- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Kérdés előtt kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pingu
csendes tag
válasz
McDuglas #1852 üzenetére
Koszonom a linkeket, erdeklodessel olvastam oket!
Tok logikus hogy komplex mechanizmusoknal osszeadodhatnak a DOF-ok. Ma megint tanultam valamit!Masik oldalrol viszont a 9250 eseteben egy mero erzekelot probalunk megfejteni,
ami modern es nagyszeru, de megiscsak pontszeru.
(Bocs, ezt nem birtam megallni..)
Komolyra forditva: a datasheet szerint 2 die-on vannak az erzekelok megvalositva.
Gyro + accelerometer, ill. a magnetometer kulon.
Mi van ha itt is az a szokas hogy hasonloan a mechanizmusoknal osszeadjak a kulonfele merheto ertekeket? Mert miert ne?
Ezen gondolat nyoman keresgeltem kicsit, es a Pannon egyetem mechatronika jegyzeteben ezt talaltam:
"Tárgyak pozíciójának, mozgásának, forgásának érzékelését támogató szenzorok közé tartozik a gyorsulásszenzor, szögsebességszenzor, magnetométer. Ma már léteznek szenzormodulok, melyek több ilyen szenzor integrálásából jönnek létre. A modul szabadsági foka adja meg, hány egymástól különböző mennyiség mérését teszik lehetővé. Ennek megfelelően találhatunk 4 szabadsági fokú (3 gyorsulás, 1 szögsebesség), 6 szabadsági fokú (3 gyorsulás, 3 szögsebesség), 9 szabadsági fokú (3 gyorsulás, 3 szögsebesség, 3 magnetométer) modulokat. Ma már 10 szabadsági fokú modult is gyártanak, mely egy barometrikus nyomásszenzort is integrál, ami a barometrikus magasságformula alkalmazásával magasságváltozások mérésére is alkalmas."
-
Manson^
tag
válasz
McDuglas #1854 üzenetére
Szerintem lassan döntsd el, mit is szeretnél mondani
"A DoF, magyarul Szabadságfok, azt írja le, hány egymástól független mozgásfajtára képes egy eszköz"
"Itt lehet úgy jön ki a 9 (...) hogy valamelyik gyorsulást mérik duplán"
Most akkor melyik?Ha előrerepülök egyenes vonalban, a gépemmel (csak hogy kicsit a repülésnél maradjunk), akkor szerintem 1 szabadságfok mentén mozdultam el. De ha ezt mérte a gps is meg az inerciális nav rendszer is akkor már 2 mentén tettem?
-
Manson^
tag
válasz
McDuglas #1852 üzenetére
Hát ne haragudj, de szerintem nincs igazad!
A karos példádban egy olyan testről beszélünk, ami 3 különböző csuklópontból áll! Persze, ha ezeket összeadjuk, ez lehet több, mint 6, de ahogy le is írják a linkedben, redundáns mozgásirányokról van szó.
De ha egy csuklók nélküli testről van szó, ami a mi esetünkben egy nyáklap, amire fel van forrasztva több szenzor (itt most 9) az hogy lesz képes több szabadságfokra, mint 6? Értem én, hogy egy mozgás végpontját több szenzorból érkező adatból számolja ki és ettől pontosabb eredményt kapunk, de az adott lapka (vagy egy dobókocka, pénzérme, akármi), mégis milyen mozgást tud végezni, ami nem írható le X, Y, Z, a, b, c-vel? -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
McDuglas #966 üzenetére
Sosem az idő a kérdés, hanem az igények. Nekek sincs túl sok időm játszani, de mikor van, akkor egy 700k-s rig kényeztet az elérhető legszebb grafikával egy 32"-os monitoron. És leggyakrabban haverokkal.játszok ötödekkora se gépigényű cuccokkal...
De mikor jön mondjuk egy EverSpace 1440p144Hz a VA panelre, akkor gyakran csak állok és gyönyörködök a szépségében...
Igények kérdése. Tolhatod a Logival és azzal is tudsz majd repülni, de közelében nem lesz egy komoly HOTAS-hoz képest. Ha van valami, amin tényleg nem szabad spórolni, az az input, mert azon át csatlakozol be, így alapvetően határozza meg az élményt.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
McDuglas #961 üzenetére
Azok alatt gyakorlatilag semmi nincs. Vagy ami mégis, azért én nem adnék pénzt. Ha van konkrét típus amit találsz, írd meg és véleményezzük. De csodák nincsenek, és igazság szerint már az általam említettek sem jók másra, mint átmeneti időre vagy ismerkedni az ilyen vezérlőkkel.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
McDuglas #959 üzenetére
Gameportos verziót biztos ne, azokkal már csak a gond van. Eleve, e gy aktív átalakítót igényelnek, ami önmagában 5-7k között mozog árban, másrészt azzal sem megy minden rendesen, főleg a komolyabb darabok (nekem pl. van egy régi TM F16FLCS rendszerem még nagyon régről), az gameportos, van is átalakítóm de nem 100-as, mert 2 gomb nem megy, és az egérkurzort vezérlő mini stick sem.
X52-ből én a simát nem venném meg, mert számos ponton gyengébb a Pro-nál. Nem egy világcsúcs és nyikorgásra is hajlamos a Hotas X, de annál olcsóbb nem létezik, viszont kezdésnek bőven jó. Aztán ha bedarál a dolog, úgyis tovább lépsz majd.
-
Vesa
Topikgazda
válasz
McDuglas #956 üzenetére
Szia,
Hotas alatt azt értjük, ha a gázvezérlés a stick-től fizikailag is külön van. Ebből a legolcsóbb a Thrustmaster Hotas X verzió, ezt használtan 10k környèkèn meg tudod venni, talán most is van eladó hardveraprón.
5k-alatt Hotas még használtan sem nagyon létezik.Sima joystickből talán a Logitech Extreme 3D-t mondanám, ez kis szerencsével 5-7k körül kifogható néha. De ettől csodát ne várj, és ez nem is Hotas!
Csak a tájékozódás kedvéért írom, hogy egy jó Hotas 50-60k-nál indul, a legprofibbak jóval 100 felett vannak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Steam Deck
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- EA Sports WRC '23
- Xbox Series X|S
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest