- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Brandynew #8140 üzenetére
nos az is sokat elárul, hogy erről ilyen sztorim van, másról meg másmilyen.
sose volt makita gépünk, az apósom mániája. viszont stihl és hilti annál több. apám annak idején egy leselejtezett, nem működő stihl láncfűrészre elköltötte több, mint egy havi fizetését. anyámat majdnem a guta ütötte meg, hogy fater mennyi pénzt adott egy rakás ócskavasért. azóta eltelt 38 év, és az a gép még mindig megvan, köszöni szépen, és minden évben fel tudunk vele vágni 6-8 köbméter fát. nameg a házunk, meg még vagy 10 másiknak a tetőszerkezetét is azzal lett megszabva. meg még az öreg amit haláláig maszekolt és fűrész kellett hozzá.
ezek is elromlanak, de van, amit érdemes megcsináltatni, van, amit meg nem. -
ncc1701
veterán
válasz
Brandynew #8123 üzenetére
Kevered a hobbi eszközt (havonta 1x előveszed) azzal az eszközzel, amivel naponta dolgozol. Ha számodra megfelel az einhell kategória, ez engem nem fog zavarni. Nekem elegem volt az aljából, az időm már értékesebb. És az elvégzett munka minősége is múlhat egy profi gépen.
-
válasz
Brandynew #8123 üzenetére
Ezzel a kijelentéssel azért több "építőiparos" barátom tudna veled vitatkozni
Amiket alul felsoroltál márkák tök jók ha havonta / fél évente 10-30 percre akarod a kezedbe venni (hobbi), de ha egy kicsit komolyabb munkát szeretnél gyorsan és jól elvégezni akkor kevesek lesznek -
rwin5
őstag
válasz
Brandynew #8067 üzenetére
Én most pont ilyen témákban olvastam, mivel egzotikus növény, a meleget kedveli, ezért télire nem lesz meg kint. Persze promózzák a webshopok, ahol lehet kapni kb. vessző nagycságú csemetéket jó pénzért, hogy télálló, meg az ővé a legjobb hidegtűrő, de általában ezek csak marketing dumák.
Én nem nagyon foglalkoznék vele, hacsak nincs valami elkötelezett szenvedélyed iránta.
Télire tuti be kell vinni a házba / lakásba, mint a citrusféléket. Az év szakaszaiban pedig kaktusz tápoldattal szokták locsolgatni, de az arányokról fogalmam sincs. Egyébként a gyümölcsének fogyasztása nem mindenkinek jó, először kisebb mértékben érdemes kóstolni, hogy jön-e rá valami reakció (hasfájás, puffadás stb.).Magról egyébként jól szaporítható, szóval, ha nem akarsz sok pénzt beleinvesztálni érdemes azt venni, kb. 25°C-ról csírázik, csak így nyilván időigényesebb a dolog.
-
justmemory
senior tag
válasz
Brandynew #7972 üzenetére
Szia,
a jelenlegi nyarak napsütéseitől most már inkább óvni kell mindent; ismerősöm hálót húzott a veteményese fölé, ahol pl. a málna nem kapott ilyesfajta árnyékolást, ott megégett. Nekünk a ribizli például viszonylag árnyékos helyen van, minden évben szépen terem. Az egyik tövet most még árnyékosabb részre osztottam szét, meglátjuk mi lesz vele. Málna is van, de a sok nap miatt azzal küzdök, mert rettenet vízigényes, plusz valóban megég. Napfény nyilván kell valamennyi, de az égető közvetlen naptól szerintem már jószerivel mindent óvni kell, ami terem.
Tuja alá nem tennék semmit; a miénk nagyon "szemetel", plusz a talaj nedvességtartalmára is másfajta igényei vannak szerintem (az összetételre meg pláne, gondolom).
-
justmemory
senior tag
válasz
Brandynew #6963 üzenetére
Nekünk a kert nagy része nem vetett fű, hanem van benne vetés is, meg tarack, meg elvadult fűféle, útifű, pitypang, stb. De muszáj öntözzem. Van olyan rész, ahol nincs lerakva még a szórófej, ott konkrétan látszik a határvonal, annyira nem nő rendesen onnantól a fű. Kint az utcán kb. hasonló "társulás" van, azt nem öntözzük, ki is van égve.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Brandynew #6719 üzenetére
Fingod nincs a fenntartható gazdálkodásról, pedig naponta előadod itt a Zöld barátot!
Apropó, ha már ennyire véded a bolygót, nem kézzel kellene húzni a vizet a kútból, vagy kannával öntözni?
Egyébként pontosan annyira város káros a környezetre, mint én vagy más (gondolom használod az emberi infrastruktúrát és nem barlangban élsz, ha már netezel is). Kemikáliára visszatérve ezekről is butaságokat írsz, érdemesebb lenne csöndben maradni. -
lemmy71
őstag
válasz
Brandynew #6706 üzenetére
Nincs TG. na de mindegy majd egy moderátor kicsapja ezt ha nem tetszik neki.
Már ne haragudj, de te beszélsz itt fajok megmentéséről tudatos kertészetről stb. akinek az az elve hogy ne használjunk kemikáliákat és metszést, mert a természet majd úgy is "kirúgja" magát, ha meg nem akkor ültetünk másikat. Tisztában vagy te egy kertész vagy mezőgazdász elhivatottságával, akinek a növények megmentése és az egészséges fejlődése az egyetlen célja. Szerintem nem, mert fogalmad sincs az egészről, csak a magad kis beskatulyázott világában látod a világot
Másrészt ha már felhoztad a generációt, amivel most magadnak rúgtál egy öngólt, akkor elárulok valamit. Agrár családból származok, már a nagyapám is nagyban gazdálkodott (nem egy zsebkendőnyi területen) a kenyér gabona az állati takarmány mellett természetesen a zöldségek és a borhoz való szőlő ne meg a cigaretta dohányt is maga termelte.
Apám agrármérnökként tevékenykédet, két tucat szövetkezetben szaktanácsadó feladatot látott el. Felkérésre, egyetemeken előadásokat tartott (biztos azért mert tönkretette a termőföldeket), erdőt telepített ami a mai napig szépen áll. Hobbyból egy új kukorica fajtát nemesített, amit a tengerentúlon elismertek és a mai napig termelik, hadd ne soroljam tovább. Én más pályát választottam, de rengeteg mindent megtanultam és a rám maradt földeket közösen a lányommal műveljük, természetesen a környezetünkre is nagy hangsúlyt fektetve. Szóval ennyi lenne a mondókám számodra. Ha te ennek a töredékét feltudod mutatni és tovább tudod adni az utókornak, akkor én megemelem előtted a sapkám. -
vendingo
veterán
válasz
Brandynew #6703 üzenetére
Miattam mindenki azt csinál amit akar. Én próbálkozok vegyszerek nélkül, vagy csak a végső esetben nyúlok hozzájuk. Vegyszeres van a boltban is, ezért is termesztgetek magamnak amit tudok. Én se vagyok szent, glialkázok, tápsózok, de nagyobb arányban használok természetes anyagokat pl. komposzt, trágya. Az, hogy a másik fórumtárs mit használ, mit eszik az nem ránk tartozik.
-
válasz
Brandynew #6686 üzenetére
Még egy kis segítséget kérnék ezzel a cuccal kapcsolatban. Írja hogy 10 liter vízhez 2dl.
Hát szerintem kezdésnek veszek 2 litert, azt bekeverve meg tudom locsolni az összes fámat. Tegyük fel, jön a csoda, és rendbe jönnek a növények. De azt nem találom, hogy mennyi időnként kell megismételni a locsolást vele? -
inf3rno
nagyúr
válasz
Brandynew #6686 üzenetére
Most mit mondjak erre, hogy a gyógyszerek jelentős részét is vegyipari úton állítják elő. A lényeg, hogy a tisztításra mennyi időt és energiát szánnak. A gyógyszereknél erre vannak mérések, amikkel biztosítják a minőséget, meg egy csomó előírás. Gondolom a műtrágyáknál is van ilyen, csak lazább egy fokkal.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Brandynew #6445 üzenetére
Nálunk is van ilyen sárgabarack. Sőt a régi magról kelt sárgabarackjaink közül egyet se metszettünk, csak az újakat, amiket kertészettől vettük. Vannak, akik egyáltalán nem metszik a csonthéjasokat. Nálunk nagyon sérülékenyek, belevágsz, aztán elfertőződik és elkezd vérezni a fa. Talán a szilva, ami a legellenállóbb ilyen téren, de azt se szokták metszeni. A barack nem igazán bírja ezt a klímát, túl hideg neki, főleg az őszibarack, ami nagyon nem működik itt. A cseresznye, meggy is sokszor vérzik, de azok elvannak. Az Alföld más, ott szokás metszeni a barackot is, főleg nagy ültetvényeknél, mert gondolom jobban terem orsó formára vágva.
-
vendingo
veterán
válasz
Brandynew #6445 üzenetére
Haveromnak hatalmas fái vannak, se nem metszett, se nem permetezett soha. Annyi a gyümölcs, hogy már lehajolni is lusta érte, sokszor csak átmegy rajta fűnyíróval. Nincs már kinek osztogatni. Én se tervezek permetezni, ellenben metszeni igen.
Úgy terveztem, hogy gyomirtózva, szántva lesz a telkem, meg is vettem az xxl-es glialkát. Inkább meghagyom ősfüvesnek és vegyszermentesnek. Jelenleg békák, siklók gyíkok vannak a telken. Nem hiszem, hogy tetszene nekik a permetezés. Nem győzöm kerülgetni őket a kaszával. Csinálok majd nekik egy kis tavat. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Brandynew #6404 üzenetére
&Szevam:
Köszi! Ha másra nem, akkor palántázásra biztosan jó, hogy elkerüljük a palánta dőlést. Gondolom ha sok a föld, akkor már ezt is elég drága nagy mennyiségben beleforgatni. A kristályvizet nem biztos, hogy ki tudják nyerni a növények, úgyhogy szárazságra nem tudom mennyire jó. Kicsit az a benyomásom, hogy ezt inkább túlöntözésre találták ki.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Brandynew #6385 üzenetére
Bosch Rotak nálam is tonkrement. Kettőt is vettem, mindkettőnél a műanyag csapágyház a hőtől meglágyult, megszűnt a központi futása a motornak, majd ebből adódóan megszorult, és leégett.
Én azt tapasztaltam, hogy a szép vágási felület azért nem csak kés kérdése.
Szerintem a ház kialakítása és a kerekek elhelyezése is fontos.Kicsi a kert, a fűvesített is, így fontos, hogy szép legyen, így lehet nem sajnálnék többet fizetni egy jobb minőségű gépért.
-
Dorian
félisten
válasz
Brandynew #6334 üzenetére
Annyira nem vagyok képben, de úgy rémlik a terméshozam is nagyobb így.
Körténél kifejezetten ezért javasolják, hogy súlyokkal / kötéllel hajlítsák lefelé az ágait. Körtefáim még fiatalok, vékony ágaik vannak, de lehet idén már ezt ideje megtenni, mielőtt nem hajlanak már megfelelően. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Brandynew #6289 üzenetére
A kérdés igazából az, hogy ha elpusztul a kártevő, akkor miért nem az erre kitalált vegyi anyaggal tesszük meg a gyérítésüket?
Ráadásul nem elelmiszerek környékére szórná ki az ember, hanem disznövényekhez.
Gondolom ezek sem károsak a kutyákra, mint pl. egy hangyaírtó. -
Dorian
félisten
válasz
Brandynew #6193 üzenetére
Amit az Amalgerolról olvastam, kb. ugyanazt csinálja, mint pl. a Wuxal: javítja a növények tápanyagfelvételét, csak több, mint 2x annyiba kerül.
Wuxal összetétel: nitrogén 8%, Foszfor (P2O2) 8%, Kálum (K2O) 6%,Bór (B) 124mg/l, Réz (Cu) 49mg/l, Vas (Fe) 248mg/l, Mangán (Mn) 148mg/l, Molibdén (Mo) 12mg/l
Cink (Zn) 49mg/l,
Amalgerol összetétel: "titkos" Akkor honnét tudom, h jobb, mint a másik, és nem ebben is a nitrogén-foszfor teszi a dolgát? -
Rive
veterán
válasz
Brandynew #6156 üzenetére
Az "ásás" elleni legfőbb érv, hogy megborítja a talajban lévő folyamatokat.
Természetes állapotban a talaj életközössége között folyamatos verseny van a tápanyagokért. Ami épp elhal, abból felszabadul a tápanyag: a többiek meg minél gyorsabban felszívják. Emiatt 'szabad' tápanyag nem sok van: minden le van kötve. Ezért mosódik ki nehezebben a bolygatatlan föld, ugyanakkor: ilyen földön a haszonnövény csak egy versenyző a többi között.
Az ásás egyik lényege, hogy ezt a versenyt megborítsa és extra tápanyagokhoz juttassa a haszonnövényt.Ennek vannak előnyei és hátrányai. Az előnyök és hátrányok között ki mire esküszik, ki mit tart fontosabbnak: ki hogyan használja ki az egyiket és ki hogyan kompenzálja a másikat.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Brandynew #6087 üzenetére
Én már sokfélét ittam mindenből, és vannak jobb pálinkák, mint a legjobb whiskeyk szerintem. Alapanyag és lefőző mester kérdése az egész. Amit most használunk alföldi körte, szilva, meggy, az tisztán is első osztályú. Nincs egyáltalán semmi karcos utóíze. Ha a kommerszeket nézzük, akkor a legdrágábbak talán megütnek egy közepes szintet. Borral is egyébként ez a tapasztalatom, hogy rengeteg félét kóstoltam már, aztán egyszer elmentem falura Tokaj közelébe disznót vágni, és annál jobb bort sosem ittam, sem előtte, sem utána. Úgy egyébként amit pince látogatáskor hordóból kapni, az mindig egy kategóriával jobb volt eddig, mint a palackozott.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Brandynew #5940 üzenetére
Megtanultam
Egy kérdésem van még. Na jó, 2. Majdnem jó a rendszer, csak a dobra nem tudtam rácsatlakoztatni, mert nem tudom, vajon a dob külsejére milyen idom kellene. ÍGY néz ki.
1/2" cső, amit vettem, nem megy rá belül azokra a kis "körmökre", vagy a belsejébe, ill. vettem egy 1 méteres 3/4" tömlő darabot is, az meg túl vastag ehhez az egész csatlakozóhoz. Gondolom ebbe kellene valami adapter, amire rámegy a cső, de milyen?
A másik kérdéssem pedig az öntözőrendszerrel kapcsolatos. Kinyitottam a mágnesszelepeket, de van rajta még egy kisebb kis tekerentyű. AZzal kell valamit csinálni? Mire való az? ÍGY néz ki kb. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Brandynew #5905 üzenetére
Nem mindig oldódik meg a probléma magától. Valamikor belepusztul a növény.
Én most pajzstetűvel szívok egy ideje a citromfámmal. Annál sincs előrelépés. Most az a stratégia, hogy lemosás helyett szétnyomom és ott hagyom a levélen, hátha a döglött pajzstetűn elszaporodik valami, ami az élőnek sem tesz jót.
A mentával meg levéltetű probléma volt, ott olyan szinten tönkrement a menta, hogy csak egy hajtása maradt. Igaz a levéltetvek meg éhenhaltak vagy berepültek a párologtatóba, és ott haláloztak el, úgyhogy az megoldódott.
Most próbálom valahogy nevelgetni azt az egy hajtást, hátha összejön, de nagyon lassan nő. Letakartam egyelőre fóliával, mert könnyen kiszáradt a föld alatta. Azóta úgy tűnik kezd helyrerázódni.
A kertben hát nem tudom. A nemesített fák, szőlők, stb. eleve nem túl ellenállóak. Nekem pl. az alma felét elviszi a monília. Most már egy ideje meghagyom az összes virág rügyet a fán emiatt. Így normális mennyiség jön össze őszre, de jó lenne valahogy a fertőzést is megszüntetni. Ha permeteznék, akkor meg annyi erővel megvehetném a boltit is. Most illóolajos permetezésben gondolkodok, de még ki kell próbálnom, hogy a lecitin, amit vettem elég jó tapadás fokozó e az illóolajoknál, vagy hogy mik a mennyiségek.
-
lemmy71
őstag
válasz
Brandynew #5896 üzenetére
A gombásodás ellen és a szívó atkák miatt. A 90 -es évek óta permetezik Európában a tujákat rovarölővel, abban az időben hurcolták be a tengerentúlról ezeket a szívó atkákat
A réztartalmú lemosót pedig a sovány kálium hiányos területekre ültetett tujáknál alkalmazzák, mert ott gyorsan elszaporodik a gomba. Na meg az északi és árnyékos részen lévő tuják is könnyedén legombásodnak.
Azért én kíváncsi lennék arra a 19 éves tujára hogy milyen is. A nyolcvanas évektől foglalkozok tujákkal, rengeteget neveltem magról. Amúgy a sárgás levelű smaragd a legellenállóbb. -
Rive
veterán
válasz
Brandynew #5896 üzenetére
Mert már a tuja sem a régi
Nem minden talajon/környezetben tud egészségesen fejlődni, pláne amilyen nyarak vannak mostanában. Ha pedig bármi okból legyengül, akkor gombája, bogara is kerül.
Igazság szerint most nem is nagyon tudok már olyan sövénynövényt, ami 'hibátlan' lenne
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Brandynew #5802 üzenetére
A mélymulcsosok istállótrágyát ajánlanak szalmával lazán letakarva olyan fél méteres mennyiségben. Azzal rengeteget javítható a föld pár év alatt, de nagy mennyiségben elég macerás odaszállítani.
Azt mondják legjobban a szántás teszi tönkre a földet ilyen szempontból, nálunk se nagyobb a humusz réteg a domb oldalban, az alatt is agyag van. A szántást most már 10 éve abbahagytuk azon a részen, de önmagában ez kevés, hogy regenerálódjon. Muszáj pótolni az anyagot és a giliszta állományt is. Próbálok majd én is trágyát szerezni nagyobb mennyiségben a következő években.
-
Dorian
félisten
válasz
Brandynew #5802 üzenetére
Tényleg, komposzt:
Idén tavasszal lesz az elő év, amikor a komposztom már felhasználható. 800l-es komposzt-tároló tele van, kb. a fele ami már valószínűleg eljutott addig a stádiumig.Marhatrágyához képest hányszoros mennyiséget kell komposztból használni? Ugyanúgy a palánta ültetéskor a tövek alá kell tenni egy adagot, vagy kiszórni és beásni/kapálni?
Nálam a kérdező ellentéte van, valószínűleg sosem volt ez a terület korábban gazdálkodás alá vonva, így tavaly brutál nagyra nőtt minden.
A menete gondolom az, hogy kiszedem a ládából az egészet, szétválogatom a nem komposztálódott darabos részeket meg a csimaszokat és azokat vissza a ládába?
-
mauimagic
senior tag
válasz
Brandynew #5759 üzenetére
Az én véleményem, hogy egy rakás sz@r. Ugyan a legerősebb 2kW-os Fieldmannt vettem, először 2 hét használat után kellett visszaküldeni, kapcsoló hiba miatt, majd 3 hónapra rá eltört az egyik kerék tengelye.
Visszaadták a pénzt kérdés nélkül, úgyhogy gondolom nem az első ilyen lehetett.
Heti 1 nyírásra használtam kb 400m2-es, rendezett gyepen, nem volt túlerőltetve.Lidl-ös akkust vettem utána, az egyelőre bírja.
-
lemmy71
őstag
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Brandynew #5719 üzenetére
Nincs. Ahhoz, hogy a vizet megemeld energiát kell befektetni. Szivattyú nélkül annyit tudsz tenni, hogy föléje súlyt teszel, és a nyomás felnyomja a vizet. Ilyenkor a súlynak a helyzeti energiája csökken, ahogy süllyed, a vízé pedig nő, ahogy emelkedik. Ténylegesen meg akkor viszel energiát a rendszerbe, amikor fölé emeled a súlyt.
A vödör szerintem is jobban kivitelezhető.
Ha nagyobb mennyiségről van szó, akkor valami kézi hajtású szivattyúval próbálkoznék. Voltak régen ilyen kutak, de nem tudom pontosan hogyan működtek. Valószínűleg megoldható úgy, hogy bármelyik szivattyúból kiveszed a motort, és beteszel egy hajtókart a helyére. Én membrános szivattyúval próbálkoznék, azzal nem tud visszaáramlani a víz és lehet lassan is tekerni. A gond inkább az vele, hogy hogyan tekered meg, ha a szivattyúnak bele kell merülnie, úgyhogy gondolom valami erőátviteli rendszert is össze kell szórni hozzá.
-
Rive
veterán
válasz
Brandynew #5403 üzenetére
A fűnek NEM jó a hullott levél.
Ugyanakkor a földigiliszták ezeket húzogatják le maguknak enni, szóval nekik jó (létfontosságú).Kompromisszum: ha ha hagysz valamennyi levelet akkor se a fű se a giliszták nem döglenek ki.
-
szotyika77
aktív tag
válasz
Brandynew #5322 üzenetére
Akkor az most vasárnap lesz 6 hetes, én 7-8 hetesen azért egy nyírást megejtenék.Ráadásul ahogy nézem az előrejelzést, a következő 2 hétben jó idő várható, ami ha bekövetkezik, szép növekedést eredményezhet a füvön. Szóval meglátod addig hogy alakul, térjünk vissza rá 2 hét múlva mekkora lett és mennyire sűrű.
-
justmemory
senior tag
válasz
Brandynew #5319 üzenetére
Ebből a szempontból csak az akkus játszik, mert a kábeles nagyon nem praktikus, nekem legalábbis (az is van). A károsanyag kibocsátást meg kellene mérni (nem tudom, hogy ezt feltüntetik-e termékinfóban); azt azért kétlem, hogy a picike gépem anyit nyomna ki a fűnyírásaim alatt, mintha mondjuk autóznék 3400 km-t (2 órás átlagos fűnyírással számolva). Kellenének a specifikációk is emögé... de persze, legjobb lenne megmérni. A környezetszennyezés/terhelés bár nyilván sok múlik a lakossági felhasználáson is, azért a legnagyobb bajok nem itt vannak...
-
Rive
veterán
válasz
Brandynew #5319 üzenetére
Néznék egyébként valami adatot arról is, hogy a kerti gépek kipufogójából távozó anyagok lerakódása a kerti növényekre, milyen hatással van.
A kerti gépek sokkal kevésbé szélsőséges körülmények között égetik a naftát, mint a modern járművek. Részben a fogyasztásuk is ezért olyan magas.
Mellékhatás, hogy az alacsonyabb hőmérséklet miatt igazából fajlagosan kevesebb a hangsúlyosan kellemetlen égéstermékek mennyisége.
Persze továbbra sem egészséges a dolog, de nem jelentősen rosszabb, mint mondjuk egy nyílt tüzi szalonnasütés. -
justmemory
senior tag
válasz
Brandynew #5313 üzenetére
Ez csak arról szól, hogy pár év múlva betilthatják a forgalmazásukat. Vagyis még hosszú évekig, akár évtizedekig lehet őket használni, itthon/"keleten" főleg. A tendencia nyilván adott, pont úgy, mint az autóiparban. Ilyen alapon betilthatnák a platós IFÁ-kat is, stb.
Nem a benzines cuccok mellett mondom mindezt - nagyon nem -, de azt is látni kell, hogy idő, mire ezek kikopnak. És mire valóban kikopnak és csak elektromosat lehet használni (inkább kapni), addigra tartok tőle, hogy a ma vásárolt akkus gépek is tönkre fognak menni/túlhaladja a technológiai fejlődés őket.
Természetesen érdemes, ha van rá. Nekem konkrétan 4x árat kellett volna fizetnem egy olyan akkus nyíróért, amivel lehet nem is tudok végezni egyszerre a nyírandó felülettel. Ez tipikusan a soha meg nem térülő beruházás, ami momentán nem fért bele/inkább vettünk mást. Nem letojom a kibocsátásomat/lábnyomomat, sőt, de nehéz általánosítani. Ez az érem másik oldala, és szigorúan a magánvéleményem -
-
Rive
veterán
-
simico
aktív tag
válasz
Brandynew #5291 üzenetére
Scotts/Everris/ICL műtrágyát nekem se a fűnyíró, se a lombszívó nem szedi fel egy hét múlva. Egy hónap alatt meg be szokta mosni a víz a földbe, akkor már nem nagyon látom.
Gergőke88: amilyet a tervező az engedélyezett terve írt. Vagy amilyen a kútfúró mester a kút tényleges vízhozama és egyéb megvalósult paraméterei alapján ajánlott. Már ha legálisan és tényleg mester által készített kútról van szó, nem pedig egy kókler által gányolt valamiről.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Brandynew #5247 üzenetére
Hát ha piacra dobnak 2+ LE-s fűkaszát, akkor megfontolom. Én nyakig érő gazt szoktam kaszálni, és az a benzineset is lefogja néha, főleg ha feltekeredik rá. Attól tartok, hogy egy elektromosnál le is égne ilyenkor a villanymotor. A benzinesnél a szárban lévő fogaskerekek szoktak szarrá menni vagy volt, hogy füstölt a szöghajtás.
Olcsó gép volt, és most már rohadtul nem kímélem. Ha elvérzik, akkor veszek egy normálisat Stihlt vagy ilyesmit.
-
justmemory
senior tag
válasz
Brandynew #5238 üzenetére
Hát... ez a kérdés olyan, mint az elektromos autózás
De... egyetértek abban, hogy zajosabb, mint a benzines, és azt is meg tudom érteni, hogy zavar téged, vagy másokat. Azt tudni kell, hogy vidéken lakom, ahol a fűnyíróm 91dB-je (így fejből hirtelen azt hiszem ennyi) a leghalkabb zajforrásEmellett nyilván igyekszem olyan időpontban nyírni, ami kevéssé rondít bele másnak a dolgába, noha - mint mondtam - más is dolgos ember, így ez nem is igazán zavar senkit. Nem nyírom órákig, viszont mondjuk egy akksis nem is bírná egyetlen töltéssel. Csinálhatnám két részletben is, de ha úgy adja ki az időm, akkor sajnos nem. Plusz nem tiszta gyep, olykor azért erősebb szárú növény is keveredik közé. Az akksi degradálódik, idővel hulladék lesz. Tudom, a benzinből pedig a kipuffogott gáz. Emellett amennyire én tudom, egy akksis gép a többszörösébe kerül az én jelenlegi gépemnek. Szóval vannak pro és kontra érvek...
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Brandynew #5227 üzenetére
Azóta lehiggadtam, és már csak röhögök rajta. Tényleg, hogy ennyire lesüllyedjen valaki, hogy 10-15 szem paprikát ellop, az már nevetséges.
Sajna nem tudok mit csinálni, közös az udvar a szomszédokkal, bekamerázni meg drága lenne ehhez a párszáz forinthoz képest is. Még ha lenne is felvétel, akkor is kiröhögnének a zsaruk. Ha meg kiposztolom FB-ra, hogy nézzétek itt a paprikatolvaj, akkor meg beperel és többszázezret lehúz rólam, mert az EU a bűnözőket is védi a GDPR-el. Ilyen az élet.
Úgyis agyaltam már, hogy feladom ezt a kertet, mert kicsi, száraz, és maximum a paprika, ami szép benne, azt meg ugye ellopják. Nem tudom mit fogok jövőre csinálni itt, még átgondolom, de paradicsom biztosan nem lesz, mert bármit csinálok, itt valahogy satnya marad. A másik telken 3x ekkora termések vannak és csurig vannak a bokrok, pedig itt baromi nagy palántákat tettem ki az első adandó alkalommal, ott meg egy hónappal később csak csenevész palántákat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen GPS-t vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Eladó Honda Forza 125
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged