Új hozzászólás Aktív témák
-
Stylewars_kp
őstag
-
válasz
body007 #9034 üzenetére
Jaaj, ne is mondd, nálunk is megy ez, töményen. Szánalmas a köbön, hogy a gazdaboltban a "peat free" (de bezzeg nem homok+műanyagszemét-free!) virágföldek mellett ott sorakoznak a "burning peat" zsákok.
Nem próbáltam még fűteni vele, egyelőre bőven sok jobbféle tüzifánk van ha ki alarnám egészíteni a gázt.
-
FireFox1996
őstag
válasz
body007 #8124 üzenetére
Ahogy mondod, otthoni munkára, havi/félévente 10-30 percrre bőven elég azok. Nekem is van itthon már vagy 20 éves Einhell cuccom, és mai napig hibátlan, 1x sem volt még szervízben. Ezen kívül zöld bosch-ból van az összes többi, sok köztük 10 évesek is, és hibátlan. (ütvefuró, kaplapácsfúró, csavarozó, ilyen-olyan fűrész stb.).
-
ncc1701
veterán
válasz
body007 #8061 üzenetére
Vannak vegyszerek, gyógyszerek, amikről 10-20 év után derült ki, h hoppácska, mondjuk rákkeltő. Bocsika. Inkább nem használok ilyesmit otthon, ha kevesebb a termés, akkor kevesebb, ezt be tudom nyelni.
Persze, nem vagyok naív, tisztában vagyok vele, h amit vásárolok, az nyilván vegyszerezve van, de igyekszem ezt csökkenteni. -
inf3rno
nagyúr
válasz
body007 #7859 üzenetére
Kellenek hozzá gabona földek, különben nem lesz takarmány. Búza és kukorica kell hozzá, télen kell több kukorica. Kell tyúkól, különben elviszi a róka. Takarítani kell utánuk. A trágyát fel lehet használni a földeken. Nem annyira bonyolult, de azért jó, ha valami alapozó videót végignézel. Lehet automatizálni az etetésüket, itatásukat, akár még a tyúkól záródását is, de ha komolyan veszed, akkor minden nap ott kell lenned, nincsenek szünnapok. Régen még megoldható volt, hogyha esetleg elmentek nyaralni, akkor a szomszéd figyelt rájuk, aztán oda-vissza, manapság már ritka az ilyen.
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
body007 #7842 üzenetére
Az akkus fűnyíró már csak ilyen. A fűnyírás egyben sport is. Korábban a vezetékessel simán elszüttyögtem 2-3 órát is a nagyjáɓól 700m2-rel, most a Makitát tolni kell rendesen, ha azt akarom, hogy bírja végig a két 6Ah-s akku. Már 50 percen belül is többször sikerült, ebben a zsák ürítése benne van. Egy kisebb kocogással simán egyenértékű.
-
Rive
veterán
-
vendingo
veterán
válasz
body007 #7664 üzenetére
Nekem jövő héten jönnek az olajfák. Egész jó kínálat volt szeptemberbe, de lenulláztam a webshopot, mindenből az utolsó darabokat sikerült megcsípnem. Idén írtjuk a szőlőt, aminek a helyére kerülnek majd pár év múlva. Most mintának rendeltem pár fajtát, aztán azokból szelektálok, hogy mi kerüljön majd nagyobb tételben a pincéhez. 10-20 olajfa van tervben. A telek elvileg ideális a kényesebb fajtáknak is.
-
Rive
veterán
válasz
body007 #7574 üzenetére
KIZÁRÓLAG azokat a kártevőket ... pusztítják el, a melyek rovarok és megeszik a természetes azadirachtinnal permetezett leveleket, bogyókat.
Kiváncsi vagyok, hogy ezzel kapcsolatban történt-e tényleges vizsgálat, vagy megint ott tartunk, hogy BIO meg TERMÉSZETES, tehát jó
-
inf3rno
nagyúr
válasz
body007 #7548 üzenetére
Ha éjjel elkezd fagyni, én csak akkor vinném be. Ha 5 fokot mond estére, akkor már lehet gondolkodni rajta, ha nappal 1o fok van, akkor már mehet be. Szerintem. Elvileg a mediterrán éghajlaton is van néha fagy, szóval minimálisan tűri, de azért nem kockáztatnék. Pincébe nem tennék semmilyen növényt. Legalábbis amilyen dohos pincénk nekünk van, tuti megtámadná valami gomba.
-
Barret001
addikt
-
-
-
-
dkaro
őstag
válasz
body007 #6858 üzenetére
Jah igen ezt tegnap sikerült megállapítani magamtól, hogy nem szabad 2 tövet hagyni, meg, hogy túl sűrűn lett ültetve. Az nem teljesen világos pontosan mely ágakat kell leszedni. Dehát ez van hibáiból tanul az ember. Azért egy 10-20 paradicsom lesz belőle ahogy látom
A 3. csak 2 szár, a 3. karó csak úgy néz ki, hogy szár@Rive: Rendben köszi.
-
-
lemmy71
őstag
válasz
body007 #6604 üzenetére
Most nézem hogy 1 deci/10l víz volt a keverési arány, hát az kevés. Nem tudom hogy a mai dobozokon milyen keverési arány van de régieken 2 - 2.5% -os az ajánlott dózis a totális gyomirtásra. Töményebb szer keverése felesleges és pocséklás, a 2,5% -os anyag már a zöld drótkerítést is megeszi
Amúgy a gyomirtózási keverési arány is ki lett már vesézve, csak vissza kellett volna olvasni
Na meg nem kánikulában tűzőnapon permetezünk, este vagy a reggeli harmat felszáradása után.
-
simico
aktív tag
válasz
body007 #6584 üzenetére
Bármi is volt, mostanra elszáradt az összes. A heréből találtam két-három darabot, egyébként úgy eltűnt az egész területről mintha sose lett volna ott. Pedig állítólag jól bírja a szárazságot. Úgy látszik a föld és a körülmények nagyon nem jók azon a kis részen, úgyhogy feladom a próbálkozást és felszórom kaviccsal, aztán mehet rá egy kis sziklakert és/vagy nagy cserépben valami igénytelen bokor.
-
Dorian
félisten
válasz
body007 #6551 üzenetére
Tavaly, amikor először csináltam "nagyobb" (35m2) veteményest mérgelődtem, hogy csak a Kelet -Délkeleti oldalon van rá hely a kertben, "Hogy érnek majd meg rendesen a dolgok". De talán jobb is, ha nem a legdurvább napsugárzást kapják.
Csiga nálam szerencsére eddig nem sok van, kb. 4-5-öt kaptam el eddig. -
Dorian
félisten
válasz
body007 #6532 üzenetére
Én tavaly a szüreti ládába ültettet epreket letakartam madárhálóval, mert mindig oda szartak a szomszéd macskák, ráadásuk ki is kapartak néhány palántát. 1 hónap elég volt, aztán már leszedhettem, elszoktak onnan.
Erre idén mit látok: Áll a kutyám az egyikben és zabálja le a félig érett epret.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
body007 #6521 üzenetére
Azt a fát ki lehet úgy is irtani talán, ha tüzet raksz fölötte. Aztán akkor egy szalonnasütést is lehet rendezni. A csiga egy idő után megszűnik, nálunk most szinte egyáltalán nincsen. A szentjánosbogár a természetes ellensége, az viszont rendesen elszaporodott, olyan helyeken is látok, ahol sosem volt előtte. Az utóbbi két év aszálya sem kedvez a csigáknak. Magaságyásra én csináltam 9V-os csigapásztort, az is távol tartja őket, de az acél drót berozsdál és réz vagy alu kell helyette, mai miatt viszonylag drága. Azt megfigyeltem, hogy a steviat utálják, úgyhogy talán abból is lehet permetszert csinálni, de sosem próbáltam. Lehet kapni stevia növényt, és nem is nehéz a gondozása.
-
Brandynew
őstag
válasz
body007 #6498 üzenetére
Nekem is az tűnik fel, hogy az itt hozzászólók zöme több vegyszert eszik meg, mint gyümölcsöt, zöldséget. És mivel kevés az, aki igazán ért hozzá, érti az arányokat és a fejlődési szakaszokat, és még megfelelő technológiája is van hozzá; valószínűleg sokaknak több vegyszert tartalmaznak a terményeik, mint a boltban kaphatók. És amennyi vegyszert elfújkálnak egyesek, anyagilag sem biztos, hogy megéri, ha a belefektetett munkaórákat is beleszámoljuk, akkor már biztosan nem. Akkor miért? Gondolom, szórakozásból, de elég káros egy szórakozás.
Értetlenül állok a jelenség előtt, nekem hogyhogy vegyszer nélkül is van gyümölcsöm, zöldségem? Szerintem a legtöbben azt sem tudják, hogy mi történik egy levéltetves bokorral, ha nem kezelik: ledobja a levelit, majd újakat növeszt és rendbe teszi magát. És az ökoszisztémát sem rombolod, adsz esélyt pl. a katicáknak, amiből tudjuk, milyen kevés maradt. Ha meg néha kiveszik egy növény, kell ültetni helyette másikat.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
body007 #6498 üzenetére
A bio kertészet szerintem hosszabb távú gondolkodást igényel és inkább a megelőzésről vagy a természetes egyensúly kialakításáról szól, itt meg azonnali megoldások kellenek olyan helyzetben, amikor már kész a baj. A legyet is le lehet állítólag fóliázni mielőtt lemegy a talajba, vagy amikor kikel a talajból és felszállna vagy esetleg lecsalizni feromonokkal, de még nem találkoztam olyannal, aki ténylegesen meg is próbálta volna.
-
Toobee
veterán
-
inf3rno
nagyúr
válasz
body007 #5976 üzenetére
Ha ebben a cserépben akarod nevelni őket, akkor véletlenül sem, illetve én harmad vagy negyed ennyit tennék egy ekkora cserépbe. Az elején még kevés a gyökere, nincs mivel felvenni a vizet. Amikor beleülteted, akkor kell rendesen belocsolni, hogy a levegő kiszoruljon, és tudjon gyökeresedni, utána szerintem kevesebb vizet igényel, mint egy rendesen meggyökeresedett növény. De úgyis látod a földön, hogy mennyit szívott föl. Cserépben nem tudom hogyan viselkedik, de valszeg a nyárra majd leszárad és nyugovóra tér, olyankor nem kell öntözni, vagy csak nagyon ritkán. Én most a gyömbérrel és az írisszel csinálom ezt, hogy egyáltalán nem is öntözöm a gumót tavaly ősz óta, nehogy csírásodjon, de nem tudom, hogy teljesen víz nélkül túlélik e.
Ha kiülteted, ott más a helyzet, ott az első két hétben érdemes öntözni, ha nem esik, aztán fokozatosan ritkítani az öntözéseket, ha állandóra akarod valahova, nem ilyen vízigényes haszonnövénynek, mint pl a saláta, paprika, paradicsom, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged