- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ambushka #14800 üzenetére
Teljesen megbízhatóak, onnan tudom, hogy én is hirdetek pont kettőt...
Tudod új év és az ember fejleszt... aki munkára használja, most megmozgatta az embereket a sok új váz.
Nálam "nevetséges" expószám került a vázaimba a fellelhető átlag zár élettartamhoz képest és ha nem kelnek el, akkor az idei szezont is végigfotózom velük, minden aggodalom nélkül, ez szerintem mindent elárul az állapotukról.
Viszont vannak elég érdekes gépek is az éterben... mint hallottam... 2 vázból összerakott, egy másik 5d dobozában... szóval továbbra sem mindegy, kitől veszed, és a gép milyen forrásból származik.
Szóval nosza rajta érdemes belevágni. -
talicska41
csendes tag
válasz
ambushka #6969 üzenetére
Helló,
ha valaki tud, légyszi segítsen nekem is.
EOS500D-m van, meg egy Yongnuo vakum. A beépített vakummal eddig nem volt gond, azonban ma nem nyílt ki. Nem ejtettem le a gépet, azt gyanítom, a kínai csoda vadította meg (bár eddig működött). A menüben azt írja, hogy a beépített vakut nem tudja kinyitni, mert másik vaku van csatlakoztatva. Mit lehet ilyenkor csinálni?Köszi.
-
adamka16
őstag
-
Necc
addikt
válasz
ambushka #7206 üzenetére
[link]
Nekem ez van, nem épp olcsó de szerintem megéri az árát, alaposan ki van párnázva hogy védje a felszerelésed, rettentően kényelmes, nem nyomja a vállad, szükség esetén pillanatok alatt előkaphatod belőle a géped, és elfér benne: 1 gép + rajta akár egy nagy teleobjektív + 2 objektív (amiből 1 lehet nagy teleobjektív is) +kellékek és a mobilod, és még marad hely mondjuk a pénztárcádnak vagy egy vakunak is, de azt célszerű lenne már valami védőtokba berakni hogy ne ütközzön folyton a mellérakott obival. -
*Ropi*
félisten
válasz
ambushka #7071 üzenetére
"Megérné esetleg ezt az összeget hozzádobni a non-IS f4 árához és venni egy IS-t?"
- Határozottan igen. Az IS-esnek sokkal szebb képe van, a 70-200-ak közül a 2.8L IS II megjelenéséig a 4L IS-nek volt a legszebb képe.
"Legfőképpen sportra és portrékra használtam a gépet a szabadban és valószínűleg ez nem változna ez után sem. Ha van elég fényem, akkor szükség van stabilizátorra?"
- A stabilizátor a kézremegésből adódó bemozdulást kompenzálja. Nem utolsósorban a keresőképet is stabilizálja, ami nagyon hasznos fícsör. A reciprokszabály alapján APS-C szenzoros vázzal a 200 mm-es végén minimum 1/320 sec záridő kell, vagy képstabival 1/30 is jó lehet. Azért nagyon nem mindegy.
És nehogy azt hidd, hogy mindig lesz elég fényed, olyan csak a mesékben van.
-
*Ropi*
félisten
válasz
ambushka #5475 üzenetére
Sporthoz nagyon a zsebedbe kell nyúlnod, hacsak nem pingpongot akarsz fotózni.
Focinál és hokinál pl. 1/500 alatt nincs éles kép, plusz az utóbbinál hozzászámolhatod még a plexipalánk miatti kötelező életlenséget is. Szóval oda 70-200/2.8L IS kell, ka képeket is szeretnél csinálni, nem csak bemozdulásokat. Plusz attól is függ, hogy milyen helyen tartják a meccset: egy szabványosan bevilágított csarnokban, ahol az F4 összejön 1/600-on, vagy a falusi szabadtéri sportpályán lemenő nappal a háttérben...Biztos szép látvány, csak éppen ellenfény és nem árnyjátékot akarsz fotózni.
-
k1csi
senior tag
válasz
ambushka #5440 üzenetére
Használtan nézhetsz még Canon 100mm f/2-t ill. 100mm f/2.8-as makrót. Ezek kicsit drágábbak, azt meg, hogy neked jobb-e mint az alap kittobi, nem tudhatjuk, mert nem mondtad meg mire kellene. Az, hogy drágább semmit nem mond arról, hogy neked jobb lenne-e.
Az új 100mm-es f/2.8 IS-es makró az ami viszont egy más kategória lenne. -
mhorvat
senior tag
válasz
ambushka #5260 üzenetére
Én ezeket a közelünkben lévő szaküzletben kérdezgettem meg, amikor még tesóm csillagászkodott. Akkor nekem nem volt refis gépem, most meg hogy van, ő nem űzi az ipart, így csak elméleti szintre jutottam. De elvileg minden szükséges kellékük van asztrofotózáshoz. Még itt is meg lehet próbálni esetleg.
-
-
johnjohn
addikt
válasz
ambushka #5114 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem annyiért árulják, mint amennyiért mi meg szeretnénk venni, hanem ami nekik megéri. Nem egy évre veszed, ez nem divatcikk. Várni sem érdemes, mert az előd típusok egyszer csak eltűnnek, mint az 50D és akkor már késő bánat. Egy jó váz évekig kiszolgál.
-
johnjohn
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest