Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
shteer
üzenetére
Én is Zuglóban vagyok, de itt a parkban sok az idióta
kutyagazda, így biztos nem vinném le a macskát. Mondjuk egyik másik "kutyánál" még nagyobb is Dezső.
Amúgy nem is lefárasztás, inkább az ingerek miatt jó kivinni. Szaglászhat, meg rághat füvet kedvére.A Blahás jelenetet megnéztem volna.

Itt megy gyereknap volt.

(#11698) Nimrod
Nálunk is arányos a táp árával a fogyasztási hajlam.
A Royal-t egyenesen habzsolja, teljesen rá van gerjedve.
Mondjuk most átszokott csak tápra. Egyszerűen nem eszi meg a nedves tápot. Először volt a Shah alutasakos, aztán a Real Nature konzerv, majd most a Whiskas alutasakos. Eddig mondjuk szép lassan megette, de most megszagolja és ott hagyja. Egy komplett tasakos ment így a kukába, mert nem evett belőle.
Van még 2 kisebb pástétom jellegű flancos konzerv, de egyelőre nem merem neki odaadni.
-
Nimrod
addikt
Tegnap megvolt még egy chip beültetés. Rendelőben mind rákészültünk, fogtuk mindenhol, de nyekkenés nélkül tűrte.

Szárazból most átmenetileg ismét olcsóbbat kapnak, Friskies-t. De szerintem megszokták a jobb minőséget, mert alig esznek belőle. Érdekes módon IAMS-re is ezt mondják, pedig az is minőségibb. Legalább most nincs mohó habzsolás, ami után rendszeresen visszaöklendezés következett az egyiknél. -
Buuster
tag
válasz
shteer
üzenetére
No igen, van is ugye az a mondás, hogy a kutya felnéz rád, a macska lenéz rád, csak a disznó tart vele egyenrangúnak.
Ennek ellenére nem érzem hogy nagyon kihasználna minket, még kaja&simi után is ott mászkál körülöttünk, hálából még egereket is hoz(van hogy még élőt
).
Bár párszor előfordult, hogy önkényesen bement a házba fel az emeletre és befeküdt az ágyba, ekkor azért mindig felnézünk nehogy bezárjuk.
-
shteer
titán
válasz
Nazara
üzenetére
Igen, napi 2x van seta - reggel es este.
Reggel kinti kor utan belso udvarban szabadseta, szemmeltartassal. Este csak porazos. Zuglo, kornyeken kutyasok normalisak.Ma koran kelt, mar fel7kor kovetelte a setat.
Rudi 4 honaposan lett hozzaszoktatva a hamhoz es a kijarashoz. Koran kell kezdeni, kulonben nem megy, de szerintem leszoktatni se lehet utana.
Ha hazamegyunk videkre, ott szabad ki-be jarasa van este 10-ig. Otthoni cicakkal jol elvan.
Amugy egy labdazassal jobban lefaraszthato

Tegnap este jottunk vissza, kiszalltunk 10 percre a blahan - na ott volt csodalkozas, riadalom. A belvarost meg csak autobol latta.
-
Buuster
tag
Sziasztok macskatulajok!
Szeretném nektek bemutatni a mi macsekunkat. Igazából nem is ő a mi macskánk, hanem mi vagyunk az ő emberei, mert egyszer csak megjelent az kertajtóban és azóta mindig hogy ha meghallja a kocsink hangját, a leglehetetlenebb helyekről bújik elő.
Neve kimondottan nincs, általában Cilinek, Cilunak vagy Cirminek hívjuk:
Bár ezen a képen kicsit hülyén néz, de az egész természete olyan kis bugyuta, mindig megnevettet.

Lőttem tegnap róla néhány képet, ha valakit érdekel itt megnézheti. -
ariel96
aktív tag
válasz
Nazara
üzenetére
Szia!
Az én cicáimnak elég volt a lakásban való futkosás, játék. Időnként beültek az ablakba nézelődni. Az erkélyre is csak akkor mentek ki, ha kellemes volt az idő (nem volt hideg, de meleg sem).
Az első tavasszal levittem őket a zárt udvarra, de féltek, sírtak és bebújtak az autók alá.
-
kew
senior tag
válasz
Nazara
üzenetére
Én próbáltam 1-2x, de ahogy kiviszem, és leteszem a földre, lemerevedik, csak áll és néz
Volt, hogy már ki is szökött a társasház kertjébe, de egy fa tövében kuporogva várta, míg észrevesszük és megkeressük, úgyhogy annyira nem erőltetem a kintlétet
Mikor kimentem, hogy hátha kint van, szólítgattam a nevén, akkor odarohant a rejtekhelyéről és a nyakamba ugrott 
-
Nazara
őstag
Szobacicásoktól kérdezném főleg, szoktátok sétáltatni a kedvence(i)teket? 1-2 embertől már hallottam ilyesmit, aztán szöget ütött az agyamban, mert elég hiperaktiv szokott lenni Tiggris.

-
glutamin
őstag
Tatán jártunk:

-
ZetorGumi
addikt
-
bul07
nagyúr
-
Nimrod
addikt
Úgy néz ki Purizon száraz táp telitalálat lett, nagyon szeretik. IAMS viszont nem igazán kell nekik, szóval abból lehet a jövőben már nem veszek (először próbáltam).
-
shteer
titán
tuti volt már téma, de itt egy érthető magyarázat a toxoplazmózisról és annak veszélyéről. könnyesre nevettem magam.
-
wertigo1984
őstag
Szegenykem...

A Noe allatotthon oldalan szoktam olvasni az In Memoriam-ot, es azon veszem eszre magam hogy konnyes a szemem es a gomboc a torkomban van. Nagyon szeretem a cicakat, Parommal azt beszeltuk hogy ha felkoltozik o is hozzam pestre, akkor elmegyunk egy cicamenhelyre es elhozunk egy porontyot.
. Maffia pedig marad otthon anyossal. -
ariel96
aktív tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben 3 ivartalanított, oltott szoba cicát veszítettem el nyirokcsomó daganat miatt (műtétek, kemo). Ketten testvérek voltak (6 évesek), a harmadik még 2 éves sem volt. Házi macskák voltak, a szomszéd társasház udvaráról. Nem tudom, honnan lehet remélhetően egészséges cicát beszerezni.
Úgy gondoltam, kb. 20 évig boldogan élünk. Nagyon szerettem őket, rettenetesen hiányoznak.
-
nagyúr
A Real Nature (Fresnapf) konzervet ismeri vki, pontosabban van vele tapasztalat? Vettünk egyet próbaként, látszólag jó, a macskának ízlett.
Vagy 4-500 Ft-os kategóriában mit ajánlanátok? -
venge
aktív tag
-
Nimrod
addikt
válasz
üzenetére
Nálunk körülbelül egy emeletet esne, ha megcsúszik, de betonra. Sok a galamb is, az meg persze érdekli őket. A régebb óta velünk lévőknél már nem gond, tudnak magukra vigyázni. Viszont van egy ifjonc is, nála azért még nagyon figyelünk. Azon gondolkodom, hogy esetleg külső műanyag redőnyt szereltetek az ablakra, macskavédelemként.
-
nagyúr
Van ötletetek, hogy miért nyalja a macska állandóan a talpát?
Az egyetlen dolog, amire gondolni tudok, hogy az alom tett szódabikarbóna miatt. Mert más változás nem volt.
Ja, meg megint eszetlenül vakarózik időnként. Pl a bajsza mögött részt már sebesre kaparta az egyik oldalt.
-
ariel96
aktív tag
Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam erre a topicra. Aranyosak a fotók.
Nekem is rengeteg fotóm volt - addig tettem ide-oda, míg végül véletlenül töröltem őket.
-
kribe
őstag
-
emiki6
veterán
-
bul07
nagyúr
válasz
üzenetére
Ajánlom neked ezt a szúnyogháló anyagot
Ez erős és ha szakad is szálínként szakad, a fagyot is jól bírja nemfog elgyengülni vagy ridegé törékenyé válni
Mi ilyet használunk igaz ajtónál de igen nagy igénybevételt kap, többször is mászott fel teljesen macska rajta az ajtó tetejéig , meg a köröm élesítés is szokott ez mondjuk meg is látszik rajta mert a sokadik után pattannak el a szálak de nem olyan drága így pár évente asztalos cseréli a hálót -
Potzee
addikt
válasz
üzenetére
Nálunk egy macskaháló van az erkélyen. Több helyen kapható pl. Freshnapf, petnet, stb...Erős, megbízható védelmet nyújt és nem árnyékolja be az erkélyt. Bár a védelmi funkcióját eddig nem teszteltük, de megnyugtató, hogy nem eshet ki a 4. emeletről a mi kis drágánk!
Felül egy feszítő drót, oldalt az erkély oszlopai, alul pedig szintén egy feszítő drót adja a keretet. -
nagyúr
válasz
shteer
üzenetére
Én nem merném kiengedni, max talán az elsőn, de az is necces már. Persze simán túlélhet nagyobb zuhanást is jelentős sérülés nélkül is, de inkább nem kockáztatnék. Max egy kis kalitkát tudnék elképzelni, mint ahogy régen a kisbabákat "levegőztették".
(#11638) kew
A szúnyogháló nem egy életbiztosítás egy 6< kg-os macskánál. 1-2 alkalommal lehet elég, de ami bírja az drága, ami olcsó az meg tartja meg a macskát. -
kew
senior tag
válasz
shteer
üzenetére
Hát nem tudom, én nem merném kiengedni oda
A belső párkány is elég széles, ahogy nézem, ott is el tud nézelődni
Bár nálunk Tomi cica bárhonnan képes leesni lakáson belül is, olyan béna, úgyhogy belőle indulok ki. A kedvencem mikor császkál a belső ablakpárkányon, félrelép és beesik a konvektor és a fal közé
(akinél konvektor van, tudja ez mekkora ricsajjal jár), no meg mikor a kád szélén játszik akrobatásat mert imád a kádból inni, 5-ből 3x megcsúszik és beleesik a fél testével a vízbe
El nem merem képzelni, meddig élne, ha kiengedném egy emeleti ablakba 
-
saelin
veterán
válasz
KunEmber
üzenetére
A konyha nálunk is tiltott terület, akkor épp a szobában kajáltam az íróasztalnál, ott zaklatot angi. Pedig semmi extra, virsli és uborka, de teljesen rá volt állva, hogy neki az kell...

shteer
Mi a 4-en lakunk. Előző cicánk 2* esett ki, a másodikat nem élte túl.
Angi az egyetlen megmaradt, pedig 4* röppent már ki!
Azóta csak felügyelettel lehet ablakban. Kész szerencse, hogy semmi baja nem esett az ijedtségen kívül. -
Nimrod
addikt
Szerintem nagyon boldogok, hogy elfogyott a Coshida száraz, ma már Purizon és Royal Canin Maine Coon Kitten-t kaptak. Este még repetát kellett adnom, úgy bezabálták.

-
radi8tor
MODERÁTOR
-
saelin
veterán

Pont aktuális a mai napra. Kb így telt a reggelim.
-
bul07
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
emiki6
veterán
Na, volt egy boncolt, széttépett madár a lábtörlőn, a környéke meg tele volt tollal... (Ide most egyik smiley sem illik :-P)
-
Cheesus
senior tag
Nem tudjátok, hogy esetleg lehet-e nyomkövetős nyakörvet, vagy chipet venni/kapni, amivel interneten/okostelefonon nyomon lehetne követni a macska mozgását? 2 nap után most ért haza a cica ilyen harci sérülésekkel, és kiváncsi lennék hol tud annyit elcsatangolni

Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Freebuds 6 fülhallgató
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ennek ellenére nem érzem hogy nagyon kihasználna minket, még kaja&simi után is ott mászkál körülöttünk, hálából még egereket is hoz(van hogy még élőt
).

. Maffia pedig marad otthon anyossal.