- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lemmy71 #6353 üzenetére
Megérkezett!
[kép] [kép] [kép] [kép]
Összeraktam, járattam egy órát, aztán próbaképpen kapáltam vele 5 métert. A többit majd hétvégén, előbb le kell kaszálni a területet, mert 10-20 centis gaz van rajta. Minden esetre jó erőben van, a 10-12 éve műveletlen területet, az említett gazzal, kb. 10% gázkar állásban simán vitte.
-
válasz
lemmy71 #6353 üzenetére
Berendeltem, meglátjuk. Szerdára írták a szállítást, bár ez még csak az automatikus válasz volt, de ha addig megérkezik, akkor mához egy hétre tesztelem, és majd megírom milyen. Számomra ez volt az ismertebb márka, nagy bolt és szervizhálózat, illetve árukeresőn is jóval több volt a vélemény erről, ezért inkább ezt választottam.
-
válasz
lemmy71 #6351 üzenetére
Köszi! Azért az a 20 év nem semmi...
Közben találtam másikat is, és ez jobbnak tűnik: HECHT 785 - Benzinmotoros kapálógép
196 cm3, 5.6 LE, a kapáló szélessége 30, 50, és 85 cm lehet, és 53 kilót nyom. A Hecht márkával ugyan nincs személyes tapasztalatom, de a láncfűrész topikban eléggé szokták ajánlani, és ez most ingyenes szállítással 160 000 Ft, miközben az árukereső legolcsóbb ára 189 000 Ft. Szerintem inkább ez lesz.
-
Toobee
veterán
válasz
lemmy71 #6306 üzenetére
Kipróbáltam két Oleo-Mac gépet is az adott területen, számomra a 730t is túl gyenge volt, ez 1,4 LE, igaz, azt nem tudom, hogy hány LE lakozik benne ténylegesen, apám szerintem újkora óta semmilyen karbantartás nem végzett rajta (13-15 év körül van), ráadásul idén én indítottam először és kb. 3-4 perces művelet volt, pedig ridegtartásban van üzemanyag oldalról is. Szóval a tartósságát számomra bebizonyította a márka.
Az Oleo-Mac BC 550 MASTER volt a kinézett modell, viszont nem akartam elkapkodni a dolgot, ez azt eredményezte, hogy 30.000 Ft-ot drágult, így már került képbe a Stihl is, hiszen ennyiért már egy FS260-at is vehettem volna.
Voltam két Stihl boltban is, beszélgettem vevőkkel, akik munkára használnak Stihleket. Egy koma, aki 6 fős brigádot vezet egyébként azt mondta, hogy a melósai a 490-et, 560-at imádják, ő maga pedig egy FS235-tel szeret legjobban dolgozni, mert az a modell még nagyon könnyű (6,8 kg), de már kellően erős (2,1 LE). Megnéztem ezen kívül a teljes Professional szériát, kivéve a 490-et és az 560-at, abból sajnos nem volt nekik. Engem már a 360 is megfogott, de 335e Ft és nincs hozzá damilfej és védő (19.180 Ft a kettő), így arra jutottam, hogy a most kifutó, akciósan kapható 490-et választom (pont annyiba kerül, mint a 461, de ahhoz sincs damilfej). Ez ugyan egy százassal hosszabb, mint a BC550, viszont ajándékba kaptam hozzá damilfejet és műanyag védőt, ráadásul maga az Oleo Mac forgalmazó és viszonteladói hálózat sem volt túl szimpatikus, ugyanis választ sem kaptam az e-mail-es érdeklődésemre.
Stihl ezt a hevedert adja hozzá.
Fejvédőből a G500 PC-re esett választásom, ez volt most akciós.
Olajból tudja valaki, hogy a HP, HP Super és HP Ultra között az áron kívül van-e különbség? Ezt írja a user manual:
If you mix the fuel yourself, use only
STIHL two-stroke engine oil or another
high-performance engine oil in
accordance with JASO FB, JASO FC,
JASO FD, ISO-L-EGB, ISO-L-EGC or
ISO-L-EGD.
STIHL specifies STIHL HP Ultra twostroke engine oil or an equivalent highperformance engine oil in order to maintain emission limits over the machine’s service life.
Viszont a JASO FB szabványt, azt tudja a sima HP is, HP Supert meg már írja a 4Mix motorokhoz is a nemzetközi Stihl oldal (a magyar nem ad erre infót).Nagyon maximum 200e Ft-ot akartam rá szánni, plusz a kenőanyag, kanna, fejvédő, heveder, damil, de arra jutottam, hogy becsukom a szemem és rányomok a vásárlás gomba. Leosztottam fejben 20 évre az árát, így már emészthető. Remélem, tényleg bírni is fogja.
-
Rive
veterán
válasz
lemmy71 #6296 üzenetére
Levirágzott, megtépázta a vihar hideg van, vagy csak átálltak a méhek a repcére stb. sorolhatnám reggelig.
vs.
Miért tűnt el a környék legjobb méhlegelőjéről az állomány cirka kilencven százaléka pont a beinduló almafák idején úgy, hogy a kifejezetten 'rövid hatósugarú' fajtákból szinte nem is látni már?
Ja, és hétvégén jó idő volt végig.
Szóval ez nem jött be.
Tegnap délután (még mindig vannak most nyíló virágok) összesen kettő (!) darab méhecskét találtam a fán.
Kettőt -
Rive
veterán
válasz
lemmy71 #6264 üzenetére
Az hogy nálad nincs méh, annak ezer meg egy oka lehet, had ne soroljam
Szeretném, ha sorolnád. Miért tűnt el a környék legjobb méhlegelőjéről az állomány cirka kilencven százaléka pont a beinduló almafák idején úgy, hogy a kifejezetten 'rövid hatósugarú' fajtákból szinte nem is látni már?
Ui.: más években csak kiült az ember a fák alá és hallgatta a folyamatos dünnyögést... Most: csend
A környéken amúgy a méhészek már lassan nem kimennek, hanem menekülnek repce, napraforgó elől
Van olyan, aki ötven családdal kezdett neki a szezonnak és tízzel fejezte beTeljesen értem, hogy nehéz vegyszerek nélkül, úgyhogy nem is ellenük szóltam, úgy általában - hanem a vonatkozó szabályok szigorú betartásáért, értve?
-
Brandynew
őstag
válasz
lemmy71 #6264 üzenetére
Nem fontos gombaölővel permetezni, de úgy általában semmi "ölő" vegyszerrel. Tönkreteszitek az ökoszisztémát ezzel a vegyszer mániátokkal. Mikor álltok le, amikor már nem marad más élőlény az emberen kívül?
Mindezt úgy, hogy ott lenne az alternatíva, amit biogazdálkodásnak hívnak.
-
vendingo
veterán
-
Dorian
félisten
válasz
lemmy71 #6224 üzenetére
Tehát a cseresznyét és a málnát majd akkor elég megfújni Topas-szal ha jelentkeznek levél-gondok vagy tetvek? Akkor nyilván Mospilannal keverve.
A cseresznyefák idén furcsán virágoznak, kb. félig csak, a felső részük nem igazán. Azt hiszen betett nekik az az április eleji hóesés és fagy. Mindegy, így is több lesz, mint amennyit meg tudunk enni, időnk meg nem lesz eltenni v ilyesmi.
A meggyfa eddig mindig full moníliás volt, akárhogy permeteztem. Igaz, attól még termett dögivel. Idén a kertésszel levagdostattam a tavaly lekonyult ágvégeket, meg kicsit megritkította, nagyon ágas-bogas volt (sztem sosem volt metszve), kíváncsi vagyok, jelentkezik-e a dolog.
Almafám fogalmam sincs milyen, csak azt tudom, h nagyon finom és nem strking, nem golden, nem zöldalma (mert azokat megismerem). Talán jonagold v ilyesmi. -
Dorian
félisten
válasz
lemmy71 #6205 üzenetére
A korábbi hsz-omban rosszul írtam
Chorussal permeteztem meg mindent virágzás közepén (akkor volt rá mód, virágzás alatt 3x nem adta a lehetőség, evvan).
És most virágzás végén használtam a Topast az almára és a meggyre, a cseresznyefákra és a málnára már nem jutott.- Mi az a levelesedés? Ha ugyanarra gondolunk, akkor az pont a virágzás végén történik, nem? (Olyankor kezdenek lombosodni a fák)
- Tehát most ebben a helyzetben mit mivel fújjak? -
vendingo
veterán
válasz
lemmy71 #6075 üzenetére
Banán csak dísznek. Szelet nem szereti, de lesz ami lesz.
Csak olyan gyümölcs lesz, amit szeretek. Alma, körte, esetleg meggy, mert azt lehet fagyasztani. Dinnyéből is lesznek hibrid változatok.
Nem akarok munkát, sok metszegetést... maradnék a mediterrán növényeknél. Anyukámnak van rengeteg kertje, na ott aztán minden van. Hegyekben áll a lekvár, kompót, pálinka. Ami kell, azzal ellát, így nekem nem nagyon kell extra gyümölcs.
A mediterrán, és nálunk túlélő egzotikus növények tetszenek. Évek óta fügéket szaporítok a lehetőségeimhez mérten, illetve próbálkozok az olajfákkal is. Van már kivim, volt maracuja, mango is. Minden egzotikust elvetek, nem kukában landolnak a magok. Végre lesz saját kert, ahol kiélhetem a termesztési hajlamaimat. A városi családiházban nem sok lehetőségem volt ilyenekre. Volt 3x1 méterem ilyen célra. -
vendingo
veterán
válasz
lemmy71 #6073 üzenetére
Leginkább fügében gondolkodok. Mediterrán hangulat, gyorsan nő, könnyen szaporítható, remek cefre készül belőle. Sok munkát nem akarok magamnak, így szőlő, meg hasonló foglalkozós növény nincs tervben. Mouflal olajfa lesz egy elég nagy területen, illetve egyéb mediterrán hangulatú növény. Pl fagyálló leánder (mondjuk ez megint permetezős).
A kerítésre végig kivit tervezek futtatni, illetve ha lesz pénz, akkor lugas is lesz szintén kivivel. A héten már vettem egy fagytűrő banánt is. 1 év alatt 2 méteres lesz, 2-3 évesen meg 3-4 méter. Tervek vannak, majd meglátom mire lesz elég a terület. Ha kell, akkor bővítem. Első lépés, hogy ne legyen gaz. -
vendingo
veterán
válasz
lemmy71 #6067 üzenetére
Köszi. A terv az, hogy a nagy részét füvesíteném, telepítenék gyümölcsfákat. Egy kis részén pedig gyümölcs és zöldség lenne termesztve. Többnyire csak pihenni, grillezni járnék ki, a munka nagyon távol áll tőlem. Fűnyíráson kívül mást nem nagyon tervezek a kötelező metszéseken, permetezésen kívül.
Közben rájöttem, hogy nem kell késes kasza, elég lesz a damilos is. A szárazat összerántom, elégetem. A gyomirtózás elkerülhetetlen? Nem elég ha csak simán beszántom? Idegenkedek a vegyszerektől, permetszereket se nagyon használok, csak ha már baj van.
Gondoltam tologatós nyírón is, csak azt egyedül nem pakolom be a kocsiba, ott meg nem merném hagyni, így marad a lengetés.Inf3rno: megnézem majd őket. Otthon valami noname tologatós van. Használtan vettük lomistól 10+ éve. Kb 2x volt szervizbe, 10 rántásra indult tavasszal, pedig télen végig a teraszon volt. Annyi a baja, hogy elkezdett rohadni. 100-at nem szeretnék kiadni, mert 0 a kerti eszköztáram, mindent vennem kell: kapa, ásó... bádog garázs, grillsütő, kertibútor, növények, magok, a kerítést is meg kell csinálni. Nagyon sokba lesz nekem ez a pihenés, ráadásul bérlemény, nem saját telek.
-
Gabesz87
veterán
válasz
lemmy71 #5938 üzenetére
Hú ezt kicsit elhamarkodtam, de már mindegy. 50m-es Comfort Flex 1/2" tömlőt vettem, 25-ért, ahogy látom, 6600-at spórolhattam volna, ha megrendelem máshol. Na jó, ebből még mondjuk a posta ktg is lejön, úgyhogy legyen úgy 5000
Hát mindegy. Ellenben jól felhúztam magam a Fogarasi OBI kedves munkatársának segítőkészségén. Meg akartam kérni, hogy mutassa már meg milyen idomok, csatlakozók kellenek nekem, meg először az volt a terv, hogy 30m csövet veszek (méterre), de elintézett azzal, hogy "nézze uram, önkiszolgáló..."
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
lemmy71 #5768 üzenetére
Nem magról akarok gyökereztetni, hanem ágról. Nem kell venni, van sok féle barackom és cseresznyém is. Ez a barack viszont olyan, hogy nem kell oltani, hanem alapból jó a gyümölcse és sokkal ellenállóbb minden téren, mint az oltottak. Az érési és virágzási ideje is később van, ezért nem viszi el a fagy olyan könnyen. Mondjuk nem erről akarok vitatkozni, hogy nekem miért kell, mert ez a része már eldőlt, konkrétan a hogyanról kértem tanácsot attól, akinek van tapasztalata ilyen téren.
-
Brandynew
őstag
válasz
lemmy71 #5761 üzenetére
A Fieldmann nem szemét, nagyon jó gépeket gyárt, én nem véletlenül használom ezeket, sokkal tartósabbak, mint a konkurenseik ezen a belépőszinten. Egy gép kiválasztásánál nem a használhatóság az egyetlen szempont, sőt, ha nagyban gondolkodsz, mégcsak nem is az az elsődleges. Egyébként amit ajánlottam, nagyon is jól használható. Az, hogy szerinted 30 év alatt nem szennyezel annyit egy benzinmotorral, mint 1 fűnyíró előállítáával, az nyilvánvalóan nem igaz.
A BOSCH ARM32 egy nagyon rossz gép, pont azt cseréltem le. Folyton megakad, ha háromnegyedig van a tárolója, már üríthetem is, különben leáll, és pár hónap használat után küldhettem vissza garanciával, mert tönkrement benne a motor. Ha akarod, megmutatom a visszakapott papírt, hogy mi mindent kellett benne cserélniük.
-
justmemory
senior tag
válasz
lemmy71 #5763 üzenetére
El fogja tolni, persze; mentségemre szóljon, hogy itt akkor már jó idő volt, tudtam a kertben sokat dolgozni, nem számítottam erre a lehülésre. Mindegy mostmár, .eglátjuk mi lesz. Nagyon nem szoktam bántani a barackot, az almákat és a szilvát vagdosom meg jobban, de muszáj még őket alakítani, 5 évesek.
-
Edorn
senior tag
válasz
lemmy71 #5736 üzenetére
Gyorsan rákerseve találtam ilyen "böszmébb" elektromosakat is. Ezek, vagy hasonlók sem lennének jók 500 négyzetméterre? Mindenképpen benzines ajánlott?
[link] (ne nézzétek, hogy eMag, valószínű valami jobb helyről venném, jobb márkát, csak nagy gyorsan itt találtam ilyen nagyobb fajtákat)
Ha viszont mindenképpen benzines, akkor mit ajánlanátok ami strapabíró, évente max 1-2 alkalaommal használnánk. 500 nm, azt mondanám közepesen kemény talaj... (Füzesabony).
-
Gabesz87
veterán
válasz
lemmy71 #5692 üzenetére
6 vagy 7 fej van ha jól emlékszem. Most hétvégén azt néztük, ahogy kertészkedtünk, hogy gyakorta alig van a fű alatt szerintem föld. Legalább is ahol a fenyő van, összesepertem a tűleveleket, és alatta már ilyen betonos, kavicsos felület látszik. SZóval földet is kéne pótolni. Úgy döntöttünk, majd ősszel állunk neki, most a gyerekek miatt is inkább hagyjuk így ahogy van. Körben egyébként szegény van, a tujákkal nincs gond, a szegélyen kívűl vannak, nem a fűben úgymond. Csak ez az egy fenyő a problémás, alatta nincs fű egy részen, ahová hullik a tűlevél.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
lemmy71 #5709 üzenetére
Mivel támasztottad meg?
A feszítést hogyan csináltad?
Nem vagyok benne biztos, hogy nálunk működne betonozás nélkül. A másik telken legalább 100kg beton van minden oszlop aljánál, mondjuk oda pont felesleges. Viszont itt van legalább egy 15 méter esése a teleknek, és a lejtő miatt kialakulhatnak felfelé és oldalra ható erők is, amik kiemelhetik vagy kidönthetik az oszlopokat. A fizika részével mondjuk nem vagyok teljesen tisztában, mert azt papíron le kéne vezetni, de mondjuk ha alul ráfeszítek, akkor az kiemeli a lejtő alján lévő oszlopokat és az egészet a lejtő tetején lévő oszlopok fogják tartani, amik meg kidőlnek tőle. Vagy a b opció, hogy megfeszül és elszakad a drót. Szerintem három felé kell szedni legalább. Van az alsó vízszintes rész, van a lejtő és van a felső nagyjából vízszintes rész. Mindegyikre külön kell ráfeszítenem. Legalábbis ez a megérzésem, de eddig csak egy akác oszlopos vízszintes 25 méteres kerítést csináltam.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
lemmy71 #5707 üzenetére
Én is hajlok a beton oszlop felé. Az egyedüli hátránya, hogy feszítés után nem lehet rögzíteni a vezető szálakat. Az akácnál csak beverek egy U szöget, és máris rögzítve van. Mondjuk biztos van rá valami megoldás, csak én még nem jöttem rá. :-)
Milyen mélyre érdemes lebetonozni? Előre kevert zsákos betonra gondoltam, legalábbis a tévében mindig azzal csinálják.
-
Gabesz87
veterán
válasz
lemmy71 #5690 üzenetére
Nem tudom merre mennek pontosan a csövek és milyen mélyen, mivel tavaly vettük a házat, október óta lakunk itt, szóval az előző tulaj munkája. Pontosabban a kertészé feltételezhetően, aki csinálta. Őt meg meg tudom interviewolni voltaképp. És a fűmag vetése után meddig nem kéne rajta járkálni? Milyen típusú füvet ajanlanal? Elég árnyékos a terület, körbe van véve nagy tujakkal, ill. van egy fenyő is, ami alatt még a jelenlegi gaz sem marad meg.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
lemmy71 #5655 üzenetére
Lehet pont ez a lényeg, hogy beteszek valami finomabbat, mint a citromfa, átmásznak rá, aztán kukázom őket. Egyelőre most ha látom, hogy ürítenek, mert megcsillan a fényben, akkor visszanyomozom, hogy melyik levélen vannak, aztán szétnyomom őket. Ez viszont kb. napi munka. Ha túl sokat hagyom őket, akkor felszaporodnak. Lemosni nem akarom, mert az jóval több idő és ugyanúgy nem irtja ki az összeset.
-
blizzrd
senior tag
válasz
lemmy71 #5648 üzenetére
Köszi a tippet, kiprobálom. Igazábol magát a márkát nem ismerem, de erröl is meg a makitárol is olvastam rosszakat. Összel egy Parkside-dal mentünk végig, kiváncsi vagyok ez mennyiben más. Az valo igaz, hogy a gyüjtö hamar tele lesz. Majd tavasz elején tervezek végigmenni amikor nincsenek fagyok és a moha sem tér vissza.
-
justmemory
senior tag
válasz
lemmy71 #5485 üzenetére
Kollégám, nem barátom
Egyébként ja, a viszonyaikat nem ismerem, az anyukája van bejelentve, mint őstermelő (de az egész nekem is kicsit ködös) , de ki tudja kié a föld, és ki tudja milyen viszonyban vannak a bérlővel, ki kit és hogyan vezet meg... illúzióim nincsenek, ebbe nem látok bele, csak gondoltam leírom, nehogy úgy vágjon bele bárki 5 hektárba, hogy nem hall ezt-azt... de külön világ az biztos -
Szilágyi84
senior tag
-
justmemory
senior tag
válasz
lemmy71 #5456 üzenetére
Szia,
köszi; nem tudom mi a hivatalos neve
Egy központi hosszú szár (törzs), majd olyan 150 cm magasságban kezdi hozni a hajtásait. De végső soron mindegy is, ezek szerint ráér tavasszal. Levél nem maradt alatta, mindenhonnan összeszedtem már, csak az utcán nem
A hajtás úgy van, hogy nagyanyám vágott le 6 db hajtást az egyik rózsájáról, majd ideadta, hogy fejjel lefelé dugjuk le, ha mázlink van, megered (nagyapám volt ennek mestere, ő oltotta, szaporította ezeket, de sajnos a tudása nem adódott át teljes egészében). Hát mázlink volt; befőttes üveg van most a megmaradt 3 db-on, plusz falevél. A kérdés igazából az számomra, hogy nem igényelnék-e a fényt. -
justmemory
senior tag
válasz
lemmy71 #5447 üzenetére
Ha már rózsa: oszlopos rózsánk van, azt ugye nem tudom tövig visszavágni; ilyen esetben is érdemes azért jól visszavágni most? (Párom kezeli, ő azt mondta, hogy tavasszal fogja, de hátha meggyőzhető). A másik kérdésem, hogy tődarabról hajtatunk rózsát; pár darab szépen megmaradt, levelesedik is már. Egyelőre búra alatt tartom őket és betakartam (olvastam, hogy te is javasoltad), de vajon érdemes-e olykor fényt adni neki (kitakarni), vagy maradhat így tavaszig?
-
-
szotyika77
aktív tag
-
Ispy
nagyúr
válasz
lemmy71 #5260 üzenetére
Nem, egyrészt nem tetszik a térkő szegély, mert túl keskeny, meg mint írtam nem szeretném alábetonozni a kertet. Van már így is elég beton mindenfelé. Később meg ha variálni akarok, akkor az a bontokalapáccsal kezdődne.
Lehet ez nem tart örökké, max cserélem, ha kell, de két mozdulat kikapni és arrébb rakni.
A cél az lenne, hogy a kert körüli ágyások és a fű elkülönüljön egymástól rendesen, oda pont jó ez a 12cm. A fűnyíróval is rá lehet menni rendesen.
-
Ispy
nagyúr
válasz
lemmy71 #5250 üzenetére
Akkor ez azt jelenti, hogy ha a fűre számolok 3 cm-t és még az alá megyek, akkor a vegső szint legyen a terasz alatt mondjuk 5 centivel?
És akkor a szegélyt hogyan kell lerakni? Vagy azt majd akkor érdemes gondolom, ha már a föld végső szintje beállt? Annak a teteje a fű vágott szintje alatt legyen vagy azzal kb egy szinten?
-
szotyika77
aktív tag
válasz
lemmy71 #5232 üzenetére
+justmemory
Köszönöm a segítségeteket, akkor ráállok a témára, és lecsapok rá.
A szomszédokkal nem lesz baj, egyik se nagy kertművelő, nem fognak kuncsorogni.
Az egyiknél tiszta gaz-dudva-gané a kert, 0 ráfordított idővel, a másiknak meg hobbikertésze van, aki este/éjszaka jár hozzá locsolni. 3 hetente jár hozzá füvet vágni, és ennyivel kifújt a kertészkedés.
Am is az évek folyamán megtanultam, hogy asszonyt, pénzt, gépet, szerszámot kölcsön nem adunk senkinek sem. -
Brandynew
őstag
válasz
lemmy71 #5205 üzenetére
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy akkor nőtt annyit, amikor feltöltöttem az egész kertet és megszórtam marhatrágyával
Ha tényleg csak így éli túl a tuja, az nekem túl sok pepecselés :\ Ezt a sövényt csak nyírni kell és semmi baja. Alternatíva?
Amúgy fenyőim vannak, azok gondozás nélkül is szépen nőnek, nemsokára 20 évesek (még az előző tulaj ültette).
-
Ispy
nagyúr
válasz
lemmy71 #5183 üzenetére
Nem akarok tavaszig várni a feltöltéssel, vagyis nem én nem akarok várni, hanem a feleségem. Ő már abban volt, hogy idén nyáron lesz fü, hát nem lett. Tavasszal már jó lenne vetni, ha még idén feltöltöm, akkor tud tömörödni még télen, tavasszal utántölteném aztán mehetnek a magok.
-
ftc
nagyúr
válasz
lemmy71 #5137 üzenetére
Trágyával vigyázni azért, ha gyökérhez ér akkor okozhat problémát. Pl megégeti a fa gyökerét.
Én rendeltem netről nem 1x már - nem rosszabb mint ha személyesen veszem(természetes olyan helyről, ahol van saját faiskola is ). Ilyen Strakl- ról soha többet
Futó rózsa helyet rendeset kaptunk
Vagy írjak 40-80cm-es darabot küldene mindig a legkisebb volt.
Idén jön még almafa, meggy (ugye valami kirágta), sárgabarack(kidöglött
) cseresznye (az öreg fa amink van kezd kiszáradni), szilva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged