- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tanisz
senior tag
válasz
RedCactus #17573 üzenetére
Jogos kérdés volt
Majdnem szervizbe vittem.
Mekkora marha vagyok, nem ellenőriztem le, ki volt kapcsolva/nem volt kiválasztva a HDMI.
Ez viszont nagyon fura, mert én tuti nem kapcsoltam ki. Képes elfelejteni a beállítást a monitor?
Évek óta használtam és egyszer csak működés közben elfelejtette, nem akart jelet érzékelni a HDMI bemeneten.Biztos ami biztos kipróbáltam és VGA-n és DVI-on kap jelet a monitor.
Mindenkinek a segítségét és útmutatását nagyon szépen köszönöm.
Nem szoktam ekkora láma lenni. -
fero02
nagyúr
-
misirulez
senior tag
válasz
RedCactus #17340 üzenetére
Nem játszani kell. Vagy ezekszerint 2D-ben is okozhat ilyesmi gondot?
A fényerőt kettővel feljebb nyomtam és mintha már nem látnám, de őszintén szólva már nem is tudom eldönteni hogy látom vagy nem.Elég idegesítő valami biztos van amit érzek hogy másabb mint kéne. A mellette lévő eizo 1600*1200 valahogy sokkal "kényelmesebb" kevésbé érzem fárasztónak.
Azt hiszem kénytelen leszek elbattyogni vele egy monitorszervizbe.
Lehet hülyeséget kérdezek, de egy ilyen monitorkalibráló cucc, tudja mérni hogy mennyire egyenletes a fényerő?
Olyasmi érzésem van ha eizo-rol átnézek erre mintha egy CRT-t kéne néznem.
-
baboss
őstag
válasz
RedCactus #17334 üzenetére
Köszi.
Amikor kihoztam a szervizből elvoltam kenődve, nem lett volna pénzem másik monitorra, fel is raktam a rossz monitort eladásra a hardver aprón. Majd olvasgattam egy kicsit a neten és fénycső hiba volt a leg kézenfekvőbb hiba oka. Szétkaptam, gondoltam ha már rossz akkor belenézek, majd kiderült, hogy egy cső nem ég. Gondolom az elektronika letiltotta a másik három csőnek a átvilágítását ezért nem volt kép. -
fpeter07
veterán
válasz
RedCactus #17323 üzenetére
Igen. Amolyan 3d effektben. Egyébként sok probálkozás és keresgélés után találtam egy oldalt, ahol jól le van írva, hogy kell csinálni több monitoros rendszerrel a videólejátszást. [link] VLC-ben be kell állítani a cropot és levágja magának a fekete sávokat. Mivel a két kijelző nem egyforma, a kép egy része elvész, ami mondjuk feliratos filmeknél gáz lehet. De egyébként a látványa nagyon tetszik.
-
tudatL@N
csendes tag
válasz
RedCactus #17062 üzenetére
szia!
köszi a választ de nem vagyok sokkal előrrébb
leszedtem acer oldaláról a drivert, de nem tudom mihez kezdjek vele
, azt hittem lesz valami exe file, de kicsomagolás után ezeket látom:
egyébként ahogy netem olvastam 1440p/60Hz-hez elég a HDMI 1.4 vagy a dual link DVI is. nekem hdmi-n 23-30Hz-ig lehet választani, DVI-n meg 29 vagy 30Hz a lehetőség
sajna a karimon nincs DP, ha nem sikerül megoldani a gondomat, akkor kénytelen leszek egy gtx950/gtx960-at venni. egyelőre nekem nem lenne fontos a 4k, de az 1440p elkéne ekkora felületen (egyébként is azért vettem ilyen monitort, hogy legyen helyem). azért nem siettetném a videokari vásárlást, mert kb fél év és jönnek a 14nm-es újdonságok.
várom az ötleteket mihez kezdjek a fentebbi fájlokkal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Óra topik
- Microsoft Excel topic
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged