- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android szakmai topik
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
válasz
stratova #16932 üzenetére
A Zambezinel kb. fel evvel a piaci rajt elott mar volt lehetosegunk benchmarkokat es egyeb teszteket futtatni egy ES Zambezin. A Kaveri eseteben kb. 3-4 honap volt ez, de addigra mar kezunkben volt az ES Kaveri platform. A Zen es az AM4 platform azert is kulonleges, mert (az AMD-n kivul) me'g senki, hangsulyozom: senki nem latott mukodo AM4 platformot, semmilyen processzorral. Se Geekbench eredmeny, se Sandra adatbazis bejegyzes, se CPU-Z adatbazis bejegyzes, se AIDA64 futtatas nem tortent ilyen rendszeren. Nincs foto nem AMD altal gyartott, nem referencia dizajn AM4-es alaplaprol, az alaplap gyartok kussolnak, az AMD nem mond semmit. Ha ez valoban azert van, mert nincs mukodo AM4 alaplap egyelore, akkor mindenkepp necces lesz az idei Zen piaci rajt. Az AM4 BR sem egyszeru eset, de az me'g beleferhet az idei evbe -- ha lesz hozza alaplap.
-
Fiery
veterán
válasz
stratova #16916 üzenetére
A mi reszunkrol az mindenkepp furcsa, hogy ha BGA-s cuccrol van szo, pl. Gardenia vagy mas referencia platformok, referencia notebook rendszerek, akkor az AMD tustenkedik. Ellatnak minket minden foldi joval, mondhatni, tenyleg egy szavunk nem lehet. De az AM4 kapcsan nem hogy "nem"-et nem mondanak, de konkretan lapitanak, me'g valaszolni sem akarnak a kerdesekre. Mintha valami sotet, rejtegetnivalo titok lenne az AM4 korul, valami disznosag
Bar az lenne, hogy elorebb hozzak a Summit Ridge-et, es augusztusban piaci rajt, "Back to school with Zen". Nem tudom kizarni ennek a lehetoseget sem.
Szerver temaban annyit latunk, hogy gozerovel folyik a fejlesztes. De az me'g ott sem tart, mint a Summit Ridge, tehat iden semmikepp nem lesz belole piaci rajt, es jo esellyel szeleskorben teritett ES peldanyok sem.
-
And01
aktív tag
válasz
stratova #16869 üzenetére
A szeverekbe érkező processzorok, gyorsítók, hosszabb
és kritikusabb tesztelésnek vannak alávetve.
Épp ezért az Amd kihozza amilyen gyorsan csak lehet desktop-ra,
ami nem annyira kritikus piac,és hozzájut némi profithoz.
Nem hinném hogy szerverfronton bevállalnának még egy tlb-bugot (phenom 1) -
Panzika
tag
válasz
stratova #16867 üzenetére
Kitudja. Ha olyan a teljesítménye a Raven APU-nak akkor lehet kiadnék rá annyi pénzt.
"4 henger, 8 szelepen" ha olyan a teljesítménye mint pl.: 4790 vagy 6700 és akkor az IGP meg jóval erősebb. Akkor biztosan megvenném annyiért!Az nV Pascal GDDR5X(1080)/GDDR5(1070) memóriaszabványt támogat. Asszem a Tesla érkezett HBM2-vel. Javítsatok ha tévedek
Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok hogy mit tesz az asztalra az AMD. Remélem hogy jól sikerül nekik és végre odatehetnek az Intelnek
Szerintem az egész az árazáson múlik. Ha sikerül egy olyan szintű CPU-t gyártani mint a Haswell vagy Skylake, és olcsóbb lesz akkor az Intel elgondolkodik hogy milyen vastag ceruzát használjon árazáskor. Néha azért az AMD felemelte a hangját az Intel áraival szemben hogy túlzottan drágán dobja piacra a processzorait.
Csak ha ennyiért megveszik akkor minek adná olcsóbban? -
letepem
aktív tag
válasz
stratova #16866 üzenetére
Modul jelentése MCM-nél más! Szimplán egy hordozóra, interposerre több chipet ültetnek (System in Package megvalósítása)! Lényege, hogy egyszerűbb a megvalósítás (ha vannak meglévő elemeink), gyorsabban kihozható piacra, ellenben rosszabb lehet a teljesítmény és az ára is magasabb nagy tételnél, mint a teljes integráltságú chipeknél (SOC) ! A meglévő, megtervezett IC-ket ültetik egy hordozóra, igazából ennyi!
-
stratova
veterán
válasz
stratova #16866 üzenetére
Az APU kivitelben vélhetően 2 x 4 mag/8 szál helyett 1 x 4 mag/8 szál + GPU lesz a felállás (teljesen ép lapkát tekintve) lapkánként.
A HBM biztosan jót tenne az APU-nak de otthoni (konzumer) piacra még drága, szerintem azt nem fizetnék meg (gondolom te sem csengetnél ki szívesen minimum egy 80-120e Ft-ot egy APU-ért). Például HBM-et AMD és Nvidia is a csúcskategóriás *VGA-knál használja [AMD: Fury(X) és DuoPro: HBM1, NV: Pascal alapú Tesla P100 *compute kártya: HBM2].
-
Petykemano
veterán
válasz
stratova #16587 üzenetére
Igen, de az is pletyka, és jöttek a kétkedő hangok, hogy á, nem jelent semmit, biztos nem megy 3.2-3.5 fölé, meg a sokmagvas broadwell is csak 2.8Ghz 95W-on, stb.
Nem állítok semmi olyat, hogy biztos ennyi vagy annyi, csak azt, hogy ha egy mobil chip elturbózik 3Ghz-ig, akkor bíztató jel arra vonatkozólag, hogy - feltételezhetően - ugyanezen a gyártástechnológián a Zen-nek sem lesz gond ez az órajel, és talán magasabb elérése se. Az S|A fórumon SeronX megosztott néhány - most fejből nem tudom felidézni - késleltetési értéket (talán ilyen instruction retirement), ami közel annyi volt, mint a BD esetében, ami arra engedte a hozzáértőket következtetni, hogy magas frekvenciatartományok elérésére tervezték a Zent.
Engem egyébként az érdekelne de csak így mellékszálon, hogy vajon a Bulldozernél a megcélzott órajel mennyi lehetett. Sok helyütt azt olvasom, hogy a L2 cache volt a szűk keresztmetszet és persze hogy végül a gyártástechnológia nem tudta hozni azokat a karakterisztikákat, amelyekre a bulldozert eredetileg tervezték, mint "Speed Demon". Egy helyen azt olvastam, hogy 10Ghz lehetett a cél. De ezért elég irreálisnak látom figyelembe véve, hogy látniuk kellett, hogy az intelnek se sikerültek ezirányú terveik. Ellenben mivel az Intel is el tud érni 4-5Ghz-et, nem "Speed Demon", hanem "Brainiac" tipusú architektúrájával, így igazán nem is értem, hogy a bulldozerben az elért 4.7-5GHz-ben mi a "speed demon"-ság? És ennek megfelelően úgy tűnik, talán ennél - még ennél is - magasabb órajelekről ábrándoztak a tervezéskor, csak sehogyse jött össze.
-
Fiery
veterán
válasz
stratova #16578 üzenetére
Az a konkret ES SKU nem szerepel az AMD idevonatkozo doksijaban. Ez jelentheti azt, hogy fake az egesz GB eredmeny, vagy hogy az AMD el van maradva a doksi vezetesevel. En az utobbira tippelnek.
Viszont ha igaz a GB eredmeny, az egyben azt is jelenti, hogy mukodik vegre az uj, AM4 platform, a Promontory chipsettel. A Myrtle ugyanis az AMD AM4 foglalatu referencia platformja, ami tud Bristol Ridge-et es Summit Ridge-et is fogadni. Full ATX, 4 db DDR4 UDIMM foglalat, 2 db PCIe x16 foglalat, 3 db display output, stb.
-
-
-
sb
veterán
válasz
stratova #16510 üzenetére
Pár hete kerestem tesztet róla, de még sehol nem volt semmi.
Mert amúgy ugye elég csábító lenne az erős IGP és 28W TDP. Egy tisztességes 2c4t is jobban ki tudja magát futni ebből ha nem aktív az IGP, ha kell akkor meg az is elég combos.
Ezek szerint teszt már van, de gépet még továbbra sem láttam vele elérhető közelségben.A többiek által említett hátrányokkal viszont nem értek egyet. DX12 címek alig, vagy legalábbis ami jobban is futna és/vagy egy (akármilyen erős) IGP-n életképes lenne. Szóval az eDRAM DX12 hátrány egy ugyanúgy nem létező probléma egyelőre mint a HBM-es APU. Hasonlítgathatjuk akármivel, de ha meg lehetne venni a GT3/4-et akkor tarolna.
-
sb
veterán
válasz
stratova #16499 üzenetére
Most desktopra gondoltam elsősorban. Lehet hogy bilibe lóg a kezem, de én ott is, 35-65W között is várom a i3 (közeli) teljesítményt. Természetesen multicore, egy szálon, IPC-ben max faragni tud a hatalmas lemaradásából. De ott is van előrelépés szvsz az Athlon tesztek alapján. Persze abban igazad van, hogy jórészt a boostnak is köszönhető, de ez irreleváns ha kijön az adott TDP keretből, a lényeg az eredmény.
Ez eddig inkább jóval 65W+ felett jött össze és szánalmasan működő turboval, energiamenedzsmenttel.
A tegnapi hírhez írtam, de szvsz ez elég jó előrelépés lenne mindkét szegmensben. Mobilban most szerintem 15W a mainstream, dekstopon office-netezős gépnek meg a 35-65W közötti.
Minden másra jön majd a Zen. (Aztán meg reméljük, hogy jön lentebb, jó IPC-vel ebbe a szegmensbe is 4 maggal. Meg APU-ként.)
-
Petykemano
veterán
válasz
stratova #16515 üzenetére
Szerintem nem is a gyártástechnológia miatt nem fair az összehasonlítás, hanem az ára miatt. Persze az nagxon sajnálatos, hogy a notebook gyártók csak mert az amd oalettájának topját képviseli egy apu, jó drágán adják a konkurens hasonló motorral szerelt géphez képest, holott - elvileg - jóval olcsóbb annak beszerzési ára.
Nehéz elhinni/megérteni, hogy hogy lehet egy $700 inteles noti, amiben a cpu listaára $150-250 jobban szerelt, mint az amds noti, ahol az apu listaárak $70-80. Persze a néhány centes költségspórolás milliós darabszámban már számottevö, akkor is hihetetlen, hogy a gyártók úgy voltak képesek gyengébb körítést adni a carrizohoz, hogy közben kiherélték amiben jó lett volna, és mégis ugyanazon az áron árulták. Fura.
-
válasz
Azért átgondolva a dolgot, első gondolatom az volt, hogy nem hiszem, hogy egy sima, rendszermemóriával etetett IGP-től reális elvárás az, hogy egy EDRAM-mal támogatott IGP-t utol kelljen érnie.
Aztán visszautalva az előző asztali tesztre, ahol a Godavari hol gyorsabb, hol lassabb az EDRAM-os Iris Pro-tól, már nem is annyira lehetetlen az elképzelés. Attól persze még nem fair az összehasonlítás, mert egy EDRAM-os Intel IGP-hez egy HBM-es AMD IGP-t kellene és illene hasonlítani, csak az még egy ideig nem lesz. De ha lesz, akkor az Intel megint sehol nem lesz IGP sebességben.
#16513 Abu85: Az Intel EDRAM-ra vonatkozó megkötés DX12 alatt érintene egy HBM-es AMD APU-t is?
-
Goose-T
veterán
válasz
Ezt azért fenntartásokkal kezelném. Az Iris Pro ilyen kirakatcucc az Intelnél: van, de megfizethetetlen, és nincs rá termék, csak benchmarkokban szerepeltetik, hogy mutassák, tudnak jobbat az AMD-nél. Másrészt a benchmarkok is csalókák, mert az Intel grafikus drivereket csak az ismertebb benchmarkokra, programokra és játokokra optimalizálják, aztán ha futtatnál rajta valami nem mainstream cuccot, elvérzik a g*cibe. Sőt: csak a legfrissebb architektúra grafikus drivereit frissítik, a többi meg le van fosva leginkább.
-
-
-
válasz
stratova #16503 üzenetére
"Jól van, van ami nem változik most is 80%-ról indul a grafikon "
Igen, kicsit meglepett, hogy a ~3x hosszabb szalag miért "csak" 50%-ot kapott
Óvoda... Vagy inkább a privátbanki/bróker "szakértők" előadásaira hajaz, amikor pénzügyi eredményeket próbálnak eladni az ügyfélnek
-
válasz
stratova #16499 üzenetére
"de nem is i5 árban megy Carrizo / Bristol." - Ez mobil terméknél nagyon változó dolog. Asztaliban látod a nettó CPU és lap árakat, laposban viszont csillió lehetőséged van. AMD-re nem széthullós szemét kategóriában tudtommal csak a HP épít notikat, de azoknak ugyanúgy megkéri az árát, mint a Broadwellekét. Konkrétan a nejemnek sikerült tavaly 700EUR alatt egy elitebook 720g2-t leakasztani 5200u-s procival, manapság az a10-8700b-s opciók is drágábbak ennél, pedig az a proci kb 3 körrel van lemaradva az i5-ös broadwell-hez képest. Ilyenkor jön az AMD-dzsihád, hogy dehát ott a szuper radeon grafika - naja, majd pont a nejem fog BF4-et tolni a 12"-os laptopocskáján
. Wörd-Excell-Youtube +1 CPU-intenzív munkahelyi sql-es program alá tökéletes.
-
leviske
veterán
válasz
stratova #16389 üzenetére
Azt már túl optimista becslésnek tartom, hogy az Intel $1000-os zászlóshajója ellen legyen esélyük. Abban az árkategóriában szerintem már nem csak az IPC számít, hanem a memsávszél is, ami meg a fele lesz az LGA2011v3 által nyújtottnak. A HBM-es szimpla CPU-t meg eddig 2017 végére merték eddig csak pletykálni.
Nem hinném, hogy árazásban $600 fölé mennének, de a reális ársáv szerintem $250-450 közt lehet majd a lapkának. Ráadásul, ha nem akarnak majd gondban lenni játékok és egyéb, nem végtelen szálat használó programokban a Kaby Lake magas órajelű verzióival szemben, akkor célszerű lenne a 3GHz-en túl ugrani, ami az Intelnek pl 8mag esetén, 22nm-en nem ment a 5960X-el, csak turbóval.
-
válasz
stratova #16389 üzenetére
20% árengedmény ~azonos teljesítmény mellett (tuning mind2 részről incl) ráadásképp az időtálló AM4-es alaplap nagyon jól hangzik, elvileg 2-3év múlva simán lehet majd bele combosabb procit venni, míg az x99-nek ez a vége, a skylake-e már új chipsettel jön.
#16391: Ennek mindenképp utánajárok, amikor legutoljára VGA-kihasználás témában kutakodtam, csak pár szoftver támogatta, azokon is gyengébb volt az eredmény, mint CPU-renderrel. A képminőséget nem vagyok hajlandó beáldozni, de ha azonos minőségben szállít egy OpenCL-es vagy Cuda-s cucc, lényegesen gyorsabban, az lesz a nyerő.
#16392: dekódolás: gtx970-em van, eddig nem gyanakodtam rá, de rá fogok nézni Precision-nel, mennyire van kihajtva a kari.
-
-
válasz
stratova #16378 üzenetére
Félárról szó nincs, bőven elég, ha 5930k árban adják, és annyit tud (húzva), mint egy húzott 5960x. Nem arról járt a szájuk folyton, hogy Broadwell magonkénti teljesítményét hozzák? Ezalapján egy kolléga a Haswell és a Broadwell közé lőtte be az új proci magonkénti teljesítményét, ergo túlságosan nem kéne lemaradni a 8magos inteltől.
"Piledriver = 100
Steamroller = 110
Excavator = 115.5
Ivy Bridge = 149.5
Haswell = 156.6
Zen = 161.5
Broadwell = 166.7
Skylake = 173.7"A lap fontos költség/kényelmi szempont, uis az AM4-et nem kéne cserélni az lga2011v3-al ellentétben.
Ha a Haswell szintjét nem hozzák, akkor
AMD
A 16-32mag pedig csak részmegoldás, videószerkesztéshez lehet, h jó, sok egyébnél meg csak feleslegesen kergeti az áramszámlást.
-
-
Fiery
veterán
válasz
stratova #16252 üzenetére
Senki sem mondta, hogy a szerver Opteronok is max. 95W TDP-vel jonnek
Raadasul, a nyakamat ra, hogy a Samsung/GF-fele 14 nano is jobban mukodik alacsonyabb orajeleken. Egy sokmagos (16-32 mag), de (a TDP-limit miatt) szuksegszeruen alacsonyabb orajelen uzemelo Opteront siman lehet, hogy konnyebb lesz legyartani, mint egy Summit Ridge-et.
-
stratova
veterán
válasz
stratova #16170 üzenetére
A6-5345M (2.2-2.8 GHz 17 W) nem tudott ilyet, de még A6-5350M (2.9-3.5 GHz 35 W) sem - egy szálon sem - (mert az még valahol érthető lenne, hogy Richland óta javult APU-k több szálas teljesítménye).
-
leviske
veterán
válasz
stratova #16152 üzenetére
Nem így értettem. A lényeg az, hogy a Raven szerintem jó eséllyel pályázik az 7th/8th i7-esek aljának az elcsípésére, mobilon pedig teljesértékű konkurense lehet ezeknek, HA hozza legalább a Haswell IPC-jét a Zen. A 7th/8th i3 procik ellen szerintem már kifejezetten herélt Raven lapkáknak kéne mennie. Nagy csalódás lenne, ha a full Raven tényleg az i3 és i5 teljesítményével lenne csak összemérhető.
Persze ezeken a dolgokon nagyban változtatna, ha a Kaby- vagy Cannonlake esetében az i7-esek már mind 8 magosok lennének, az i5-ösök pedig kapnának HT-t.
Viszont ahogy Oliverda is írta, a gyártástechnológia nem lesz teljesen új. Addigra már több hónapnyi tapasztalatuk lesz a Summit-nak és a Polarisoknak köszönhetően.
(#16156) Fiery: Elvileg már a 28nm fejlesztéséhez se volt sok köze, az AMD igényeinek, nem? Ennek ellenére most már felküzdötték 4GHz fölé az alap órajelet és eleve a Kaveri se annyira vérszegény szinten indult e tekintetben (bár nyilván a Richland után kevés volt). Emellett a cégnek már a Zen tervezésének a kezdetekor számolnia kellett azzal, hogy a gyártástechnológia nem az Ő igényeikhez lesz szabva.
-
Fiery
veterán
válasz
stratova #16155 üzenetére
En a legnagyobb problemat abban latom, hogy -- ha nem tevedek -- az AMD az egyetlen olyan gyarto, aki a Samsung/GF 14 nanos processzen 3 GHz-nel magasabb orajelu CPU-t gyartat. Ami jol mukodik 2-2,5 GHz-ig, az nem feltetlenul fog szepen muzsikalni 3+ GHz-en, es kulonosen 4 GHz kornyeken. De az ultraciki lenne, ha a Zen amugy rohadt jo architekturanak sikerulne elsore, de nem tudnak ertelmes orajelen legyartani a GF-nel... Az elso ES peldanyoknal raadasul erre nem is igazan fog feny derulni, hiszen azok jo esellyel 3 GHz koruli orajelen fognak muzsikalni.
Nem lennek egyebkent ilyen szkeptikus a gyartastechnologia kapcsan, ha a Zen szamara "betárazott" gyartastechnologia egy kifejezetten az AMD zenes igenyeihez igazodo processz lenne. De ha nem tevedek, errol szo nincs. De akarhogy is, legrosszabb esetben a 14 nano jo lesz a sokmagos Opteronokhoz, oda eleg a 2,5-3 GHz is, csak legyen 24-32 mag
Az igazan nagy dohany ugyis a szerver procikban van es lesz...
-
Oliverda
titán
válasz
stratova #16152 üzenetére
"Nagyon jól kellene sikerülnie annak a 14 nm-es gyártósornak és a kihozatalnak, hogy már az első szériával/steppinggel i7-4790K-ig (4.0-4.4 GHz) érjen a Raven Ridge kínálat."
Akkor már nagyjából másfél év tömeggyártás lesz a 14nm LPP mögött. Ha addigra nem érik el vele a 4 GHz-et, akkor valószínűleg később sem fogják.
-
leviske
veterán
válasz
stratova #16103 üzenetére
"A megszabható árban már az is némi változást eredményezhetne, ha a mobil Raven Ridge nem i3-mal hanem i5-tel összevethető teljesítményt nyújtana."
Ha Haswell IPC-vel számolunk, akkor is a Raven-nek értelemszerűen valahol az i7 4790K környékén kéne megállnia megfelelően magas órajelek esetén, nem? Hiszen a Raven lesz elméletileg a 4magos SMT-s processzor. (Márpersze, ha nem folytatják a CMT-vel kezdett rossz szokásukat a "core" fogalmának meghatározásánál.) Szóval a mobil változatnak is képesnek kéne azért egy i7 szintet hozni, pláne ha abból indulunk ki, hogy miket nevez az Intel a mobil piacon i7-nek. Bár aztán lehet, hogy a Kaby ezen téren változásokat hoz.
-
válasz
stratova #16123 üzenetére
3dSMax 2015-öt használok jelenleg, meg x264-et video konvertálásra. Ezen kívül néha szoktam hazsnálni pár külső normal map, displacement, stb. generáló progit, van köztük házi készítésű is. Ezek változnak néha.
Én is csak akkor akarok váltani, ha jelentős előrelépés lesz akár fix, akár variálható szorzóval.
-
válasz
stratova #16119 üzenetére
Jelenleg egy 860K procim van egy egyszerű tápáramkörös FM2+ Gigabyte lappal, és arra gondoltam, hogy ha kijön valami jóféle Excavator magos proci, ami tuningos alaplap nélkül is könnyen húzható, akkor beruháznék rá.
Amolyan Celeron 300A féle procit szeretnék, ami csak akkor nem ment 450-en, ha nem akartam.
Persze, ha csak kicsivel múlja felül a 860K húzott teljesítményét, akkor nem éri meg, mert azért az is tud jópár száz Mhz-et ebben a lapban is.FX-hez kéne új lap + új proci és 99%, hogy új táp is. Annyira nem fontos. Intel nem játszik.
(#16121) Yutani: Igen, de az még steamroller magos, ami a mostani 860K-nál csak órajelben erősebb. A semminél több, de én leginkább az új magból eredő előnyökre pályázom. Mármint ha valóban jelentős a javulás.
Elégedett vagyok amostani rendszerrel is, csak ha van sokkal jobb, akkor miért ne.
Megvárom a részletes teszteket. -
HalasKYO
aktív tag
válasz
stratova #16101 üzenetére
Kíváncsi voltam mi kellene egy 6700K befogásához.
Stock
6700K@4Ghz -->cb15 1t --> 175
[link]
6700K@4,7Ghz-->cb15 1t -->201 össz: 1021
[link]Összehasonlításképp az én dual Xeon x5650 en (2x6mag + HT 2,66Ghz stock, víz szerver lapban 3Ghz boost folyamatosan (2966Mhz pontossan)
Így tud
Cinbench 15
1303 pontot1 szálon 92 pont.
Ezért érdekes.32nm es westmere mag vs 6700k egy szálon aláz.
És ez egy 2010 es proci
[link]Tehát ha a 135 pontot hozza a Zen, az még 1 szálon nem hozza be a 6700k-t de több szálon szerintem jó esélye van rá. 5860x már más tészta és most jön majd az új 2011 es HEDT.
Intelnek van 18magos szerver procija 2 socketbe
És 15 magosa 4 socketbe. (Xeon E7-4890 v2 120mag!!!)
[link]
cb eredmények [link]Nagyon drukkolok az AMD-nek mert amit Intel és nVidia csinál az nem tetszik.
-
Petykemano
veterán
válasz
stratova #16093 üzenetére
Ezt nehéz így összehasonlítani.
Ki tudja, h a 35w-os BR pontosan milyen órajelen mennyit üzemelt? Hogy a 35w tdp hol korlátoz?
Egyáltalán nem biztos, hogy egy ugyanilyen órajelű zen belefér 35w-ba. Mint ahogy az se biztos, h a szintén 3.5-3.7ghz-en mért 2500k esetén a tdp mennyi volt?
Vagy a skylake?Szóval nekem ez így kicsit sántít...
-
válasz
stratova #16093 üzenetére
Hát az elég karcsú lenne. Most hirtelen lemértem a 2500K-mat, figyeltem az órajeleit. Elvileg 1 magon 3.7GHz a turbó, de 3.4-3.5 között ugrált, néha felment 3.6-ra is, de csak pillanatokra, hiszen mennek más folyamatok is a háttérben. Így kaptam DDR3-1333 rammal 124 pontot CR15-ben. Így ha a Zen 3.7GHz-en 130 pontot dobna, az azt jelentené, hogy kb. elérték a Sandy IPC-jét. Már az sem rossz teljesítmény, de azért még mindig kb. 20%-ra van a Skylake-től.
Én, mint átlag PC user, már a Sandy teljesítményével is bőven ki vagyok szolgálva, de a piacnak ez nem lenne elég.
-
stratova
veterán
válasz
stratova #16092 üzenetére
Ami pedig Zen 40%-os becsült IPC növekedését illeti:
Based on internal AMD estimates for “Zen” x86 CPU core compared to “Excavator” x86 CPU core.Ha ezt már csak a találgatás kedvéért a korábbi CB R15 1T eredményre vetítjük le 130,5 pontot kapna egy 3.7 GHz-es turbóra képes Zen alapú lapka.
-
-
lee56
őstag
válasz
stratova #16061 üzenetére
Valami ilyesmit szerettem volna írni én is, köszi.
Viszont ha az AMD az AM4 és ZEN-el csak félig is komolyan gondolja a versenyképességét akkor energiahatékonyságban is fel kell nőniük a konkurenciához. Szóval szerintem itt a 200W körüli fogyasztás már csak nagyon extrém tuning hatására fog összejönni. Csak legyen igazam
-
lee56
őstag
válasz
stratova #16058 üzenetére
Legjobb példának ott van hablaty
kolega ex-konfigja.: 2011-es gyártmányú gigabyte 990FXA-UD3 rev1.0 lapban hajtotta 5GH-zen
sokáig az FX-ét. Ha jól emlékszem az én ilyen típusú lapom anno újonnan volt 32e HUF. És azóta azért nemcsak a processzor, de az alaplapok gyártása is fejlődött egy kicsit, szóval, talán lehetünk kicsit optimisták e-téren (is) végre.
-
-
válasz
stratova #15999 üzenetére
A valódi magos procik (Phenom II, i5) ugyanúgy viselkednek, azaz 95% körüli a hatékonyságuk. Az i3-nak és i7-nek ugyanúgy 60% körüli az egy magra vetített hatékonysága. A modulos prociknak meg 80% körüli.
Innen példák:
FX-3850 @4820 MHz: 759 / 113 / 8 = 83,9 %
A10-6800K @4500 MHz: 351 / 105 / 4 = 83,6 %Phenom II 965 @4020 MHz:394 / 102 / 4 =96,6 %
i5 2500K @3300 MHz: 604 / 159 / 4 = 95 %
i3 2120 @3300 MHz: 282 / 113 / 4 = 62,4 %
i7 4770K @4100 MHz: 827 / 161 / 8 = 64,2 %
i7 5820K @4600 MHz: 1300 / 175 / 12 = 61,9 %Fontos, hogy OC eredmények legyenek, mert azoknál 99%-ban ki van kapcsolva a turbó. Mivel i5 OC eredmény nem volt, vettem egy alap 2500K-t, ami szerencsére szintén nem turbós mérés volt, mert akkor nem 95% hatékonyságot mutatna a képlet eredménye.
Tehát elmondható, hogy igaza volt az AMD-nek, amikor a CMT elvet követte, és jó is lett volna, ha az egyszálú teljesítmény nem lett volna a béka segge alatt. Csak egy kis összevetés IPC-re:
A10-6800K @4500 MHz: 105 ST pont
Phenom II 965 @4020 MHz:102 ST pont
i3 2120 @3300 MHz: 113 ST pont
-
stratova
veterán
válasz
stratova #15989 üzenetére
vö
i3-4000M 2.4 GHz 37 W (20 EU IGP)
Cinebench R11.5 S/M: 1.08/2.62
Cinebench R15 S/M: 96/243FX-8800P 2.1-3.4 GHz 35 W (8 CU IGP)
Cinebench R11.5 S/M: 0.98/3.39
Cinebench R15 S/M: 84/282i5-4258U 2.4-2.9 GHz 28 W (40 EU IGP)
Cinebench R11.5 S/M: 1.27/3.15
Cinebench R15 S/M: 113/291Petykemano
Köszi az 1.11/3.96-os CB R 11.5 S/M érték nem rossz, de az R15 tényleg sántít, single még ok 82-84 (35 W) vs. 95 de multi még gyengébb is 277-282 (35 W) vs 255 ott valami nem kerek.
-
Petykemano
veterán
-
-
apatyas
Korrektor
válasz
stratova #15857 üzenetére
Elpufogtatják a 9000-es tartományt is (érdemtelenül), aztán jöhet megint kompletten új számozás a Zennel. Mennyit is bírta ez a rendszer? a Llano volt az első APU, tán 3xxx-al? Közvetlen előtte az Athlon II/Phenom II ment, x2 240 .. x4 980 -ig. Azelőtt meg szintén négyjegyű. Csak értelmetlenül karattyolok.
-
apatyas
Korrektor
válasz
stratova #15834 üzenetére
Ami infót én olvasok ki belőle:
"out of its Carrizo PC processor, simply by applying more aggressive power management to the 28nm design."
Ezt megerősíti a másik mondat:
"The Bristol Ridge design was a study in using power management to overcome performance limits tied to heat, voltage and current."
A Bristol Ridge is 28nm és a power management tekintetében fejlesztették, nem pedig pipe cleaner. Eddig konkrétan nem láttam leírva. -
Oliverda
titán
válasz
stratova #15540 üzenetére
Ez ha már legalább háromszor nem lett kitárgyalva, akkor egyszer sem. Íme:[link]
Az asztali Carrizo 65 wattos max. TDP-vel jött volna. Íme:[link]
Meglepő módon az AM4-es Bristol Ridge is ennyivel érkezik. Tessék: [link]
Ennél amúgy sokkal érdekesebb lesz, ha valóban elérik 15 wattos TDP mellett a 2,7 GHz-es alapórajelet.
Az A12 PRO-8800B 2,1 GHz-et tud.
-
Petykemano
veterán
válasz
stratova #15540 üzenetére
Ha átdolgozást kíván, akkor szerintem az már nem csupán egy feltolt TDP-jű carrizo és persze úgy már érthető, hogy mi tart ennyi ideig. Közben mondjuk kijött egy embedded verzió is.
Mindesetre úgy tűnik, hogy a BR egy szerényen közepes / közepesen szerény előrelépés lesz a Godavarihoz képest, ezért nincs ok a sietségre, mert nem fogja megváltani a piacokat. Ezzel együtt a felfrissíte AM4 platformmal együtt nagyon jó kis kisfogyasztású gépeket lehet majd belőle építeni. Én például nagyon boldog lennék egy cipősdoboz méretű géppel, ami vidáman leadja mondjuk egy 30e Ft-os R7 250 grafikai teljesítményét.
-
leviske
veterán
válasz
stratova #15509 üzenetére
Igazából, ha esetleg annyi módosítást kapott a lapka, hogy rosszabb minimum fogyasztásértékekkel, de magasabb órajeleken tud működni, akkor nem feltétlen lenne ördögtől való, ha Carrizo kiegészítéseként a Bristol a FX-8800P fölé lenne pozicionálva. Úgy meg akár logikus is lehetne, ha csak FX-9830P/9850P/9870P variáns érkezne a mobil képviselőből.
-
Ruuwa
tag
válasz
stratova #15464 üzenetére
Nem is otthonra gondoltam, hanem konzolba. Ahol a megrendelő adott esetben kifizetheti a fejlesztés költségét. Esetleg még egy exc die shrink-et is. A Megrendelő kap egy visszafogottabb TDP-jű 8+12 CU-s APU-t, egy GDDR-hez képest szintén kevesebbet fogyasztó HBM-mel. Nagyobb megrendelés esetén talán csökkenteni lehetne a HBM APU-kra (APÁkra?
) vetített gyártási költségeit. AMD meg kvázi rizikómentesen kitapasztalhat egy új gyártástechnológiát, miközben jobban felfuttathatja a HBM-ét.
De ez már nem biztos, hogy a topic témájához tartozik. Ki is vettem a kezem a biliből. -
Petykemano
veterán
válasz
stratova #15464 üzenetére
Notiknak segítene. Naná. Egy finfeten épült carrizo nagyon érdekes lenne. Ott nagyonis számít a fogyasztás és a lapka mérete is.
Még az lehet, hogy az excavator 2.0 vagy excavator+ olyan architekturális fejlesztéseket tartalmaz, aminek csak az ízelítője volt a megemelt l1 cache a carrizoban és amely változtatásokat a lapka túlterjeszkedése, vagyis helyhiány, vagy fogyasztás miatt eddig nem tudtak végrehajtani. (Fieryvel a múltkor erről eszmecseréltünk)
Magyarul ha finfeten tudják növelni az ipc-t akkor a négy magos kiosztást is lenne értelme finfetelni.
De ez azért már bili.Igazából az a baj Ezzel az egésszel, hogy 10-15%-os amúgy tisztességesnek mondható fejlődés miatt nem is volna érdemes megcsinálni a terméket, amit amúgy alig visznek. A jelentésekben azt írják, h nagyon sok a leírt apu készlet értéke.
Én egyébként személy szerint játékgépként látnám értelmét a 8+16(20) apunak. Ami elég brutálisan nagynak hangzik. De csak akkor, ha a designt el tudja adni a sonynak , a nintendonak, steamboxnak.
Ez is bili. 😃 -
leviske
veterán
válasz
stratova #15466 üzenetére
Mit írok, amiért mindenki azt feltételezi, hogy 2016-ra várom a Raven-t?
Attól, hogy ritkábban pöfögök be a topikba, még olvasom én is.
Pont azt írtam, hogy a Carrizo-nak a Zen alatti kategóriában meg kell állnia a helyét valamilyen formában, mert másképp lesz egy még nagyobb űr $180 alatt, mint amekkorára most számítani. Mert most aktuálisan a Bristolnak reálisan nézve kb $140-ig volna létjogosultsága, ha hozza a Kaveri órajeleit. 3GHz-en viszont már jó eséllyel annyira visszafogná játékok alatt a IGP-t, hogy nem is fog érződni az i3-akkal szemben a 8CU ereje. $140-ért se lenne más szóval értelme megvenni. Persze, ha a nagy HEDT támadás $150-250 közti FX-ekre lesz elég, akkor egyáltalán nem gáz, ha a Bristol eladhatatlan lesz $140-ért 14nm-en 3GHz-en, de ez esetben meg maga a cég megy jó eséllyel a levesbe.
Szóval én JÓ ESETBEN ilyesmire számítanék:
- Summit Ridge FX / 8 (zen)mag / 16 szál / $250 - 400
- Summit Ridge FX / 6 (zen)mag / 12 szál / $210 - 240
- Summit Ridge FX / 4 (zen)mag / 8 szál / $180 - 210
- Bristol Ridge Ax / 2 (exc)modul / 4 szál / $110 - 140
- Stoney Ridge Ax / 1 (exc)modul / 2 szál / $40 - 80Viszont -mint írtam- ehhez a Bristolnak mindenképp legalább olyan órajeleken kéne jönnie, mint amikkel a Kaveri nyitott, de jobb lenne, ha már eleve Godavari szintet tudna hozni. Ha erre nem képes, nincs is értelme a chip bárminemű módosítására költeni szerintem.
Ellenben a Stoney-t szvsz volna értelme kihozni 14nm-en, hiszen méret tekintetében is ideális tesztlapka lehet és jelenlegi, 3GHz alatti Celeronok és Pentiumok ellen eleve elég is lehet.
-
leviske
veterán
válasz
stratova #15463 üzenetére
Nem ábrándoztam semmilyen órajelről, csak a gyártástech váltásnak én abban az esetben látnám értelmét, ha a kisebb lapkaméret és talán kisebb fogyasztás mellett még más területen is profitálnának belőle. Max 3GHz-es alap órajellel egyszerűen nem tudnák kitölteni rendesen a Zen alatt keletkező űrt (ha abból a pozitív eshetőségből indulunk ki, hogy a FX-ek az i5 és i7 ellenfelei lesznek a $180-400 ársávban).
-
Oliverda
titán
válasz
stratova #15457 üzenetére
Mondjuk azért nincs hír mert nincs mit mondaniuk róla. Miért kellene hetente vagy havonta beszélniük róla, amikor még legalább fél év amire megjelenik? Akkor adjanak róla hírt, ha már biztosan sínen van. A feljebb linkelt német pletykának sincs semmi értelme, csak valaki kifogyott a hírekből, és/vagy unatkozik.
-
Fiery
veterán
válasz
stratova #15457 üzenetére
"csak nem értem miért nincs semmi friss hír Bristolról mostanában"
En erre csak annyit tudok mondani, amit nekem mondott a konktaktom: az AMD iden mar nem hoz ki semmi ujdonsagot (kiveve az embedded cuccok Carrizo alapokon), es ezert nem is beszelnek mar semmirol. Majd ha mar latjak a fenyt a Bristol Ridge alagut vegen, hidd el, jonnek majd a sajtokozlemenyek
Januarban mutattak be anno a Kaverit, a Carrizot is januarban akartak bemutatni. En 2016 januar-februarjara varom azt, hogy bemutassak a Bristol Ridge-et, legalabbis papiron (slideware). Ha minden jol megy, akkor majus-junius kornyeken pedig mar piacra is kellene kerulnie. Mindenkepp kisebb riziko van ebben a projektben, mint egy HBM1/HBM2-es GPU-ban vagy APU-ban, ugyhogy nem gondolnam, hogy ne sikerulne nekik osszerakni addigra.
Most jutott eszembe, hogy mi lehetne 14/16 nanon az igazi jelentosege (ertelme) a Bristol Ridge-nek, legalabbis ha nem a Godavari utodakent tekintunk ra. Mi van, ha ez lesz a socketed Broadwell-H/Skylake-H kihivoja? Egy 12 vagy 16 CU-s (azaz bazinagy) latest-gen GCN iGPU-val, viszont konzervativ CPU orajelen (cca. 3 GHz), kifejezetten casual gamingre kihegyezve?
-
leviske
veterán
válasz
stratova #15453 üzenetére
Már nem emlékszem hol olvastam, de úgy rémlik, hogy a Godavari nem csak a lapka és kupak közt kapott fejlesztést, hanem maga a lapka is a jobb energiaeloszlás érdekében. A Bristol akár ilyen fejlesztéseket is kaphatna a magasabb órajelek elérése érdekében. Bár tényleg logikusabb lenne a 14nm, ha már +1 évre terveznek vele az i3-ak ellen.
Viszont ez a DDR4 támogatás kimaradása nekem új. A Merlin Falcon esetében pont ők jelzik, hogy támogatott a DDR4.
(#15447) Fiery: Egy ez évi roadmapen az AMD azzal számolt, hogy valamikor nyáron már az eladott termékek közt már elkezd megjelenni a Zen részesedése. Nem lehet, hogy csak a szerver termékek csúsznak 2016 végére, vagy akár 2017-re?
(#15454): Szvsz Radeon vonalon több kellene, mint egy szimpla die shrink. Egyedül a Fiji, Tonga és Wani rendelkezik a teljes "friss" feature listával. A többit egyszerűen cserélni kéne.
-
Fiery
veterán
válasz
stratova #15453 üzenetére
Nem, egyaltalan nem biztos, hogy a Bristol Ridge 14 vagy epp 28 nanon erkezik. En tovabbra is azt mondom, 14 nano lesz, annak lenne ertelme sok szempontbol. Vagy forditsuk meg a dolgot: 28 nanon sokkal kevesbe latom ertelmet a Bristol Ridge-nek, mint 14/16 nanon. Ennyi erovel szinte nulla fejlesztessel a Carrizot is be lehetne dobni egy AM4 tokba. Egyebkent a Carrizo is tamogat DDR4-et. Megint mas kerdes, hogy nem keszult olyan termek, ami ilyen memoriaval tarsitana az APU-t.
"mit gyárthatnának egyedi megrendelésű lapkán és GPU-n kívül még 14/16 nm-en ami nem Zen"
Nem eleg?
Ha nem tevedek, 3 egyedi fejlesztesu APU-rol van szo, aminel 2 eseteben mindenkepp idoszeru es adott esetben rendkivul hasznos lenne egy die shrink. A GPU vonalon sem mostanaban jelent meg utoljara uj termek, ha a kvazi paper launch Fijit nem szamitjuk. A Tonga mar lassan 14 honapja megjelent, azt megelozoen pedig mar szinte kodbe vesznek az uj fejlesztesu GPU-k. A Hawaii, Tonga, Bonaire es Cape Verde mindegyikere raferne egy die shrink. Ez kapasbol 6 termek, amit lehet gyartani 14/16 nanon, es akkor me'g nem beszeltunk a Bristol Ridge es Stoney Ridge-rol...
-
Fiery
veterán
válasz
stratova #15446 üzenetére
Ez a hir tele van hulyesegekkel. A Zen nem jelenik meg hamar(abb, mint jovo ev vege); a Zen tapeout par hete nem volt me'g meg (persze mostanra mar megtortenhetett); a Raven Ridge nem a Bristol Ridge-dzsel egy idoben erkezik, hanem cca. 1 evvel kesobb. A tobbi stimmel
-
letepem
aktív tag
válasz
stratova #15438 üzenetére
Thevenin on Semiaccurate forums got a score of 3.4 in Cinebench R11.5 multi from is Carrio sample which is quite impressive, beating i7 5650U, i7 4600M(37W), A10 5800K (100W) and almost matches A10 7700K (95W).
Nos lehet ez az agresszív turbó és a max órajel (3.4 GHz) jót tesz az új APUknak. Jobban teljesít jóval a 35wattos variáns. Jó látni, hogy fejlődés van még azonos processen, azonos architektúrán!
-
Fiery
veterán
válasz
stratova #15432 üzenetére
Ez tok jo, csak sajnos tipikus AMD vesszofutas ez is. Sokat kell kinlodniuk, hogy egy 2 generacioval ezelotti konkurens procit le tudjanak gyozni
Az i3-4030U lejart lemez, helyette ott az i3-5020U es az i3-6100U (pl.) is mar
Es mire kijonne a mobil Bristol Ridge, addigra mar majdnem itt a Kaby Lake is... Vagy ki tudja, ha elobb jon a desktop Bristol Ridge, me'g arra is van esely, hogy a Kaby Lake-kel egy idoben keruljon frissitesre a mobil Carrizo is...
[Fél-OFF]De egyebkent errol az is beugrott, hogy az Intel mit ossze szenved az Android piacon az x86 tabletekkel es telefonokkal. Mire eljutottak oda, hogy teljesitmenyben nagyjabol ertelmes alternativat kinaljanak, addigra mar olyan szinten beleegett az emberek agyába, hogy nem eleg gyorsak az (ultramobil) x86 procik, es nem futtatnak minden appot (NDK), hogy most mar ha lerakna az Intel az asztalra egy A9 vagy Exynos 7420 szintu procit, az se erdekelne senkit. Sajnos ez a helyzet az AMD-vel is, a mobil piacon.[/Fél-OFF]
-
derive
senior tag
válasz
stratova #15264 üzenetére
Inkabb olyasmirol van szo, hogy megint dedikalt eroforrast szentelnek a GPUknak akiknek nem pofazik be a tobbi egyseg. Anno par eve Roy Read idejen ugy forgott az AMD srategiaja mint a szelkakas, x86 helyett elvertek egy valag penzt ARMra (szerverben sehol sincs, ahol meg van, ott 500 kinai ceg verseng), Linus is megmondta, hogy a GPU halott (a high-end kartyak jobban mennek mint valaha), aztan nagy semicustom tervezok akartak lenni (na azt a piacot lenyulta az ARM a kinaiakkal)... Az uj iranyok meg elszivtak a penzt a cpu/gpu tervezes elol, ahol azon probaltak sporolni, hogy a kettot egyberakjak. Alighanem a nagy egyesites megbukott es rajottek, hogy tovabbra is tobb ertelme van a kulon dedikalt divizioknak. Tulkepp most a VR forradalomra fogadnak ezzel...
-
-
Petykemano
veterán
válasz
stratova #14982 üzenetére
Ha 4+8 mag 35W-on elmegy, akkor 8+12 magnak bele kéne férnie 65-77W-ba. Természetesen frekvenciaváltozás nélkül. Ha hihetünk Abunak, hogy a Kaveri megfelelő körülmények között mindent letarol, akkor egy ilyen Carrizo-alapú desktop APU lényegében géming téren a csúcskategóriába pozícionálná magát, ahol se a hűtéssel, se az árral, nyereségességgel nem kéne problémának lennie. Még HBM-mel együtt se.
Az FD-SOI-val kapcsolatban igazad van, nincs kimondott vagy leírt szó erről az AMD-nél. Ami erre utal az az, hogy a GloFo oda tervezi elhelyezni az állítólagos 22nm FD-sOI gyártást, ahol most a 32nm-es PD-SOIn gyártják az FX-eket. A FAD-os diasoron csak az látható, hogy nem fognak egyedi gyártástechnológiába invesztálni, nem az, hogy a finfeten kívül mást biztosan nem használnak majd. Mivel a GloFo lesz az IBM kizárólagos szállítója, így feltételezhető, hogy ha van SOI fejlesztés, az elsősorban az IBM finanszírozásában épül ki. De tényleg a finfet a kinyilatkoztatott fő csapásirány. De nehéz volna elhini, hogy innentől másfél évig semmi, amikor kínálkozó lehetőségek vannak.
-
Petykemano
veterán
válasz
stratova #14954 üzenetére
Amit erről pletykaszinten tudni lehet, az az, hogy bár sokkal magasabb fekvenciát nem lehet elérni vele, a FD-SOI-nak jobbak a fogyasztási mutatói, mint a 28nm-es planar bulknak. A samsung a 28nm-es - állítólag - kifejezetten azoknak, illetve olyan célra ajánlja, akik nem engedhetik meg maguknak a 14nm-es finfet drágaságát, vagy épp a különösen alacsony fogyasztásban érdekelt. (IoT)
Állítólag most azért a 22nm van célpontban, mert ez az utolsó olyan csíkszélesség, amihez még nem kell double patterning, s így finfethez képest olcsóbb tud lenni a gyártása. Állítólag az intel is ezért a 22nm-es választotta ezt a méretet.
Állítólag 28nm-es planar bulkról FD-SOI-ra átállni kevesebb fejlesztést igényel, s így olcsóbb, mint a 14nm finfetre. A 22nm FD-SOI-t úgy reklámozzák, hogy finfet teljesítmény (fogyasztás?) 28nm-es áronSzerintem lehetne létjogosultsága ennek a gyártástechnológiának (ha tényleg elkészül, hehe). Bár a finfet is nagyon jól skálázódik, de ha tényleg annyival olcsóbb erre átállni (beleértve a HDL-t), mint finfetre, akkor lehet, hogy az AMD-nek jobban megérné a kifutó, újracímkézett termékeket erre átállítani. A finfet biztos drága lesz, ez lehetne akár egy surranópálya.
-
dezz
nagyúr
válasz
stratova #14931 üzenetére
2008-ban készített egy képet egy 2015-ös hírhez?
Mindenesetre kapóra jött a régi kép.
(A második linkre hibát dob mélylinkelés miatt, de itt van szép nagyban.)
Apropó:
(#14808) Balala2007: Blokkvázlat szinten közel állhatnak, mélyen szinteken már valószínűleg más a helyzet. -
válasz
stratova #14922 üzenetére
Meglátjuk, reménykedünk.
Egyébként ha APU-ként egy 4 magos (+4 szál SMT) egységgel áll elő az AMD, az már bőven jó, hiszen az alap i7 procik sem többek. Ha meg jön egy 8 magos mínusz iGPU megoldással, akkor ezzel a két variációval minden igény ki lesz elégítve desktop fronton. Nyilván lehet aztán i3 konkurens 2+2 szálas csodát is csinálni, az alap meglesz hozzá.
-
válasz
stratova #14920 üzenetére
Ivy vs. Piledriver CB R15 pontszámok alapján (3. oldal teteján i7 3770k és FX-8350):
CPU i7 3770k FX-8350
uArch Ivy Piledriver
Clock 4450 4700
Single 159 116
Multi 784 779
Ratio 0,62 0,84
SP/Cl 0,036 0,025 45%
MP/Cl 0,176 0,166 6%Tehát ha jól számolok, akkor itt van az Ivynak 45% előnye a Piledriverrel szemben. A többi csak játék a számokkal, de a Zennek el kellene érnie az Ivy IPC-jét véleményem szerint, ideális esetben a Haswellét.
Fontos az összehasonlításkor, hogy ne turbós egyszálú teljesítményt vegyél alapul, mert az torzítja az eredményeket. Ezért számoltam fent overclockolt eredményekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- ZIDOO médialejátszók
- OLED monitor topik
- Netflix
- Formula-1
- Kerékpársportok
- EA Sports WRC '23
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- PlayStation 5
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 7 8700G /// Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest