Hirdetés
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Yettel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
zezoka
őstag
Pakson 104000 a fekete Wind. Van egy lefoglalt, meg egy kiállított darab (számtech bolt)! :-)
Úgyh én látatlanban rendeltem meg, de tegnap megtaperoltam. És nem bántam meg!
-
FefeeX
veterán
válasz
panizzi
üzenetére
Én tegnap csak fehéret láttam, pedig feketét szeretnék...

(látom közben más is megjegyezte, bots...
)Egyébként ennek nem fog törni a zsanérnál a műanyag? Csak mert az M655X notim épp emiatt van újra szervizben... Egyébként kopik is mint állat, de hát az ugye nem garis ügy...
Ehhez gondolom nem adnak kiegészítőket, de azért érdekel kinek mi a tapasztalata... Linux-al egyébként ugyanannyit bír az akksival? Csak mert az M655X-em kb 55 perc film után cuppant linux alatt...
-
ctrlshift
csendes tag
Másfél hónapja használom a Wind-et (egy prosumer 15"-os Dell erőművet "cseréltem" - adtam el és vettem az árának egy részéből). Egyáltalán nem vigyázok rá, mint az itt fórumozó tulajok nagy része; nekem munkaeszköz, napi szinten. Sehol nem kopott még meg, pedig nonstop hurcolom (persze nem a hozzá adott tokban, mert az első ránézésre hulladéknak tűnt nekem...); egyszerűen bevágom az előző notebookom táskájába (Crumpler), amiben pedig erősen "lötyög" (10" aránylik a 15"-ra méretezett szütyőhöz...). Ha a CaseLogic megfelelő méretű tokja kapható lesz nálunk is, akkor azt megveszem hozzá. Napi átlag 7-10 alkalommal nyitom-csukom, gyakran végpontig nyitott állapotba - nálam még semmi jele lazuló zsanérnak - talán csak szerencsém van.
A két EEE (cimborák saját tulajdonú munkaeszközei) hasonló használatban vannak; az összehasonlítás egyrészt teljesen szubjektív, ám gyakorlati (részben saját) tapasztalatok alapján, valós fizikális "tesztelés" alapján történt.
Elfogult nem vagyok: nekem ez (is) _csak_egy_gép_, semmi több.
Elsősorban funkcionalitása miatt vettem és kedvelem. Ha odacsapom esetleg és darabokra hullik (még soha nem történt velem ilyen, noha bicajon, hátizsákban is hurcoltam/hurcolom az aktuális notebookom) nem fő a fejem egy drága és speciális eszköz miatt - megyek és veszek egy "ugyanilyet" (aktuálisan hasonló modellt)... Mert 100kFt SZVSZ nagyon jó ár egy ilyesmi masináért - alig 2 évvel ezelőtt majdnem elszórtam ennek az ötszörösét egy hasonlóra (Sony Vaio TZ sorozat), aztán az utolsó pillanatban mégis egy "desktop replacement" 15"-os Dell mellett döntöttem. A Wind NEM desktop replacement kategória, mindennemű összehasonlítás - SZÁMOMRA - értelmetlen; még a "házon belüli" PR2xx sorozattal sem, mivel egyszerűen totálisan másról szól a két gépcsalád."Portability + productivity".

-
Alukard
senior tag
Hát sztem a Wind után ami melegebb az már extrémebbnek is mondható
Nem is olyan rég letapiztam a 900at és üresjáratban (loginscreen) volt annyira meleg mint a Windem full üzem mellett (2 órányi UT után...)... amikor olvastam, hogy az 1000h akár az 50 °C -t is elérheti akkor döbbentem rá igazából, hogy jól választottam... -
PLacc
senior tag
válasz
Alukard
üzenetére
Az akksis problémát én is hallottam többektől, a melegedésről viszont nem olvastam extrém eseteketet. Tény, hogy jobban melegszik, mint a Wind, de azért szerintem még elfogadható. Ami gáz az a HP 2133.
Nem akarom dicsőíteni Windes topicban a konkurenciát
, főleg, hogy sok téren jobb a Wind
, de kicsit divattá vált itt a Eee minőségi fikázása. 
-
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
Ennek a fénye kikapcsolható, ha be van dugva?!
Úgy értem, ne kelljen állandóan ki be húzni használat közben az asztalon csak simán benne maradjon
!?PLacc:
Annyit a karcolódásról ( a'la wind ) hogy szerintem 2 kezemen meg tudom számolni kinek jött elő az irtó rossz táska használata ellenére. Másik volt olyan aki észre sem vette gyakorlatilag a karcokat amiről szó van. Még más, mindenki mérlegelhet, hogy melyik a szimpatikusabb melegszik sz*r az aksija és a billentyűzete tapintásra sokkal rosszabb, mint a wind-é. Még mindig van valami: állandóan felnyitom csapom vágom ( fel is le is ) a tetejét 1 hónapja. Semmi baja.

-
Alukard
senior tag
Tenném hozzá, hogyy az n-es Wifi könnyen orvosolható... szóval az 1etlen valódi előny a multi-touchos tapipad... de mintha hallottam volna emberket pletykálni arról, hogy a kijelzőt kicserélni érintőképernyőre...
PLacc: ha a burkolat miatt nem is hallod őket reklamálni, vannak bőven siralmaik más miatt... főleg a melegedés, a billentyűzet minősége, akksi területeken... én inkább jobban vigyázok rá, csak a többi részével ne legyen bajom...
-
PLacc
senior tag
Nem akarok flame-et indítani, (és félreértés ne essék se Wind-em nincs, se Eee-m) ettől függetlenül nem értem miért fikázza minőségileg mindenki az Eee-t, holott nem hallottam egyetlen tulajdonostól sem, hogy karcolódna, kopna a ház (a' la Wind) vagy lazulna a zsanér (a' la Wind).
Lehet, hogy kicsit bóvlisan néznek ki az Eee-k, de az anyagában színezettségnek köszönhetően fél év múlva is így fognak kinézni (az újabb sorozatban már nem vagyok biztos), míg szerintem a Windek gyakori használat mellet kopni fognak a palmrest és a sarkok környékén.
De ne legyen igazam... -
^Clown
addikt
válasz
ctrlshift
üzenetére
Sokan lehurrogtak, amikor a 701 és 900 után én is valami hasonlót prognosztizáltam az 1000H-ra, hogyha folytatja az Asus-féle netbook hagyományt a minőség tekintetében, akkor a Windnek nem lesz ellenfele (ilyen szempontból). Ez a vélemény nagyon megnyugtatott. Lehet, hogy mégis 3 cellás lesz belőle, aztán majd később egy utángyártott 6, esetleg 9 cellás? Mert akksit lehet cserélni, de házat már igen bajos... És még ott van a nagyobb mértékű melegedés, a kisebb billentyűzet (pro: n-es wifi, ami nekem nem kell, meg a multitouch tapipad, ami szintén nem mozgatja a fantáziám). Ejj de nehéz az élet
SZVSZ -
ctrlshift
csendes tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Csak megerősíteni tudom amit írsz: nálam este (éjszaka) minimál fényerőn (szó szerint!) megy a gép - és elegendő netezni (FEHÉR Wind-ről lévén szó...). Ha gépelős melót csinálok akkor egyetlen fokozattal feljebb kapcsolom. Szvsz. takarékosabb, mint akármelyik ledes billentyűzetvilágító izébizé.
(Mondjuk én nem vagyok "mérvadó": évek óta nem használtam semmiféle külső kütyüt a hordozható gépeimhez. Az ilyen billentyűzetmegvilágítóusblámpa nálam kb. az a kategória, mint a motoros tejhabosító kézikészülék: bullshit.)Tegnap sikerült egy egészen érdekes "körmérkőzést" csinálni. Egymás mellett nyomogathattam meg működés közben 3 notebookot, a résztvevők (in alphabetical order):
Asus 901
Asus 1000H
MSI U100
Szigorúan személyes véleményem szerint: lehet, hogy sokaknak az Asusok robosztusabbnak néznek ki. Lehet, hogy az 1000H billentyűzete úgy néz ki, mint a Wind-é. De. Élőben mellbevágó a minőségérzet különbsége - a Wind javára! Nekem az 1000H zsanér megoldása elképesztően "bucsus" (így, röviddel), a billentyűzet pedig megszól... lenyomásig hasonlít csak az MSI netbookjáéhoz. Bizonytalan a nyomáspont és lötyögős az egész billentyűzet; összességében a felhasznált anyagok minősége tapintásra messze elmarad a Wind-től. Nekem elég szedett-vedettnek tűnik, az Asus palettáján már meglevő alkatrészekből "összelegózottnak". Persze, a szokásos Asus-vonalat igyekszik követni (összerakottságot sugall), ám az MSI letisztult, egyszerű vonalaival sokkal stílusosabb és egységesebb gépet alkotott. Kvázi úgy aránylik a két gép egymáshoz, mint a notebookok legtöbbje egy Apple MacBookhoz viszonyítva (no flame: KIZÁRÓLAG hardverről beszélek!).
És a végére mégegyszer: SZVSZ!(Ugyanebben a társaságban kipróbálhattam egy iPhone 3G modellt egy HTC Touch Pro ellenében - de az egy másik történet...)
-
fishbone973
csendes tag
válasz
fishbone973
üzenetére
hopp, most látom csak, hoögy ez már egy tegnapi cikk az IT-caféról..
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
Alukard
üzenetére
pár napja vettem 990 kemény forintért usb-s ledet hozzá (ezt a fém típust)
pont a saturnban
gondolom másutt még olcsóbban is hozzá lehet jutni
szerintem ennyit megér hogy ne vakuljon meg az ember... -
fishbone973
csendes tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Jól emlékszem, neked fehér winded van? Azon jobban látni a billentyűket a kijelző fényénél. Én a feketémen alig látom, ha egyébként sötét van. De ez legyen a legnagyobb baj

Más:
[Óriási siker itthon az MSI Wind]
az index új cikke.
a legjobb hír az utolsó mondatban van! Szóval már nem kell sokáig várnunk, és itt lesz az ötórás, egybefüggő kánaán!
-
Alukard
senior tag
A fényerővel önmagában nincs baj... csak annyi hogy még túl erős is... és sötétben 1-2s fényerőnél főleg ha gépet relatíve felülről nézed akkor nem sok mindent lehet látni a billentyűzetből... azért túlélhető a dolog

-
Imibácsi
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Aha, hát akkor én sem értem.
Alukard: Tessék hordani a szemüveget!
-
stefanitsr
senior tag
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
Alukard
üzenetére
Meg tudlak érteni. Én is jobban szeretem ha minden benne van a notiban, vagyis minden egyven van. A nemmondomkimilyen notebookomban hála istennek pont olyan erős a kijelző fénye, hogy látom a billentyűket. Windben nem? Egyébként nem nagyon láttam még olyan olcsóbb (200K alatti) notit, aminek van bill világítása.
-
panizzi
aktív tag
Westend MM-ben raklapszám állnak a Windek. Fekete és fehér.

-
Alukard
senior tag
Tudok olcsóbban is... de akkor is... herótom van attól hogy minden jobbra balra lóg...
időnként 1-2 munkaállomás kialakítása rémálomba illő tud lenni az ügyfél elképzelései miatt és persze én szívok ezekkel... 20-30 centin mozgathó munkaállomás, audio és KVM switchel, DSL+router mögötte (nem lehet eltenni, mert "látnia kell ha baj van"), mindez 2 gépre, és mindezt 1 olyan helyen ami hozzáférhetetlen, remélem megérted, ha nem rajongok a csináljunk karáncsonyfát megoldásokért... -
aramis00
tag
válasz
vadkörte
üzenetére
Pécsett se találni Wind-et. Legalábbis Árkádban biztos nem fox. Ott hetente 1x megfordulok, hátha, de eddig Wind nem volt. Tele vannak eee pc-kel (701-900), talán ezért sem hoznak wind-et. JA, persze MM-ról beszéltek. Viszont épp ma láttam egy partnerünknél eee pc1000H-t feketében. Pofás kis készülék az is, és Imibácsi féle VR/PR is volt náluk. Előbb-utóbb wind is lesz náluk sztem.
-
Polp
csendes tag
Tud vki Pécsen tapizható Wind-ot? Én még sehol nem láttam. Se MM, se EW. Sztech boltban volt 1000h, de vitrinben szvsz az sem az igazi. Tapi, tapi...

-
Alukard
senior tag
Most, hogy így ülök a sötétben a Wind elött már tudom, mi az ami még hiányzik belőle... legalábbis nekem, az ujjlenyomat olvasón felül... fényérzékeny billentyűzet háttér világítás... vagy fluoreszcens bill feliratok....
-
pollo
csendes tag
válasz
Imibácsi
üzenetére
jaj, nem online akartam rendelni, mert régi ratyi gépeket akartam beszámíttatni...

pcxnél meg nagyon jófejek voltak.. barátnőmmel bementünk spontán pendriveot venni (nem a pendrive volt spontán
), mondták hogy jaj, őnáluk előrendelés megy, de olyan édibédik vagyunk, hogy adnak
-
Alukard
senior tag
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
Örülök, hogy sikerült megoldani ezt a kis problémát

-
Mr.Grincs
veterán
Az Advent az egy nagyon ratyi márka, az Electro World áruháznak a fantáziadús márkája

EW ben dolgoztam és nagyon sok gond volt ezekkel a gépekkel, egy csomó el sem indult és voltak bőven amit vissza is hoztak mert pixelhibás volt, és a billentyűzet sem működött.
Óva intek mindenkit ettől a márkától. -
pollo
csendes tag
Én akkor szoktam le a notebookról olvasásról, mikor botor módon kiolvastam az Alapítvány pentalógiát Asimov mestertől 2 nap alatt. utána 1 hétig betűket láttam, még fogmosáskor is

-
Alukard
senior tag
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
Gyanítom, hogy én leszek az, ha billentyűzetet is vásároltál
A ScrollBarnak meg kéne lennie alapból... nekem legalábbis megvolt/van... a vezérlőpúlton keress 1 olyat, hogy egér, és ha szokottnál 1el több fület találsz (piros ikon, Device settings felirat) az alatt settings gomb és ott meg kéne találnod "virtual scrolling" címen... persze ha az XP Home rendesen rajta volt... ha Pro van rajta akkor talán tudom ajánlani az MSI honlapját és onnan leszedni a tapi patkány driverét... (Synaptics)
-
Marc71
csendes tag
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
A tapipadon alapon van scroll... A jobb szélén, ha húzogatod az ujjad, illetve alul! Ha esetleg nincs beállítva a win-tálcán a system tray ikonoknál van a synaptics ikonja, arra kattintva sokmindent beállíthatsz. Nekem pl a pad jobb felső és alsó sarka a pgUp és PgDn. Így scrollozni is tudok, meg lapozni is a tapival.
-
Dr.Anonymus
addikt
Sziasztok!
Elsőnek is szeretnék köszönetet mondani egyik fórumozó társunknak aki mellém társult a Saturn budai áruházában, amikor én tétován nézegettem az Eee pc-ket (a nővéremnek kellett egy kis méretű laptop) és volt olyan rendes, hogy elmondta, hogy a Wind sokkal jobb választás.
Most már egy fekete Wind boldog tulajdonosa a testvérem, és igazából a scrollbaron kívül semmi nem is hiányzik neki.
ebben a ph cikkben viszont azt írják, hogy:
"A fölötte lévő érintőmező lehetne szélesebb is, követe a monitor arányait, és tehettek volna a szélére görgetősávot. Szerencsére az utóbbi hiányosság szoftveresen orvosolható."
és itt jönne a pont ahol segítségre szorulnék...
tudna nekem valaki ilyen szoftvert javasolni?Előre is köszönöm szépen a segítséget!
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Ez tényleg genyóság, de elég sok helyen eljátszák sajnos

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Imibácsi
üzenetére
Konkrétan barátnőmnek ment tönkre az Albacomp mp4 lejátszója."Meg is javították",méghozzá úgy hogy adtak neki egy jóval lestrapáltabb használt darabot...
Aztán persze reklamált és utána már korrektek voltak,mert levásárolhatta a termék teljes vételárát.De azért az első húzásuk az nagy genyóság volt.Amúgy normális hangnemben beszéltek a szervízben,ezzel nem is volt gond. -
-
rakal
senior tag
Szia!
Várd meg az októbert,arra letisztulnak majd a viszonyok,főleg megnő a kínálat,de a kereslet is(új tanév-ne felejtsük el,hogy ezeknek a kisgépeknek az egyik fő célcsoportja az oktatás)
EEE 901,meg Acer Aspire One is lesz-lehet,hogy Te jársz jól,hogy későbbre időzíted a beszerzést.Árügyben én nem várok nagy zuhanást,szvsz 85-90 alá nem fog menni egyik ára sem,legalábbis amíg a dual core-os Atommal szerelt gépek ki nem jönnek(de azok vsz drágábbak is lesznek 120 KHUF körül).A későbbiekben biztosan a választék is nagyobb lesz(új SSD-s és Nano processzoros változatok,pl.Asus EEE 90x NANO processzorral,32 GB SSD-vel stb.)1 év múlva meg már alig győzünk válogatni annyiféle netbook lesz(noname-k is lsd Advent---MSI Wind klón--már egy fecske megjelent) -
Imibácsi
aktív tag
válasz
Trucker39
üzenetére
Nem kötekedni akarok, de nem szoktál antikváriumba járni? Én mindig ott veszem a könyveket, és 200-300 Ft-ért egész jó állapotút lehet kapni. Persze a helyhiány érthető, de azért szerintem egy nyomtatott könyv az igazi
Fényképekből is jó visszalapozni a régi fotóalbumokat, míg a CD-n tárolt képek elveszhetnek. Összefoglalva: elveszik az egésznek a varázsa a sok 1 és 0 között. Mellesleg én is nagyon szeretek olvasni. -
Trucker39
tag
válasz
phpmoli
üzenetére
A nicknév azóta "ragadt" rajtam, mióta fórumozok. A koromról meg.... hmm maradjunk abban hogy 40+.

Örülök, hogy ilyen sokan szeretnek olvasni. Azt tapasztaltam, hogy a fiatalabbak között ez már kissé "ódivatú" dolognak tünik, így nem is nagyon eröltetik meg magukat ez irányban. Most ne az internetes olvasgatásra vagy ilyesmire gondoljatok. Konkrétan az olvasás alatt, jelen helyzetben, a könyvek olvasására gondoltam.
Sok fiatalabb ismerösöm úgy van vele, hogy minek elolvasni egy történetet, mikor azt filmen sokkal látványosabb. Ez elég szomorú dolog. Hol marad az ember saját fantáziája? Amikor azt érzem, hogy a könyv szerzőjének a gondalatai lassan "átjönnek" és megszünik a külvilág és elmerülök abban a világban, amit az író elképzelt, megálmodott és szavakba öntött. Szerintem a filmkészizés, mint szakma ettöl még meglehetösen messze van. Arról nem is beszélve, ha én valamit nem úgy "látok" a könyvben, mint késöbb a film készítöje a filmben. Ez nekem mindig csalódás.No de ez nem könyv topic.

A wind nekem egy eszköz, ami hozzásegit ahhoz, hogy azt "lássam" amit szeretnék.
Ebben nagyot alkotott a tervezője. Le a kalappal !
-
stefanitsr
senior tag
Igazság szerint azt várom mikor jelennek meg a különféle utángyártott akkuk windhez és a többihez, ebben a kínaiak nagyon erősek. Remélem kihoznak valami 9 cellás csodát. Megjegyzem nekem a gyakorlatban annyira nem égető az akku probléma.
-
^Clown
addikt
Kis olvasnivaló: [link] Ha ez igaz, akkor vagy marad a 3 cellás, vagy 1000H

-
Alukard
senior tag
válasz
Trucker39
üzenetére
Én is hasonló cipőben járkálok csak nekem nem 40 éve hanem csak 18 éve (amióta olvasni tudok) rossz szokásom... nekem mind PDA-ra mind a Windre nagyon jól jött a GowerPoint féle uBook (most váltott nevet l'Book ra)... nem drága (15$os) kis program, ami nagyban megkönnyíti az olvasást... főleg, hogy jószerivel teljesen személyre szabható, és elég sok szövegforrást (html, txt, rtf, pdf,...) kezelni tud... ajánlom figyelmedbe hacsak kipróbálás szempontjából is... persze licensz nélkül demo ként üzemel...
-
exy
tag
-
Trucker39
tag
No hogy kicsit oldjam az itt felgyülemlett feszültséget.

Szabadidömben nagyon szeretek olvasni. Sajnos ez a "rossz szokásom" már vagy 40 éve megvan, igy nem hinném, hogy már ki fogom nöni.
Hosszabb ideje okoz problémát nekem, hogy a hagyományos, papír alaku könyveket, bár mennyire is szeretem öket, már nem vehetem meg mind. Egyrészt borsos áruk akadályoz meg ebben, másrészt, ami sokkal nagyobb gond, a helyhiány. Könyvtárba - mi elött javasolná bárki is - nem szeretek járni. Ugy 4-5 évvel ezelött megoldodni látszott ezen problémám, mert akkoriban terjedtek el a mobil telefonra telepithetö, e-book olvasó programok. Nagyon örültem neki, mert igy rengeteg könyvet elolvastam rajta és nem okozott gondot a tárolásuk. Sajnos a szemeim már nem a régiek, így már nehezemre esett a telefonon az apróbetük olvasása. Egyre erösebb volt bennem azon érzés, hogy valami nagyobb kellene, de azért az asztali gépnél kisebb (elég macerás az asztalit ölbe kapni és ugy olvasni). Nézegettem laptopokat. Egyik barátom gépén ki is próbáltam, de nehéz is volt a gép, meg sütött is imitt-amott. A kényelmes olvasástol igen messze volt az az érzés, amit kiváltott belölem. Láttam interneten direkt erre a célra kifejlesztett készülékeket, de azok meg igen csak drágák és beszerezhetetleneknek bizonyultak. Akkor jöttek az eepc-k. Ezek is sokáig drágának tüntek és eléggé elbizonytalanitottak. Majd jött a Wind és "szélsebesen" belopta magát a gondolataim közé. Egy-két napos utánjárást követöen, a birtokomba jutott egy ilyen eszköz. Kézbe fogva, egyböl azt éreztem, hogy "ez az, amit kerestem" !Mióta megvan, már a harmadik regényt olvasom rajta. A betüméret megfelelöen nagy és a hátteret is ugy forditottam át, mint a telefonomon volt. Vagyis fekete háttér, szürke betükkel. Bárhol tudok rajta olvasni. Utazás közben, este elalvás elött, vagy csak egyszerüen mikor kedvem és idöm van rá.
Most az informatikusok ne huzzák el a szájukat, hogy egy ilyen gépet olvasásra "lealacsonyitottam".
Nekem ez is egy fontos szórakozás. Van ugy, hogy kiviszem a parkba, leülök egy padra és addig mig az akku birja, olvasgatok. Engem megnyugtat és kikapcsol. Ajánlom mindenkinek, aki szeret olvasni. -
Alukard
senior tag
Jééé... (MOD) gomb használat
megy ez 
Nem a felidegesítésed a célom, hanem az hogy kihúzzam belőled, hogy mégis mennyi tapasztalatra alapozod az időnként erőteljesen meredek állításaid... (nem beszélve arról, hogy erre mások is kíváncsiak lennének)
Érdekes mód nem adtad tanubizonyságát annak, hogy tulajdonképp értenél is a dolgokhoz, illetve az írási stílusodon is van még mit finomítani... és ne aggódj, minden megkérdőjelezhető írásodra reagálni fogok itt a fórumon, másokkal egyetemben. Ha nem tetszik el lehet menni (már csak azért is, mert 1x már kijelentetted, hogy ide írsz többet).
-
Alukard
senior tag
És persze a válaszom 1 részén megint sikerült teljesen átsiklanod... teljesen figyelmen kívül hagyva a lényegi részeket és ezzel a saját "hitelességed" aknázod alá... és a hozzá nem értésed támasztod alá...
Kívánom hogy az árcsökkenéssel ne legyen igazam... de általában én szoktam az lenni aki optimistán becsül...
-
exy
tag
"ha várni akarsz, várj. Csak nehogy elszaladjanak melletted a lehetőségek"
Mire gondolsz. Jelenleg 4 Darab asztali gépem van és kettő darab notim. Bokáig járok a számítástechnikában. Hardverből biztosan nem szalasztok el semmit.
Idő.
Látod abból mindíg kevéske van. Azt meg sajnos (még) nem lehet boltban vásárolni. -
^Clown
addikt
válasz
Alukard
üzenetére
Szerintem ezt egyetem/szak válogatja. Pl. egy orvosin elég durva jegyzetárak vannak, meg az olyan szakokon, ahol kevés ember van. Nyilván vannak olyan helyek (és lehet, hogy ezek vannak többségben), ahol minden fent van a neten.
exy: ha várni akarsz, várj. Csak nehogy elszaladjanak melletted a lehetőségek.
-
exy
tag
"100K manapság már nem kis összeg, sajnos sok ember csak részletre tud vásárolni."
Annyira nem kis pénz, hogy meg kell vizsgálni érdemes-e a kis méret miatt feláldozni a vele egy árban lévő normális nitik többlettudását. Én megvizsgáltam. Nekem biztosan nem éri meg. Mivel azonban mégiscsak szeretnék egy ilyen pindúrt a mellényzsbenben hurcolni, úgy döntöttem, hogy várok. Várok amíg lényegesen olcsóbb nem lesz. Tudod ez is egy alternatíva, nem csak a részletfizetés.
-
Alukard
senior tag
1. a köv Wind, az U90 is csak 2 hónap múlva jön ki... mi is lesz 2 hónap múlva (várj had számoljak... szeptember... október... november... hopp ez már 3... akor október lesz a jó...), na szóval mire eljut ide is még bőven hiány lesz a mostani modellből és amíg hiány van addíg ne is számíts drasztikus (főleg nem akkorára mint ahogy azt te elképzelted) ár csökkenésre...
2. a gyengébb felszereltségü linuxos modell még el sem jutott hozzánk... pedíg 1 időben jelent meg a 2...
3. a gyárilag 6 cellás akksival jövő gépek meg már nem Synaptics touchpaddel lesznek szerelve, de még így is drágább lesz a most "kapható" modelleknélA konkurensek miatt a 701es iránti érdeklődés meg jelentősen csökkent szóval azon a téren várható hogy 2-3 hónapon belül ~50K környékére lemegy az ára, de még így is 1 jó darabíg kapható lesz... "villám akciókra" viszont lehet számítani.... (akkor akarok majd én is 1et, csak azért hogy legyen... és legyen mit szétbarmolni, bár ha jobban belegondolok arra, hogy le tedd a sarokba, rá aggasd a 300 Ft-s HAMA mikronod és rákösd a 400 Ft-s webkamerád és skypeolj róla arra bőven jó...)
szóval örülnék ha megmaradnánk a realitás igencsak kemény és masszív talaján, és ajánlanám figyelmedbe a szak irányú fórumokat (főleg nem a magyarokat), mert elég sok mindenre fény tud derülni... [OFF]de addíg is olvasgasd [ezt]... többek közt a (MOD) gombra vonatkozó bekezdést...
Csak úgy mellékesen elárulnád, hogy mennyi idős is vagy? mi a foglalkozásod? és mióta foglalkozol informatikával?[/OFF]
^Clown: a jegyzet az 1 érdekes dolog... eddíg aki ismerősöm BSc szakot kezdett nem kellett pénzt áldoznia jegyzetekre...
-
^Clown
addikt
100K manapság már nem kis összeg, sajnos sok ember csak részletre tud vásárolni. Tegyük fel, vagy egy gyermeked, aki most megy egyetemre. Kell neki egy csomó pénz, mert meg kell venni a jegyzeteit, fizetni a koliját, kajáját, útiköltségét, és mivel egyetemre megy, ahol kell a gép, akarsz venni egy laptopot neki. Nincs más út, marad a hitel. Persze nem ész nélkül, hanem valami jó konstrukcióval (0% thm).
-
RatSon
aktív tag
Vistat feltettem, de nem megy az aero. érdekes modon az előző félresikerült installnál ugyanazzal a driverrel ment. nem tudjátok mivel lehetne életet lehelni bele?
-
vadkörte
addikt
Én sem mondom soha, hogy csak itt, csak most csak neked...
Csupán annyit, hogy szeretnék Veled beszélgetni egy kicsit, Rólad!
Ennyi. Ebben érzésem szerint nincs semmi tukmálás.Exy, Isten hozott újra körünkben. Remélem, most nem rugatod ki magad. Élmény volt olvasni a hsz-aidban a cinizmust...
Nade ennyi kis hiteles és marketinges kitérő után térjünk vissza a Windhez -
Imibácsi
aktív tag
Én marketinges vagyok, mégsem próbálok meg rátukmálni senkire semmit
Szerintem összekeversz minket a Sales/Telesales emberekkel, akik délutáni szundítás alatt képesek telefonálni, hogy van otthon internetem
A marketinges dolga a cég arculatának a kialakítása, fejlesztése. Rendezvények, szóróanyagok, hirdetések, ilyesmi. De (én legalábbis) nem ügynökösködünk. -
Octi
aktív tag
Nincs ott semmi macera. Én az ingyen hitelt kb 5 perc alatt megkaptam.
Bár az is igaz, hogy nem minimál bérre vagyok bejelentve."és még jó a kereskedőnek is, aki lejattol a hitelnyújtókkal, ha rábeszél h vedd inkább hitelre (aztán később kiderül mi is volt az apróbetűs részben)."
Ebben nem látok semmi rosszat. Ha pénzt kap érte, miért ne próbálja meg. Engem tuti nem beszél rá hitelre, ha én nem akarom

Ha pedig lusta vagy elolvasni az apró betűs részt, és a halálos ítéleted is aláírod ha eléd tolják, hát IJ

-
Mr.Grincs
veterán
Én meg csak úgy vennék hitelre műszaki cuccot hogy 0%thm mel. Mert akkor ugyanannyiért veszem mint amennyiért k van rakva kamat nélkül. Azért az meg nem mondegy hogy 100ba kerül 100at is fizetsz, vagy 100ba kerül és 120at fizetsz vissza.
-
vadkörte
addikt
"A marketinges embereket meg már profin küldöm el melegebb égtájra, full udvariasan "
Nem vagyok marketinges, csupán pénzügyi tanácsadó.
Azért gondolj bele a másik fél helyzetébe is. Nem véletlenül keres meg Téged. Hanem mert dolgozik...
Én sem véeltlenül hívom fel a lehetséges ügyfeleim, hanem mert ez (is) a munkám része. Nekik/nekem) sem esik, jól, ha bunkó módon leráznak. Időnként befigyel. Abból, ha meghallgatsz valakit még nem lesz bajod, sem semmiféle hátrányod.Amúgy ügyfélhezjárásra se lenne rossz a masina. Sok nagy(obb) méretű Excell táblát is kezelek, meg dolgozok adatlapokkal, űrlapokkal...
Mellette fotóriporterkedek is. Szal webfejlesztés, képkezelés is lenne (lesz) a feladata.
(Adatlapomon van két weblapcím, az első a sajátom, a második egy fórumé, csak én szerkesztettem és nálam lett elhelyezve)
Mivel a mellékeseimet vállalkozásban végzem, így el tudom számolni Őt is költségként... -
zezoka
őstag
válasz
phpmoli
üzenetére
Ez is egy nézőpont, én meg úgy vagyok vele, ha nem muszáj, nem veszek fel hitelt. Minek annyi feleslegess elkötelezettség (namega mecera).
Egy biztos, 100ért nem veszek fel hitelt.
spirit007: és még jó a kereskedőnek is, aki lejattol a hitelnyújtókkal, ha rábeszél h vedd inkább hitelre (aztán később kiderül mi is volt az apróbetűs részben).
-
spirit007
senior tag
válasz
phpmoli
üzenetére
kulonosen feltuno ez, ha osszel-telen veszed fel a hitelt
Az tuti ... különösen mikor jönnek a januári 10-20%-os áremelések , a fizetésedet meg felemelik vagy 3,5 - 4% -al .
De én még tapasztalatlan vagyok , csak 16 éve vagyok kereső ...lehet most megváltozik ez a tendencia ... pölö nem kapok fizuemelést
Egyébként tényleg jó a hitel :
- a banknak
- aki a banknál dolgozik és ebből él (dolgozó)
- akinek MUNKÁRA kell amit megvesz , de nincs tőkéje , viszont pénzt TUDNA keresni vele ...de az ilyen emberek száma itt a PH!-n konvergál a nullához

-
phpmoli
tag
műszaki cikket nem vennék részletre. Egyrészt mire visszafizeted lehet h be is döglik, elavul, semmit nem fog érni, Te meg még mindig a részletet fizeted.
es ha nem reszletre veszed, hanem keszpenzre, akkor abban a pillanatban, amikor bedoglott, mennyit fizettel erte? ja, hogy akkor mar tobbet (az egeszet), mint ha reszletre vetted volna?!
hitelre vasarolni kifejezetten megeri, ha 0%-ost csinalsz, hiszen amig inflalodik a penz, es te egyre tobb fizetest kapsz (kulonosen feltuno ez, ha osszel-telen veszed fel a hitelt), addig a fizetendo reszlet marad, tehat egyre kevesebbet fizetsz. mas kerdes, hogy utana soha tobbet nem fogod tudni levakarni a hitelintezetet az ajanlataikkal, en mar a szerzodeskoteskor kihuztam azt a mondatot, hogy kuldhetnek direkt marketing anyagot, mar van egy levelem toluk, melyben kijelentik, hogy tobbe nem kuldenek, es mar van egy hatarozatom a pszaf-tol, melyben rajuk szolnak, megis ujra kapom a spamet.
en vettem mar fel 0%-os hitelt csak ezert, hogy kevesebbet fizessek, pedig lett volna bankkartyarol annyi. -
exy
tag
válasz
Alukard
üzenetére
"Persze, a linuxosat, 3 cellás akksival, kisebb vinyóval, BT nélkül, gyengépp kamerával és Synaptics touchpad nélkül...."
Nem. Én pont erről a most kaphatóról beszélek. Addigra már a harmadik féle lesz a piacon, és a régit utánnad dobják féláron. Mit nem lehet ezen megérteni? Így működik a piacgazdaság.
"Kicsit meredek elgondolás lerántani a EEE 701 alá...."
Butuska, az addigra már mindenhonna eltűnik. Rég nem gyártják. Kifogynak a készletek és vége. Van helyette már most 7 féle új, ha jól számolom.
-
Imibácsi
aktív tag
Ezt olvastátok már?
-
zezoka
őstag
Mit? Lakás, ház esetleg autó!
Nem ügyeskedésre gondoltam! :-)
Tudom, csak azért mondom, mert logikusan végiggondolva: egy becsületesn dolgozó embernek a 100e Ft 1-1,5 de legrosszabb esetben is max 2 hónap. És ha valaki nem bír félrerakni annyi pénzt fizetéséből, h záros határidőn belül legyen 100k, annak a törlesztőrészlet se jó megoldás (vagy x évig fizethet...), mert azt is ki kell fizetni, márpedig ha nem megy, akkor meg kell fontolni, h kell e a laptop.
Én eddig egyszer vettem fel hitelt autóra, és megfogadtam, h legközelebb csak a lakásra. Ha valamire nincs pénzem, várok amíg lesz. (LCD tv pedig több éve tetszett, azt egyszer csak összejött, és megvettem a kis 66 centist a galériába :-) )Ha így jön közbe valami, ki tudom azt fizetni, ha már megvan a törlesztőrészlet, akkor nembiztos.
Szóval én így gondoltam, nem bántani akartam. De ez is csak egy vélemény.
És pusztuljanak meg azok a kereskedők is (pl autó), akik olcsóbban adják kicsivel a terméket, ha az ember hitelre veszi, mert lejattolnak a hitelnyújtókkal! Mindenki eladósodik...
vadkörte: örülök, h nem értettél félre! :-)
Na nem offolok tovább.
-
MTbc
senior tag
Hát szerintem a hitel jó dolog csak tudni kell használni pl:0%THM , akár el is adhatod pl. ha kell egy kis pénz olyan dologra ami nincs 0% THm-el veszel valamit amit 0%-al megkapsz hitelre eladod azt és máris van pénzed lehet itt ügyeskedni. Nem mindenki tud várni sokkal egyszerűbb havonta lecsippenteni a törlesztő részletet. Nekem ez a véleményem róla persze van más oldala is de ez üzlet.
Műszaki cikket nem akkor mit? -
vadkörte
addikt
"Nem akarlak megsérteni (csak mert itt mindenki elég sértődékeny)..."
Ahhoz azért kicsit több kell, hogy megsérts...
Elég magas az ezirányú ingerküszöböm.A részlet alatt nem a 100 éves konstrukciókat értem. Max. 6 hónap.
Amúgy már meglenne az ára most is, csak nem tudom mennyibe fog fájni a kocsim műszakija. Így nem merek belevágni most. -
zezoka
őstag
válasz
vadkörte
üzenetére
Nem akarlak megsérteni (csak mert itt mindenki elég sértődékeny), de én műszaki cikket nem vennék részletre.
Egyrészt mire visszafizeted lehet h be is döglik, elavul, semmit nem fog érni, Te meg még mindig a részletet fizeted.
Másrészt ha nem tudom kifizetni az árát (ilyen ne haragudjatok meg érte "kis" összegnél), akkor inkább várok addig, míg ki tudom (én pl május óta gyűjtöttem rá, és most rendeltem meg múlt héten, mert most jött össze). Pláne, ha azt mondod a 30-40%a meglenne. Én inkább azt mondanám várj vele, míg lesz kp, addigra olcsóbb is lesz, és kevesebb macera, és elkötzelezettség lesz.
-
vadkörte
addikt

Ja a kaposvári Berzsenyi D. u.-i Euronics-ben. A Wind-ről még nem is hallottak. Még hírből sem.
(Cipőt a cipőboltból)Mindenhol csak rendelésre van. Élőben nem is látták még. Komolyan mondom leugrok valamikor Pécsre az Árkádba. Talán ott...
Sajnos még nincs meg az ára. Előbb el kellene paszoni a mostanit, aztán jöhet a hűsítő szellőcske.
Tulajok! Ti hogy vettétek? Kp vs. részlet??? Én valszeg részletre veszem majd, kb. 30-40.000 Ft kezdővel. -
zezoka
őstag
válasz
kelzsoca
üzenetére
ÉÉÉs: nem használom a külön usbs tápot íráshoz se! Csak az usb kábel elég! Csont nélkül műxik, és a rendelést követő nap már meg is kaptam! Köszi!
Ja, és én feketét rendeltem, mert nekem az kell! :-)) Ugyanis meg lett rendelve múlt héten. (Én céges helyen vásárlok speciálisan, és ezért inkább várok, cserébe ingyen lesz (nekem) (van egy céges egyenlegem, amiket ilyenekre költhetek), illetve 115ért, h nekik (boltnak) is megérje)). Azt mondták két hét. Tehát jövő hét!
-
Mr.Grincs
veterán
Én a budaörsi EW ben láttam még az alap asus eee pc-t 79990ért elég súlyos az ár, főleg hogy már 60 körül meg lehet vennei jobbhelyeken, a nagykerektől meg mégolcsóbban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox Series X|S
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Xiaomi Pad 8 Pro – a hardver felnőtt a névhez
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kitolhatja az LGA1700 élettartamát az Intel
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 Ryzen 7 / 32GB RAM / 512 SSD Garancia
- ÁR ALATT "RTX 4090" GARANCIÁLIS GAMER LAPTOP! - i7-13700HX, RTX 4090, 32GB DDR5, 1TB SSD
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
- MAGYAR Lenovo T14 gen2 (11.gen Core I5 16Gb 512Gb 98% Akku) laptopom eladó!
- Legolcsóbban - Érintős Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen9: i5-1145G7/16GB/512Gb NVMe SSD/14"FHD IPS)!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4401
- Logitech MX Master 3S for MAC
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060 (multitouch)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de kicsit divattá vált itt a Eee minőségi fikázása.

csak 3 év garival