- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
laskr99
addikt
válasz
csabyka666 #19633 üzenetére
Üdv!
Próbáld mrg gyüjtőknél de ott csak ingyen. Bacsis példáúl ilyeneket használ.
-
Mikisys
őstag
válasz
csabyka666 #16873 üzenetére
Ezt a meglévőt add el és vegyél két egyformát helyettük, amik megfelelőek.
Üdv!
-
Real_Necro
veterán
válasz
csabyka666 #13729 üzenetére
Köszi. Mai napra elköltözött... most dobhatom ki a legyeket...
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #13704 üzenetére
Én első körben (vagyis már sokkal korábban) egy másik kijelzővel próbálnám ki. Az se baj, ha törött, csak a világítást kell ellenőrizni a segítségével.
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #13702 üzenetére
Meghajtó FET-eket megnézni/megmérni. Ha az is jó, akkor a kijelzőben lévő csövek annyira rosszak, hogy valószínűen a védelem letilt, mert akkora áramot akar felvenni, ami már nem enged.
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #13649 üzenetére
Biztos, hogy hozzá akarsz nyúlni?
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #13647 üzenetére
Minden szekunder körit.
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #13642 üzenetére
Alapból cserélni kellett volna az elkókat. Azért, mert szemre jónak tűnik, műszerrel mérve még lehet rossz.
-
Magnat
veterán
válasz
csabyka666 #13548 üzenetére
Köszi a kimerítő választ, így fogok tenni!
-
Magnat
veterán
válasz
csabyka666 #13546 üzenetére
Köszi,
az a baj, h sem eszközöm sem tapasztalatom nincs az ilyen apró bizb@szok forrasztásához ... szóval jó lenne tudni, mennyibe fáj a csere
-
Mikisys
őstag
válasz
csabyka666 #13515 üzenetére
12Euroba, hazahozták, tehát postaköltség nem volt rajta, ami lehet ugyanennyi.
Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz
csabyka666 #13510 üzenetére
E-bay. (A TNE jelzés alapján keressél rá.)
Nekem is onnan sikerült Samsunghoz inverter trafót venni, Londonból.
Üdv!
-
juarez21
csendes tag
válasz
csabyka666 #13252 üzenetére
Szereztem kölcsönbe másik tápot, szerencsére az ment tönkre
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #13232 üzenetére
Nah.
Az eredeti panelen elvileg TN-1022 inverter trafó volt (égen földön még csak képet sem találtam róla), tehát a beszerzése gyakorlatilag csak ezzel a táppanellal szerelt donor monitorból lehet.
Az viszont szerintem biztos, hogy a 933SN power board-ja is meg fog felelni hozzá. Abból több helyütt is lehet rendelni (persze mind külföldi: pl).
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #13228 üzenetére
Na majd ránézek este, ha lesz végre egy kis időm.
muszty: egyértelmű, hogy ha tudsz DVI-t használni, akkor az.
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #13224 üzenetére
Aztaqrva, ekkora gányt még nem láttam!
Keress rá a paneled típusára a neten és próbáld lecsekkolni milyen inverter trafó volt rajta eredetileg.
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #13092 üzenetére
Gyorsba 5-6e ft a reális érte.
-
Unteroff
aktív tag
válasz
csabyka666 #12807 üzenetére
Na, most akkor jó összezavartatok...
Bár az is jó nekem, ha még 1-2 évig megy, aztán veszek egy korszerűbb, kisebb fogyaztású LED-es monitort...
-
El Kebir
őstag
válasz
csabyka666 #12802 üzenetére
bocsi, de tévedsz... gyárilag azért tettek bele olyat, mert 2 cent költségcsökkentésért az anyjukat is eladnák....
pontosan ezt a (820uF helyett 1000uF-os, a 330uF helyett 470uF-os), csináltam én is, a gyári capxon-ok 3 évet bírtak, a sima átlagos (nem esr) jamicon és rubycon kondenzátorok már 4 éve benne vannak és még jó a monitor, tehát már tutira egy nem esr is jobb mint a gyári... többet ment velük a monitor.
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #12802 üzenetére
Persze, hogy nem véletlen! A számított élettartam miatt használnak ilyen gagyikat.
Nem a feszültség értéke gondoltam, hanem a minőségre!
-
Unteroff
aktív tag
válasz
csabyka666 #12799 üzenetére
Hm, csak előbb egy elektronikai üzletet kellene keresni itt vidéken...
Remélem találok rendes kondit. Bár meg kell hagyni, teljesen kezdő vagyok forrasztásban, de elsőre mondjuk sikerült egy karácsonyfa égősornak a paneljét megcsinálni, (büszke is voltam magamra), míg vissza nem raktam a műanyag borítást és fel nem szedte teljesen a nyomtatott áramköri részt...
Milyen forrasztóónt ajánlotok? Mert én (hülye) megvettem a legnagyobbat keresztmetszetűt, de azzal nem lehet rendesen dolgozni.
-
kjani18
őstag
válasz
csabyka666 #12422 üzenetére
Többektől hallottam, hogy sikerült, de nekem még soha...
Azért próbáld meg... -
pcguru23
aktív tag
válasz
csabyka666 #12422 üzenetére
Üdv.
Adott lenne egy régebbi samsung 19colos crt monitorom.
A konfigom már 3szor lecseréltem:cpu vga lap ram hdd stb...tényleg mindent csak ez a monitor maradt amit nem cseréltem minden játékban van egyfajta 100fps limitem és a vgam nem tekeri 50-60% nál tovább egy játék semm sok fps dropp lagg stb...ha elinditom játék közben a mirlis actiont csak akkor szünik meg az fps limit de akkor is nagyon szarul használja a karim és mindenhol akadok...nvidia driverben és ahol lehet kivan kapcsolva a vertical vysin de akkor is...tehát lehet hogy a monitor nem képes rendesen a frekvenciát frissiteni és ő a ludas? -
kjani18
őstag
válasz
csabyka666 #12420 üzenetére
Istenem hülye vagyok, azt akartam írni, hogy nem segít!
Bocsánat, nem volt szándékos. Melegíteni tilos, mert a folyadékkristály károsodhat!!! -
kjani18
őstag
válasz
csabyka666 #12416 üzenetére
A melegítés segít, mert nem a folyadékkristály hibája ( nincs is cellákban) , hanem a TFT -jé. Akkor inkább a fogpiszkáló hegye, csak óvatosan.
-
kjani18
őstag
válasz
csabyka666 #12412 üzenetére
Hallottam, hogy fogpiszkálóval nyomkodva, rásegítve szoftverrel már néhány estben sikerült.
Félek, hogy ez nem igaz, mert nem látom a fizikai alapját, de megpróbálni meg lehet, leginkább a kettőt együtt. -
Mattey
tag
válasz
csabyka666 #12407 üzenetére
Nah akkor idézem:
"Application Install: instal package failure!" most megpróbálom leszedni megint hátha azzal van a baj.
-
válasz
csabyka666 #12367 üzenetére
Értem, meggondolom.
Köszönöm az észrevételt neked és kjani18-nak is!
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
csabyka666 #12391 üzenetére
más gépen is olyan, bootolásnál is. a fórumokon épp olvasom hogy ez a típus gyárilag ilyen fényes. egy program a neve powerstrip tud segíteni rajta. valóban állítható a fényerő ezzel a szoftverrel. talán egy kicsit a kontrasztot is eltolja, nem értek hozzá szerintem ez velejárója bárhogy csökkenteném a fényerőt.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
csabyka666 #12389 üzenetére
Ezek a módok egyébként sem érnek semmit és a dinamikus kontraszt is ki van kapcsolva.
-
Mattey
tag
válasz
csabyka666 #12384 üzenetére
Lehet... mindegy, két-három hét múlva úgyis esetdkes egy rendszerújrarakás, sőt akkor már másik kártya lesz, talán akkor már minden normálisan fog működni (kopp-kopp.)
Azért köszi a segítségeteket.
-
Mattey
tag
válasz
csabyka666 #12379 üzenetére
Oké közben rájöttem, hogy kicsikét rossz helyen néztem a dolgokat, találtam egy viszonylag frisset, ami most 18-án jött ki.
-
Mattey
tag
válasz
csabyka666 #12376 üzenetére
No, hát leszedtem, de az a baj, hogy a legfrissebb driver is csak 2012-es... habár van egy béta is, érdemes megpróbálnom azt ? Azért kérdezem, mert már voltak problémáim az ATI driverekkel.
Más: Ammikor előszö9ör indítottam el a gépet, akkor frankón ment (egyből 1920x1080-ban indította el)
Esetleg megpróbálhatnám HDMI kábellel, hátha a kábellel van a probléma ? (A régi monitornak volt egy olyan rossz szokása, hogy a csavarokat a rögzítővel együtt engedte csak ki.)
-
Mattey
tag
válasz
csabyka666 #12373 üzenetére
Csökkentett módban m,űködött, ott próbáltam először állítgatni a dolgot. Most újból kipróbálom a drivert, meg lekapom az ATI driverét is, aztán mondom, hogy mi a helyzet.
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #12355 üzenetére
Legyen nálad egy közepesen széles fejű "lapos" csavarhúzó és akármilyen kártya (hűségkártya, régi telefonkártya, lejárt bankkártya). És lehetőség szerint majd az aljánál kezd el a barkácsolást, mert ott később nem lesz feltűnő a feszgetés nyoma.
Ha szét van szedve, húzgáld le a kábeleket a panelokról. Utána szedd ki a nagyobbik panelt (táp), takarítsd le. Szemrevételezéssel max púpos kondikat, vagy égésnyomokat találhatsz (reméljük ilyen nem lesz). De csinálj majd nagy felbontású és jó minőségű képeket, amiket rakj be ide és meglessük mi a csízió.
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #12350 üzenetére
Remek. Akkor van értelme foglalkozni tovább vele.
Szét kellene szedni. Ez nehézkes művelet, pláne kellő gyakorlat és szerszámok nélkül.
-
válasz
csabyka666 #12349 üzenetére
Nos, valószínűleg ez lesz a hiba. Megcsináltam, amit javasoltál, és bár nagyon halványan, de azért kivehetően látszik rajta, aminek látszani kell. Klónoztam a képernyőt, és a Start menüt nyitogattam fel-le, illetve lépkedtem benne... Lényeg a lényeg, a zseblámpás módszerrel látszik a kép.
Szóval háttérvilágítás. Hogyan tovább?
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #12347 üzenetére
Az elég lehet. A többit megpróbálom majd "átadni" az éteren.
Akkor első lépésként próbáld meg azt, hogy a bekapcsolt monitoron (és természetesen input jel is legyen rajta) a kijelzőt oldalról megvilágítva (pl zseblámpával) egy biztosan ismert képet keresel (pl start menü) rajta.
Ha ez megvan, akkor írd le mit tapasztaltál.
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #12345 üzenetére
Nincs háttérvilágításod. Oka több is lehet. Kérdés, hogy mennyire értesz az elektronikához, mennyire vagy jól szerszámozott és van-e merszed nekifogni a barkácsolásnak, vagy inkább szervízbe viszed.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
csabyka666 #12269 üzenetére
Szia,enyhén körkörösen simogatva és picit nyomva lehet hogy beindul a másik színű tranzisztorok is a pixelben.ÜDV.
-
kickboxko
tag
válasz
csabyka666 #12271 üzenetére
Közben megoldódott a gond
.
Kábelkicsuszás volt a ludas . -
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #8458 üzenetére
Manapság abszolút nem a minőség számít (ismét tisztelet a kivételnek), hanem egy a lényeg: a számok legyenek jók.
Az le van sz@rva, h 10-ből 2 eleve hibásan kerül ki a gyárból, és a maradék 8-ból 4 bármikor besz@rhat, de 10 a piacra került! A SZÁMOK, a MUTATÓK. Más nem számít.
-
djculture
félisten
válasz
csabyka666 #8456 üzenetére
Szarun néha már az is csoda volt ha a szalag végéig kibírta. Pláne ha valami ökröt állitottak az SMT-hez és elengedett egy mázsa mainlapot szarul. Nem nagyon lehet ilyen tempóban és volumenben minőséget gyártani.
Figyelj persze hogy megtörténhet mikor úgy cserélődnek ott az emberek hogy már a neveket se jegyeztem meg -
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #8454 üzenetére
Az, de általában mindig a nagy gyártók a getzik (tisztelet a kivételnek).
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #8452 üzenetére
Nem, ennek már legalább egy éve nem kéne mennie.
A gyártást megelőzően az alkatrészek élettartamával számolnak, ez azt jelenti magyarul, h éppen addig üzemeljen, míg van rá gari. Aztán pusztuljon, h vedd a következőt, mert úgy is muszáj.
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #8450 üzenetére
Esetedben 99.9%, h a kritikán aluli minőséggel bíró kapacitásokkal van a gond. Ezek sajnos a gyártóknak köszönhető, hiszem ők keményen számolnak ezzel -> fogyasztói társadalom rulz.
Mint mondtam privát beszélgetésünkben, mag a javítás folyamata fél, max 1 óra, ha nincs más bibi, de azért jó ha olyan ember végzi a javítást, aki látott már korábban is 1-2 monitor belsőt. Így jó eséllyel kibír még jó pár évet és nem fog lepusztulni ismét fél éven belül.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
csabyka666 #8448 üzenetére
Szerintem a fer02 ajánlata nagyon jó még postával is,ennél jóval nagyobb díj lesz mint itt nálunk,de te tudod.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
csabyka666 #8431 üzenetére
Szia.Tipikus táphiba javítható megint klasszul fog működni,bármelyikünk (axlrose32,fero02)simán javítja.ÜDV.
-
arpi145
csendes tag
válasz
csabyka666 #8444 üzenetére
Nem, azt már kiküszöböltem, az volt a földhurok.
Ha Tv üzemmódra váltok, akkor minden ok, jó a kép -
arpi145
csendes tag
válasz
csabyka666 #8442 üzenetére
Szia
Okés, én is erre gondoltam. ez lenne a jobbik eset, mert új monitort nem szeretnék mostanában venni
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #8439 üzenetére
Ha szét tudod szépen szedni, akkor postán levélként pár 100 ft-ért el tudod küldni a panelt egy kis karton dobozban, majd javítva mehet vissza, összerakod és enjoy.
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #8437 üzenetére
Megfelelő elektronikai ismeretek nélkül jobb kerülni, mind a saját épséged, mind a monitor épsége miatt.
Ami a szükséges műszereket illeti: jó ha van egy kapacitás és ESR mérőd; egy megfelelő forrasztó állomás, amivel nem égeted el a vezetőréteget a nyákon, és egy szkóp sem árt.
Továbbá szükséges a beépítendő alkatrészek minőségének ismerete.Aki tudja mit keres, és nincs semmi komplikáció, annak gyorsan megvan (1/2 - 1 óra).
Keress Zala megyében szakembert, vagy postázz.
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #8431 üzenetére
A tápegysége gyengélkedik. Semmi ok aggodalomra, pár ezresért cserébe ismét régi formájában lesz.
axlrose32, Whaazzup és jómagam foglalkozunk javítással. Kollégák Pesten, én Békés megyében (és környékén) praktizálunk.
-
tamas456
csendes tag
válasz
csabyka666 #8433 üzenetére
ott csak annyi van hogy graphics controller: PCI/AGP
de mondom monitorral megy, de ha a tv-t kötöm rá akkor nem, pedig alaplapival ment a tv -
válasz
csabyka666 #8107 üzenetére
Szétszedtem a gépet, kivettem a VGA-t, megtisztítottam a csatlakozófelületet alkohollal, valamint betettem a VGA alá egy dobozt, ami "egyenesbe" hozta. Így nem áll ferdén a PCI-Ex-ben.
Egyelőre hibátlan a kép. Kíváncsi leszek, meddig bírja.
Ha van még ötletetek, mondjátok bátran!
-
Whaazzup
senior tag
válasz
csabyka666 #8097 üzenetére
Ha írható az IC,akkor nem kell cserélni újra lehet írni,ki lehet olvasni a tartalmat.
Egy másik csere panellel nem drága,ezért nem kell kidobni,max 6,5k ha van panel.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
csabyka666 #8090 üzenetére
Vezérlő panel hiba esetlegesen,vagy scaler,Mc ic.ÜDv.
-
fero02
nagyúr
válasz
csabyka666 #8090 üzenetére
Másik driverrel próbáltad már?
-
enve
csendes tag
válasz
csabyka666 #2495 üzenetére
Hát a monitorhoz semmit se kaptam, és eddig csak egy szimpla drivert találtam hozzá. Program semmi! De ami érdekes, most azt csináltam vele, hogy megnyomtam az összes gombját egyszerre (kivéve power), és most valamiért jó!
Hogy volt-e köze ahoz amit csináltam nem tudom, de egyelőre müködik! Gondolom nemsokára megint meghülyül, kiváncsi leszek segít-e rajta megint! Azért köszi! Ha bárkinek van egyébként ötlete miért lehet ez, az ne habozzon, kivele! Mert eléggé aggaszt:S
-
tupacamaru
veterán
válasz
csabyka666 #2491 üzenetére
Talán egy próbát megér, de én arra gyanakszom hogy nem fog segíteni. Szerintem már elfáradt a belseje.
-
tupacamaru
veterán
válasz
csabyka666 #2489 üzenetére
Szerintem ez már nem csak a por számlájára lesz írható.
Nagyobb valószínűséggel a kor.
Ha nincs messze a két gép egymástól akkor használhatsz KVM Switch-et is, így elég egy monitor is. (1 bill, 1 egér)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest