- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Nem tudom, hogy jobb-e, de az biztos, hogy jó cucc, a PH!-ról rii fórumtárs
használ ilyeneket, grafikai melókra főleg, ha jól rémlik. Szvsz szívesen segít, ha kérdezel tőle.
Bolcsodal: aha, én meg khm, két állás között vagyok most, nekem sem most fog befigyelni egy jobb TFT...
Jah, jó hogy nem Junoszty-t használtak a szüleid monitornak á la C64.
-
bolcsodal
addikt
Nem..mindegyik szar...
Egyszerűen annyi pénzből nem lehet jó CRT-t gyártani. Főleg az árnyékoláson spóroltak ezért mindenféle interferenciát felszedett működés közben (csíkozódott stb..). Az az RCA az BNC bemenet volt. Azt is próbáltam, nem segített...odaadtam szüleimnek nekik egy 15"-os kistévé volt addig...
A DynaFlat képcső meg egy vicc...vigyázz, mert Belineákat is gyártottak ilyen képcsővel.
-
bolcsodal
addikt
A 21"-os monitoroknál (CRT) az 1600x1200 85Hz- az ajánlott felbontás. Ott van általában a legjobb geometriája, élessége a képnek. Minél nagyobb a felbontás (nálam a legnagyobb 2048x1536), vagy a frissítési freki annál jobban romlanak a képminőség mutatói. Neked kell megtalálnod a legoptimálisabb felbontást.
Jelenleg én 1280x960 85Hz-en használom, mivel itt még nem folyik ki a szemem a sok apróbetűtől...
-
Tim82
félisten
Nem vagyok expert a témában finoman fogalmazva, annyit tudok, hogy minden TFT LCD, de nem minden LCD TFT
- ezzel kapcsolatban Racecam-hez kellene pl. fordulnod, vagy Neduddkihez, esetleg célszerű az oldalukat megnézni. [link]
Csak azért kaptam fel a fejemet, mert a hétköznapi szóhasználatban a kettő egy és ugyanazt jelenti gyakorlatilag.
wikipédiás link: [link]
Egyébként az S-PVA TFT-knek "normális" feketéje van, de tökéletesen színhelyes monitor még kalibrálással sem létezik (sem CRT, sem TFT).
-
bolcsodal
addikt
Igazad van, lehet diamondtron képcsöves. Innen gondoltam, hogy Sony képcsöves ([link]), de csak hasonlította hozzá a cikk írója. Ebben az esetben a fiatalabb monitort keresném inkább. a Belineák közt találsz 2003-as gyártásút is akár...
De amit belinkeltél az csak a színeltolódáson segít. A sarkok életelensége esetleg konvegenciából adódhat (egy képpontot nem ugyanúgy találja el az eletronsugár ezért szétválik RGB képponttá, ez életlenséghez is vezethet).
Ezzel sokat nem tudsz kezdeni. Minél jobb minőségű VGA kábellel javítható egy kicsit, de leginkább csak kevésbé rossz lesz. Ezeknek a böhöm CRT-knek ez az egyik gyengéje, nehéz olyan darabot találni, amit nem használtak rongyosra.
Mindenesetre ha megnézel egy monitort mindenképpen egy Factory defaults beállításával kezd, esetleg ha bemelegedett a képcső (20-30 perc), akkor egy color restoration, vagy color return is mehet. Aztán próbálgasd beállítani a konvergenciát, geometriát, esetleges moire-t (szintén életlenséghez vezethet).
Hidegindított képcsővel nem sokat fogsz látni abból, amit valójában tud a monitor.
Viszont, ha neked ennyire fontos a képélesség, akkor inkább TFT-t ajánlanám, ott nincs ezzel probléma natív felbontáson.
-
bolcsodal
addikt
Gugli szerint Sony képcsöves.....csak nem találtam sehol ennek a sony képcsőnek a specifikációit.
Tény hogy az ugyanezzel a képcsővel szerelt Sony monitornak harmadába került fénykorában is az IBM..tehát biztos valami butított elektronika lehet benne...
De mondom meg kellene nézned egy Belineát is akcióban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Autós topik
- LEGO klub
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Formula-1
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Samsung ViewFinity S6 34" (S34C650TAU) UltraWide ívelt monitor garanciával, dobozzal
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Hibás LG 27GR95QE-B Oled Monitor
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest