- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TexT-BoY
addikt
valaki tud segíteni a Windem átalakitásában?
1. Szeretnék biost frissiteni
2. feltenni OSX-et
3. bőviteni a ramot 2Gb-raha jól gondolom egyik sem bonyolult, csak semmi tapasztalatom, angolul meg nemtudok eleget. A Wind pedig ilyen windowsos formában már értelmét vesztette nálam, mivel már nincs szükségem ideiglenes gépre (legalábbis nem édesanyámnak akik kizárolag wint-szeretne használni)
-
csuvarszkia
csendes tag
Sziasztok!
Ezt vettem és használom. install után csatlakoztatom a géphez, tökéletesen működik.
Genius traveller 915 bluetoothhttp://www.techshout.com/images/genius-traveler915.jpg
Az ára 10300 volt és 1510-ért hozta el a futár. Tudom, hogy drága egeret vettem, de remélem hosszú ideig társam lesz, ha már megvettem a Windet, legyen ez így kihasználva.
-
EmThor
addikt
Sziasztok,
még olyan technikai jellegű kérdésem volna, hogy ilyen előtelepített rendszert, rejtett partícióstul hogy kell törölni csutkára? Írtátok, hogy install előtt a win telepítője se látja... Jó-jó, jogtiszta rendszer, tök jó, de hát mégis, a vista (majd később win7) az azért nem rossz, ha már elbírja...
Thx
-
efem
tag
ki hol vett 9 cellas akkut? gondolkodom rajta ha emberi aron van, es nem vamoljak meg pluszba meg ... egy magyar cegnel talaltam itthon 43e -ert, azt sokallom...
gyakorlati tapasztalatokat, kerlek!
-
BloodRay
veterán
Elnézést a hülye kérdésekért, közben én is rájöttem.
Csak néztem és nem értelmeztem amit olvastam...
Készen lett egyébként sikeresen a bios frissítés és minden rendben lévőnek tűnik, kivéve, hogy a webcamera nem kapcsolódik be Fn+F6-ra. Nálad ez nem volt gond? Illetve mit csináltál? Mert hivatalos oldalon csak Linux alá látok drivert hozzá.
Bocs és kössz!Ui: Most látom FN+F11-re bluetooth sem aktiválódik.
Ahhoz van fent driver msi oldalon az talán segíthet. -
Pompi
nagyúr
válasz
BloodRay #7339 üzenetére
Én értem, hogy a te biosod frissebb, de itt nem a verziószámokról van szó, hanem arról, hogy az egyik DOS környezetben fut (efudos) a másik meg WIN környezetben (afuwin).
Értelemszerüen a számokat aktualizálni kell benne, mert FPéter irománya, akkor született amikor az 1.08 volt aktuális. Más azóta nem változott. Egyébként én is 1.06-ról frissítetten 1.0B-re.Mondjuk ha ennyire nem tudod ill. nem vagy biztos abban amit csinálsz lehet inkább hagynod kellene, és valami szakival megcsináltatni.... és ezt nem rosszindulatból mondom, épp ellenkezőleg.
-
BloodRay
veterán
-
BloodRay
veterán
válasz
BloodRay #7334 üzenetére
Új bios flash.bat -jában nekem ilyen sor van: eafudos EN011IMS.10B /p /b /n /e /x /r
runflashemben meg ilyen: afuwin en011idi.105 /p /b /n /e /r /x
bonyolult...
Közben értelmeztem FPéter mondatát és nem kell kivennem semmiféle RAM modult.
Annak kell aki az eredeti integrált memória mellé 2GB-os modult rakott a gépbe.
Nekem amellett gyári +1GB van az nem lehet gond, mivel az összmemória így nem több mint 2GB. -
BloodRay
veterán
Ö... annyit kérdeznék még, hogy: "Ha 2GB-os ram modult raktál a gépbe, akkor a művelet előtt ki kell venned, mert a BIOS elveszíti az összes beállítását, így az integrált ram be fog kapcsolni és nem tud majd bebootolni a gép!" ez rám is vonatkozik? Mert nekem is 2GB memóriás a gépem, de gyárilag, nem én bővítettem/bővíttettem.
Plusz runflash.bat -ban nekem: "afuwin EN011IMS.106 /p /b /n /e /x to flash MSI BIOS version 1.06" helyett
"afuwin en011idi.105 /p /b /n /e /r /x" van. -
Pompi
nagyúr
válasz
BloodRay #7332 üzenetére
BIOS frissítés menete Windows alól.
Annyit tennék hozzá, hogy a /x paraméter után a "to flash MSI BIOS version x.x" szöveget én lehagytam (másik guide nem említi, és én sem láttam értelmét).
-
BloodRay
veterán
Van.
Ez alól hogyan kellene? Mert én nem találtam olyan programot amilyen pl az Asusnál van.
Plusz most indítottam újra a gépet és ahogy látom nem sikerült a Bios frissítés...
De legalább baja nem lett a gépnek.
Pedig bootolt a penről, elindult flash.bat... aztán ennyi kb... -
-
Trava
tag
válasz
BloodRay #7321 üzenetére
Én is játszottam vele mire sikerült.
A hp programja csak megformázza, viszont nem teszi fel a rendszerindító fájlokat.
Ez után találtam 1 progit a neve virtual floppy drive.
A megformázott pendrive-ra ezzel tudtam felteteni a fájlokat, majd hozzájuk másoltam a flashelő progit illetve a biost. -
Topitom
csendes tag
Egyébként ma beadtam a kicsikémet a fehérvári albacomp szervízbe, mert az akkuja betegeskedik. Azt hittem, hogy megnézik és máris tesznek bele egy másik akkut és mehetek, de nem így van. 8-10 nap míg tesztelik és csak utána cserélik ha úgy gondolják.
Már most hiányzik -
rakal
senior tag
Az a gond,hogy "nagyon használt" Wind fizikailag nem létezik,ha meggondolod 5 hónapos a lagidősebb Wind is.
Akinek van,és eladni szeretné,kizárólag anyagi megfontolásokból teszi,aki nem szorul rá,és szereti az meg ragaszkodik hozzá,tehát nem adja el,ez első generációsak pedig hardveresen nagyon jók,annyira nem amortizálódnak.
Ha olcsón,használt Windet szeretnél,várj kb. még fél évet.
A forintlemorzsolódást pedig nem érdemes kihagyni a számításokból. -
Topitom
csendes tag
válasz
BloodRay #7321 üzenetére
Szóval előveszed a jó öreg floppyt és megformázod msdos formára. Majd fogod az usb pent és feldugod a gépre, behívod a hp-s programot, ott beállítod a dos format-ot és a mediának meg jelölöd az a:/ meghajtót. Indítod a formázást és kész is.
Felmásolod a bios filokat a penre, bedugod a windbe, majd újraindítasz közben nyomogatod az F11-et, ott kiválasztod a pent és máris dos módban van a wind. Ekkor indítod a flash.batot és fél perc alatt kész.
Sok sikert. -
BloodRay
veterán
Sziasztok!
Új biost szeretném felrakni a gépre, de már orálisan elégítteti ki magát velem a gép egy ideje...
Megvan a bios, a pendrive. Már csak bootolhatóvá kéne tenni, de az istennek nem találok egy érthető egyszerű leírást arról, hogy tehetem bootolhatóvá a pent...
XP telepítős verziókból annyit találtam, hogy már herótom van belőlük, hp-s program sem működik.
Ha valaki tudna segíteni rettentő jó lenne!
Előre is köszönöm. -
EmThor
addikt
Na megnéztem MM-ben a gépet, hát kicsinek kicsi, de iszonyat jól össze van rakva. Bill.et-et kb. negyed óra lenne megszokni, próbaképpen gépeltem vele kicsit, csak 1-2 ment félre, szal nincs nagy gond a mérettel, lehetnének kicsit ellenállóbbak a gombok, de ez legyen a legnagyobb bajom. Tapipadot is elég nagynak találtam, a zsanér is zsír, hallottam pár hangocskát is a hangszóróból, ez is rendben volt.
Beszéltem róla, hogy főgépnek milyen lenne... szerintem egy monitorra kötve no problemo, meg visszaolvastam és írtátok, hogy tud olyat, hogy egyik monitoron ezt csinálom, másikon meg azt (netbook-on letöltök, monitoron meg net), ezt biztos nem clone móddal, nem tudom mi a neve, de azt hiszem tudom miről van szó.
Nos a billentyűzetre visszatérve viszont egyszer csak az egyik gomb az ujjamhoz ragadt :\ Gyorsan néztem jobbra-balra észrevett-e valaki
A fekete 'R' gomb egyszerre kijött a helyéről, próbáltam visszarakni, de vissza se pattant, na akkor ez most mi? Nagyon remélem ez azért volt, hogy sokan használták már.
Ja,a csömöri auchanban 15-16k a samu külső dvd író, ha valakit érdekel.
-
ovecs
senior tag
Ha valaki most szerretne ilyet venni, annak ajánlom figyelmébe a beszerzéssel kapcsolatos tapasztalataimat:
Már egy hónapja szeretnék venni egy ilyen kis gépet használtan, de azt kell mondjam katasztrofális a piaci helyzet. Az 1gb memóriás verziót újonnan már 92-93 ezer forint környékén az ember utána dobják, így szerintem reális, hogy 75 ezer forint körül szeretnék venni egy használtat (azért elég dúrva, hogy 100k körül már valami dual core notit is lehetne venni használtan, tudom az nem ennyire mobil, ezért is akarok wind et, de azt hiszem abba sokkal több van belepakolva). Sajnos az emberek nagyon el vanank szállva az árakkal. Itta ph n valaki 95 ezer forintot kér a használt 2 gigás változatért, de úgy alapból senki sem akarja adni 85 ezer forint alatt. Hát katasztrófa. egy használt, már használt akksis fél éves valamit ennyiért akarnak eladni.Remélem hamarosan erősödik a forint és végre találok egyet normális áron, az ilyen emberek meg jól megszívják.
-
EmThor
addikt
Ahogy olvasom vissza topikot, nagyon sok hasznos infót tudok meg erről a kis szerkezetről, most indulok h szemügyre vegyem az árkád-béli MM-ben, remélem lesz kirakva.
Egyébként én belemennék abba a vitába, hogy mennyire felel meg asztali főgépnek, így látatlanba is, főleg kikötve egy külső monitorra.
Na most mert befektettem tavaly nyáron új gép, 4gb, 3ghz duplamagos proci és mire használom? Legjobban a dvd-k meg 1-4 gigás mkv file-ok kitömörítése ahol észrevenni a teljesítményt, játékról le tudok mondani (1-2 stratégia), tv kimenetről is, mert itt a ps3, az meg viszi a divx-et + átkódolás után mkv-t is (megnézem mondjuk hogy atom milyen gyorsan kódol át mkv2vob programmal mkv-t mpeg2-be
de ha nem túl vészes, simán nyerő 5let, nem beszélve a fogyasztásról, a mostani 500w-os fsp tápom mellett, és hiába csak 2-3 venti van, így is hangosnak találom..
na ennyit erről, indulok
-
Pompi
nagyúr
Szia!
Van pár oldal ami ilyesmivel foglalkozik, nekem konkrétan a skinzone.hu oldalról van, itt jópár motívum közül válogathatsz (többek közt itt a Prohardveres / Mobilarénás minta is), de saját képből is működik a dolog.
-
bary48
csendes tag
Én lassan két hónapja ezt az egeret használom és nagyon jó.
A kis vevőegység állandóan csatlakoztatva van a jobb oldali USB portba.
(HÉV-en utazva csak a tapipadot használom addig az egér az alján lévő nyomógombbal ki van kapcsolva igy nem zavar a véletlen táskába mozgás.)
A görgetö kereket megnyomva átvált a görgető kerék a szakaszos léptetésről "lendkerekes" működésre. Nekem nagyon bejött ez a funkció, mindig így használom.
Szerintem ritkán van szükség egyszerre 3 USB portra így nem zavaró.
Ha külső DVD-t vagy HDD-t használok akkor elég a bal oldali 2 USB.
Egyszerre a DVD-t és a HDD-t úgysem lehet csatlakoztatni mert akkor 4 USB kellene. -
Pompi
nagyúr
válasz
TexT-BoY #7302 üzenetére
Élőben nem olyan vészes ez a kék, nem annyira harsány, mint a sajtó fotókon, hanem ilyen. Nekem is kék van
Többeknek:
Az összekarcolás ellen meg inkább egy notebook skin, mint a gyári fólia, szerintemOLE-3:
hát igen, a garanica matrica. Sokunknak már nincs rajta, lévén, hogy a memória bővítéshez is ki kell nyitni a gépet. És ezt a hivatalos szervíz engedélyével meg is lehet tenni. Ha nem vezethető vissza arra az esetleges meghibásodás, hogy te bontottad meg a gépet és nyúltál bele, akkor nem gáz ha nincs rajta a matrica - ez a hivatalos álláspont. -
-
Jetyke
tag
Ez a Logitech gér nagyon kemény, iagz hogy elkérik az árát de sokáig jó barátod lesz, ráadásul az a csöpp vevőegység hihetetlenül esztétikus számomra. De ha wireless egeret vennék, akkor énis bluetooth egeret vennék, nem foglal USB-t, a bt amúgy sem kell olyan sűrűn, ha kell is nem nagy kaland a tapipaddal kiválasztani a célmappát pl.
Apropó táska. hanee, te pl. levetted a tetejéről a fóliát? A fedlap nem veszett össze a táska belső szúrósabb felületével?
-
Jetyke
tag
-
Gergő_
őstag
létezik a dellnek is egy bt-s egere kb 5-6 ezerbe kerül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS ZenBook UM325UA - 13,3" FHD OLED - R5 5500U - 8GB / 512GB SSD - USB-C - SK bill
- Szép állapot!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 8GB RAM 1TB SSD Magyar vbill
- Szép állapot!! Dynabook Satelite Pro C50-H-10W i3-1005G1 8GB RAM 256GB SSD Magyar bill
- szinte új 13 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD silver ezüst Apple 3 év garancia
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest