- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szimcsi
senior tag
válasz
Submarine #5635 üzenetére
Szia, neked is köszönöm a tippeket, főleg a kábellel kapcsolatosan, ezt nem ismertem eddig.
2 plusz hűtő ventit tettem be pont a napokban, azért is jók a hőmérsékletek, kivéve a pch-ét.
Igazából nem sokallom a 60 fok körüli hőmérsékletet a diódának, csak elméletben gondolom akkor simán felfog menni akár min 80fokra mondjuk egy játék esetében, ezt sokalnám inkább, de ha azt mondjátok ne törődjek vele akkor az megnyugtat egyelőre -
Visormail
addikt
válasz
Submarine #5589 üzenetére
Tudom, hogy nem írnak, de sokszor szokott lenni attól még, csak hanyagok, többszörös tapasztalat.
Az a chipset frissítés egy vicc... Az alaplap oldalán valóban ez a legújabb, a számozása csak abban a legvégi 02-ben különbözik az előzőtől, de 200MB-al kisebb, nem igazán tartalmaz frissebb verziót semmihez, úgy vettem észre egyedül az iommu-hoz. Ha elindítod 17.12-nek írja saját magát és a 18.12-es drivert ajánlgatja mint javasoltat, tehát a normál vga drivert. Az amd oldalán már rég nem szerepelnek külön chipset driverek, ez az egész egy nagy káosz.
Én eddig csak olyat tapasztaltam, hogy megmaradnak a beállítások, minden platformon, igen sokszor.
-
kukutyi
csendes tag
válasz
Submarine #5534 üzenetére
Azt nem merném mondani hogy nincs túl zsúfolva
AMD FX 9370 AM3+ --- Gigabyte 990XA-UD3 AMD 990X/SB950 SocketAM3+ ATX (rev3.0) alaplap--- processzor hűtő torony --- KINGSTON Memória HyperX DDR3 4x4GB 1600MHz CL11 DIMM (Kit of 2) --- 3,5" SATA3 1 TB WD 64MB HDD és 3x 500GB samsung HDD és 250GB SSD--- MSI R9 270X GAMING 4G AMD 4GB GDDR5 256bit --- Chieftec 650W GPS-650-A8 táp
Mindez egy Gigabyte sumo alpha házban
Eddig ilyen volt:
-elöl és hátul a házhoz kapott gyári gigabyte 12cm ventilátor max ~1000 fordulatú (egyformák és alaplapon 1 helyre van dugva 3pin-es osztó kábellel)
-felül a kéken világító no name max ~1200 fordulatúMost hogy belerendeltem a 2 újat:
-elöl az alsó és az aljában lévő a gyári gigabyte (egyformák és alaplapon 1 helyre van dugva 3pin-es osztó kábellel)
-elöl a felső és a hátsó az új lepa (egyformák és alaplapon 1 helyre van dugva 4pin-es osztó kábellel)
-felül maradt ami voltjáték közben az alaplap nem melegedett viszont az Északi híd igen eléggé 68-72°C tettem a bordára küön nagy fordulatú ventilátort nem segített most ezzel a 2 naggyal jobb a komplett légáramlás és venti nélkül is hűvösebb az Északi híd 60-65°C viszont majdnem 0-24 megy a gép és az a cél ha nem játszom minél csendesebb legyen így amennyire csak lehet leszabályoznám a ventilátorokat minimálisra amikor nem játszom
-
z123456z
őstag
válasz
Submarine #5414 üzenetére
OK, köszi, ez nem tűnik bonyolultnak.
Mindenképp szükséges a loading default? A beállításokról találok valahol leírást vagy javaslatokat, mert fogalmam sincs, mi mit jelent. Eddig a gyári beállításokkal futott, nem lett belenyúlva, de ha egyéni beállítások dobnak a rendszeren, akkor bíbelődnék vele, bár eddig is jó volt, legalábbis annak tűnt. Wint nem húznám újra, gondolom ez nem probléma. Úgyis jön mostanában valami nagy frissítés.Köszi még egyszer.
-
Julot
aktív tag
válasz
Submarine #5381 üzenetére
Azt hiszem az egész szitu egy szarvashiba tanúsítványa, ugyanis én hibáztam!
Tehát az alaplapom egy Gigabyte H170-D3H rev1.0 F23c BIOS-sal. A hibát ott követtem el, hogy a BIOS ( UEFI módban használom ) Peripherals menüjében a SATA and RST configuration menüjében a SATA vezérlőt AHCI-n hagytam. Tudtam, hogy az SSD NVMe vezérlős, van külön NVMe controller menüpont is, így nem gondoltam hogy a SATA vezérlő beállításához nyúlnom kellene. Pedig kellett! Két lehetőség volt: AHCI vagy Intel RST Controller. Amikor az utóbbira állítottam és így indítottam el a gépet ( csodálkoztam is, hogy AHCI-vel telepített Win10 elindul... ) telepítenem kellett az Intel RST driverét ( a legfrissebbet ami letölthető az Inteltől, mert a korábbiak pl. a Gigabyte alaplap típus honlapjáról letölthető nem működik megfelelően ) és így már helyesen ismerte fel a win az NVMe SSD.-t!Sajnos a Display port probléma továbbra is adott, bár a hétköznapi használatban nem nagyon látom hátrányát. Annyi, hogy ha áramtalanítom a gépet, a Display port nem ad ki jelet. el kell indítanom DVI.-on, utánna win10 alatt átkapcsolom a monitort DP.-ra, és utána már megy ki-bekapcsolás után is. Ráadásul ez volt több videokártyával is Ati, és Nvidia-val is, és másik alaplappal is... Most egy Nvidia Quadro FX1800 van bent. Szóval nem értem, arra is gondoltam, hogy a Display port kábel a hibás, vagy esetleg a monitor (LG UM55-P)? Nem ma kezdtem a hobbyinformatikát, de erre nem tudok magyarázatot adni. Átrágtam magam mindegyik BIOS beállításain, a másik lapnál ( Z77x-D3H ) az init display first PCI.-ra volt állítba, a H170-D3H-nál PCI 1. Slot, tehát passz. Annál is inkább, nem értem, mert ha videókártya, akkor a DVI kimeneteken sem lenne jel. de van! Alaplapi video letiltva. Nem értem.
-
tkesy
addikt
válasz
Submarine #5364 üzenetére
Az ErP nem hálózati cucc, hanem az System Power State egyik állapotához,- konkrétan az S5-höz,- kapcsolódó beállítás. Amit rosszul mondtam az az, hogy ennek Disabled-nek kell lennie, pedig nem hanem pont hogy engedélyezni kell.
Ha az ErP aktív, azaz Enabled, akkor nem érhetőek el az alábbi funkciók: "Resume by Alarm, PME event wake up, power on by mouse, power on by keyboard, and wake on LAN".
A gépet meg csak úgy tud bekapcsolni egérrel vagy billentyűzettel, ha ezeket ellátod energiával, ergo feszültség alatt tartod, mikor az "ki van kapcsolva". Ami viszont általában együtt jár azzal, hogy az egér / bill világít. Ha ezt nem akarod, akkor kell power on ... dolgokat kikapcsolni, vagy az ErP-t endedélyezni. -
gyulazsolti
senior tag
válasz
Submarine #5323 üzenetére
Ha belegondolok, egyik típusú Samsung memória sem szerepel a manuálban, ami nekem van.
Egyébként csak a lapot cseréltem mást nem.
Sentinellel is megnéztem, nem ír hibát az SSD-re.
Ez a folyamatos 5V tényleg, érdekes. Másik lapon legalább ki tudtam kapcsolni, itt meg hiába van tiltva, csak van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Vicces képek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Apple MacBook
- Forrmell.enn
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged