- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomcat
őstag
Igen, a középkategóriáig eleve 1db CF híd helye volt kialakítva, vagyis maximum 2db dVGA-t lehetett ilyenmódon összekötni.
Én is azt a nézetet osztom hogy jobban jársz egy erősebb felső-közép kártyával mint két "kisteljesítményűvel". A HD5770 CF helyett 1 db HD 7850/70-el sokkal jobban jársz minden tekintetben, és inkább ehhez nézz majd egy "ugyanolyan párt" később ha a CF mellett döntesz, vagy az újabbakból a R7 260X-tól "felfelé".
Én pl .mostanában raktam be még egy ugyanolyan (gyártó, nyák, hűtés, memória) R9 280X kártyát egy konfigba amilyen már volt benne (még mindig lehetett kapni) létrehozva a CF-t és megfelezve a költségeket.Egyébként nekem a Phenom II X4-es notimban van olyan hogy az integrált HD5500-hoz van egy MXMIII-as HD6500 és meglepő de azok is mennek simán CF-ben. 2d-ben az integrált dolgozik magában.
-
Tomcat
őstag
Egészen a HD7k szériáig úgy volt hogy a komolyabb kártyákon volt 2db CF csatlakozó amivel lehetett Tir-ill. Quad CF-t is építeni, míg a kisebb középkategóriás kártyákon csak 1db amivel a normál 2db VGA-ból álló CF-t lehetett maximum kiépíteni.
Mostanában az újabb Catalyst kiadásokkal és az R7-R9 szériáknál ha jól olvastam annyi változott hogy már nem kell a CF híd csatlakozó(ka)t feltenni elméletileg anélkül is megy (vagy jó eséllyel megy) az akár 4 db azonos "családból" származó VGA-ból álló CF egy rendszerben. A kérdés hogy ezt szoftveresen limitálják-e kizárólagosan az R9-es szériára.Én eddig konkrétan mindig összekötöttem a 2db VGA-n mindkét CF-hidat egymással, de egyébként 1db csatlakoztatásával is ment a CF, viszont a régebbi pl. 790FX-es lap HD4870CF és HD5870 CF kiépítésben anno nekem nem is POST-olt, csak hibaüzenetet adott miszerint hiányzik a CF interconnect csatlakozó.
-
energy4ever
addikt
3GB ala mar nem szabad addni.
"Crossfire compatible games" Ezt ird be google-be.Huby80:
Egy nagyobb tap nem fog szerintem foldhoz vagni arban. En Chieftech-bol hasznaltam 750-es tapot. 10.000Ft-ert adtam el. Ha eladod a mostanit, veszel egy jo kis halk, megbizhato Chieftech tapot, akkor max 5ezer ft-od banja. Villanyszamlan meg nem hinnem hogy megerezned azt az evenkenti 4-5ezer ft-ot(lehet meg sokat is irtam.) -
drlovi
aktív tag
-
harcsi
csendes tag
Szia!
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de sajna félreértettél.
Itt én nem sima CrosfireX-ről beszéltem, hanem Hybrid Crossfire-ről, ugye ami az alaplapba integrált grafikus magot és a pci-e sínen elhelyezkedő vga-t hangolja össze.Itt ha egy picit lejebb görgetsz akkor el tudod olvasni.
És a kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben mi a mérvadó? -
Milka 78
nagyúr
Szeva!Hát nem nagyon
6870 CF alatt a 955be 3840-en kevés volt(mikro lag,érdekes kis akadások).Az X6-tal sem lesz sokkal jobb a helyzet,mert egyszerűen nincs elég kraft a prociba.Pont nem a legjobb példa,de itt van az 955Be@4ghz-s és az I5-ös eredményem.Viszonyítás képen a 955be 4gz-n lassabb volt egy hajszállal mint az i5 full alapon(Az i5 4-4.2ghz-körül már elég neki,de ez is játékfüggő).
Persze ettől nem használhatatlan és bőven élvezhető a konfig,de az igazsághoz ez is hozzátartozik.Szerintem az X6-ot hanyagold,mert nincs nagy értelme,de ha mindenképpen AMD-kell akkor gyűjts még egy kicsit és egy 8-as FX-el jól meghúzva,már sokkal életképesebb konfig lesz.Ui:A mostani procidat húzd meg jobban,mert a 3.4ghz édeskevés.Alsó hangon 3.8ghz és nem árt ha az "fsb"-t is húzod,mert az még dob rajta valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Canon EOS DSLR topic
- Napelem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest