Hirdetés
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Új hozzászólás Aktív témák
-
pungora96
tag
válasz
jacint78
üzenetére
Hát megpróbáltam felvenni telefonnal, a felvételen fehér háttérnél sajnos nem nagyon látszik, de a játékban amikor forgok a vibrálás, életlenség eléggé látható szerintem. A végén meg a "csodálatos" kékhalál, ami akkor jön elő ha az előlapi usb csatlakozókat használom. Amik 2.0-ásak, mert az alaplapnak csak közvetlen 3.0-ás kimenete hátul van, csak 2.0-ásat lehet bekötni előre. Azt sem értem miért az usb 3.0 vezérlő hal meg. De van olyan is, hogy az előlapi jól működik. A hátlapival sose fordul ez elő, csak az előlapit kényelmesebb használni.
https://www.youtube.com/watch?v=84pLSlDytz8
-
pungora96
tag
Sziasztok!
Benq rl2455hm monitoromon elég furcsa jelenségeket tapasztalok. Egyes háttereknél alig láthatóan hullámzik, és játékokban amikor gyorsan fordulok, akkor az élek nagyon "szétesnek", ami elég zavaró. Élsimítással is néztem, úgy is tapasztalható a jelenség. Sajnos ez az után kezdődött, amiután egyszer egy égő levágta a biztosítékot. Hiába 60hz-es a monitor, akkor se szabadna ennél a típusnál ilyet tapasztalni, mert korábban tökéletesen sima volt a kép. Az AMA funkciót ha kicsit bekapcsolom és ki utána simább a kép. Előfordulhat, hogy a pixelek nem kapnak elég feszültséget és a táppal van gond? Az AMA funkciót alapjáraton nem használom, mert kifolyik tőle a szemem.

Ha valaki tud segíteni, kommentjét várom.
Üdv: András
-
Vistaboy
veterán
válasz
fero02
üzenetére
Akkor elállok és visszakérem a pénzt. 14 napig megtehetem. Engem már egyetlen sub-pixelhiba is nagyon zavar, nem tudok addig várni, amíg 4-5 összegyűlik és csereszabatossá válik a dolog.
Idézet:
"Az ASUS LCD-TFT monitorok esetében 1 év világító pixelhiba garanciáról (főpixel és subpixel egyaránt) beszélhetünk, az 1 év letelte után az ISO 13406-2 Class II szabványt kell alkalmazni."
Nekem a fehér és a piros színek, illetve ezek árnyalatai hozzák elő a hibát, utána az érintett pixel piros színnel világít. A kék, fekete és zöld árnyalatok ezt "eltüntetik", ekkor nem látni a hibás pixelt, viszont utána amint újra piros és fehér színre vált, ismét világítani kezd.
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok. Szeretném kikérni a szakik véleményét frissen vásárolt ASUS VN279Q típusú monitorommal kapcsolatban. Múlt hét pénteken kaptam kézhez - interneten keresztül rendeltem - és eddig semmi baja sem volt, viszont tegnap felfigyeltem egy valójában alig látható sub-pixelhibára, ami főleg a barna különféle árnyalataira bukkant elő. A három alapszín egyikénél sem látszott, vagyis a zöld, piros és kék led is működik, kizárólag a barnára volt érzékeny, akkor lilás színben "pompázott".
Ma reggel viszont már nem látom - legalábbis amikor ezt írom, még nem jött elő -, mintha megjavult volna. Nagyon érzékeny vagyok rá, korábban egy minőségi DELL monitorom volt, ami 8 év után sajnos kilehelte a lelkét, de egyetlen sub-pixelhiba sem volt a paneljén. Most egy kicsit korainak tartom ezt öt nap után az ASUS-on.
A kérdésem az, hogy szerintetek ez a hiba mitől lehetett? Már kicseréltem a kábelt is, DisplayPort helyett HDMI-re kötöttem, de nem a kábel miatt volt, mert tegnap ezen is ugyanúgy látszott a hiba.
Előre is köszi a választ és B.U.É.K.

-
vizipok74
csendes tag
Sziasztok!
A laptopomon karcos a kijelző. Szeretném megszüntetni a problémát. Ehhez az egész kijelzőt ki kell cserélni, vagy lehet külön azt a műanyag fóliát ami karcos? (Bocs a láma kérdésért)
Szóval az igazi kérdés az, hogy a fényes fólia szerves része a kijelzőnek, vagy lehet külön cserélni? nem tudom jobban elmondanii -
gyuszo21
csendes tag
Sziasztok !
Lehet ,hogy nem jó helyre tettem fel a kérdésem ,de ha tud valaki segíteni nagyon megköszönöm.Adott egy asus Eeepc 900 laptop sérült kijelzővel ,jobb szélén 2 cm sávban látszik a kép.Van rajta VGA kimenet, ha rácsatlakoztatok egy monitort semmi.Újraindításkor a windows logó látszik a monitoron de aztán 10 sec. múlva semmi több ?!Ami érdekes a bios menü rendesen bejön a külső monitoron és használni is lehet! De aztán a widnows indításakor a kép nem ! A laptop kijelzőjén látszik annyi,hogy a gép rendesen működik a bejelentkező felület megjelenik.Belépni nem tudok .
AZ Fn+F5 gomb működik a bios menűben .Elveszi és visszateszi a képet a külső monitorra!! De a windows indulása után nem adja ki a képet sehogysem a külső monitorra !!Valakinek egy jó ötlete ,tanácsa van??Előre is köszi...

-
törölt tag
Ezzel lehet valamit kezdeni? Vagy csere?
-
jacint78
addikt
válasz
meduzatomi
üzenetére
Konkrét típus kellene, ugyanis rengeteg fujitsu siemens monitor van.
baboss
Klasszikus tápprobléma.
-
meduzatomi
csendes tag
FujitsuSiemens -szel kapcsolatban tud valaki segíteni?
Vibrál, alig észrevehetően, de egy idő után kifolyik a szemem tőle.
Köszi előre is... -
kovadam1
tag
sziasztok van egy dell p2414h monitor néha olyan jelenség üti fel a fejét , hogy fogja magát és elfehéredik egy pár szürke részel a közepén az fokozatosan fehéredik kifele.mi lehet itt a probléma? ki és bekapcsoláskor eltűnik ez a jelenség.
köszönöm előre is a választ -
1Ab23Fgt
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy....
Vettem egy monitort FUJITSU A17-3,
És valami miatt,nem tudom rajta futtatni a MAFIA 2 játékot.
Ahogy elindítom,a képernyő elsötétedik,elkezd ugrálni egy fehér négyzet,benne felirattal,hogy a képfrissítési frekvenciát változtassam meg 60 Hz-re.Megváltoztattam,de akkor is fenn áll a probléma.
Viszont,ha a régi monitoromat csatlakoztatom,akkor hibátlanul fut a MAFIA 2.
Mi lehet a probléma?
Tudnátok Nekem segíteni?
Előre is köszönöm! -
Retro11
senior tag
válasz
fero02
üzenetére
Igen, hozzájuk kellett elküldeni bevizsgálásra és javításra, elméletileg holnap kapom vissza a monitort. Ahhoz képest, hogy ünnepek voltak, hamar kész lett. Remélem olyan állapotban érkezik vissza, amilyenben elküldtem. Ahogyan írtam is, ők nagyon segítőkészek voltak mindkét alkalommal.

Üdv,
Retro11 -
Retro11
senior tag
válasz
Retro11
üzenetére
Sziasztok,
Gondoltam leírom a majdnem végkifejletét ide bejegyzett esetemnek, sose lehet tudni, lehet lesz még, aki hasonlóképpen jár a PA279Q-val.
Az alig fél éves monitorom, ami még csak agyonhasználva sem volt, alaplap cserés lett, melyet az Asus természetesen ki is cserélt. Hiba okaként hibás usb hub-ot írtak. A monitort a napokban kapom meg, remélem sértetlenül. Valahol elszomorít, hogy egy ilyen kategóriás monitor csak ennyi ideig bírta. Megjegyezném, hogy a szervizben teljesen segítőkészek voltak mind a két alkalommal, amikor érdeklődtem a készülék után.
A másik, amit megszeretnék említeni, az a cég vevőközpontúsága, ahonnan vásároltam a monitort, (O betűvel kezdődik és ázissal folyatotódik). A hiba észlelése napján fel hívtam őket és xy nevű ember korrekten, segítőkészen elmondta a teendőket és tudnivalókat a szervizelés folyamatáról, mindenki boldog. Igen ám, de mivel a monitor alaplapcserén esett át, így az általuk elvégzett kalibrálás is oda lett. Ennek okán hívtam őket, viszont ma nem xy, hanem xyz nevű ember vette fel a telefont, és az a flegma, lekezelő - nem értem, írja le email-ben- kijelentés, amit elengedett, jobb is hogy telefonon történt. Nem szoktam az ilyeneken fennakadni, de ez a konkrét eset kiverte a biztosítékot.
Jelen állás szerint még pozitív a véleményem az Asus-ról. Viszont a céget, ahonnan vásároltam a monitort, kerülni fogom. Ezt pedig elmesélem azoknak is, akiknek korábban ajánlottam őket.
Üdv,
Retro11 -
popey37
addikt
hali.
van egy wide screen W9006SW 17" monitorom, a nativ felbontása 1440x900
a problémám az, hogy friss win7 64 bit telepítés után nem tudok 1440x900-as felbontást beállítani, mert nincs ilyen lehetőségem.
a környezet:giga EP31 ds3l lap. xeon 5450 proci
4 giga ram
giga GTX260 896 mb ram 448 bita laptoppal összedugva simán van 1440x900 felbontásom.
valami ötlet?
-
-
Nxn908xxx
őstag
Hali!
Egy hete rendeltem egy monitort, és most tűnt fel hogy van egy pixelhibája. Konkrétan piros színnél nem világít, teljesen fekete, más színeknél észre sem venni, vagy alig. Ezzel lehet kezdeni valamit?
Ez a legfeltűnőbb, de ha nagyon közelről nézem akkor lehet látni olyan pixeleket amik nem olyanok mint a többi. Mintha egy nagyon kis részük nem azon a színen világítana mint a többi. Ebből van jó pár darab rajta. Ezért érdemes visszaküldeni, vagy lehet házilag kezdeni vele valamit? Olvastam programokról amik elvileg megjavíthatják, ez igaz? -
baboss
őstag
Sziasztok.
Elsőnek is Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek.
Van egy Benq G2420-HDB monitorom. A hibajelenség a következő.
Bekapcsolásnál teljes sötétség, ha kikötöm a Monitor csatlakozót és újra bekötöm akkor 1-2 másodpercre megjelenik a kép halványan, majd sötét marad.A legelején néha percekre vízszintes csíkozódás, villódzás volt látható ami pár perc után megszűnt, és ment rendesen a monitor.
Viszont most már nem is lehet látni semmit. Elsőre VGA hibára gyanakodtam,de ha rákötöm a TV-re az megy rendesen.
Vigyem szervizbe mert lehet, hogy a háttér világítással van gond ? -
Mika1227
őstag
Érdemes akkor HDMI-vel csatlakoztatni?
-
Mikisys
őstag
válasz
sznoopy1977
üzenetére
Ha van ismereted és gyakorlatod benne, akkor érdemes belenyúlni, ha nincs, akkor cserére érett a készülék.
A képcsöves készülékeknél a három alapszínt vetíti ki a színágyú a képcsövön belül és valószínűleg a kék áramkörében van hiba. Ez lehet egyszerű érintkezési hiba a képcsőfoglalatnál, vagy kimelegedett alkatrész-láb, vagy alkatrész hiba, vagy a képcső gyenge és már csak a kék szín él benne. Mérni kell, áramtalanított állapotban, hangszórótól(mágnestől) minél messzebb helyezve a készüléket.Kellemes Ünnepeket!
Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz
JohnS21
üzenetére
Próbáld meg a monitor menüjében a színhőmérsékletet állítani, ha lehet és nézd meg, hogy jobb-e vagy rosszabb az eredmény. Ha jobb lett, akkor ennyi.
Ha nem lett jobb, de változott, akkor a legjobb eddigi eredmény mellett, a Windows képbeállítás, monitor beállításainál is próbáld meg a színhőmérsékletet és a fényerőt és a kontrasztot, valamint ha van, a saturation nevűt is beállítani, hogy számodra megfelelő képminőséget kapj.
Hanem sikerül, vagy csak rosszabb lett, akkor irány a szerviz a monitorral.Kellemes Ünnepeket!
Üdv!
-
Mika1227
őstag
HDMI kábellel csatlakoztatva a monitorhoz a VGA-t jobb a képminőség?
fero02: miért a Dell szar?
-
komyka
tag
Üdv!
Adott egy Dell P2314H monitor, még nincs egy éves. Az utóbbi időben kezdte azt játszani, hogy bekapcsolás után a képernyő bal oldala sötétebb mint a jobb, mintha a háttérvilágítás erejét kb letizedelném, kettő között kis átmenet, és a jobb oldal pedig az eredeti fényerőn van. Ha kikapcsolom majd újra be, akkor megjavul. Ezen kívül néha kis apró villódzódásokat produkál, mintha egy pillanatra elmenne a kép.
Mitől jöhetnek ki ilyen problémák?
-
fero02
nagyúr
válasz
sznoopy1977
üzenetére
Muszáj ezzel a múzeumi darabbal foglalkozni? Nem volna egyszerűbb lecserélni? Amúgy service manual.
-
sznoopy1977
tag
Sziasztok,
Van egy régi Philips 8833-as monitorom, bekapcsolás után van kép, de kékes, kb fél perc után elkezd minden kék lenni, aztán eltűnik a kép a kékség mögött, merre keressem a hibát?
Köszönöm
-
spidersoft
senior tag
válasz
JohnS21
üzenetére
- Ha van integrált VGA/APU, akkor próbáld azt befűteni. Ha nincs, akkor keress valami HDMI jel leadására képes eszközt (médiajátékos, kis kamera, telefon), és próbáld azzal. Ha onnan is olyan, akkor sanszos, hogy a monitor.
- Nézz szét a monitor menüjében, hogy nincs-e valami automata varázslat bekapcsolva (kontrasztnövelő, energiamegmentő, mittomén).
- Ha van a házban HDMI fogadására alkalmas készülék (pl. lapostévé), akkor cígeld közel a géppel (nyilván azt kell vinni, amelyik könnyebben mozgatható), akkor rá kell dugni a gépre, hogy mit mutat. Ha így is lilul, akkor a gépen van valami eltörpentve (haldoklik a videokártya, vagy a driverében valami nem kerek, esetleg fel sikerült telepíteni valami színprofilt). -
-
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Régi Sharp LL-172C-B monitor tegnapi rövid áramszünet óta nem kapcsol be.
Kuka vagy tudok valamit tenni még vele? -
Sakka
tag
válasz
El Kebir
üzenetére
Értem.
Közben nézegettem és a Radeon szoftveren belül a virtuális szuper felbontás bekapcsolása okozza ezt a lehetőséget.
Ha be van kapcsolva engedélyezett a "nagyobb felbontás" ha ki van, akkor marad a monitor által vett max felbontás.Igen, kicsit becsapós.
Köszönöm a választ!
S Kellemes Ünnepeket!
-
gigaherz
tag
Sziasztok!
Samsung SyncMaster 226BW típusú monitorom egyre jobban elkezdett sípolni, és szépen lassan egyre tovább tartott neki képet adnia. Jelenleg ott tartunk, hogy nincsen kép, de próbálkozik azért vele, csak közben néha egy teljesen fekete képernyő jelenik meg, ami azonnal el is tűnik, és más frekvenciákon sípol közben.
Szétkaptam gyorsan, belenézzek, de annyit sikerült megállapítani, hogy azon a lapkán sípol valami harsányan, amihez a 220V csatlakozik bele.
Ötletek? Hol tudnám javíttatni, kb mennyiért? Kidobni nem szeretném, mert a képpel semmi gond nem volt sosem.
Köszi!

-
Anaren91
senior tag
válasz
spidersoft
üzenetére
Köszi a választ. Ez nekem is megfordult a fejemben csak nem voltam benne biztos hogy ezt meg tudjuk csinálni. Én egyelőre még külföldön vagyok innen próbáltam intézkedni. De ma megyek haza aztán küldjük is vissza a kedves boltnak a terméket és kenje a hajara... Érdekes de utánna néztem én is nem rég vettem asus monitort 27 collba idekint de nekem bármi probléma lenne vele cserélnék... Magyarország így szeretlek...
-
KisTé
tag
Itt nincsen egy szerelő sem ???

-
Sakka
tag
válasz
El Kebir
üzenetére
Köszönöm a választ!
Viszont a kép szebb valamivel a játékokban és az fps is lejjebb esik kicsit ha 2560x1600 ra áll át.
A windows-ban is lehet a képernyőt állítani 2560-ra de kicsit homályosabb a kép. S valóban 2560 lesz belőle, mert az ikonok is kisebbek lesznek az asztalon.
A játékokban nem homályos a kép, ott tiszta!Szóval valamit akkor is át állít, és ezért is érdekes.
A gpu 4 k felbontást enged a leírása szerint amúgy.
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Öcsém karácsonyra a következő monitort kapta: [link] linken látszik honnan jött az új szerzemény DE! Kapasbol pixelhibás... Írtunk a kedves boltnak és azt írták hogy az Asus 1 pixelre nem cserel... Igaz ez? Azért ez egy elég bosszantó jelenség főleg egy zsír új monitornal és ráadásul nem is olcsó.
-
Barett 50cal
senior tag
Sziasztok!
Számomra érthetetlen okból az egyik monitorunk ezt csinálja - lásd képek.
Egy LG SM2333T monitorról van szó ami másodlagos,kiterjesztettként van beüzemelve. A lényeg, hogy ha arra áthúzom pl a Chromeot - de akár az Outlookot de amúgy bármi mást - akkor a jobb szélén eltűnik egy egy nagyobb sáv és nem látni. Ha jobboldalra rögzítem az ablakot szintén ez történik. A a képernyőfelbontás beállításai közt nem találtam semmi érdemlegeset ami megoldaná a problémát. Valaki találkozott már ilyennel?
1920x1080ra van beállítva.
köszi a segítséget előre is!

-
rockit
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hogy offtopic: Nemrég vettem egy Asus k501-es notebookot. Nincs benne VGA kimenet csak HDMI, de adtak hozzá átalakítót. BenQ MP525P -re ha rádugom, akkor megjelenik a kép, de aztán elkezd villogni, majd eltűnik, majd néhány másodperc múlva megint megjelenik, és ez ismétlődik. Van ötletetek hogy hol lehet a gond? Rossz lehet az átalakító?
Köszi,
R -
JohnS21
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy közel 1éves LG 23MP65VQ-P monitorom.Már egy 3hónapja van az hogy a színei nem olyanok, mint voltak.Rózsaszínesedést,lilásodást,kékülést tapasztalok.Próbáltam már hdmi,dvi-d,d-sub kábellel
is, de ugyanolyan a kép.Vagy ez lehet videókártya hiba is?A videókártya az egy gigabyte gtx 650 2gb(közel 2éves).
képek a jelenségről:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/150920/h__2__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/150920/1299450305h_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
törölt tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, ami nem is igazán hiba, de azért zavaró.
Van egy LG E2442V-BN monitorom. Ami zavar, az az, hogy amikor a gép tétlenség miatt lekapcsolja a monitort, akkor ha HDMI-n keresztül csatlakozik a géphez, akkor nem megy le standbyba, hanem az egész kijelző hófehér lesz. Ha D-SUB csatlakozón keresztül csatlakozik a géphez, akkor -ahogy kell- szépen lekapcsolja. Ez azért zavaró, mert van, hogy este filmezek, véget ér a film -mondjuk elalszom, mert öreg vagyok és fáradt- és amikor tétlenség miatt kikapcsol(ná), akkor az egész szobát beragyogja a hófehér kijelző.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy tapasztalt-e valaki hasonlót, ezzel a típussal, vagy hasonlóval, illetve, hogy mit lehet tenni ez ellen?
Köszönöm válaszotok!
Üdv. Viktor
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom, hogy van egy LG 27MP65 monitorom, és azt csinálja bizonyos játékok futtatásánál, hogy hullámzik a kép amikor elindul a játék, nagyjábol úgy néz ki, mint a régi crt monitorok videó alatt, aztán elsötétedik, és elmegy "alvó" módba. Ha nyomok egy windows gombot, akkor kilép, és egyből látszik az asztal. Miért lehet ez? Próbáltam hdmi-display port, és hdmi-dvi kábellel is, de ugyan az a probléma. Másik monitorral teljesen jól működik. Próbáltam más felbontáson, más frekvencián is, de nem változott semmi.
Van ötletetek, hogy mi lehet a baj?
-
El Kebir
őstag
Még mindig nem lehet fából vaskarikát készíteni...

A gpu-t azzal a felbontással terhelheted amit csak enged, de a monitor abból meg úgyis csak akkora felbontásra lesz képes amit maximum tud. Gondolom a gpu leméretezi az elkészült képet a monitor felbontására.
UHD felbontású filmet is lehet nézni FHD monitoron... FHD felbontással...

-
Sakka
tag
Sziasztok!
Hátha valaki, aki jobban ért az efféle dologhoz tud nekem magyarázatot adni.
Kicsit érdekesen állok a helyzet előtt. Végül is ez nem hiba.
De érdekes. Illetve lehet az én hozzá nem értésemből gondolom, hogy érdekes.
A jelenség:
Van egy Dell 2412M 24" monitorom. A max felbontása 1980x1200.
Viszont játékok alatt Pl Witcher 3, Assassin's Creed Syndicate alatt engedélyezett a játékon belüli beállításoknál a 2560x1600 -as felbontás, amiben működik is. Pl a Withernél beállítom, teljes ablakosra állítom s teljesen jó! Többi játéknál még nem néztem.AMD R9 390-es kártyám van. Nemrég jött ki a Catalyst helyett, az AMD szoftver illesztő prg. telepítettem, és úgy néztem, azóta van ez a "jelenség". Ami talán nem baj, hiszen nagyobb felbontásban élvezhetem a játékokat! ?
A kérdésem az lenne, hogy miként lehetséges ez?

Köszi előre is!
-
Starz561
tag
Üdv. Van egy elég régi BenQ G2220HDA monitorom és nem rég hirtelen el kezdett furcsán villogni és csíkozódni. Javítható ez ? Ha igen akkor házilag meg lehet? [Videó a hibáról.] Válaszokat előre is köszönöm.
-
spidersoft
senior tag
válasz
spidersoft
üzenetére
Visszahozom ide a hibát, mivel úgy fest, hogy nem HDMI probléma, azaz nem konkrétan HDMI kábel, hanem HDMI bemenet probléma. Szóval egy gyári Samsung DVI kábel gép oldali végére ha HDMI átalakítót teszek, minden rendben van, viszont ha a monitor felé eső végére, akkor ugyanúgy rossz, mintha eleve HDMI kábellel kötöttem volna össze a készülékeket. Egyelőre olyan átalakítót nem találtam, ami HDMI-ből csinál DVI-t, de gyanítom, hogy ugyanezt hozná eredményül. Így a kábelhibát kizárnám, sanszos inkább a monitor HDMI bemenete. D2343 nevű LG 3d monitor a páciens, a menüjében nem találtam semmit, ami egyértelműen megoldaná a problémát.
Valakinek ötlet?

-
spidersoft
senior tag
Üdv! Talán ez többek által látogatott topic, és elvileg még itt is ON vagyok, így engedelmetekkel a kérdésem betenném ide is.

-
Str33tWise
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Volna nekem egy problémám. Eddig még csak DX-es játékok alatt figyeltem meg a dolgot - a monitorom képe néha villan egyet. De nem ám a régi, klasszikus "ki-be-kapcsolás" effektus jön ilyenkor elő, hanem mintha mondjuk a stabil 60 fps képfrissítés mellett a gép néha mondjuk 59. képkockának valami teljesen mást dobna be, mint ami egyébként a képernyőn zajlik.
Az időközök szabálytalanok, valamikor hosszú percekig, talán órákig semmi, aztán ismét. Villanás. Ha "közel" állóképet mutat a rendszer (Mondjuk WoT garázs, szinte nulla alap animációval), az sem kizáró ok.
Mezei Windows alatt még nem vettem észre a hibát.
Viszont, mivel mind a monitor, mind a VGA frissen lett cserélve a gépben, illetőleg, mert soha sem volt még ilyen problémám, nem tudom, hol is kezdhetném a megoldást, ill. mitévő legyek.
A kérdéses monitor és felbontása: LG 25" ultra-wide 25UM57 (IPS) ; 21:9-es képátlóval, 2560x1080-as felbontásban (és a kérdéses alkalmazások is ebben futnak).
Az opcionális VGA: EVGA 04G-P4-1972-KR GTX970 4GB GDDR5
A gép további adatai:
-- alaplap: ASUS Sabertooth FX990 r2.0
-- processzor: AMD 8350
-- hűtés: CoolerMaster Seidon V120
-- memória: Kingston HyperX RED 8GB 1600Mhz CL9 (2-es kit)
-- SSD: Samsung 840 (250 GB) ((merevlemez nincs!))
-- Táp: CoolerMaster 600W ACAB2
-- Ház: Be Quiet! Silent 800A hőmérsékletek elméletileg rendben vannak. A processzor és vrm sem stresz-teszt, sem játék alatt nem megy 40-45° fölé, a VGA 25-72°között ingadozik, attól függően, hogy van -e terhelve.
A szoba körülbelül 22°, a gép asztal tetején, szellős helyen.A monitor a gyári HDMI kábellel csatlakozik a VGA-ba. (Csak és kizárólag HDMI kivezetés van rajta.)
A gép viszonylag frissen lett teljesen kitakarítva, összerakva, újrapasztázva és Windows7 64bit operációs rendszerrel újratelepítve. Nincsenek fent felesleges programok, csak a vezérlők, és a legszükségesebb dolgok.
(Mondjuk még a monitorhoz kapott korongot nem néztem át, van -e rajta valami "extra", bár szerintem csak az integrált hangszórókhoz való szoftver lehet rajta, amiket én nem használok.)Tudna valaki segíteni tehát, miért villan be olykor-olykor a kép játékok közben? (Tényleg ritka a jelenség, és borzasztó rövid ideig tart, nem is az egész kép villan teljesen, viszont zavaró...)
A válaszokat, és az illetők idejét előre is nagyon szépen köszönöm!
-
KisTé
tag
Sziasztok!
Van egy LG DM2352 típusú Monitor-TV-m !
Mindkét HDMI tönkrement rajta, egyiken semmi - másikon csak kép van hang nincsen.
Hogyan lehetne javítani, csak teljes hátlapi panelcsere vagy van más esetleg ?
Valaki tud segíteni, illetve hol lehet ehhez teljes panelt találni ha csak ez a megoldás ??
Elvileg azt mondták javítható csak aki szerelte volna nem válaszolt sajnos, ha van pesten valaki aki meg tudná csinálni a HDMI csatikat annak örülnék.Adok 5k-t. -
gergo0328
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni monitor hiba ügyben. Szóval lenne egy Philips 220E típusú monitor ami egy VGA kábellel van összekötve egy géppel de egy másik géppel kellene használni amin pedig csak HDMI csatlakozó van. Beszereztem egy Hama HDMI-VGA átalakítót és kipróbáltam hogy működik-e a régi gép HDMI bemenetelével de sajnos valamai hiba történik. a videókártya ventije elkezd pörögni mint az állat és nem jelenik meg semmi a monitoron, szóval vmiért nem jó az átalakító. a HDMI porttal tuti nincs baj mert másik HDMI-s monitornál nincs baj.
Segítséget előre is köszönöm!
-
kocsisdavid5
aktív tag
Sziasztok, egy Fujitsu monitor ezt írja, próbáltam 800*600-as felbontással is, de úgy sem jó.

-
xpeg
csendes tag
Sziasztok! Most jött vissza a gépem a szervizből alaplap csere történt és most a gép valamiért nem ismeri fel a monitorom típusát és csak 1600x1200 a max felbontás. Ez miért lehet? előre is köszi.
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Egy kábel csatlakozási kérdésem lenne.
Adott egy asztali pc alaplap dvi-d bemenettel és egy monitorban lévő dvi-i bemenet.
Összekötni őket erre a célra megfelelő egy dvi-d/dvi-d dual link kábel? -
Mikisys
őstag
Én meg azt a hűtőspray-dolgot hagynám ki.
Mérni kell az alkatrészek értékeit, a kondenzátorokat és mást is, ehhez pedig műszerek és némi szaktudás is kell. Ha ezek megvannak, akkor vágj bele.
Ha már szétszedted, akkor a tápegység panelján szétnézve, elsősorban púposodott ELKO-t keresve, esetleg megtalálod a gyenge alkatrészt, de nem biztos, hogy annak a cseréje megoldja a jelenséget.
Vibrálást okozhat a rosszul megválasztott képfrissítési frekvencia, a felbontás, ezek együtt, valamint egyéb hardver és szoftveres hiba is.Üdv!
-
oncsi
őstag
válasz
Mikisys
üzenetére
Azért nem várnám meg, hogy ha esetleg egy kondi a tápból kiszárad és az okozza, könnyen vihet magával mást, ami költségesebb. Inkább hütő spray-vel megnézem mire érzékeny. A kérdés is inkább arra korlátozodott, hogy a cső, vagy inverter szokott e ilyen villogást agni halála ekött. De azért köszi hogy válaszoltál rá.

-
tadid
csendes tag
válasz
Mikisys
üzenetére
Szia!
Igen, Samsung kijelző van benne. Ez most jót vagy rosszat jelent? Megnéztem egy másik gépet (Hp Elitebook 8710p) és abban is Samsung kijelző van.
Megpróbálom a te javaslatod szerint beállítani a színhőmérsékletet. Esetleg van valami ötleted, hogy mitől lehet az, hogy a kijelző alsó sávjában világosabb a kép, erősebb a megvilágítás? Ha tovább így használom, nem okoz valami más hibát? Köszönöm a segítséget.
Üdv! -
Csokilama
tag
válasz
Mikisys
üzenetére
Köszönöm a választ. Pár óra kutakodás és utána olvasás után arra jutottam, hogy a központi chip, túlmelegedése okozta a hibát. Kellett neki egy reball és ideiglenesen kapott egy intel gyári hűtőt, tökéletesen működik. Későbbiekben normálisabb hűtést kap és a táp-panelhez is berakok egy 120mm-es Noctua-t.
-
Mikisys
őstag
A HP gépedben Samsung kijelző van?

Állítsd lejjebb a fényerőt, majd a színegyensúlyt állítsd be (RGB-azonosra vagy ahogy szükséges, 0-256 között). Ezekután pedig, a színhőmérsékletet állítsd olyanra, ahol a fehér fehér, a fekete pedig, fekete. Nem egyszerű, több lépcsőben lehet próbálkozni, ha nem sikerül, akkor vidd szervizbe és kérj kijelző cserét.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraWide 34WQ75C-B IPS Monitor! 3440x1440 / 60Hz / sRGB 99% / Type-C
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba áron eladó Asus Vivobook S433EA /i7-1165G7/16GB/512 GB SSD/FHD/IPS
- Gravity MS állvány + RØDE XDM-100 Mikrofon!
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Legalább megnézed egyúttal az egyéb alkatrészek (főként a kondérok) állapotát is...