- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
telefonfulke
tag
Teljesen felesleges amúgy eneloopokat venni. A lényeg, hogy "ready to use" legyen mint az eneloop, azaz csak nagyon keveset veszt csak a töltésből az idő előrehaladtával, szemben a "sima" NiMh aksikkal. Kb 20 db-ot használok, egy része eneloop, de van pl aldi sajátmárkás is, amiből 1000Ft 4 db. Ugyanannyit bír kb, teljesen korrekt. Most speciel az Ikeában vettem 1300 Ft-ért szintén 4-et, ez mondjuk még nem kapott tartós tesztet.
-
_seth_
veterán
[link] Néha leviszik 3999-re, én is így vettem kétszer is, az egyikhez ráadásul volt doboz is ennyiért.
Ugyanakkor 1 vakuhoz sem árt minimum 2 szett elem így ezen is érdemes gondolkozni: [link] ha nincs edigital a közelben az sem baj, ingyen a legközelebbi pick-pack pointra elviszik (újságárus pl).
18-135 STM: az tuti darab, olcsó de kiváló képminőség, előbb-utóbb lecserélem arra a 18-135 IS-t, az átfogása is kellemes
-
m3ss
veterán
en ujan vettem. nezz pixel-peeperen vele keszult kepeket, de nagyon nincs mit nezni, eleg eles nyitva is. ez iso 25600, 85mm@f/1.8, 6d. most nem nagyon van meg mutogatni valo kepem, max macskas
talaltam egy raynoxosat, f3.5. alap.fattyu: nem igazan, most hogy mondod elkezdtem keresni, van azert par kep ahol latni nehol. de egyaltalan nem veszes. ha nem szednem le se lenne zavaro. az 50-es viszont igen, 1.6-on pl csunyan.
-
m3ss
veterán
22mm. nehez jo fogasu apsc vazon nem volt gond. ezt 1/60-on is kepes vagyok berazni. de azzal probalkoztam hogy megfeszitem a nyakpantot nyujtott karral es igy hasznalhatobb...lehet kellene hozza venni vmi gripet..bar sztem a suly a fo gond, meg hogy fejjel nem tamasztom meg mert szerencsere evf-et nem raktak bele
es meg a kijelzoje is jobb mint a 6d-n levo... -
Fotonhámozó
senior tag
Rövid ideig, nem is saját vázamon próbáltam a 40-est. Nekem leginkább az nem tetszett benne, hogy nem tudtam ballal kényelmesen alulról rátámasztani. Az a pár tesztkép, amit csináltam vele, nem győzött meg, hogy érdemes lenne a fix 35-ről váltanom. Az 50 f/1.8 MkII az más tészta. Képe rekeszelve tetszik, még az összeszerelési minőségét is meg tudom neki bocsájtani, viszont az, hogy rossz(abb) fényviszonyok között alig talál fókuszt, eléggé dühítő. Ellenben a 35-ös meglepően jól használható szerény megvilágítás mellett is (650D-n).
-
k1csi
senior tag
A 40 2.8 STM obinak nemcsak a gyutávja olyan semmilyen APS-C-n (portréra kevés, normál obinak sok), hanem a fényereje is kevés. Ezen a gyutávon a 2.8 nem ad túl sok flexibilitást pl. háttér elmosására (pláne, ha az alanytól még messzebb is kerülsz).
Persze olcsó meg kicsi, de pl. az, hogy kicsi egy DSLR vázon nem annyira izgalmas ahol a kisebb vázak a belépő kategóriát jelentik azaz a funkciókat jócskán mesterségesen butítják. -
.DLL
veterán
Nem szabad ilyeneket mondani... 40mm nagyon tág! vagy torz arc lesz belőle, vagy "... természetes élőhelyén" című tág bemutató jellegű portré, de nem ez a klasszik...
Szerintem mindhárom felsorolt obi alkalmas a feladatra, a Ropi által írt megkötésekkel, szerintem ha nemnagyon ugrál a modell, akkor nem gond a 100-as lassú csigamenete, 70-200 f/4 pedig gyönyörűen mossa a hátteret még ilyen rekeszen is, persze célszerűbb nagyobb gyutávon használni.
Esetleg használtan valami 24 és 85 mm közötti f/2,8-as zoom (van sok féle 24-70, 28-75, 28-80, stb).
-
copass
veterán
-
csacsi77
senior tag
-
vlevi
nagyúr
Nekem van 18-135stm néhány napja. Nem sokat használtam eddig, de tényleg jó. Sigma 17-70-et cseréltem le, nem bántam meg. Igazad van, akár mehetne az 55-250 is a piacra, de nincs helyette más. Oké, egy 100-400 adná magát, de annak az ára nem az én pénztárcámhoz van szabva.
-
csimpekve
tag
Nekem is van 40 2,8 és én is az 50 1,8 helyett használom, és én is meg vagyok vele elégedve minden téren, de ami a legjobb benne, hogy felcsavarod, nyakadba veszed a gépet, és szinte meg sem érzed, hogy van nálad valami. Mint egy MILC :-) Sokszor vittem magammal így a gépet, amikor más obival eszembe sem jutott volna gépet magammal vinni, pl. kerékpározáshoz, esti sétához vagy épp egy sörre kimozdulva. Alaphelyzetben ez van fent, ha fel kell kapni és menni, akkor ne kelljen cserélgetni. Napellenzőm nincs rá, nem is gondoltam, hogy ekkelene, mert épp a kompakt kialakítását rontaná, de ha ilyen "pancake" a napellenzője is, akkor miért ne?
Mennyit kérnek érte?
-
copass
veterán
idézem csacsi77 aranyköpését:
Fotózni kell és élvezni az eredményt. A környezetemben úgyis én vagyok a FOTÓS, mert
1 - van külső vakum
2 - felteszem a napellenzőt
3 - nem b@aszom oda a képeket, hogy "....most nem tudtam kiválogatni, nézzétek el nekem...."
4 - állítok LR-ben vízszintet, fehéregyensúlyt, zajt szűrök és nem átallok és croppolni sem ha kell
5 - a szar képeket törlöm és sosem mutatom meg
6 - nem csinálok ugyanarról a helyről három tök ugyanolyan fényképet
7 - egy fotóalbum maximum 80 kép lehet, aztán úgyis mindenkinek más dolga akad
8 - gyerekeket és ülő embereket nem felülről fotózok
Hát ilyen egyszerű... -
matyi012345
őstag
Napellenző elméletileg mindig jól jön. Olyan irányból is fényt kap az objektíved ami nem tartozik a látószögébe az elméletben rontja a brillanciát mert a nem hasznos képalkotó sugarak aránya megnőhet. Gyakorlatban nem mindig veszed észre, én sosem használtam pl de tudtam hogy kéne. Amúgy jó az az obi, én most Nikon 35/1.8-ra hajtok, régebben volt akkor is imádtam, most is fogom szerintem
Extrém esetben amúgy a napellenző flare-t is megakadályozhatja. Erős oldalról-szemből jövő napfény pl...de a brillanciát elméletben mindig javítja.
-
_seth_
veterán
Ráadásul sikerült helyben beszerezni ami elég ritka és helyben el is adni
Pesten egyébként jelenleg van 55-ért egy 3 hetes példány, az is elég jó áron van. Az enyémet is 55-re volt kirakva de még alkudtam belőle, vettem rá egy Uv szűrőt így van minden ami csak kellhet
ND szűrőt még nem terveztem beszerezni de a hétvégén alakítok valamit állvánnyal
Sokkal jobb a 18-55-nél, egyszerűen már annyira meguntam az állandó cserélgetést, hogy sokszor elő sem vettem a gépet, persze van aki elvan egy fix obival is egyetlen obiként, vagy sokan a 17-55-ös tartománnyal de nem tartozom közéjük -
_seth_
veterán
Pont tegnap adtam el a 18-55 IS II-est és vettem egy 18-135 IS obit az 55-250 IS II és az 50 1.8 mellé
Számomra az 55 pont az a határ aminél még nem ártana kicsit több, próbáltam 17-85-öt ami már közel tökéletes is volt, a 17-es kezdő tetszett, igaz nem sok de az is jelent valamitA 85-ös végével pedig ki is egyeztem volna de annyi a szalaghibás, blende hibás darab, hogy inkább 18-135 lett helyette. Egyébként a fókusz gyorsabb a 18-135-ön mint a 18-55-ön amin meglepődtem, érzésre sokkal jobb, a fókuszgyűrű kész csoda az alap kitobihoz képest
Korábban is nézegettem a 18-135-öt de lebeszéltem magam róla, hogy a 18-55 IS II-es képe szebb mint a 18-135-é viszont az eltérés nem olyan óriási. Mentő-tűzoltó-rendőr bemutató fél órája ért véget és végre úgy tudtam fotózni, hogy egyszer sem cseréltem obit
19-be ment el egyébként a 18-55-ös egy ebayes Uv szűrővel valamint ebayes napellenzővel (kör alakúval
) és 50-be vettem a 18-135-öt, hibátlan, karc-gomba mentes, némi por van a frontlencse alatti lencsén de a képeken semmi sem látszódik, a zoomja még nem lötyög bár ennek is csúszik a két végállásban, + kaptam mellé Green-L ND2, ND4, ND8, CPL szűrőket és egy eredeti napellenzőt.
Egy darabig a jelenlegi felállás már megmarad.
-
spiky03
veterán
Itt láttam őket:
CANON EOS 600D+18-55 DC III KIT
CANON EOS 1200D + 18-55 mm DC III + 75-300 mm DC III Kit
CANON EOS 100D + 18-55 mm DC III +75-300 mm DC III KitItt láttam a 135-ös obival is de most már nincs.
-
vlevi
nagyúr
Valami csavar azért mindíg van benne. Mert nem biztos, hogy magában ezért a cuccért adnának vissza. Lehet, hogy valami mást is (pl. egy 7D-t) kell venni, hogy adjanak vissza valamit.
Node, hogy egy kicsit offoljak. Ha valaki akarna venni ilyen akció keretében egy 100D, vagy héccázdé vázat 18-135 obival, de neki inkább jobban kellene egy Sigma 17-70DC, az szóljon, mert én meg cserélném a 17-70DC (még a régi, OS nélküli) obimat egy 18-135 IS STM-re.
-
Monya78
veterán
Pénzvisszafizetési akció keretében újonnan 39eft pl itt: [link]
Iomega: Én meg pont a Canon 50mm F1,4 obim, 40mm F2,8 palacsintára cserélésén gondolkodok.
Indok 50mm obi 1,4-2,2 között szinte használhatatlan a képminősége F2,8-on pedig csak egy icipicit jobb a palacsintától. Viszont a 50mm 2,8-ra rekeszelve már sokszög alakú a bokeh-ja.Így a palacsintát használhatom nyitottan: kör alakú a bokeh, képminőség hasonló mint az 50mm-é, plusz olyan kicsi, ha az 50mm már nem férne el a táskába, ez még belefér.
-
Iomega
addikt
Egyébként, én az 50mm 1.4 USM-est preferálom, csak az meg nem egy olcsó darab.
-
_seth_
veterán
-
csacsi77
senior tag
Nagyon baba, 2,8-on is éles. A látószöge olyan amilyen, valakinek bejön valakinek nem. Gyors és pontos a fókusza, az STM ebben az esetben hangosabb, mint a többi ilyen fajtájúnál, de nem vészes. Nekem nagyon remegős a kezem, azért az 1/60 záridőt be kell tartanom a stabi hiánya miatt.
Építési minőségre megfelelő, kicsi, könnyű, zsebre vágható. -
copass
veterán
XP-d van még mindíg? félhetsz, mert felhív a számitógépmester.hu!
felhív egy ilyen masszívalkeszkőműveshangú pali telefonon hogy xp van-e a szgépeken (céges telón hívott)? de se jónapot kívánok vagy vmi.ó mondom játék! most!
mondom nincs xp-nk. akkor win7 van biztos? nem, win8? nem, win8.1? nem. linux van
asszondja hogy díjmentesen megnézi a gépeket, mert hogy milyen veszélyes ez meg blablalba...mondtam neki hogy van rendszergazdánk, megoldja. azért beszélhetne vele? mondom egy pill. szólok neki a másik irodában van, félretettem a telót, kimentem a konyhába, ittam egy kávét, budi ilyesmik. volt vagy 5 perc.visszamegyek felveszem. a rendszergazdát keresi, igen én vagyok az. de hát magával beszéltem az előbb is. az nem lehet, csak hasonlít a hangunk, meg a vonal is rossz mostanában!innentől már qva nehéz volt komolyan beszélnem, ugyanazt elmondta én válaszoltam. megint volt vagy 5perc kb. aztán simán letettem menetközben. hív megint. megszakadt. igen mondom rossz a vonal most valamit szerelnek, megint letettem. hív megint. felveszem. mondja hogy megszakadt, igen-igen. mondja tovább a hüjeségét, mondom nem velem beszélt hanem a rendszergazdával az előbb, szólok neki....megyek vissza 5 perc múlva, hát nem letette?!
-
csacsi77
senior tag
Nekem van 40 mm STM obim. Nagyon szeretem, pici, könnyű és 2,8-on is remek képe van. Bár STM motoros, de hangja azért van egy pici, de ez nem vészes. Ha jó áron hozzájutsz használtan, akkor ne habozz.
Az 50 mm-es csak pár próba erejéig volt nálam. Tágon lágy volt és baromi hangos az AF benne. Volt valahol magyarul egy leírás, hogy egy kis kézimunkával, forrasztással a pontatlan fókuszt is rendbe lehet tenni. -
csacsi77
senior tag
Yongnuo YN-500EX. Nagyon baba, gyakorlatilag mintha a Canon 4230 EX II lenne, csak jobbak a gombjai és van beépített fehér lapocska benne. A zoomfej jó hangos, templomban kicsit zavaró volt, de nem dobtak ki húsvétkor. Tette a dolgát, Eneloop akkukkal meg sem kottyant neki a fotózás.
Ingyen szállítással 23 eFt volt. -
Lacielvtárs
nagyúr
mi sima babaorr szívó körtét használunk ilyen célre (kb ilyen mint a linkelt kép)
tökéletesen megfelel, majdnem ugyanezt tudja mint ez
és kábé egy ezres volt... -
Gondwana
addikt
Retusàlàs. Ennyi.
Én automata megoldàstòl nem vàrnék csodàt, mert honnan tudnà, hogy pontosan milyen textùràt akarnàl behelyettesìteni. Ha az eredeti por-àllapot meglenne, lőhetnél fehér háttérre out-of-focus +1,2/3EV blendesorozatot, levelsszel meg selective mappinggel (kezdve, hogy a porfoltos negatìvjàt ràtolod mint screen filter) lehet pròbàlkozni, de a retus adja a legelviselhetőbb eredményt. -
copass
veterán
-
.DLL
veterán
Köszönjük, elég lesz.
-
grigo
őstag
Amúgy ha össze lehetne szervezni, én szívesen összeugranék olyanokkal akik még szintén kezdők a témában. Én is egy 600D-vel szabadultam rá a világra.
Választhatnánk valami korántsem sablonos és agyonfotózott helyett, mondjuk vár () aztán tanulgatnánk és akár még ragadna is ránk valami.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest