- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Xantomas
őstag
válasz
Mr.Grincs #5706 üzenetére
Én nem, de a macskát bevittem.
A doki mondta, hogy nincs nagy baj, csak az előbb említett szoulás, és felfázás. Hívjam ha mégis lenne új panasz. Ilyen idős, ki-bejárós nőstény macskáknál előfordul. Egész nap alszik a radiátor előtt/alatt a jó meleg 30-35 fokban, majd kimegy, és kicsit szenilisként megfeledkezik, hogy neki az nem jó.
Arra viszont felhívta a figyelmem, hogy már kezd rosszabbodni a hallása, és a látása, valamint, már kicsit szenilis is.
Viszont jó húsban van, tiszta izom. Akkora mint egy kandúr. -
cherilady
tag
-
Xantomas
őstag
válasz
Mr.Grincs #5694 üzenetére
Bár kandurról van szó, de a tünetek megyegyeznek. [link]
"Korai stádiumban az hívja fel az állattartó figyelmét a bajra, hogy a macska gyakran megy az alomra, és rendszerint kis mennyiségű vizeletet ürít, vagy az "akció" sikertelen. Később a vizelet már elszíneződik, rózsaszínű, majd élénk vörös (véres) lehet. Az állandó (csillapíthatatlan) vizelési inger (irritáció) következtében az állat már nem csak a megszokott helyén (alomban) próbál vizelni, hanem - több-kevesebb sikerrel - szokatlan helyeken is "nyomot hagy".
Előrehaladott stádiumban a vizeletürítés lehetetlenné válik, az állat fájdalmat jelez (nyávog), hasa kidomborodik, bágyadt, rosszkedvű és étvágytalan lesz. A betegek gyakran nyalogatják a péniszüket. A húgycső végén (és annyak környékén) gyakran szürkés-fehér törmelékes anyag jelenik meg, a pénisz vége élénkvörös, vagy lilás árnyalatúvá válhat, kissé kiöltött (előesett) lehet.
A betegség tüneteinek észlelésekor haladéktalanul állatorvoshoz kell fordulni, mert húgyvérűség, hólyagrepedés jöhet létre, ami az állat elpusztulásához vezethet.
A betegség felismerése nem jelent gondot. Súlyos esetben már egyszerű klinikai vizsgálattal megállapítható a diagnózis. Enyhébb esetekben a kórelőzmény, vizelet vizsgálat ill. ultrahang vagy röntgen vizsgálat alapján juthatunk el a diagnózishoz. "Az étvágytalanság nem jellemző rá. Mindig éhes. Viszont vizet nem iszik, csak abból gazdálkodik, amit az alutasakos kajából nyer ki.
-
Xantomas
őstag
válasz
Mr.Grincs #5690 üzenetére
Felfázásra tippelek én is. Meg talán hólyag gyulladásra, esetleg kőre.
Holnap állatorvos lesz belőle mindenképpen. Ismerős azt mondta agyjak neki gyulladáscsökkentőt. de mit? A macska vitaminokat sem hajlandó megenni, csak egy fajtát, amit az egyik Veres Péter úti kisállatkereskedésben lehet kapni darabra. Iszonyatosan édes, gyümölcsös illata van, és egér formája.
-
Orsyka
tag
válasz
Mr.Grincs #2918 üzenetére
Gizmó csak avval szeretett játszani, ami madzag volt vagy hasonló és az orra előtt húzgáltuk. És meg is lepődtem mert egy mérőszalag kellett és húztam a földön magam után, és egyszercsak éreztem, hogy nehéz lett. Lenéztem és mint az őrült játszott vele. "Visszatért". De nagyon örülök neki
Manó: neki mindegy. A kedvence, ha a takaró alatt fekszem, és ki-be dugdosom neki a kezem. Ahogy valaki lefeküdne aludni, egyből ott van és kötelezően játszani kell vele. Addig nem hagyja békén az embert. De ő is nagyon szereti az ilyen madzagos hülyeségeket. Általába addig játszunk, míg a nyelve nem lóg a fáradtságtól -
Orsyka
tag
válasz
Mr.Grincs #2915 üzenetére
Kertitörpe volt? A virágra emlékeztem
Viszont én most tök happy vagyok, mert Gizmóm több mint 3 év után ismét elkezdett játszani! Eddig nem tudom mi volt a baja, de akár hányszor játszani akartam vele, mintha megijdet volna önmagától és elfutott. Sehogy nem lehetett rávenni. Nem tudjuk miért jött ez ki nála. Utána ugye jött Görcsike (
) és csak vele volt hajlandó. De ma végre megtört a jég
-
Orsyka
tag
válasz
Mr.Grincs #2899 üzenetére
Én nagyon tudok rájuk, mert csinálnak olyan dolgokat, amiktől falnak megyek. Amikor hajnali negyed 3-kor nekiállnak felváltva nyivákolni, akkor azért megy a vizes-spricni, a kergetés és a párnadobálás rendesen.
Gizmó is szokott magába dorombolni, amikor éhes. Ez általába 0-24-ig tartBeül a hűtő elé, és dorombol, ha valakit meglát. De azt szokta még csinálni, ha nagyon felakarja magára hívni a figyelmet, hogy "kér". Ez abból áll, hogy ülve a levegőbe emeli a két mellső macsát, és kapálózik vele. Nagyon aranyos tud lenni. És persze ki áll ellen neki?
Ezt még faterom tanította neki, a kér szóval, de mostmár magától csinálja a kis sunyi
-
Orsyka
tag
válasz
Mr.Grincs #2888 üzenetére
Vigyázok is
Születése után már a kezembe fogtam, és ott megfogadtam: Ő az enyém lesz. De egy görcs lett
Dettó Manó... össze kéne őket ismertetni, sok bennük a közös
Megsimogatom az engedélye nélkül: elfut
Felemelem: szétgyepálja a kezem foggal-körömmel
Le- vagy elzavarom valahonnan: bokacserkészés
De imád az elöl hagyott ruháimon fetrengeni, és dagasztani rajta, aminek hatására 1-2 ruhám tele van apró lyukakkalSystemRoot: Nálam hibát ír ki és nem tudom megnyitni egyik képet se
Nozbert: Nővérem cicája mosakodni szokott így! De tündéri az a kép!
-
Orsyka
tag
válasz
Mr.Grincs #2883 üzenetére
Hát végül is csak 7 élete van meg, mert mikor megtaláltuk újszülötten, akkor már közel volt neki a vég, mert elmászott az anyjától, az meg tojt rá
Amúgy elmeséltem anyumnak a cicád, és mondta, hogy szerinte örülj annak, hogy ennyire bújós meg kedves, mert a sziámik eléggé maguknak valók!
-
Orsyka
tag
válasz
Mr.Grincs #2879 üzenetére
Manó az áram alatt lévő mélyhűtőnek a kábelét rágta el. Csak az tűnt fel másnap reggel, hogy a macska fekszik és ömlik a nyál a szájából. Az volt a baj, hogy csak délután tudtam elvinni állatorvoshoz, mert délelőtt suliba voltam, szüleim meg dolgoztak. Akkor még nem tudtuk mi a problem. Állatorvos adott neki injekciót. Kérdezősködött mi történhetett, mert mondta, ez erős sokkhatás. Elmeséltem neki, hogy előző nap a szomszéd macska kegyetlenül megijesztette. Végül is nem jöttünk rá, mitől volt ez, de ha a nyáladzás folytatódott volna, vissza kellett volna vigyem. Másnapra rendbe jött. Fater meg gondolta akkor megnézi mi van a mélyhűtővel. Kifordítja, nézi-nézi, egyszercsak észreveszi a kábelen a harapásnyomokat. Hát Manóka kapott egy szép áramütést. Az volt a szerencséje, hogy nem halt bele. Azóta minden kábelt elkerül nagy ívben
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OTP Bank topic
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Suzuki topik
- USB Type-C port is van az ASUS ProArt szériás VGA-ján
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest