-
Mobilarena
Kérdés előtt kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
McDuglas
aktív tag
válasz
Manson^ #1853 üzenetére
Alapvetően a DoF-ról beszéltem, mint fogalomról nem a konkrét eszközről, azért is tettem OFF-ba. Őszintén szólva szenzorra nem tudom hogy számolnak DoF-ot, ezt inkább kinematikában szokták használni - de ahhoz is köze lehet, hogy szenzorokkal nem pozícióadatokat tudsz jellemzően mérni, hanem gyorsulásokat. Itt lehet úgy jön ki a 9, hogy van az XYZ irányú gyorsulásod, van az abc irányú szöggyorsulásod, meg van még mondjuk XYZ pozíciód. (Most konkrétan nem tudom a magnetométer mit mér - az is simán lehet, hogy valamelyik gyorsulást mérik duplán.)
A redundancia amúgy pont hogy hasznos, pontosabbá, kevésbé kalibrálandóvá teszi a szenzorokat, vagy egy karos szerkezetnél, több útvonalat tesz lehetővé A és B pont között, hogy ki tudd választani épp most mi az optimális és ne okozzon gondot, hogy 1 adott pozíciót csak egyféleképp tudsz elérni. -
Pingu
csendes tag
válasz
Manson^ #1848 üzenetére
9DOF: Igazabol a webshop-ok tetel cimeiben talalkoztam ezzel tobb helyen is. Amibol barki lathatja egybol hogy ez +3DOF-al jobb mint a regi IC-k, tehat ezt kell venni!
Nyilvan ez is csak egy barokkos tulzas aka. marketing, mint pl. a modern gazkazanok 108%-os hatasfoka!
Amugy azt hiszem ebbol johet: "Hence, the MPU-9250 is a 9-axis MotionTracking device that combines a 3-axis gyroscope, 3-axis accelerometer, 3 axis magnetometer and a Digital Motion Processor™ (DMP)" -
Pingu
csendes tag
válasz
Manson^ #1838 üzenetére
Koszi a linket! Talaltam egy tesztelos videot is, amibol kiderul mi van a dobozban..
Igy be tudtam loni hogy Arduino alapu a kommunikacio, es pl. MPU-9150 lehet a magnetometer.
Ennek egy ujabb verziojarol a 9250-rol talaltam adatlapot (mar 9DOF ?!). Az ebben levo Digital Motion Processor 200Hz korul is tud mukodni. Vagyis tenyleg gyorsabb lehet meg a trackIR-nel is!
Raadasul a HEstore-bol beszerezheto. Meg a vegen elcsabulok es ebbol is epitenem kell valamit. -
-
Pingu
csendes tag
válasz
Manson^ #1831 üzenetére
Nincs TrackIR-em igy nincs gyakorlati osszehasonlitasom sem a ket rendszer kozott.
Csak elmeletben tudok tiprodni a kulonbsegen.
De ha mindkettot probaltad elhiszem neked..A trackIR az 120Hz-es kamerat hasznal azt allitjak, mig a PS3 kamera az 60Hz-es.
16msec vs. 8 msec / frame. Erre jon az USB kommunikacio es a feldolgozas sebessege..
Ha valaki erzekeny ra, elhiszem hogy ez nem felel meg neki.Lag: nem lehet hogy az adaptive frame rate control nem volt kikapcsolva a PS3-nal?
Korabban probaltam mas webcam-et is, az egyertelmuen emiatt volt hasznalhatatlan.
Remeges?EDtracker: kivancsiva tettel! USB vagy wireless? DIY vagy 'gyari'?
Erdekes lenne kimerni ott milyen gyors az adatkuldes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Macska topik
- BestBuy topik
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest