- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
válasz
KilgoreTrout #5172 üzenetére
Pont az a lényeg hogy ne legyen csont száraz a talaj. A rugósat nyáron, egyszer áttolom és kész. Én évi szinten kétszer használom, tavasszal április környékén, a késessel fel lazítom a területet, olyankor rengeteg anyagot kiszed és nyár közepén egyszer végig tolom a rugósat. Tavasszal van hogy egy vederben összekeverek nitrogén műtrágyát és fűmagot, talaj lazítás után beszóróm majd alaposan belocsolom. A nitrogén olyan 6 hónapig megőrzi a hatását, tehát év közben már nem kell szórni. Léteznek kompozit "csodatevő" műtrágyák ahol még a sittes talajon is szép gyepet lehet varázsolni, de azok olyan 400 forintól indulnak /m.
A tarackos terület meg rosszabb lesz száraz lazítás után mint amikor neki kezdtél. Szárazon csak összevágod és így jobban szaporodik, ha nedves a föld akkor egy kis gyökeret is kiszed.
-
lemmy71
őstag
válasz
KilgoreTrout #5170 üzenetére
Nekem is van igaz más márka de az mindegy, én a késest úgy állítottam be hogy egy centire menjen a földbe a penge. Lényeg hogy előtte legyen levágva a fű és ne legyen csont száraz a talaj, szóval előtte való nap este locsold be a területet. Ha nagyon száraz és kemény a föld akkor tönkreteszi a gépet, nekem már két már két ékszíjtárcsát és egy ékszíjat tett tönkre a kemény föld. Most érdemes a késessel átmenni a területen és felülvetni, de akár kora tavasszal is felülvetheted. Nekem pl. több "ajvárt" gyomot mohát szed ki a gép tavasszal, mint egy hagyományos fűnyírásnál a levágott fű.
Ja és többször át kell menni a területen, én először hosszában utána meg keresztben csinálom -
lemmy71
őstag
válasz
KilgoreTrout #3622 üzenetére
Nekem volt hengerkéses fűnyíróm, szépen lehet vele vágni az igazi pázsitot kis területen, de 300m² -n belefáradsz rendesen. Nagy füvet nem vág, magyarán szólva két - három naponta átolthatod az egész kertedet ha öntözve van a pázsit
Ha már mindenáron halk és vezeték nélkülit akarsz akkor egy akkumulátorosban gondolkozz
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest