- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
turbobusa
senior tag
Értem, biztonság kedvéért Camera kft-hez bevinném nézzék meg ők is, ott ha nincs semmi gubanc akkor nagy valószínűséggel megbízható gazdától származik. Anno újonnan vetted az 5d-t? Obik terén mit javasolsz? Autókiállításokon, drift versenyeken fotóznék meg videóznék, ezenkívül tárgy, portré jönne szóba.
50 1.8 II-t néztem, elég jó képe van, drift versenyen 70-200 f4 jöhetne jól, bár videózásnál nem tudom mennyire jó. Mozgóképet ha rögzítek akkor mennyire "kínozza" a zárat? -
*Ropi*
félisten
KTTech-el mi még 350D-vel kezdtünk esküvőzni, annak meg csúnyán vége volt ISO 800-nál.
Utána jött a 40D, ami jól kiexponálva már 3200-ig volt használható, most meg az 5D3-at nem kell ugye bemutatnom...
Neked nem voltak ilyen gondjaid az 550D / 5D2-vel: könnyen beszélsz, mert azokon szocializálódtál.
-
Winne
nagyúr
A garitól félek én is, meg az expo számtól is, mert én nem értek hozzá, simán át tudnak verni vele, nem tudom mire kell figyelni egy használt gépnél.
Ilyen vakum van: [link]
@(#15475) copass: a kettő között amúgy mi az érdemi különbség? Videózni is lehet, hogy kellene, mármint semmi komolyra, csak ilyen pár perces videó készítésére.
-
killerjohn
addikt
a telóm például jelenleg 3-4 hete rosszabb mint gyárilag, lagos, DE van rajta legújabb android (igaz hogy rendes driver nélkül
) és tudok 3D panorámában fotózni. Ez egy életvitel, csak az egyetlen félelem, hogy az ember elb*ssza az eszközt amit haxol. Ha nem lehet elszúrni, vissza lehet állítani gyári állapotba, akkor viszont feelinges
-
Ed Parker
nagyúr
Mondjuk tényleg ha ad is valaki ilyet, annak a forgalomba tételét ki fizetné meg?
Mer ugye nekem boltosnak miért érdekem hogy 4-5 cserevázat berakjak puszira?Egyenként ez autónál működik, van aki pénzért van akiknek olyan óra díja van hogy belefér hogy javítás ideje alatt elvidd a csere kocsit.
-
Ed Parker
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
-
hp1950
tag
Veletek ellentétben én csak hobbira használom a felszerelést. Minőségi problémával nem találkoztam. Bár az én általam készített képek száma töredéke a tiéteknek, nekem van időm azzal a pár képpel eltökölni.
Nem mindegy, hogy egy esküvő után 600-1000 képpel kell dolgozni, vagy én a hétvégi 50-100 képpel bíbelődök.
Dehát ezt mind tudjuk.
Itt a nagy kérdésem az, hogy egy pár ezer expós 5dII+24-105 kit, és egy Usa-ból behozott 6D+24-105 kit között van mondjuk 60-90 ropidifi. Melyiket érdemes. Tud -e számomra a 6D annyival többet? (vifi,gps-nem játszik).
A ff. lehetőségeivel, képességeivel, előnyeivel, hátrányaival tisztába vagyok. -
Ed Parker
nagyúr
ugye?
én ugyanezt vettem észre, nekem már régebben is ajánlották a fotobolondokról az 5DII-t,de akkor még 550D-m volt,gondoltam a 7D-re váltás nem akkora költség,mert 550D-ről FF-re az egy laza 600ezres ugrás lett volna,mivel én kitben vettem az 5D-t.
De nem bántam meg,hogy lecseréltem a 7D-t,a mostani mkIII meg egy álom,nagyon szeretem. -
hp1950
tag
A sorozatot nem igazán használtam ki, de a fókuszrendszere tetszik a 7d-nek. 17-55 2.8-al remek páros. Ezek után az 5dII 24-105páros nem tudom hogy muzsikál. Persze gondolom nem rossz! Csak nem tudom hozza e azt a pluszt amennyit rá kéne fizetni. Pont azt a műfajt nem űzöm amiben a markII erős. Viszont a kissebb DOF néha jól jönne.
-
stranger28
addikt
"...és a Ponyvaregényben, melynek egy emlékezetes részlete a sok közül, ahogy Bruce Willist követi a kamera még a kerítésen keresztül is."
Innye! Amikor néztem a Ponyvaregényt, és ment ez a jelenet, azon agyaltam, hogy azt hogy építhették oda, meg mit egyáltaán, amivel ezt megcsinálták... Mert, hogy olyan "emberes" a mozgása a kamerának. Erre most felvilágosultam. Köszi!
-
Zozzer888
addikt
Nem tudom mi ez a nagy pánik, az 5Dket mostanában nagyon dobálják.A mkI-et is,de a mkII-ket is.Ennyivel jobb lenne a mkIII?Mondjuk a mkI-et még értem, nem soká lejár a 8év...vagy a "nagygépeket" nem csak 8évig látja el a Canon alkatrésszel? (lásd 10d, 300d nyári rituális kivonultatása)
-
kiskornel
addikt
Jellemző. Világvége after után 1 nappal eladod. Pont most ért véget a projekt a munkahelyemen, amiben dolgozom. Ingatag az állásom, erre most jön egy alkalom, hogy normi áron eladod a géped...
Szívesen megvenném a régebbi géped, hisz azt már tartottam a kezemben, csak hát, fosok a jövőtől... -
Ed Parker
nagyúr
Egyszerűen arról volt szó, hogy nekem a 24-70 nem ér annyit hogy váltsak a 24-105-ről, mivel ez az obim maradt a mkII kitből.
Viszont a mkIII simán hoz 2 rekeszt amivel bőven kompenzálom 2.8-as fényerőt.
Ezért érte meg inkább erre fizetni plusz pénzt és emellé még kaptam sok mást is az új vázban.
Ez meg az én tapasztalatom.K1csi: jó áron ment el a II-es és a III-ast sem vettem drágán.
-
Ed Parker
nagyúr
Mihez képest?
Ha az 5d2 induló árát nézem, akkor nem annyira.
Itt azért picit többet ad a Canon mint egy obi upgrade.
Mondhatnám, hogy a két váz,teljesen más.
Próbáld ki és meglátod, nagyon jó cucc.Viszont az új 24-70 mtf ábráit nézve,a régihez képest a javulás nem indokolja dupla árat.
-
kiskornel
addikt
Dehogy lesz neked filmes. Ne butáskodj. Még a polcon se néznek jól ki ezek a régi batár gépek. Sok kis kallantyúk közé nehéz benyúlni a porolóval. Használni meg jók, ha egy kutya rád támad. Meg lehet vele dobni, hogy ne harapjon meg... Még talán vaddisznó ellen is jók lehetnek.
Orkán erejű szélben még jók levélnehezéknek (a súlya miatt).
Fém volta mitatt lehet kilóra többet ad érte az Gazsi, mint amennyit valójában ér. -
Akkor kérlek olvasd el a tegnapi mindenséget.
Ugyanis nem a két képet hasonlítottam / hasonlíttattam össze, hanem általános példaként hoztam fel őket, és az élesség misztifikált világáról beszéltem általánosságban. Nem az volt a kérdés hogy vajon melyik kép élesebb a kettő közül.
-
copass
veterán
-
Ed Parker
nagyúr
sztem is elég durva
nézd egy nap,bejön pár playmate 1000-1500expo sima ügy,ahogy egy foci vb-n is sorozatokat lőnek és csak a legjobb pillanatok kellenek.de még így is hogy ilyen expokat lőne és évi 300napot dolgozik csak 600-900ezer expo jönne össze.
vagy nem két éves a gép vagy nem annyi az expo. -
Ed Parker
nagyúr
Sajnos nem mindenki jo ebben.
Én pl jól rajzolok,másolok, az asszony jól alkot,hogy a Te szavaiddal éljek,nem vagyunk egyformák,de ettől még az én kézügyességem is megvan a jóhoz,csak a fantáziájám,kreativitásom nem olyan jo mint az asszonyé,de ez nem baj,ki-ki a maga helyén -
Rendben,köszönöm a választ.Adig én is eljutottam,hogy mivel régebbi technológia,inkább gyűjtők vagy megszállottak érdeklődhetnek. Megpróbálok a Piachoz igazodni,körülnézek a neten. Egy a bajom,hogy túlnyomórészt kishibásokat,kutyarágta darabokat lehet találni,azt is 20k környékén.
Lehet,hogy jó időben jó helyen kell lennem. Meglátjuk,köszönöm a segítséget.
(Beárazós topikot kerestem elsőre ,csak nem találtam.) -
killerjohn
addikt
Na, ez már kezelőfelület! Csak azt mondom, hogy ha már csináltak valamit, ami elvileg jobb mint a 7D és elvileg rosszabb mint az 5D mk3, akkor miért tettek bele olyan fícsőrt, ami jobb mint az 5D mk3ban, és olyat ami rosszabb mint a 7D-ben (AF, sorozatfelvétel, habár utóbbi a szenzor mérete miatt simán borítékolható volt)
Amire szükségem van? Olyan nincs benne, az én fotós kreatív vénámnak még egy tégla is elég lenne
Itt nem arról van szó, hogy szükségem van rá... arról van szó, hogy mit adnak X pénzért. Egyébként meg tudod, hogy nagyon le akarom cserélni a 7D-t (nem mert szükségem van rá, hanem mert ilyen fázisban van a megalomániám), és most akkor vehetnák 1M-ért 5D mk3-at, ami mindenben sokkal jobb mint a 7D, vagy vehetnék 6D-t ami pl AF érzékenységben (ugye, mozgó gyerek a sötétben témakör...) sokkal jobb (-3 vs -2 EV), van benne GPS meg Wi-Fi (igazi, magamféle otthonülő apuka kényelemember fícsőr), de közben az AF rendszere gyengébbnek tűnik a 7D-nél, a kedvenc kis bal oldali gombjaim eltűntek, és még 2 memóriakártya hely sincs benne, aminek kifejezetten örültem akkor amikor az 5Dmk3-al szemeztem... ez van
nem szükség van, hanem fícsőr/ár arány van...
-
k1csi
senior tag
-
*Ropi*
félisten
Állatbarátnak mondható vagyok: a hétvégi esküvő helyszínén 5 cica volt a szállásunkon, ha nem kellett volna fotóznom, akkor egész nap velük játszottam volna.
Mindenki meglepetésére még az is megengedte, hogy simogassam, amelyik senki másnak még a gazdájának sem...Ezek után ma úton hazafelé egy kis település előtt ~90 km/h-val telibe kaptunk egy elkóborolt cicát. Szerencsétlennek esélye sem volt: ~6-7 méterrel a kocsi előtt lőtt ki az útmenti erdőből, úgy, hogy már fékezni sem volt időnk, mert reflexidőn belül volt. A kocsi elejével közepén kaptuk el, 3x koppant az alvázon...Remélem, nem sokat szenvedett. Mindkettőnknek (a páromnak és nekem is) ez volt az első gázolásunk, még emésztjük...
-
Szaboo
csendes tag
Az első kérdést még megértem, mert tényleg közölhettem volna hogy egy 600D...
De a második és harmadik az már fájt, egyébként mindkét akksimmal és memó kártyámmal próbáltam, sajna ugyan az.
Abban reménykedtem hogy valahogy csatlakoztatni tudom a géphez, és csinálok egy szoftver cserét, de most hogy még pittyegni sem pittyeg, nem érzi a számítógép.
-
Zozzer888
addikt
El is olvastad?
"David szerint a következőkre alkalmas a rendszere:
vezeték nélküli távkioldás USB-s WiFi vevővel, a kész képek továbbítása PC-re (vagy akár MAC-re természetesen)
USB-s pendrive csatlakoztatása backup céllal
távvezérlés PC-vel, androidos vagy iOS-es telefonnal WiFi-ről, vagy LAN-ról, akár interneten keresztül is
időzített programozott sorozatok készítése
automatizált képfeldolgozások
apró LCD beépítése a markolatba a számítógép státuszának kijelzéséhez"Most az hogy a pixinfosok ilyet leírnak...de ez az eredeti ötlet szerintem hasznos.(Annak aki használna ilyet)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- weiss: Pant* rant
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GTA V
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Léghűtés topik
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest