- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokilama
tag
válasz
Mikisys #17101 üzenetére
Köszönöm a választ. Pár óra kutakodás és utána olvasás után arra jutottam, hogy a központi chip, túlmelegedése okozta a hibát. Kellett neki egy reball és ideiglenesen kapott egy intel gyári hűtőt, tökéletesen működik. Későbbiekben normálisabb hűtést kap és a táp-panelhez is berakok egy 120mm-es Noctua-t.
-
törölt tag
válasz
Mikisys #17078 üzenetére
Még tesztelem, mert közben kiderült h a HP laptop is ludas lehet (valószínűleg túlmelegszik rajta az integrált vga chip). A macnak nem néztem bővebben utána de ott is írnak a neten arról, hogy régebbi macbookok gyakran vibrálnak FHD felbontású külső monitorra kötve.
Értem hogy nem egészséges adapterrel használni de ad 1: laptop/notebook esetén a video kártya cseréje értelemszerűen nem jön szóba, ad 2: a milyen monitort vegyek topicban az általam keresett kategóriákban főként dell monitorokat ajánlanak, azoknak meg nem nagyon van hdmi bemenetük (egy volt de az fényes felületű, olyat meg nem akartam). Innentől kezdve csak adapter jöhetett szóba.
Ha végképp nem megy normálisan akkor meg gariztatom a dell szervizzel.
-
aleister
veterán
válasz
Mikisys #17031 üzenetére
Kizárásos alapon én is a kábelre gyanakszom. Sajna nincs kéznél másik DP kábel, de próbálok szerezni egyet.
A BIOS beállításokon belül az elsődleges inicializált grafikai kimenetre gondolsz? IGP vagy PEG (VGA bővítőkártya). Ott természetesen a VGA van megadva.
Köszi, hogy próbálsz segíteni!
-
t.dave500
tag
válasz
Mikisys #16946 üzenetére
Üdv!
Megnéztem másik kábellel, mozgattam mindkét csatlakozót, másik monitorral is megcsináltam ugyanezeket, semmilyen kontakthiba nincs.
A gépből csúszott ki a kábel, először azt hittem a videókártyával lett valami.
De változatlan az, hogy másik gép be sem kapcsolja ezt a monitort. -
-
válasz
Mikisys #16887 üzenetére
Igen, előbb utóbb kénytelen leszek ilyen irányba menni. Egyelőre keresek ilyet, aztán meglátjuk.
A jelenségre valami tipp?
-
spiercell
aktív tag
válasz
Mikisys #16847 üzenetére
3 tipikus "kondi" formájú kondi volt a monitorban lévő nyákon, egy 10v 470mf, 16v 180mf és egy 100v 4.7mf-os, mindegyiket ugyanolyanra, vagy nagyobbra cseréltem, egy ismerősöm kimérte a tápot, egy másiknál pedig kipróbáltuk a hasonló monitorján (2230) és úgy tűnik, hogy az rendben van... A probléma maradt ugyanaz, bekapcsoláskor vagy készenlét után 5-10mp-ig vibrál, utána jó a kép.
-
bayarena
aktív tag
válasz
Mikisys #16764 üzenetére
Oh, köszönöm az infót. Én azt hittem, hogy meg tudja jeleníteni, hiszen a tv is meg tudja jeleníteni a számítógép jeleit, van, aki tv-t használ monitornak, azt hittem, hogy azonos az ilyen "megjeleníteni való jel".
hm..
Ezek szerint akkor a tv-k mind2 jelet meg tudják, a monitorok meg csak 1et? -
elttiL
senior tag
válasz
Mikisys #16590 üzenetére
Vilagos. Es szerinted hol lehet a hiba? Van egy kuldo 180W os tsp (az egesz gepre) van egy boszme inverter panel, es van az lcdn kozvetlenul a sajat panelja. Alaplap es lcd kozt pedig egy kabel. A szerviz mire szetbombazza ezt s gepet minimum 1 ora. (Ha pl az lcd pansljsig akar elerni.
-
-
mrfire
őstag
válasz
Mikisys #16200 üzenetére
Köszi, majd megnézem most már tényleg, hogy mi a baj forrása.
Közben volt alkalmam kipróbálni más lakásban is a monitort, ott nem volt gond vele, a vékony HDMI kábelt használva a ventilátor kapcsolgatására egy-két vízszintes csík jelent meg a képen, a vastagabb kábel esetén nem volt semmi gond, tehát tényleg a lakásban volt a hiba, bár a monitor is érzékeny az ilyesmire. -
fero02
nagyúr
válasz
Mikisys #16124 üzenetére
Szerintem meg semmi értelme nincs, ugyanis a kapacitásvesztett, kiszáradt kondik szinte kivétel nélkül a "nagyfrekis" (inverter) meghajtó részben vannak. Azoknak meg teljesen mindegy, hogy készenlétből, vagy power off állapotból áll fel a táp, a védelem szükség esetén így is, úgy is beavatkozik.
-
-
Hakuoro
aktív tag
válasz
Mikisys #15975 üzenetére
Van egy halvány ghost effektus is a hatodik sávban. Ha a képernyőn össze vissza vándorló OSD a 3. vagy az 5. sávban jár egy halvány másolata megjelenik a 6.-ban. Középen van egy vonal amivel elválik a jó és a rossz fél. Windows alatt mintha az idő múlásával egyre jobban előjönne a torzulás és a három rossz sáv eltérő mértékben torzít. Az OSD színei végig rendben vannak.
-
dredbiro
senior tag
válasz
Mikisys #15794 üzenetére
Sikeresen a végére jártam a hibának (úgy gondolom ), Videókártya kiszed, 2 x kifujattam, átnéztem rendesen semmi kosz nem volt benne. Kábelek ellenőrzése megtörtént,hibátlanok. Viszont,amikor a monitorból kihúztam a kábelt (HDMI), feltűnt , hogy oldal irányban el van mozdulva kb 1 mm-t, Mivel a monitorom nem forgatható állvánnyal rendelkezik és én szeretem az ágybol nézni a filmeket, el szoktam forditani minimálisan. Jelen beállítással eddig egyszer sem tapasztaltam azóta az újradetektálást játékok alatt sem.
-
core2trio
tag
válasz
Mikisys #15765 üzenetére
.....Középen videó letöltése piros gomb...
(Chrome vagy Firefox ajánlott)
A videókon látható a lényeg, meg a leírásban is benne van, hogy bizonyos esetekben jön csak elő, máskor nem. Tehát mintha valami szoftveres gixer is előhozná a monitorból a hardveres hibát, hátha valaki tudja mi okozhatja.
Másik kábellel is lett próbálva ugyanaz -
válasz
Mikisys #15689 üzenetére
-Winben (8.1) nem találok ilyen opciót. Emlékszem, hogy régen volt de itt nem tudom.......
-Felbontás, frissítés ugyanaz mint amin már évek óta megy a masina.
-Monitorbeállításoknál is minden rendben kb. 100 x ellenőriztem.
-Attól, hogy oldalra rakom a tálcát a hiba nem szűnik meg. A tálca eltünése nem egy kiküszöbölhetetlen hiba (egyszerűen feljebb húzom, csak így ronda) inkább a probléma felvázolásában segített.Akkor véleményed szerint monitor hiba vagy sem?
Igazából ha nem monitor akkor valami alaplapi gebasz kéne legyen, mivel alaplapi VGA-val is hozza a jelenséget. ...érdekes módon 1024x768 ra állítva jó az asztal pozició.
-
-
gubabela
senior tag
válasz
Mikisys #15678 üzenetére
Szia!
Igen, a kábel hibátlan, másik gépen tökéletes. Én gyanítom, hogy a samsungnak lehet valami spéci vga kábele, mert közben sikerült kipróbálni dvi kábellel és dvi vga fordítóval de úgy még képet sem adott. A hosszabb kábel teljesen új volt (attól még lehetett volna rossz) szabvány 15 pines vga kábel (nem is az ólcsóbb verzió, hanem a vastag és árnyékolt) -
válasz
Mikisys #15647 üzenetére
Márpedig a videojel azonos a DVI és a HDMI esetében.
A kompatibilitási gondok inkább amiatt lehetnek, mert DVI-ből van DVI-A, ami a D-Sub-bal, gyakorlatilag "visszafele" kompatibilis, és van a DVI-D, ami meg "előrefele", a HDMI-vel kompatibilis, és ráadásul van a DVI-I, ami a kettő keveréke.Nekem pl. a tabletem HDMI-vel, DVI átalakítóval, DVI monitorral tökéletesen megy.
-
-
El Kebir
őstag
-
Tikakukac
titán
válasz
Mikisys #15339 üzenetére
Rossz hír: akkor ezen az alapon a laptopok harmadát, a tápok felét és ég tudja mit még visszaküldethetnél és rotálhatnád amíg csoda nem lesz. Mert ez ilyen. És ha kicserélteted még mindig nem biztos nem kapsz megint olyat. Komplett laptopszériákat tudok ahol mindenhol megvan, FSP tápokból meg tömegeket.
-
Haapaet
csendes tag
válasz
Mikisys #15303 üzenetére
nézegettem a monitor menüjét de ott semmi ilyen nem találtam
lehet a különböző módok között váltogatni, állítani a fényességen, szín hőmérséklet, ilyenek
de felbontást már nem
eddig is így volt használva (1440x900) és nem volt semmi gond, az utóbbi időben kezdett így vibrálni -
Kal-El
senior tag
válasz
Mikisys #15297 üzenetére
Azért írtam a legkisebb 1,8m-es méretet, mert azt hallottam, hogy 2m felett minden egyes +méter nagy mértékben ronthat a képminőségen és, hogy oda már muszáj az árnyékolt és jó minőségű kábel. De ennél a rövidebbnél nem említették, hogy muszáj lenne.
Milyen márkákat tudnál ajánlani, vagy ki tudna ebben segíteni? -
bandi0000
nagyúr
válasz
Mikisys #15218 üzenetére
Meg lehetne de max 7,5m el ezt meg már megvettem, kicseréltem a monitor vga kábeljét egy jobb újabbra és sokkal kevézsbé de még észrevehetően csinálja
Mármint a tv vagy monitor pc tápkábeljét fordítsam meg?
Amúgy ha veszek másik monitort ahol már hdmi vagy displayportz van akkor nem szűnik meg ez mivel digitális jel jön majd?
-
Cool Face
aktív tag
válasz
Mikisys #15175 üzenetére
A probléma az, hogy se a felbontást se a frissítési frekvenciát nem enged állítani. 1360x768-be teszi ami azért is vicces, mert 1280x1024 a max támogatott felbontás így minden szét van csúszva és vállalhatatlan így használni. 3 gép van a házamban ez kifejezettem munkára kell ezért vettem egy Dell optiplex-et amire ezt a monitort kötöttem. A másik 2 rendszeren bármit be lehet állítani. 640x480-tól 1980x1200-ig. Kábelt cseréltem, drivert a legújabbtól a legrégebbiig feltettem. Már ott tartok, hogy a monitorban epromot cserlétem
, de ez se segített ahogy a windows reinstall semm. Szerintem a vga dirver (hd2000) ami az i3-ban van. Második napom ment el erre és már ott tartok hogy a dell supportnak írtam. Bezzeg másik monitort lekezel rendesen.
-
Powermetal
csendes tag
válasz
Mikisys #15137 üzenetére
Hm...akkor lehet veszek egy dvi kabelt is es azzal is teszek egy probat. egyebkent ez egy crt-t valtott,ami vga-val csatlakozott dvi atalakiton keresztul a vga-hoz,az neha bevibralt a kozepen egy csikban,amit egy leheletnyi hanghatas kisert. ezt a koranak tudtam be. lehet,hogy a vga a ludas?
-
Max_218
tag
válasz
Mikisys #15057 üzenetére
koszonom . fizuig sajna mar nemtudok venni masikat de ezeket neztem ki.Kinezetre bejonnek, es ha lehet samsungot akarok ,arban max 60k
24c300ewz vagy 24d391hl esetleg mas alternativa vagy valami ellenérvek ezek egyben tv.k is azert lennenek jok ezek. jatekra ,filmre es agybol tv-zesre hasznalnam foleg. -
tjej
csendes tag
válasz
Mikisys #15057 üzenetére
koszonom a valaszt
a koltozes elott is egy osregi crt-t hasznaltam.
ma viszem vissza az lcd-t, es kicsereltetem egy hasonlo kategoriasra.
a javittatas nem tema, a crt kiszolgalta az idejet, az lcd meg garis.az aggaszt inkabb, hogy a hiba forrasa nem lehet-e a vga kartya (ezt cserelni tervezem, szoval kisebbik gond, meg kevesbe valoszinu), vagy pedig - ami a rosszabb eset - a pc tapegysege?
-
tknof1871
őstag
-
Kernel
nagyúr
válasz
Mikisys #14441 üzenetére
Nincs jelentősége ilyen szempontból a kábelnek, HDM ARC sem kell hozzá, ha ezt érted "fullos" alatt. ARC (return channel) arra van, hogy például ilyen esetben a TV-tuner hangját vissza tudná küldeni az erősítőre. Ami itt eleve nincs is, ha számítógépről megy.
HDMI-kábelen a kép és hang egy közös adatfolyamban továbbítódik (egyfajta multiplex), csak azért van benne 4 érpár (3 adat + 1 órajel), hogy az érpárak által átvihető sávszélesség összeadódjon.
Ha a kábel miatt gond lenne a hanggal, akkor már hamarabb gond lenne a képpel.
-
rvn_10
senior tag
válasz
Mikisys #14231 üzenetére
Helló, köszi a választ. Driver letörlése után működött, feltelepítés után működött, a tvn megy a hdmin es a dsub kábelen is a kép rendesen. Csak azt nem értem, hogy mikor leszedtem a drivert akkor miért működött. Ujboli driver letörlésnél már nem volt szerencsém. És mennyi kb egy inverter vagy kábel csere?
-
fero02
nagyúr
válasz
Mikisys #14072 üzenetére
Ez nem igaz.
A kapcsolóüzemű tápoknál a szabályos használat során keletkező cicergés, sípolás, mint "melléktermék" teljesen normális és elfogadott jelenség.
#14067 Plague666:
A fentiekből kiindulva (és bízva a hozzáértésükben) nem fogják cserélni. A termék nem hibás.
Próbáld majd ki azt, hogy amikor teljes csönd van a helységben, akkor vedd le a fényerőt, majd fel és közben fülelj. -
Plague666
tag
válasz
Mikisys #14072 üzenetére
Köszönöm szépen a megerősítést!
Egy haver azzal paráztatott még, hogy ha a zárlatos lámpa b*szott oda neki, akkor az nem garanciális ok. De nem gondolom, hogy ez így lenne, nem villámcsapás égette szanaszét, most ezt honnét állapítanák meg egy hanghatásból, hogy mi okozta, magától is meghibásodhatott. Nincs nálam a garanciajegy meg jótállási feltételek stb, el kell utaznom érte meg a dobozáért, azért kérdezek ilyen evidensnek tűnő dolgot.
Esetleg mi a véleményed erről? Nyilván látatlanba nehéz megmondani mi baja, de remélem nem én kell kifizessem az x ezer ft-os alkatrész cseréjét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest