- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zafiridas
csendes tag
-
zafiridas
csendes tag
válasz
vegyszer #42246 üzenetére
üdv ! igen a cargo dombrol szoktam fotozni ha olyan gép jön vagy megy .pont azt szeretném elkerülni hogy 150-600 -at vegyek ,jó lenne de a 100-400 sigmát nyujtanám konventerrel ff vázon.külföldi forumokon gyakran látok olyan vad fotot ahol használnak föleg 1.4 öt.nyilván nem mindegy az objektiv sem és persze sok fény kell mert a fokusznyujtás sok fényvesztéssel jár + minöség romlás csak az arányokat nem tudom ("vizuálisan") ezért lennék kiváncsi hogy kinek mi a tapasztalata.rf 600 vagy rf 800 viszonlag jó árban van ,de nem éppen fényerősek és nem akarok rf objektivet ezért is merült fel bennem konverter.még várnék a milccel elöbb ff-et probálnék ki.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
vegyszer #42077 üzenetére
manual fokuszban beallithato es eles a kep teljes feluleten?
nem mozdult el valami tag? vagy ha razod a fuled mellett akkor nem zorog benne valami?en nem szertem a gen2-est, az stm sztem jobb technikailag meg konstrukcioban is. de igazabol az stm se a szivem csucske, van gen1-esem azt szeretem, fem bajonett, fokusz skala, fokusz gyuru.
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
vegyszer #41782 üzenetére
Rendben, utána nézek hogyan lehet megoldani.
Amúgy még tegnap kicseréltem az expo gombot illetve az ezzel járó apróságokat, sajnos nem változott a helyzet, a hiba ugyanúgy áll. Olyan, mintha az obi csati lenne rossz, mert az érintkezőket megmozgattam kézzel, és utána egyáltalán nem exponált, de amikor újból megnyomkodtam, akkor egy ideig megint működött... -
válasz
vegyszer #41536 üzenetére
Mintha azt mondanám, hogy az autó csak akkor autó, ha az minimum hibrid hajtású...
Mondjuk inkább úgy, hogy 30 éve teljesen normális volt egy karburátoros autó szervokormány és ABS nélkül, ma egy ilyen autót hétköznapi használatra már Kiskunrettenetesen sem vesznek...
-
-
copass
veterán
válasz
vegyszer #41536 üzenetére
ezek tények. reciprok szabály: 300x1,6=480. tehát minimum 1/500 záridő kell, mivel 5.6 az obi. ott már akkor megyünk fel isoban is rendesen.
régenmindenjobbvoltkárogást meg nem érdekel...azok a képek újságokba kerültek, feketefehérben kisméretben...
rossz fényviszonyok között nem 4.5/300 tairral fotóztak, azt csak nappal használták madarászásra főleg. kevés fénynél színházi előadásokra jött a cyclop 1.5/85, jupiter 9 2/85 vagy a zeiss 2.8/200 szörnyetege.
zenit amúgy se tudott többet 1/500-nál. tehát kellett a fényerős üveg+film. -
szbalogh
addikt
válasz
vegyszer #41474 üzenetére
Szia! (Szintén vegyész?
)
Nincs még leszedve az IR szűrő, de egyenlőre nem ez a szűk keresztmetszet
Egyenlőre ott tartok, hogy kell egy stabil állvány, egy tracker és végig kellene vinni egy fénygyűjtés és stackelési folyamatot.
Manuális objektíveim vannak. Egy Tamron 60-300 (23A) lát a legmesszebb, jön ehhez egy kétszerező is (01F). Nagyon kíváncsi vagyok. -
KTTech
veterán
válasz
vegyszer #41317 üzenetére
Az a zöld lézer tuti nem kis teljesítményű volt
, mert sűrűn fotóztam az 5DmkII-vel discoban lézeres képeket, ahol közvetlenül érték a szenzort. Igaz, azok nem voltak óriási teljesítményűek, 10mW körül voltak (zöld, illetve vörös és RGB lézerek). 8 évvel és 25E képpel később sem volt gondja a szenzornak, pedig kapott mindent az élettől.
A nap kikerülhetetlen, a szenzorok azért fel vannak ilyen jellegű igénybevételre készítve. Persze nem órákon keresztül, de olyat nem szoktunk nappal szemben fotózni(csak ha van rajta kellően erős ND szűrő).
A MILC-ek ilyen szempontól egyébként sokkal nagyobb terhelésnek vannak kitéve, mint a dSLR-ek, hiszen ott folyamatosan a szenzor kapja a beérkező, fókuszált fényt, nem csak a tényleges expozíció alatt, de a mobiloknál se hallani, hogy tömegével hullanának a szenzorok, pedig ott aztán mindent kapnak, keményen...
-
kigyi_23
addikt
válasz
vegyszer #41270 üzenetére
Igazából ez így nem igaz, mert a marketingesek pontosan tudják, hogy azt úgy nem lehet, de nekik az a dolguk, hogy elhitessék azt, hogy meg lehet csinálni, sőt sokkal jobbat is, de ők is tudják, hogy nem úgy van. Nem egyszerű ám!
Az a helyzet, hogy a funkciók és a gépek örök vitát eredményeznek, mert a gyártók skáláznak, hogy legyen mindenhol valami ami vonzó és megvegyék. És persze kell tartalék, hogy legyen mit kiadni utána
-
-
zolka78
senior tag
válasz
vegyszer #9895 üzenetére
"Csak eredetileg nekem az volt magától érthetődő volt, hogy ez nem különleges dolog, hogy manuálisan állítsak keresőben élességet."
Igen, szerintem is ez lenne a normális csak nekünk akik belépőszintű gépet használunk nekünk már csak az egérmozi jutott
.
Magic Lantern, ez egy mókolt firmware amit azért csináltak, hogy a köztudottan jobb dolgokra is képes hardver, már használható legyen olyan dolgokban is amiről csak álmodoztunk. Elsősorban videó miatt kezdték el fejleszteni a többi meg jött utána. Teljesen ingyenes és lehet felrakni teljes értékűnek, és úgy is hogy nem telepíted fel csak egy bootolható memkártyára másolod a dolgokat. Ebben az esetben nem módosítja a gép alapszoftverjét, hanem csak betölt a bekapcsolás után. Nekem fel van rakva teljesen a gépre és eddig semmi problémát nem okozott, leszámítva, hogy gyorsabban merül az akksi. Egyszerű a telepítése mint a faék. Az igaz, hogy ki írják mindenki csak a saját felelősségére és, hogy tönkre teheti a gépet, de ezt muszáj. Az is igaz, hogy tényleg volt olyan akinek féltéglát csinált a gépéből, de sokkal többen használják nagy megelégedéssel, és azt sem lehet tudni, hogy ő cseszett el valamit vagy tényleg a software a hibás.(#9894) copass Az 1100D-re még csak tesztelőket keresnek ha jól értelmezem. Nincs végleges verzió.
-
zolka78
senior tag
válasz
vegyszer #9887 üzenetére
A belépőszintű canon dslr vázaknál sajnos fos az optikai kereső mérete. Aki ebben, csak a szemére hagyatkozva tud élességet állítani manuálisan, viszonylag rendszeresen hiba nélkül, azelőtt megemelem a nem létező kalapom. Nekem ezt a problémát a chipes adapter oldotta meg. Plusz Magic Lantern, ezzel már teljesen új értelmet nyert a manuális üvegek használata és az élőkép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest