- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Nyeste86 #8578 üzenetére
Bővítő kártya használata előtt is mértél sebességget? Mert akkor lehet némi összefüggés ha előtte tisztességesen működött. Az biztos, hogy véges áteresztő képessége van a buszoknak. Ha megterheled plusz eszközzel, valahonnan elveszi a sávszélességet. Történetesen én is használok olyat, ami négy slot-os, de az 30 ezres eszköz. Z-s lap és intel. A sebességgen sose rugóztam, ssd-ről másolgattam, de nem tűnt fel semmi. Még mértem is a bővítős hdd-t, de telefonról nem tudok ránézni.
Az biztos hogy rémálom belenyúlni a gépbe akármiért is. Nyolc vagy kilenc sata eszköz a kábeleivel + 2 db M2-es. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Nyeste86 #8576 üzenetére
Egy releváns képet találtam. Állítólag aorus b450-es diagram. Oldalt középen azt látom, hogy mással nem osztozik. Arról nem szóltál, hogy használtként szerezted e? Annyira nem vagyok benne ezen chipset lelki világába, de ez a két eszköz ugyanazon a sávszélességen osztozik. Esetleg maga az M2 fogja vissza, bár erre utalást nem olvastam. Más helyzetekben, ha pl a második PCI slot-ba rakod a VGA-t, mindegy ,hogy nincs mellette használva semmi, akkor az kapásból csak x8 módban megy. Szóval ha véletlen kiszeded a processzort , a tüskéket nézd meg!
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
Nyeste86 #8572 üzenetére
Egyszer volt nekem is hasonló sebesség hibám egy P5Q-E ide portjával.
Nem találtam rá megoldást, majd egyszercsak megint jó lett.Próbáld meg egy időre áramtalanítani a gépet, de ne csak 2 percre, inkább éjszakára vagy ilyesmi. Plusz akár a tápot is lehúzhatod a lapról (24pin + 8pin).
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Nyeste86 #8572 üzenetére
Egyébként a manual szerint is ez a normális felállás? Mert azt tapasztaltam, hogy legfeljebb kettő esik ki. Bár jellemzően Z-s lapokkal rendelkeztem.
Azt a sebesség mérést windows másolában nézted vagy arra alkalmas programmal? Mert nem mindegy mekkora fájlokat másolsz. Elsőre sem volt épkézláb ötletem. Esetleg a sata kábel nagyon avittas, régi. Vagy egyéb eszközök osztoznak a PCI sávokon és az rontja.
Esetleg- most nem tudom fejből a kiosztásokat- de az egyik része a CPU felől van kivezetve. Az azt vezérlő processzor érintkező lába sérült. De ez csak légből kapott ötlet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest