- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctrlshift
csendes tag
...annyira használhatatlan, hogy másfél hét alatt "visszahozta" az árát.
(Értsd: extraprofitot termeltem vele, csak dolgozni kell...)Nekem elkerülhetetlen volt egy új hordozható gépet vennem. Az előző gépem 15" desktop replacement volt, "nullás" - na jó: ~10 perces - akkuval, amely pótlása ~37kFt lett volna (nem kedvelem az utángyártott akkumulátorokat).
Munkámból adódóan a lehető legkisebb, 1024px szélességet tudó, _olcsó_ gépet akartam.
Nekem maximálisan bevált. Levelezés, Skype, Excel, Word, PDF gyártás, prezentáció készítés, Photoshop, képkatalogizálás - és bármikor supportolhatom bármelyik online szolgáltatást, amelynek "kvázigazdája" vagyok. Szól a zene (*flac formátum, fejhallgatón, mert ugye _semmiféle_ hordozható gép beépített hangszóróin keresztül nem hallgatunk Zenét...), pihentetésképp pedig megnézhetek egy-egy filmet (720p HD felbontásig abszolúte problémamentesen).Mindezt a M****** kávézó teraszán ülve pötyögöm egy jegeskávé mellett.
Szevasz. -
RatSon
aktív tag
gondolom úgyis visszaregelsz és még boldogítasz minket ettől függetlenül nem tudom megállni hogy ne írjam le:
primitívségednél már csak a pofád nagyobb, ekkora idiótát nagyon ritkán látni mint amilyen te vagy. minden megnyilvánulásod leereszkedő, tudatlan, megalapozatlan vagy okoskodó. nagyon remélem hogy csak "online" vagy ekkora luzer, mert ha nem akkor nagyon nem irigylem azokat az embereket akikkel "offline" kapcsolatban állsz...
végezetül egy jó tanács: azért ha teljesen ismeretlen emberek tömkelegét is ki tudod borítani pár okos sorral igazán elgondolkodhatnál azon hogy a hiba nem a világgal van...1000 bocs minden normális fórumozótól, lehetőleg kerüljük a technológia fejlődésének és autóipar mikéntjének alakulását, ha ezt ki akarjátok bővebben fejteni tessék nyitni egy In memoriam exy topicot és ott lehet minden f***ságról irkálni egymásnak. ez wind topic.
uff. -
kelzsoca
félisten
Kijön még több gyártó több modellel is ez biztos, sokan várják, várjuk, de belső felépítésben nem várható nagy változás, az összes eddig bejelentett, de még nem kapható modell az Intel Atomjára építkezik!
A bejelentett modellek várható árai ígéretesnek mutatkoznak, de mire hozzánk elérnek gyanítom hogy valahol a wind áránál fognak megállni (remélem nem lesz igazam
)
-
Gabor970
addikt
Abszolute egyetértek veled, bár tényleg szuperOFF a téma. Az autógyártás csúcsán sztem a Mercedes W124-es sorozata állt a W126-al karöltve, innét már csak visszafelé ment minden. Bár ne feledjük a japánokat, akik azért még mindíg tudnak jó kocsikat gyártani, csak egyre nehezebb echte japó kocsit vásárolni, mert ők is mindent EU-ba meg USA-ban gyártatnak. Talan a Subaru, és a Lexus ami még japó. De a Suzu SX4 sedan kivitele is a szigetországból jön! (csak a sedan!!!)
-
Octi
aktív tag
[OFF]Hol itt a fejlődés? Sehol. Marketing az egész...
Azért a fogyasztás nem minden. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy ezek a régi verdák mit engednek ki magukból.
És az újabb olajválság küszöbén azért
elgondolkodtató: nem lehetne megint olyan autókat gyártani mint húsz évvel ezelőtt?De lehetne. Csak akkor nem az olajhiány lenne a gond, hanem az emberek igen gyors elhullása a ráktól.[/OFF]
-
pollo
csendes tag
jaja, ez tök igaz. És tényleg a nagy autógyártók között a mazda az egyetlen (meg még a TATA a nanoval
) aki (újra) rájött, hogy súlycsökkentés=kevesebb fogyasztás, stb. mondjuk nyilván nem csak a nagyzolási mánia miatt nehezebbek most az autók, hanem az elképesztő mennyiségű elektronika, meg biztonsági berendezés miatt. Az egy másik kérdés, hogy ma már (hogyha a tudományos élet többi részéhez viszonyítunk) fúziós erőművel kéne mennie ezeknek a kocsiknak, nem a 100valahány éves robbanómotoros konstrukcióval... És mi meg egyre jobban függünk a kényelmi berendezésektől, meg a technológiától! (mondom én, akinek a kezébe van implantálva a számítógép
) de erős dolog az ipari lobbi... jaj, most olvastam végig, és hát eléggé gyökér kis hozzászólás lett ez, de remélem lejön a lényeg.
bocsi az offért én is, de ez most így kijött belőlem.
-
rakal
senior tag
Szia!
A Lenovo új netbookja Ideapad S10 névre hallgat,és még nem jelent meg tudtommal a piacon.
4 színben lesz majd kapható,lesz egy tűzpiros fedelű is,nemcsak rózsaszín,természetesen a szokott színek mellett(fehér,fekete,pink)
http://www.ubergizmo.com/15/archives/2008/08/video_of_lenovo_netbook.html -
Alukard
senior tag
Szar dolog ha a fogalom eredete külföldi... illetve mindenki megkülönbözteti ezeket a kategóriákat és csak te nem...
A netbookok elsödleges ismertetői, hogy relatíve olcsó (500$ alatt), kis méretü (10" vagy alatta), illetve alacsony energiafelhasználású rendszerekből lettek fölépítve...
Ezzel szemben a subnotebookok közeltsem olcsóak, nagyobb energia igényű rendszerekből lettek összerakva, általában 12" fölött vagy környékén vannak...
Ezek csak a legfontosabb ismertetőik, közelt sem az összes.Továbbá a két gép kategória felhasználási célterületeik is gyökeresen eltérnek... míg a subnotik akár önálló gépet is helyettesíthetnek addíg a netbookok csak kompromisszumokkal...
Olvass, tanulj és ne olyanokkal vitázz akik régimotorosak és/vagy a szakmájuk...
-
-
Imibácsi
aktív tag
Exy, ne legyél már k*rva okos, komolyan!
Ki szólt hozzád? Te várhatsz ha akarsz jövő ilyenkorig, hogy neked legyen a legfaszább netbookod. Más pedig már 3 hónapja vár, szóval had vegye már meg azt a nyamvadt windet, még ha kopik a burkolat és kevés is a 3 cellás. Nekik ez tetszik, erre vágynak és most akarnak windet többnyire sulikezdésre, nem pedig karácsonyra. Wind van, Acer, Lenovo, Dell, újabb Hp, stb. pedig nincs. Ennyi a tényállás. Az EEE meg az ahhoz kapcsolódó topichoz tartozik. Menj vissza a "Milyen netbookot vegyek?" topicba és ott furkáld a windet ha úgy érzed más típus jobb.
És értem 'ázzeg, hogy 2. vagy 3. gépnek kell, én nem vagyok te. Felfogtam már 2 hónappal ezelőtt is hogy ez elsődleges gépnek kevés.
Na... Okosk*rvaélet...
Többiektől elnézést kérek...
-
Gergő_
őstag
idézet tőled a másik topikból
"Október közepére-végére lesz vagy 40-50 ultrahordozható noti."
ebből ha 25 mondanál boldog lennék
És ezt kurvagyorsan fejezd be megint,egy hétig béke volt most meg mindekire azt mondod hogy "csóringer" és nem "józan"
(természetesen töröljétek a hszem,csak azért írtam ide mert nem olvas pmet pedig már küldtem ajjj)
-
csabicsepp
aktív tag
Akkor szerintem év végén majd valamelyik multi akciójában lesz érdemes wind-et venni, bár nem tudom hogy a konkurencia mennyire szorítja le az árakat. Tény hogy most újdonság, emiatt magasabb az ár, ezen nem lovagolok. Most esett ép 5k-t.
Viszont jó kis gép lett ez a wind, aki most veszi-vette nem bánja-bánta meg.Kérdésedre a válasz: neked igen
-
rakal
senior tag
Szia!
Várd meg az októbert,arra letisztulnak majd a viszonyok,főleg megnő a kínálat,de a kereslet is(új tanév-ne felejtsük el,hogy ezeknek a kisgépeknek az egyik fő célcsoportja az oktatás)
EEE 901,meg Acer Aspire One is lesz-lehet,hogy Te jársz jól,hogy későbbre időzíted a beszerzést.Árügyben én nem várok nagy zuhanást,szvsz 85-90 alá nem fog menni egyik ára sem,legalábbis amíg a dual core-os Atommal szerelt gépek ki nem jönnek(de azok vsz drágábbak is lesznek 120 KHUF körül).A későbbiekben biztosan a választék is nagyobb lesz(új SSD-s és Nano processzoros változatok,pl.Asus EEE 90x NANO processzorral,32 GB SSD-vel stb.)1 év múlva meg már alig győzünk válogatni annyiféle netbook lesz(noname-k is lsd Advent---MSI Wind klón--már egy fecske megjelent) -
Alukard
senior tag
Jééé... (MOD) gomb használat
megy ez
Nem a felidegesítésed a célom, hanem az hogy kihúzzam belőled, hogy mégis mennyi tapasztalatra alapozod az időnként erőteljesen meredek állításaid... (nem beszélve arról, hogy erre mások is kíváncsiak lennének)
Érdekes mód nem adtad tanubizonyságát annak, hogy tulajdonképp értenél is a dolgokhoz, illetve az írási stílusodon is van még mit finomítani... és ne aggódj, minden megkérdőjelezhető írásodra reagálni fogok itt a fórumon, másokkal egyetemben. Ha nem tetszik el lehet menni (már csak azért is, mert 1x már kijelentetted, hogy ide írsz többet).
-
Alukard
senior tag
És persze a válaszom 1 részén megint sikerült teljesen átsiklanod... teljesen figyelmen kívül hagyva a lényegi részeket és ezzel a saját "hitelességed" aknázod alá... és a hozzá nem értésed támasztod alá...
Kívánom hogy az árcsökkenéssel ne legyen igazam... de általában én szoktam az lenni aki optimistán becsül...
-
Alukard
senior tag
1. a köv Wind, az U90 is csak 2 hónap múlva jön ki... mi is lesz 2 hónap múlva (várj had számoljak... szeptember... október... november... hopp ez már 3... akor október lesz a jó...), na szóval mire eljut ide is még bőven hiány lesz a mostani modellből és amíg hiány van addíg ne is számíts drasztikus (főleg nem akkorára mint ahogy azt te elképzelted) ár csökkenésre...
2. a gyengébb felszereltségü linuxos modell még el sem jutott hozzánk... pedíg 1 időben jelent meg a 2...
3. a gyárilag 6 cellás akksival jövő gépek meg már nem Synaptics touchpaddel lesznek szerelve, de még így is drágább lesz a most "kapható" modelleknélA konkurensek miatt a 701es iránti érdeklődés meg jelentősen csökkent szóval azon a téren várható hogy 2-3 hónapon belül ~50K környékére lemegy az ára, de még így is 1 jó darabíg kapható lesz... "villám akciókra" viszont lehet számítani.... (akkor akarok majd én is 1et, csak azért hogy legyen... és legyen mit szétbarmolni, bár ha jobban belegondolok arra, hogy le tedd a sarokba, rá aggasd a 300 Ft-s HAMA mikronod és rákösd a 400 Ft-s webkamerád és skypeolj róla arra bőven jó...)
szóval örülnék ha megmaradnánk a realitás igencsak kemény és masszív talaján, és ajánlanám figyelmedbe a szak irányú fórumokat (főleg nem a magyarokat), mert elég sok mindenre fény tud derülni... [OFF]de addíg is olvasgasd [ezt]... többek közt a (MOD) gombra vonatkozó bekezdést...
Csak úgy mellékesen elárulnád, hogy mennyi idős is vagy? mi a foglalkozásod? és mióta foglalkozol informatikával?[/OFF]
^Clown: a jegyzet az 1 érdekes dolog... eddíg aki ismerősöm BSc szakot kezdett nem kellett pénzt áldoznia jegyzetekre...
-
^Clown
addikt
Üdv újra, Exy mester! Az a helyzet, hogy tévedsz, ugyanis tartja az árát a Wind. Amikor bejött, akkor is 95K körül lehetett hozzájutni, mint ahogy ma is. Úgyhogy ezt gondold át mégegyszer.
Még egy elmélkedés: az Asus 701, ami amikor kijött, került kb. 80K-ba, ma pedig 60K körül lehet kapni. Már megjelenésekor elavult volt, melegedett, lassú. Ha a 701 20K-t esett, akkor szerinted a Wind 40-et fog? -
-
zezoka
őstag
Engem igazából egy termék vásárlásakor nem a garancia izgat legjobban (különben nem mernék megvenni sokmindent használtban), sőt eléggé nem izgat (oké, ha mondjuk 150-200fölött költök, akkor már számít esetleg), és nemazért, mert felvet a pénz. Egyáltalán nem. Csak számomra a jobbá tétel egy ilyen árkategóriában... Nem fogok egy évet várni a bővítéssel, ha ingyen rendelkezésre állnak a dolgok. Meg ha arra gondoltál 100e Ft miatt nem leszek öngyilkos, nem az a fajta vagyok...
-
NagyMesterB
tag
Ezért a hszért megérte ma bekapcsolni a gépet
Sok sikert más forumokon ezzel a hozzáálássalMás:
Amikor bedugom az erősítő vagy a fejhallgató jack-jét a windbe akkor illedelmesen megkérdezi hogy mit dugtam bele, de addig nem is adja ki a hangot rá, ezt lehetne valahogy ugy megoldani hogy ne kérdezzen rá állandóan
-
tiv83us
veterán
Hello,
Tobben jeleztek a modker topikban /kb 6-7-en/, hogy bajuk van veled, lekezelo es szemelyeskedo vagy. Termeszetesen ezeket toroltem, mert floodoltak vele a topicot - ennyit az "egyofrma mercerol"...Tovabba az adatlapodon is olvastam, hogy a kozelmultban is voltak veled problemak, pontosabban 2008. 08.08-an pontosan ilyesmikert.
Nem, nem az OFF gombra gondoltam, hanem arra, hogy szedd ossze a gondolataidat es foglald oket minnel kevesebb hsz-be, mert a te buksiddal van tele a topik es ez elegge olvashatatlanna teszi a temat.
Ha tovabbi problemad van a moderalassal, akkor azt jelezheted itt, reszemrol lezartnak tekintem a kerdest. Fogadd el, hogy figyelmeztetve lettel /mar mas moderator altal is/, hogy viselkedj maskeppen, ha nem tetszik a balhe, akkor nem kotelezo az oldalt latogatni. -
-
morfondőr
addikt
Semmi bajom a sebességgel, pedig eléggé szokott zavarni, ha akadozik a gépem. Egyedül talán a bootolás, ami hosszadalmasabb, de ez sem zavaróan. Monjuk ezen egy readyboost-os sd-kártya segítene, csak az a bajom, hogy kicsit kilóg a slotból és így beleakadhat vmibe,ha cipelem.
-
Alukard
senior tag
"A folyamatok azonosak. Az, hogy a görbe laposabb, vagy nyulánkabb, tulajdonképpen mindegy. A lényeg, hogy jelelgében megegyezik. Ennek alapján pedig már jól lehet jósolni. Örülök, hogy legalább egyvalaki ezt belátja."
Elárulom, hogy minden terméknek ugyan ez az életciklusa csak vannak termékek amiket beszüntetnek amint megszűnik nyereséges lenni...
A BABA szappannak is megvolt az az időszaka amikor ládástúl dobták utánad, csak vigyed már..."Látod-látod, vannak itt 100 körül egészen jó gépek. 100-ért az Wind szerintem nem jó vétel. De ismétlem, ez csak az én saját véleményem. Nem kötelező figyelelmbe evnni másoknak."
Nézőpont kérdése... nekem megért ennyit, hogy ne kelljen 8-10 kilós menetfelszereléssel átcaplatnom a városon... helyett töltöstől mindenestül 2 kg az egész... nekem megérte és meg vagyok vele elégedve teljes mértékben, mert amire vettem azt teljes mértékben ellátja úgy hogy a kedvenc régebbi játékaimmal még játszani is tudok bónuszként...
"Nézz be a "Milyen notebookot vegyek?" fórumra és látni fogod, hogy milyen rossz véleménnyel vannak az MSI notikról."
Tudom, milyen véleménnyel vannak ott az MSI notikról, meg azt is, hogy itt a PH!-n úgy általában az MSI termékekről, de ennek ellenére én minden általam összerakott gépet MSI cuccokkal csináltam és eddíg senkinek sem okozott csalódást vagy csak pozitívat...
A személyes tapasztalatom mondatja velem, hogy az MSI megéri... és amíg nem csalódok 2-3 alkalommal MSI termékben addíg azt fogok venni... és igen a többi nevesebb márkában már jóval többször is csalódtam legyen az ASUS, HP, nevezd meg... (Dell gépekkel csak szívtam, de nincs annyi pénzem, hogy 1 normálisat vegyek)Amúgy nem tudom feltünt -e, de ezen a fórumo egyértelműen TE vagy a problémák forrása...
-
pollo
csendes tag
OFF: Exy, nem erről van szó, egyszerűen elviselhetetlen a stílusod, és hülyeségeket írsz. Szerintem te vagy a beteg ember, akinek iszonyatos kisebbrendűségi komplexusa van, és ezt itt próbálod kiélni. bízz bennem, agyat kutatok. is.
egyébiránt pedig én is jelentettelek, mert tarthatatlan az a helyzet, amit ezen a fórumon kialakítottál. veled nem lehet vitatkozni, mert egy vitához 2 kapábilis ember kell. Szerintem te higgadj le, és miután ezt megtetted, olvasd végig a reakcióid, és kommentjeid. Bár lehet, hogy ez sem segítene.
ON: Ki akarja overclockolni a windet?
[link]
én félek, de valaki esetleg kipróbálhatná)
-
C.I.M.B.I
csendes tag
-
pollo
csendes tag
Én tökéletesen értem azt, amit mondani akarsz, kár, hogy azt logikailag megkérdőjelezhető módon teszed, de a kedvedért neked is elmagyarázom külön, tőszavakban
tehát
azt írtad, hogy továbbléptek a technikai fejlődés irányába. ez igaz. de itt ez nem azt jelenti, hogy nagyobb cuccokat gyártanak, hanem azt, hogy ugyanabba a kicsi házba több jó dolog belefér. Tehát vegyük pl a mobilokat... a mobilok mérete (most az összes dimenziót számolva - a te kedvedért a térfogat szót is használom!) nem nőtt az utóbbi időben, úgymond stagnál, mert
1. ennél kisebbeket nehéz használni,
2. ebbe a házba is bele tudják rakni azt a technológiát, ami több mint elég egy mezei felhasználónak.
3. ha nőne a méret, rosszabb lenne a hordozhatóság.Egyébként pedig nem az én problémám, ha életedben nem láttál még női bugyit, és 1: nem érted a hasonlatot, 2: ez téged annyira frusztrál, hogy jogtalanul lekezelő legyél mindenkivel ezen a fórumon. én a helyedben komolyan elgondolkondék azon, hogy vajon miért szól be neked mindenki? ha nem jutsz megoldásra, szívesen segítek neked!
-
Alukard
senior tag
Imibácsinak köszönhetően 1 kisebb statisztika...
Meghibásodási mutató
Fujitsu Siemens 39 %
Toshiba 10 %
Acer 23%
Compaq 6 %
HP 8 %
IBM 5 %
Albacomp 1 %
Dell 1 %
Sony 1 %
MSI 2%Ezek után merd mondani, hogy 1 kategória a 2...
Amúgy meg inkább [ezt] venném 1 sz@r kis Acer helyett, amit belinkeltél..Amúgy meg ahogy elnéztem a piac változásokat az UMPCk 1 picit jobban tartják az árukat mint bármely GSM készülék vagy telefonos PDA...
spirit007: ha jól emlékszem ez csak a TFT hátlapjára vonatkozik a testre nem, az nekem amúgy is eléggé úgy fest, hogy anyagában fekete...
-
phpmoli
tag
Még a szocializmusból örökölt reflex.
a feljelentes a demokracia alapja. a civil eronek csak akkor van hatalma, ha mer kiallni az erosebb, nagyobb, elnyomobb ellen. tessek minden spamet bekuldeni az nhh-nak, tessek minden atvereskor beirni a panaszkonyvbe, tessek minden atvereskor levelet irni az nfh-nak! ha nem teszitek meg, belesuppedtek az elnyomasba, a diktaturaba, masok akarata megtor.
hany evet eltel a "szocializmusban"?!elnezest, pedig megeskudtem, hogy exyre nem reagalok sohatobbet, de ezt muszaj volt. annyira elegem van a homarra nyavogo emberekbol, akik hagyjak magukat atverni, sot felkinaljak magukat a szenvedesnek, az elnyomasnak.
-
pollo
csendes tag
""minél kisebb - annál drágább!"
Persze, egy darabig. Lezajlott ez már zsebrádiónál, fényképezőgépnél, HiFi-toronynál, nemrégen a GSM-telefonoknál is. De minden esetben továbbléptek."Halkan hozzáteszem, hogy nem azért csökken az áruk, mert a kisebb lesz a mainstream, hanem azért, mert a bennük lévő technológia avul el... vegyünk pl egy idevágó példát... a tanga pl sose avul el, kevesebb anyagból van, aztán mégis drágább mint egy sima bugyi- gondolom én!
-
NagyMesterB
tag
Azért olvassa el mert feketével van írva és nem szürkével! Mert:
Fekete:
"Témába vág fontos, imformatív, vagy esetleg odaillő kérdés"
Szürke:
"nem teljesen témába vágó, esetenként egyáltalán nem odaillő"
Sokszor jól jött amikor egy egy témában olvasgattam és 1000 hsz helyett csak a lényeges 6-700 -t kellet
a 12"-t pedig légyszives mutasd meg egy általad modosított képen (felőlem akár paintel is csinálhatod) hogy, hogy a csudába fér el rajta. De azt se feletsd el hogy magának a kijelzőnek is van széle nem csak a védő/takaró keret olyan széles
-
Alukard
senior tag
[OFF]"Én elhiszem nektek a beírtakat. Elhiszem a hibákat-hiányosságokat."
Az állításod szerint elhiszed nekünk a beírtakat... ezek szerint eléggé szelektív a felfogó képességed, ha eddíg nem esett le hogy itt mindenki utál téged... és ha vkit innen ki fognak rakni akkor az TE leszel...
És használd már azt a szájb@b@szott "off topic" jelölést...[/OFF]
C.I.M.B.I: A Synaptics felel a tapipados görgető sávokért (jobb - föl/le, lent - jobbra/balra)
-
-
Mr.Grincs
veterán
Jó ötlet lenne, ez a BD dolog de nem ilyen áron. Amennyiért megveszi az ember a nyersanyagot meg magát az írót, az egy kész vagyon. Maga a BD filmek az nem egy elveszett ötlet mert ki ne szeretne jó filmekete nézni szupibubui minőségben, de annak is az ára sok, persze van akinek csak aprópénz, kétszer megnézi és berkaja a polcra. Még nem kell a piacon a BD, kivéve a PS3 lemezeket, amik alapból arra jönnek ki. Azt ugye meg írni egyáltalán nem lehet így rá van fanyarodva a ps3 tulaj mint zsidó húgyos körtére.
Iso dolog jó dolog de nem lehet boltban isot venni, isot lejátszani csak a gép tud. Asztali lejátszó egyenlőre nem, meg akkor az már kalózkodásnak minősül szóval ez egy ördögi kör. -
Alukard
senior tag
Gyenge zsnérok - én még nem tapasztaltam hogy gyengék lennének...
vacak mikrofon - hát én nem is 6m távolságból próbáltam, de nem is használom, a privát beszélgetésemet más ne hallja (BT Headset)
Sötét tónusú, életlen webkamera.- nem vártam 5MP -s infrás webkamerát, és az én igényeimet kielégíti (amúgy lehet állítani... contrast/brightness...), a másik fele, hogy fölösleges lenne ennél nagyobb webcam, mert a sávszélesség is benne van a pakliban, és a másikfélhez alapvetően roszabb kép jut el...
vastag keret, ahelyett hogy 12"-os LCD-je lenne. - kb 3mm -el szélesebb a keret a az Amiloémnál, és mivel feketét választottam egyáltalán nem zavaró
Kicsi tapipad - nagy kezem van mégsem okozott problémát, bár igaz, hogy a PDAimat is simán kézzel használom gond nélkül... szóval megint relatív
Klattyogós winyó - Amióta szereztem bele 1 Toshibát nincs vele bajom (haver ingyen cserélte, szóval nekem nem került pénzbe)
Túlontúl kis teljesítményű akkupack - a 3 cellás igen, bár így is szép. hogy ennyit elvan róla... és megnyugtató tény, hogy az MSI Akkuk általában olcsóbbak mint a többi
stb - értem én hogy satöbbi, de mi az amit fel tudsz hozni még?Ja, és használdmár az a kib@szott "off topic" jelölést a piros "OK" gomb mellett
-
C.I.M.B.I
csendes tag
Egy kis kitérő a Blue Ray Discre:
Stabil szervetlen felvételi réteg biztosítja a hosszú élettartamot
A felvételi réteg rendkívül stabil szervetlen anyagból készül, amely érzéketlen a fényre, így biztosítja a lemez hosszú élettartamát. Ez a típusú szervetlen felvételi réteg jelentős előrelépést jelent a jelenlegi írható DVD-k és CD-k esetében használt szerves rétegekhez képest, sokkal stabilabb működtetést és hosszabb lemezélettartamot biztosítva.
Lényeg: egyes szervetlen anyagok sokkal lassabban bomlanak, mint a szervetlen (lásd: csirkecomb vs. nejlonzacskó) így a spec szervetlen réteg sokszor jobban véd
-
Mr.Grincs
veterán
Persze, talán ez lesz a jövöő ezen nics mit szépítgetni, de egynlőre még nagyon is aktív tagja a pc-s társadalmonak a dvd író, én nagyon szeretem, és rendkívül hasznos. Meg még ott van a BD is ami még nagyon kiaknázatlan terület. Szintén optikai és óráisi tárhellyel tud bírni, igaz annyiért amennyiért egy írót vesz az ember marhanagy vagy sok kicsi vinyót vesz belőle...
-
C.I.M.B.I
csendes tag
és még cinikus is.... megáll az ész. Többen leb@sztak már ezen a fórumon, gondoltam én megkíméllek, de úgy látszik rólad lepereg! Szeretsz olyan emberekkel fórumozni akik 2 fillért nem adnak a véleményedre, és folyton írják hogy fejezd be ezt a stílust? érdekes ember lehetsz.
Várj van egy jósatom: A következő bejegyzésed így fog kinézni:
"érdekes ember lehetsz."
Igen, érdekes ember vagyok, ez egy fórum, itt én leírom a véleményem. Ha nem tetszik nem kell elolvasni.../szánalom határa/
És ami a legjobban zavar az az, hogy téged kell kb moderálnia mindenkinek, és nem lehet normálisan beszélgetni a TÉMÁRÓL... Köszönöm a fórumozó társak nevében ezt neked
ennyi -
Mr.Grincs
veterán
-
Imibácsi
aktív tag
Exy: Azt hiszem nem tűnt fel az a pici kis irónia, ami a soraim közt volt. NAGYON NEM tud érdekelni, hogy mi a véleményed a hsz-eimről, és szerintem másokat sem érdekel. Szóval vagy írj a windhez aktívan/passzívan kapcsolódó hsz-t vagy jelentem egy moderátornak, mert mostmár tényleg kezdesz idegesíteni.
Alukad: Köszi!
zezoka: Lehet hogy igazad van. Én még nem használtam egyiket sem, csak kipróbáltam. Csak a marketing stratégiák miatt írtam, hogy az Asus már hány modellt kihozott és mennyit elad, míg a wind 1 fajtával küzd. Ha még mindig az akksik miatt késnek a windek, akkor lehet új beszállítót kéne keresniük.
-
Alukard
senior tag
Akkor, ha már nem a tárgyhoz kapcsolódó és egyáltalán nem konstruktív a hozzászólásod használd már azt a szájbab*szott "off topic" jelölést az OK gomb mellett... mert mind amelett, hogy csak a hülyeség dől belőled a fórumot szemeteled.
stefanitsr: Akkor ehhez mérten viselkedjen a fórumon, és csak mert soha nem fognak gyártani olyan notit amiben olyan mikrofon van ami 6m ről erzékeli a hangját nem kell mindenkinek beszólogatni...
-
Yoshida
aktív tag
Szerintem akik itt a fórumon írnak mindannyian nagyon várták, utánanéztek a windnek.
Viszont biztosan nagyon sokan vannak azok is akikről írsz, igazad van, de azok mást is így vesznek meg ami nekik nem annyira fontos. Ugyanakkor lehet hogy egy függöny karnist 3hétig kutatnak mire megtalálják a megfelelőt, neked meg nem is kell függöny(reluxázol mondjuk)
Ennek a karcolódásnak kétféleképpen kellett volna kiderülni:
MSI belső tesztje: valószínű más táskával nézték, vagy nem is nézték hogy kopik-e benne.
Akikhez az előgyártott példányok érkeztek tesztelésre, seki nem írt karcól (vagy nem látszott vagy nem is volt), pedig ők nyúzzák eléggé, jobban mint mi egy tatyóban. (nekem úgy 3hét után jelentkezhetett az első karc, most 1hónapos kb és már van rajta vagy 7-8 vonalka (persze vékony) ) Tehát más festése volt a tesztpéldányoknak. (tényleg a prohardveren is írtak róla hogy nem olyan szép a fehér fedlap, de a véglegesen már szép fehér lesz- hát itt buktuk be
)
-
adam182
csendes tag
az elmúlt három hónapban elolvastam az összes létező cikket, tesztet a windről. folyamatosan követtem a híreket, megnéztem róla az összes videót. ezek után az első pillanatban - amint lehetett - megvettem. ez szerinted kapkodás? szerintem nem. te meg egy hete hallottál a windről, s osztod az észt. menjél venni egy eee-t és beszélgess a haveroddal a szoba sarkából.
-
Gabor970
addikt
vagy ez a WIND pont az, amire egyesek vártak, és nincs mit tovább okoskodni a megvásárlásával. Nekem spec három hét alatt min 100.000 Ft tiszta hasznot hozott (az árán felül) az, hogy bármilyen helyzetben, szinte bárhol-bármikor elővehetem, és használhatom, azzal szemben, hogy korábban a Kisfiammal osztoztam az asztali gépen.
Ezt a szabadságot, ezzel a teljesítménnyel jelenleg az Asus EEE 1000 tudná még, és akárhogy nézem, nincs tovább. Az Asus gépét lakóhelyemen még nem tudom megvenni, így nemtom mit ragoztam volna tovább a kérdést. Persze ettől Te még nyugodtan végigolvashatod az összes fórumot, leírást, szaklapot a témában. Bár gondolom nem is igazán szándékozol subnotit venni..... -
phpmoli
tag
en se elrohanok-megvenni-tipusu ember vagyok, sot mar annyira tulzasba viszem a dontest, hogy masok kirohognek. azert van windem, mert ceges volt, ingyen volt. epp ezert irok rola oszinten es nem magasztalva, felve, hogy be kelljen ismerni, hogy szarra aldoztam egy rakat penzt. nalam ez nincs. es ezert nem erdekel kurvara az ara, hogy kesobb olcsobb lesz, es a garanciaja. en ezert a gepert max 15-20e-t adnek ki, habar en soha nem vennek 200e-ert tevet (50-ert van) vagy 2000e-ert autot (nincs).
-
SXtheOne
csendes tag
Ha szét akarod off-olni a fórumot, azt legalább off topic-ként tedd, ha megkérhetlek. Egyébként valóban nagy blődségeket tudsz mondani, valamint a 'mi lenne, ha' fejtegetések is szvsz off topic kategóriába tartoznak (mégsem teszed abba). Amíg nem jelentél meg, ez egy viszonylag normális, használható fórum volt, most meg minden oldalon 10-ből 6 hozzászólás a tiéd. Ez még nem lenne baj, de ebből a hatból kb. 3 találgatás/marhaság, a maradék 3 pedig mértékelten használható. Jó esetben.
Sztem itt a Wind-ről folyjon a beszélgetés, ne az elvi fejtegetésekről.
Egyébként hülyeséget lehet kérdezni/mondani, az nem tilos. Csak ne ilyen mértékben.Kösz, hogy nem kezdesz el megint off-olni ezerrel erre a hozzászólásra (ugye?).
ui.: Az off topic checkbox használata sztem másoknál is sokszor hiányzik, legyetek szívesek valóban olyasformán közölni a hozzászólásokat, ahogy azokat kell. Sokkal jobban olvasható marad a fórum..
-
Alukard
senior tag
A "forrásaid" megoszthatnád velem is... kíváncsi lennék miben változott a dolog amióta Technikusiztam...
És ha már "szarokról" beszélünk, nem mi akarunk 1 kis nem melegedő notit letenni a szoba másik felébe és Skypeon beszélgetni a beépített mikrofonnal...
Igaz, mindenkinek mások az igényei, de személy szerint én úgy érzem, hogy az enyémeim 1 csöppet reálisabbak (kiváltani 1 monstrumot, egy kicsi/könnyű, jól hordozható, viszonylag nagy teljesítményű gépre).
C.I.M.B.I.: nem, nem tudja az 5.1-et, és mivel csak 2 jack van rajta és nincs digitális kimenet nehézkes lenne megoldani...
-
Alukard
senior tag
Az OLED Kijlezőkről lassan 2 éve szó van, hogy jönnek, és személy szerint és a SED-et várom, mert sokkal jobb lesz... Az OLEDnek meg (a normális LEDhez képest) rövidebb az élettartama... szóval nekem nem hiányzik az, hogy 1-2 évete kelljen kijelzőt cserélnem.
A Nano aksi csak nagyott kapacitást és nem kisebb mértet/tömeget jelent, és amíg tekercset nem tudunk "nyomtatni" addíg igenis van akadálya bőven... amúgy az OLED sem jelenti az hogy könyebb lesz, csak hogy jobb lesz a kontraszt arány.
Amúgy meg a nagyobb és erősebb gépekben jellemzően a tömeg jelentős részét a hűtés adja ki... amíg ezen a téren nem lesz valami addíg csak álom marad.
-
Alukard
senior tag
Ezt gondold már át megint... és azt is hogy mit jelent a netbook kategória, illetve azt is, hogy ezen a kategórián belül milyen gépeket láthattál, de tudod mit? Inkább írok 1 listát... Acer Aspire One, EEE sorozat, HP 2133, MSI Wind, illetve ezek koppintásai... na, mi a közös bennük? egyik sem rendelkezik egy 10"nál nagyobb monitorral, nagy kapacitásu vinyóval...
Na meg ne reménykedj 2 Kg-nál könyebb 15.4"es nem hogy 17"es méretekben... de ha tudni akarod mind az EEEnek és a Windnek lesz/van asztali változata.
[Wind Desktop]
[EEE Box] -
rakal2
csendes tag
Hali!
Sajnos át kellett lyukasztanom.Az aljazat könnyen lejön,sok műanyag patent van,de adja magát,utána a memóriaslot már könnyen elérhető(sőt a HDD,Wi-FI kártya is.
Az Asussal ellentétben ez egy iszonyúan tapadós,szakadékony címke.
Az Asos EEE PC-nél egy kemény,nylonos anyagú,nem sérülékeny címke van,könnyű leszedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest