- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Tikakukac #10973 üzenetére
Ennyim van. Sajnos ezt kilőni elég durva géppel lehetne, nekem meg kompaktom van. Szemmel látva a fehér sokkal jobban kiüt és mellette van 2 fekete halvány mosás is. Világos előterekkel jön ki, fehéren a legjobban.
Csináltam videót ezen sokkal jobban kijön a dolog.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz Tikakukac #10976 üzenetére
Hát amit a videón látok, az alapján úgy képzelem, hogy böngészés közben elég szembetűnő lehet. Ha a videón láthatónál kevésbbé szembetűnő szabad szemmel, akkor visszavonnám a korábbi véleményem. Garizáshoz úgy tudom a garancialevél, és a számla szokott kelleni, no meg -sok esetben- a komplett csomagolás, minden tartozékkal. De szerintem ezügyben vedd fel a kapcsolatot az eladóval.
-
El Kebir
őstag
válasz Tikakukac #15262 üzenetére
előbb azt nézd meg (specifikációjában, használati utasításban), hogy az adott hdmi kimenet tud-e egyáltalán kiadni magából fhd-n nagyobb felbontást, mert itt kezdődik a problémád. (ha nem tud, akkor felesleges keresni átalakítót... ha tud, akkor megfelelő aktív átalakítóval minden lehetséges.)
(most a asztali gép, meg a tesztgép is asztali? és a "notival" van gondod? vagy a tesztgép szintén "noti"? nem világos)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
dmorrogh
újonc
válasz Tikakukac #15283 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az ügyvéd ismerősömmel már 2 napja megbeszéltem a dolgot. Én is minden jót hallottam a cégről, és bár másik gyártóval az igaz, de van valamennyi tapasztalatom. Csak igazából a hiba típusában lettem bizonytalan, hogy ez most egyáltalán pixel hiba-e egyáltalán vagy valami más kategória, mert mint írtam éles szögből látszik hogy a pixelek működnek. A háttérben, a megvilágítással van gond.
Jó lenne tudni.
-
Pityu.
nagyúr
-
Pityu.
nagyúr
válasz Tikakukac #15340 üzenetére
Amikor meg vettem az már 2,5 éve volt próbálgattam fényerő állítást és nem volt sípolás,de ha a gép tápja így sípolna mint a monintor kisebb fényerőn,hát kivágnám az ablakon ,mert az ok hogy pici sípolása van pl van egy házimozim azt csak akkor hallom ha nagyon közel megyek hozzá de nem távolról,Egyszer volt egy lg monitorom,külső tápos volt ilyen LG L1900J annak is sípolt egy idő után a külső tápja de ugye azt könyebb volt kicserélni,csere után kusban volt,de az is úgy kezdte,hogy először picit hallottam aztán már az ágyban fekve is az agyamra mászott de azt úgy hogy kikapcsolt állapotban.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Kernel
nagyúr
válasz Tikakukac #18834 üzenetére
Az áramfelvételt nagyrészt a háttérvilágítás határozza meg, az alaplap / T-Con áramfelvétele kisebb mértékben változhat az üzemmódok vagy képtartalom függvényében.
Monitoroknál a háttérvilágítást a Fényerő / Brightness szokta állítani (nem úgy, mint a TV-knél, ahol külön opció van erre ma már jelemzően).
Azt elvileg meg lehet tenni, hogy mérem az áramfelvételt, a háttérvilágítást úgy állítom be, hogy mondjuk 2 A körül legyen (biztonsági tartalék), utána pedig így marad, nem szabad "feltekerni" fényt. (Magamból kiindulva, az erős háttérvilágítás egyébként sem tesz jót a szemnek.)
Csak mivel az ampermérőt sorosan kell beiktatni, főleg egy laikusnak ez gondot okozhat. A vezetéket emiatt elvágni nem szép dolog. Szakmailag akad lehetőség, előkapni a lomtárból egy DC-dugót és DC-aljzatot, rövid toldót képezni, ahová már be lehet iktatni az ampermérőt.
Vagy eleve labortápra dugni, egy megfelelő kábellel.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Tikakukac #18837 üzenetére
Hol lenne visszajelezve, két szál DC tápvezetéken fizikai képtelenség.
Ha terhelés hatására túlzottan esik a bemenő táp, a belső áramkörök nem tudnak normálisan működni, emiatt hibát produkál. Károsodás esetleg amiatt lehetséges, amikor egy DC-konverter csökkenő feszültségből nagyobb áram felvételével próbál kompenzálni, azonos kimenő teljesítmény biztosításához.
Laptopnál elképzelhető, hogy amikor ráterhel, gyengébb tápnál érzékeli a feszültség csökkenését, vagy épp az emiatt keletkező túláramot, amit már fent említettem.
Ha a táp stabilan tartja a feszültséget (akár az előírtnál nagyobb terhelésen is), azt hibásnak minősíteni érdekes lenne. Hacsak nem a Dell középső tűjén jelez vagy érzékel valamit, de az tudomásom szerint a tápegység alacsony energiafelvételű állapotát kapcsolja.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Tikakukac #18839 üzenetére
Régebben HP táphoz kerestem, de nem találtam ilyen infókat, most DELL-hez sikerült:
http://www.laptop-junction.com/toast/content/inside-dell-ac-power-adapter-mystery-revealed
http://www.laptop-junction.com/toast/content/dell-ac-power-adapter-id-chip-died
Tehát ID-chip (EPROM), amit át is lehet cserélni vagy be lehet forrasztani a laptopba, így átverhető.
Monitornál, TV-nél ilyen nincs. Laptopnál más a helyzet, a táplálási rendszer szoftveres ellenőrzésének részét képezi, mint az akkuba integrált mikrovezérlő is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Wuthering Waves
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest