetére
Nem nyert.
Tegnap pont néztem (monitoroztam is), 30%-ra sem mentek fel a magok HT ON, alap órajel. Patch 3 egyébként, de nem tudok róla, hogy a procihasználatot javítaná.
Mindemellett 500/600MHz-es órajelekkel viszi a VGA-m röccmentesen.Akárhogy nézem a mostani játékokat, fullra felhúzott beállításokkal mindenre elég, akár még csökkentett órajelekkel is. Jó, hogy lecsengett az a pár DX11 progi, amelyekkel el lehetett adni az új kártyákat.
-
cut
aktív tag
válasz
Laraxior #24995 üzenetére
köszi ..
Laraxior..... én belátom nem értek hozzá... máshoz igen ...
Milyen hűtőt ajánlasz akkor? kevés tuninghoz ez nem elég?
ezüst paszta van, zalman ventik, és Chiftek ház
Intel Burn testnél felmegy 61-65 fok közzé , igy huzvamég 1x kösz....
Sefi84 végre valaki leirt adatokat is...
-
ffodi
veterán
válasz
Laraxior #24975 üzenetére
Nem tudom milyen hűtővel idle 45 fok, (bár a tulaj lehet hogy írta), de szerintem az elég magas, főleg 3700MHz körül.
Azért írom ezt egyébként, mert nálam i7 860 esetén, ami azért rokon lélek, idleben 4300-on, C1/C5/C6 statek bekapcsolva szobahő +1-2 fok, ami kb azt jelenti hogy 21-22 fokosak a magok, amin nagyon meglepődtem(terhelve 80 fok alatt, ja, és léggel
). X58 esetében is működik ez a dolog, hogy tuningolva szépen mennek az energiagazdálkodási fícsörök?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #24958 üzenetére
Gigában van. 1-2-3-All + a HT kapcsolható külön a magszámtól függetlenül. Tehát akár egy ál X6-ot is összerakhatsz (magszám szempontjából) 3 mag + HT-vel.
Mod:
Amúgy a 2 mag + HT annyival nem lassabb mit a natív 4 maggal küldöd. Lehet fogyi optimalizálás szempontból én is áttérek a 2+2-es felállásra... Talán az megy majd 1V alatt is, mert az alapórajles 4 natív magstabilitáshoz nekem 1,1V kell ami 1,072V-ra dropol le idel, terhelve meg 1,032V környékére. Kérdés a régi játékok amikkel még néha gémelek menynire tolerálják a 2+2-es felállást. Nem mintha azok 1-2 magnál többet tekernének.
-
Laraxior
titán
válasz
Laraxior #24963 üzenetére
úgyfest ezt vagy benéztem vagy valami nem tuti...
nem is 1.39Von van a procim,hanem 1.33Vennyin ment 195x21et
Kikapcsoltam 2 magot,HT-t be aztán meglátom mi lesz a max 1.37-1.39Von. Megnyugodtam mégse a legszarabb D0m van
elég érdekes.pedig nem piszkál semmi más értéket a bios ha piszkálom a magok számát. -
válasz
Laraxior #24960 üzenetére
4 magnál kb. 10% a különbség fogyasztásban HT-vel, illetve anélkül, ebből számomra az következik, hogy 2 aktív mag HT-vel jóval kevesebbet kell fogyasszon elvi síkon, mint 4 aktív mag. Más kérdés, hogy teljesítményben milyen különbséget mutat a két opció.
BMW001 megelőzött.
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
-
Sefi84
senior tag
válasz
Laraxior #24716 üzenetére
Köszönöm szépen ezért fogok az EVGA-ra szavazni, mert ugyan az a biosa mint a DFI-nek volt és ugyan úgy digitális PWM-es, most is van nálam cserébe egy Asus P6T, de nem nyerte meg a tetszésemet a biosa, meg semmije sem!
Az asus R3E is forró fejű az sem jobb ahogy hallottam, de ez érdekes, mert a DFI soha nem ment fel 60 fölé sem és alapon 40-50 között volt! -
Cybertrone
veterán
válasz
Laraxior #24716 üzenetére
Miota bent van a plexiaz oldallapban azota 65 fok fölé nem megy jelen pillanatban is 61fok, ami ha azt nézzük hogy jol meg van huzva nem vészes... Akinek hidegebb kell az vizezze le
A biosrol meg ennyit hogy az alapok amire szükség van szépen egyben van, a többi csicsa szart meg vagy bekapcsolod vagy nem érdemben nem befolyásolja a gépet, legalábbis nálam nem teszi!Mellesleg tul bonyolult sem lehet ha én be tudtam lőni
Amugy az általad linkel evga classified bios szép és jó, csak az enyémen nem ez van mert nekem nincs nf200as chip rajta, ez a 759-é -
HSM
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #24016 üzenetére
Én sem értem ezt a melegedést. Nálam CF-el se ngyon ment 55C fölé, most meg még alacsonyabb, pedig nálam még a borda is kisebb.
Cybertrone: Akkor még nem is próbáltad 220 fölött a BCLk-t? Folyamatosan lenne lehetőségem lapot cserélni, és vacilálok. Van egy E760 és egy RE3, igaz az kicsit drágább.
EVGA felé hajlok, csak nem látom mit tud az a lap.
Egyébként jó a procid, akkor szépen megyeget.ffodi: SSD nem szól ebbe bele?
-
-
katt777
félisten
válasz
Laraxior #23903 üzenetére
Vettél volna Phenomot.
Aztán majd vehetnél valammi i7-nél jobb procit, ha szükséged lenne rá, így pénzkidobás volt az egész.
Milyen GPU jobb renderelésre, A procival sokszor gyorsabban renderelek/kódolok, mint a GPU-mmal!Csak azt a videokódolót éri el a GPU-m, amely a prociból csak 2 szálat használ, azokat sem teljesen!
Nem a procit mondtam, hogy kapcsold ki, hanem 2 magot, te okostojás!subaruwrc: Egyetértek.
Tévedsz. Vannak motorok, amelyek képesek a hengerek felét lekapcsolni takarékos üzemmódban. Csakhogy ezekhez sem kell leállítani és újraindítani az autót, majd amikor gyorsan akarsz menni, megint leállítani, és újraindítani.Ja, meg ha már autópályán mész 120-szal, akkor megint nem kell a tempó tartásához 8 henger, akkor megint leállsz, és újraindítod a kocsit, hopp, de akkor meg megint kéne 8 henger a gyorsításhoz, tiszta nonszensz, amit Laraxior mond.
JanR: Én is azt mondtam.
Most vitatkoztok velem?
Az a 65-70°C LinX teszttel volt?Gondolom, van 20°C-körül a szobád, nyáron felmegy mondjuk 28-ra, akkor lesz 80°C a proci kb., ez normálisnak tűnik.
BMW001: Ha menet közben lehetne bekapcsolni, engem sem zavarna OFF, de eszem ágában sincs restartolgatni a gépet HT ON-hoz.
Gothic4 jó szarul lehet leprogramozva. Metro2033 vastagon VGA-limites alap i7-920-szal, 4 CPU-szállal (tehát lehet jól is programozni). Nálad CPU-limit van, ha procit tuningolva nő a grafikus teljesítmény.
Sajna a szoftverek korlátozzák a hardver teljesítményét, nem fordítva, de pár ember ezt képtelen megérteni (nem te, hanem a cikkem néhány hozzászólója), és folyton CPU-limitről papolnak olyan esetben, ahol a limitáló tényező nem a proci, hanem a szoftver.Lacc88: És megérte a bukta?
Csak mert a full CF-et/SLI-t és a TC-t is vesztetted.
HSM: Net, game, office; na, ezekre igazán kell a HT!
Végül is azért is vehet az ember X58 konfigot, hogy a legjobbja legyen, Ferrari-tulajok túlnyomó többsége sem használja soha ki a kocsiját. Persze, a Ferrarik ára nem csökken idővel, hanem nő, tehát jó befektetés. i7-920-at nem kihasználni pénzpocsékolás. Itt meg ugye az jön le, hogy mindenki arra szórja el a pénzét, amire akarja.
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #23933 üzenetére
Haggyadmá.... Én is megkaptam rendesen, minek vettem 920-at, ha nem használom a HT-t...
Márpedig lassan 2 éve ki van nálam kapcsolva....
Ha arra a területre, amire használom jelenleg a gépet (net, game, office) még lassíthat is a HT, de tuti nem gyorsít, akkor ugyan minek? Hogy ne tudjak rendesen priorizálni? Meg ne lássam rendesen a magok terhelését? Kösz, kihagyom, marad is egyenlőre kikapcsolva....
Ja, és a socket1156-os igénytelen fostalicskákból se kérek. Köszönöm.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Laraxior #23923 üzenetére
de azért használhatom ugye a procit HT OFFal is? vagy adjak el hamar mindent,mert a kedves közönségnek nem tetszik hogy ugyan...?
ja meg mindemellett vissza is vehetsz egy kicsit, mert két hete jöttél ebbe a topikba és máris úgy csinálsz mintha egy nvidia topikban lennél...
-
subaruwrc
félisten
-
JanR
addikt
válasz
Laraxior #23896 üzenetére
Na, most nálam a következő a helyzet
Ugye írtam, hogy stock-al 9-9-9-24-el a gép hibázik. Most arra állítottam ami nálad van.
20x191/1.325V/1.88V/1.325V A memoria 1531Mhz / 1.64V és láss csodát mindjárt lefutott a HyperPI 32M, ja és nálam HT ON van.Csak a hőmérséklet magas, de majd megpróbálok rajta finmítani
Szó ami szó, köszönöm a segítséget.
-
JanR
addikt
válasz
Laraxior #23894 üzenetére
Most ugyan ezt megpróbálom én is. De ahogy írtam, nálam még auto beállítások mellett is hibázik a HyperPI. Most már 4Ghz-ről bootoltam be, hát kiváncsi leszek.
A következő kérdésem volna még: HT: ON/OFF? Meg, ha szabad ilyet kérdezni, te mivel tesztelted ki?
Az én ramjaim gyárilag 9-9-9-24, de hát a gép még így sem stabil, nem tudom mi lehet a gondja
-
Tidus
addikt
válasz
Laraxior #23843 üzenetére
Értelek.
Az a Kingmax kissé gagyi, 1333-at cl 6-7-en kellene teljesíteni.
Még ezt kisajtoltam úgy néz ki stabilan(game stabil) a Tri. G.Skill Trident-ből.
Ha viszont az adatlapodon látható Asus P6T alaplapot használsz, akkor miért nem próbálsz trichanel ramokra fókuszálni, ahhoz megjár. Főleg egy D0 mellé. -
subaruwrc
félisten
válasz
Laraxior #23835 üzenetére
1: nem jól van bennt a cpu a socketban, nem érintkezik minden pin, ezért nem látja az összes ramot
2: vtt fesz esetleg kevés
3: ramfesz esetleg kevés
4: valamilyen ram időzítés túl szoros / nem az elsődlegesek /
5: valami rammal kapcsolatos időzítés, vagy dram ref volt auton van és a lap elállította, ezért nem látja a cpu a ramot -
-
katt777
félisten
válasz
Laraxior #23711 üzenetére
Az én képernyőm azóta fekete, hogy megvettem.
Menni nem tud, csak egy széles talpon állni.
Ha rendszer-tuningtól elsötétül a képernyőd (gondolom, erre céloztál), akkor ott én vmi táp-ellátási gondra gyanakodnék. Ezt persze több minden okozhatja, táp és lap is, de VGA is lehet, hiszen összeköttetésben van mindkettővel. Valami kábel-átkötés? Esetleg PCI-E-nek egy kis kakaó?
MSI terméket nem kell venni, ez rég ismert alapvetés.subaruwrc: De visszafogtad magad!
Qru: Ja, de olyan parás sem vagy, mint HSM.
-
katt777
félisten
válasz
Laraxior #23676 üzenetére
Ez elég érthető megközelítés.
Egyébként ha IBT-t beálíltod 8 szálra, az is lesz olyan kemény, mint a LinX, anélkül a terhelése nem maximális.
Tidus: Mihez kéne, vazze, fűtéshez.
Hidegek már az éjszakák.
BMW001: Dehogy lehetetlen (februárig egyre könnyebb lesz
), csak könnyen tüdőgyulladást kap az ember.
HT OFF én minden eredményt értéktelennek tartok stabilitás szempontjából, mert ne úgy legyen nekem stabil a cuccom, hogy lekapcsolok valamit. A lábaidat is, ha levágják, sokkal stabilabb leszel, de attól még nem biztos, hogy kiegyeznél a "tuninggal".
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #23663 üzenetére
Hát az az igazság, hogy az itteni tapasztalatok (is) azt mutatják, hogy 20x200-as felállást vmiért nem minden i7 kedveli. Magasabb szorzó kisebb bclk vagy 19-es szorzóü és magasabb bclk-al túl lehetsz a stabil 4G-n.
mod:
Meg arra is figyelj hogy az uncore minidg a ram órajel dupláj legyen minimum, különben elhasalhat könnyen. Én erről néha megfeletkezem...
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Laraxior #23646 üzenetére
Az északi hídban csak a pci-e vezérlő van szóval azt felesleges piszkálni.
Érdemes mind a 2-t 1.35v alatt tartani, a vcore gondolom nem okoz gondot a qpi-t meg az adott uncore-hoz kell beállítani 1,35v-al nálam 3900 az uncore amit bír a rendszer, 1600as ramhoz kell ugye 3200uncore (az uncore minimumja a ram 2x-ese mindig) azt meg 1,17v-al viszi.
Pll-hez is kell nyúlni, 1.8v az alap és 1.9 a max, nálam 1.8v 165bclk-hoz volt elég 1.85v-al meg 200 stabil nem teszteltem ki ennyivel bőven megy. -
szacsee
nagyúr
válasz
Laraxior #23625 üzenetére
Üdv a klubban.
IOH nemsokára kelleni fog neked, ha jól ismerlek.
Gondolom nemsokára befigyel még 1 (2) VGA a gépbe.
Nálam default-on ki-kifagyott a szemétje a 2db 5770-től... mondjuk ez ATI, lehet NV kezesebb állatfaj.
Ahogy olvastam IOH-nak csak akkor kell + fesz, ha több VGA-val tolod... meg még gondolom Subaru, Zé, Achilleus tudna pár példát felsorolni...Cybertrone: Minek takartad ki a háttered azokkal az ablakokkal...
-
mpierre
veterán
válasz
Laraxior #21992 üzenetére
Amennyiben elpida chipes (nem jut eszembe a kódja), akkor az nagyon tuti.
1600 MHz-t ment nálam 8-8-8-20 1T időzítéssel, noha sima 1333MHz-s volt 9-9-9-24-s időzítéssel. Igaz dobtam rájuk arctic rc bordát...
Szerk: FLFD45F-B8EE9 (ugyan 1GB-os)
v-paci:
előfordul...., de komolyan, minek piszkáltad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft