- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zalaymate
senior tag
Az nem turbó gomb!
Hanem arra szolgál, hogy ha már csak kevés a töltöttség az aksiban, akkor tudod a rendszert downgrade-elni, tehát egy energiatakarékos módba válthatsz! Lejjeb veszi a fényerőt, gondolom talán a prociból is visszavesz, meg ilyesmi!
De nagyon várom már én is!
A PH!-n fent van már egy teszt a HP 2133-as mininotesz -éről! melybe egy kicsit a Wind is belekerült!
Tehát nagyon jó, hogy kezd megjelenni a sok-sok konkurencia és így az árakat nyomják majd lefelé!
Nekem ugye csak December környékén esedékes a vétel, így addigra már tuti lesz 6 cellás aksi és bőven lesz konkurencia, így remélem 90-100K körül meg tudom majd venni ezt a csodabogarat!
Már most alig várom....
-
kornél1
aktív tag
a zsanérjai nem fognal gyorsan tönkremenni?
-
Cyrin
addikt
kezd tetszeni. esélyessé lépett elő.
-
p_adam
addikt
Egy újabb pozitív első vélemény és pár kép (nemsoká teszt is lesz)
Ezek szerint lesz rajta Turbo gomb is mint az MSI egyik videókártyáján bár szerintem csak parasztvakítás de rontani nem ront rajta
-
student
őstag
juj eeeee1000
-
HavocS
senior tag
válasz
pisti1234 #184 üzenetére
Egyszer valoban lehet egy hiany oldala, de peldaul az Asus kepes arra, hogy az azsiai es az amerikai ugyfeleinek nagyobb kapacitasu akkuval szallitsa az Eee 900 -as sorozatot, addik erre europai ugyfelei szamara nem hajlando.
+1 ok, amiért Asust soha többé. Annyira jó, hogy Európát mindenki leszarja...
-
student
őstag
hát én mosmá akkor megvárom 2magos verzioba most az a +4w nem érdekel
duálatom -
pisti1234
csendes tag
Az akku kerdese szerintem bonyolultabb:
Egyszer valoban lehet egy hiany oldala, de peldaul az Asus kepes arra, hogy az azsiai es az amerikai ugyfeleinek nagyobb kapacitasu akkuval szallitsa az Eee 900 -as sorozatot, addik erre europai ugyfelei szamara nem hajlando.
Az MSI pedig valoszinuleg egy tukor strategiat kovet, amiben a gep konnyusege - a buvos 1Kg hoz kozeli hataron valo tartas - amit az Asus az Europaba szallitott Eee 900 eseten megvalositott a markak csatajaban fontosabb szerepet jatszik, mint az akku kapacitasa, amit az elkotelezett vasarloval utolag is meg lehet vetetni.
-
Illető
tag
akkuügyben a világpiaci helyzetre hivatkoznak, és mélyen hallgatnak arról, hogy mikortól lesz elérhető a hatcellással.
-
blinkid
csendes tag
Jun 15.-én jön a rakomány, gondolom kb. plusz egy hét. Nem is igazából a konkurenciára gondolok, hanem az eladók közti árversenyre. Mert találtam olyat, ahol 130, de ahol én néztem 110. Gondoltam hátha tud valaki valahol ennél is olcsóbban.
Amúgy a Linuxos 95.880 HUF, de csak feketében meg pinkben van. Mindenesetre, ha valaki tud olcsóbbat, ne szerénykedjen megosztani velünk.
szerk.: Igen: Mobilx
-
Awalon
csendes tag
-
blinkid
csendes tag
Lefoglatattam egy Win XP-s fehér verziót szállítással 110 ért. Mit gondoltok, várjak? Juni-júliban fog pár ezret esni az ára?
-
GS500
csendes tag
Király a videó!
Bár lenne már a kívánt konfigokban...
-
HavocS
senior tag
Nem értem, mi indokolja, hogy az első szállítmányban csak 3 cellás akksi legyen. Vagy ennyire tele van a raktár, hogy mindenképp ezeket akarják elszórni először? Nem hiszem, hogy amúgy nem menne...
Mindenesetre nekem is nagyon szimpatikus, 6 cellás aksival fekete színben tuti vevő vagyok. Nekem még a "gagyi" enter se gond, a mostani billemen se L alakú, úgyhogy nem zavarEmellé már csak az kellene, hogy legyen egy normális, olcsó, nem pofátlan korlátos 3G-s net. Bár végülis a vodás már határeset... egy-két év talán...
-
student
őstag
hopp ezt már mki látta na mind1
-
student
őstag
-
student
őstag
sőt ugy vagyok vele elég nekem 32gigás is majd ha naon kell lesz hozzá külső vincsi
mostani notimba is 40gigás van és vigan elvagyok vele(nem játszom, max néha 1-2film ennyi)
tehát nem fog hasra vágni az a 8giga főleg hogy most is van 15giga szabad hely tehát ki se használom. -
Illető
tag
Nekem július elejétől lesz kifejezetten szükségem rá, addig tudok várni, ha kell, billentyűzet, akku és szín ügyében, remélem, addigra lesz már a teljes kínálat.
Az akkuból nem szívesen engednék, utólag egy 6 cellás akku gondolom lesz vagy 30k, jobb lenne eleve azzal venni. A billentyűzet állítólag eleve magyar lesz, remélhetőleg rendes enterrel, a szín meg nem perdöntő, végül is ha fehér, akkor fehér.
Az SDD pedig szabvány HDD forma és csatlakozó, jól mondja a kolléga, nincs akadálya a cserének, hacsak a garancia nem. (bár lehet, hogy egy-két ezerért bedobják majd a szervizben, ha odaviszed.A magyarországi garanciális ügyintézéshez való hozzáállást ismerve minden otthoni szerelés azonnali garanciavesztéssel jár. A memóriabővítés is és pláne a winchester cseréje.
-
Awalon
csendes tag
Én már szeretnék egyet
Mindig ez van, ha szükségem lenne belátható időn belül valamire és pénzem is megvan rá, akkor nem lehet kapni
Igaz, hogy jobb lenne 6 cellás akkuval, de vajon arra a verzióra mennyit kéne még várni? Mert nekem elsősorban nyárra kellene...
Gondolom akkut lehet majd kapni hozzá később. Remélem.
Amihez nem értek, segítsetek: elméletben a hdd-t le lehet majd cserélni ssd-re? Vagy az két teljesen más kialakítás? -
Illető
tag
Az első magyar beszámoló a Windről az Indexen.
Azt mondják, nagyon jó lett. -
Illető
tag
válasz
pisti1234 #158 üzenetére
Erre gondolsz, nyilván:
10.2" MSI Wind, akku nélkül: 950g
3-cellás akku: 175g
6-cellás akku: 325gHa ez igaz, akkor néhány g plusz felkerült rá a hivatalos specifikációhoz képest. (mondjuk a BT kártyának és a plusz memóriának is van valamennyi súlya, erről is lehet akár szó).
-
pisti1234
csendes tag
Az egy eliras (esetleg szandekos felrevezetes), a nemzetkozi irodalom nem tud ilyen MSI Wind aksirol. A kozolt sulybol is nyilvanvalo, hogy 2200 mAh -aksival fogjak szallitanai.
Nezzed csak meg a www.msiwind.net -et ahol fenykepeket is kozolnek akkukrol, es lemertek a sulyukat is. -
Zalaymate
senior tag
Az se lenne rossz, csak hát félek, hogy nagyon megdobná az árát! De ha 120K alatt marad azzal, akkor tuti, hogy nekem is egy olyan jöhet!
Az EEE PC vel is a legnagyobb bajom, hogy kicsi a kijelzője és kevés a hely.
Ha abból is jönne valami hasonló 64 gigás 10"-os kijelzős darab, akkor szinte döntésképtelenné válnék!
No majd meglássuk, nekem sajna december előtt nem fog összejönni, addigra gyűlik össze az ösztöndíj!
Addigra meg már lesz remélem bőven miben válagatni!
-
Zalaymate
senior tag
válasz
pisti1234 #153 üzenetére
Előbb vagy utóbb úgyis szállítanak majd 5200mAh-s akksis példányokat is, és én pedig egy ilyenre fogok beruházni. Pénzem még nincs, így időm az van!
Kivárom a nagyobb akksis darabokat.Meg így szerencsém lesz teszteket is olvasni róla és még talán az ára is mérséklődik egy kicsit idővel.
-
pisti1234
csendes tag
-
student
őstag
válasz
Zalaymate #146 üzenetére
én most a wind olcso pc-ről beszélek nem a wind notebookról.
awalon én személy szerint pont 1. gépet akarok csinálni ami keveset fogyaszt, játszani nem akarok mert arra ott a wii de hd filmet szeretnék nézni akadásmentesen rajta pontosabban nem rajta hanem kivezetve lcdtv-re -
Awalon
csendes tag
De jó lenne ha gondolkodnál mielőtt mindenkit hülyének kiáltasz ki, akinek más a fontos mint neked...
Kezdjük azzal, hogy a wind (meg az eee) típusú gépeket az emberek zöme nem első gépnek veszi, vagyis nem azon akarunk játszani, filmet kódolni meg hd filmet nézni...mert azt megteszem az asztali gépen, amihez van hd monitor (meg duplamag és 4giga ram, meg 5.1 meg ezer csatlakozó ha akarom). Az umpc-t azért veszem, hogy bedobhassam a táskámba és vihessem magammal, netezhessek és dolgozhassak vele útközben ha szükséges (pl 3 órás vonatút). Vagy, képzeld, van olyan ember is, aki szinte kizárólag netezésre, szövegszerkesztésre használ egy gépet, neki minek a sokmag meg a felesleges sallangok, ha csak nem villogni akar hogy nekem ilyenem is van...sokszázezerért. Ő döntése...
Nekünk a fő követelmény: legyen kicsi, könnyű és bírja sokáig az aksi...mint ezt már előttem is mondták. A konfig meg tökéletesen elég a felsorolt feladatokra.
Én is néztem duplamagos, 2 gigás, másfél kilós 12 colos subokat 300ezer+-ért. Aztán mérlegeltem mire is használnám útközben. És jé, de hülye vagyok, arra jutottam, hogy amíg nem nyertem a lottón, addig simán megteszi nekem a harmadannyiba se kerülő, de ugyanúgy kicsikönnyű, gyengébb konfig. Ha meg Witchert akarok játszani, hát azt majd nem a vonaton, 10"-on ölbegéppel...Ez persze csak az én szerény véleményem.
Szerk: oks, ha az asztaliról beszéltetek az más, énis kérek elnézést
-
Illető
tag
válasz
Zalaymate #146 üzenetére
student: 100k?
Ezek elmebetegek. Elmebetegeeeek, segtséééég...
Valami fórumon mintha 250$ lett volna írva, azért is gondoltam, hogy csábító ajánlat. Na de ennyiért? Én is inkább építenék, az biztos. A kolléga által linkelt helyről jöhet az Atom lap, bele a PCI normál vidkari, satöbbi.
Zalaymate: Vigyázz, vastagon kevered a szezont a fazonnal! Ha figyelmesen megnézed, mi az asztali Windről (igen, ugyanaz a neve) beszéltünk, amit belinkelt.
Ennélfogva a mérgelődésed en bloc kapufa, viszont egy nagyfelbontású plazmán olyan gagyi a (gyári) DVD képe, hogy elhányod magad, és az analóggá konvertált digitális jel (d-sub) digitálissá visszakonvertálásának sincs sok értelme. Vagy digitálisan adja ki eleve, vagy szar lesz az már mindenképp.
-
Zalaymate
senior tag
Hallod!
Nem értem, hogy min vagy kiakadva!
Egyrészt ne írj hülyeségeket! (DVD Combo hogy lenne már a Wind-ben???
)
Illetve Ez a gép neezésre, illetve Office munkákra alkalmas, rendkívül kompakt méretben és iszonyat sok akkuidővel!
Lássuk be lehet, hogy 100K-ból vehetnél DVD Combo-s nagyobb tárhelyű, gyorsabb gépet, de az lenne vagy 3 kiló és akkora, hogy külön laptoptáskában kéne hordanod és 1 év után tuti gerincferdülést okoz! Plusz ha használni akarod, akkor 1-1,5 óra után már kutathatsz konnektor után!
Ezzel szemben ez lesz 1,3 kilő, és akkora, hogy a bőr mappámba is belefér gond nélkül és egyész nap tudom használni 220 nélkül!
Azt majd meglátjuk, hogy a HD filmeket viszi e, de erre csak annyit tudok mondani, hogy nem értem 10"-on miért fontos a HD felbontás (
) ha meg TV-re, monitorra kötöd akkor meg amellett csak van valami DVD lejátszó, vagy másik gép ami tudja ezt.
Szerintem a DVD felbontás tökéletesen megfelel még egy bazi nagy plazma TV-n is, aki meg full HD-s plazma TV-t vesz az vegyen már mellé egy HD lejátszós DVD-t is! Úgyse fog összeomlani a költségvetése!
És a D-Sub-ról meg annyit, hogy fogsz egy átalakítót és rádugod. Ennyi. És az nem valami helyigényes cucc!
Szóval szerintem aki dolgozni akar meg netezni és néha néhány film, annak tökéletes ez a gép! Szerintem ennyi.
-
student
őstag
az ipon forumban irtak alapján ha tényleg 100k lesz ki az hülye megveszi ezt a konfigot ennyiért? jo tudom akinek esetleg számit a dizájn.
spec:
ntel’s Atom 230 processor running at 1.6GHz, 1GB DDR2-533 memory, 160GB SATA hard disk drive, Gigabit Ethernet, DVD combo drive and 65-watt power adapter.
Ezek lesznek benne.
Játszani nem kell vele az integrált video miatt.
Ja, csak d-sub kimenet??? Pfff. -
Illető
tag
válasz
pisti1234 #141 üzenetére
Ajánlom magamat...olvasásra...
Nem mondtam, hogy a Wind notebookban kétmagos processzor van, a #139-ben az asztali Windről beszélgettünk a kollégával.
Egyáltalán nem várunk csodát az Atomtól, nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy nem 256 bites titkosítást kell viszafejteni ezzel a géppel a földalattin ülve, hanem alapvető felhasználásra lesz nagyszerű.
A benchmarkok végleges megítélésével szerintem várjuk meg a kereskedelmi forgalomban lévő változatot, az már mérvadó lesz.
Azt sem mondta szerintem senki itt, hogy szarba gyalázza a 900 MHz-es Celeront az 1,6GHz-es Atom. Némileg gyorsabbnak tűnik, egyes dolgokban viszont elmarad a teljesítménye a konkurensétől. Azt feltételezem, hogy inkább a sebességérzetért felelős dolgokban lesz erősebb, tehát szubjektíve gördülékenyebbnek, következésképp gyorsabbnak fog tűnni használat közben a gép. Ha megérkezik, kiderül. Addig viszont... -
pisti1234
csendes tag
A ketmagos Atom procit most jelentette csak be az intel, tehat az MSI Wind, ami a containerekben varja, hogy bekeruljon a boltokba, halal biztosan nem tartalmazza oket.
Kulonben is mar megirtam, hogy az Atom-tol ne varjataok csodat, az a jelen esetben csak arra jo, hogy kis kapacitasu akkuval, is birjon a gep ket orat - ami ugy latszik - a gyartok szerint az also tureshetar.
Az az 1600 -as Diamondville Atom proci egyaltalan nem gyorsabb atlagban mint a Celleron 900. Ezt a banchmarkok egyebkent szepen bizonyitjak is. Filleres notebooktol, ami foleg levelezesre, es net-ezesre valo, nem kell csodat varni.
Aki teljesitmenyre vagyik ezert a penzert, az vegye meg a 3 kilos dogoket. -
Illető
tag
Az asztali Wind is marhajó, remélem, nagyon olcsó lesz.
Az atom proci az alaplapba van integrálva, egyelőre szerintem nem fogják majd árusítani alkatrészként. Vagy miért nem veszel egy asztali Windet építés helyett?
Az eee is elviszi a 720p filmeket, szóval ez nem lesz gond szerintem itt sem. A srác még downgradeli is a gépét, de nem lassul a lejátszás akkor sem.
A kétmagos elég jó lesz, 8W fogyasztással, az csak asztaliban lesz egyelőre, ha minden igaz. -
student
őstag
engem most csak maga az atom proci érdekelt nem benne a wind gépbe, össze akarok majd rakni egy alacsony fogyasztásu konfigot
gondolom atomnál el lehet felejteni hogy 720p-s hd videot lejátsza? olvastam hogy lesz 2magos atom az talán legyüri?nekem most egyébként egy mezei 2,6ghz p4 van és viszi 720p hd-t
-
Illető
tag
Sosem volt még 12"-nál kisebb notebookom, azért is akarom kipróbálni, hogy elég-e a Wind. Ha az derül ki néhány hónap használat után, hogy nem felel meg nekem arra, amire vettem, akkor eladom, viszont ennyivel is okosabb leszek. Ez esetben valószínűleg Apple irányba fogok visszatérni a keresésben, mégpedig két okból: egyrészt anyagi szempontból is így gondolom, mert 100 ropit még kiadnék egy windows-alapú laptopért, de 2-3-sokszázezret már nem szívesen, olcsóbban viszont nincs 12"-13,3" méretű gép nekem elfogadható minőségben.(Egy Thinkpad X61 végülis jó lenne, csak abból egy normális állapotú darab jóval 200 fölött van használtan, ráadásul az 1,8"-os vinyócska döglassú, SSD kellene bele, az meg plusz kiadás. Ennyiből pedig kapok Macbookot, vadonatújat, sokkal nagyobb teljesítménnyel.) Másrészt pedig azért, mert alapvetően is macintosh-t szerettem volna venni, csak azért bizonytalanodtam el, mert jelenleg nem gyártanak a Macbooknál kisebb méretű laptopot, és közben megjelent ez a Netbook kategória, ami pedig több tekintetben nyerőnek tűnik.
Az új Macbookra nagyon kíváncsi vagyok, a LEDes panel és a multitouch elég valószínű újítás, attól félek csak, hogy a design nem fogja elnyerni a tetszésemet.(őszintén szólva nekem az air sem tetszik, meg a mb pro-k sem, szerintem az évtizedes kínai bóvli fémhtatásúműanyag-hadjárat lejáratta ezt a színt egy időre) Bár ha az ipod touch technokrata, feketére eloxált alumíniumra és üvegre építő stílusát viszik bele a tervezésbe, valószínűleg sikerül majd lekenyerezniük...
-
student
őstag
-
Illető
tag
válasz
pisti1234 #128 üzenetére
Pont a HT hozta a megváltást az asztali prociknál is, a mai általános felhasználás is eszetlenül sok multitaskingot igényel. (persze erre a C2D az igazi, sok memóriával).
A két maggal lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, de arra utaltam, hogy pörgősebben fog majd sok kis feladatot végezni remélhetőleg, mint az eee, a felhasználói élményhez nem annyira az egy szálon nyújtott számítási teljesítmény fontos, hanem a párhuzamosság.
Már vannak kezdetleges teszteredmények is, azok alapján is kicsivel jobb az atom, pedig nem is teljes sebességen fut még, de majd úgyis meglátjuk hamarosan.
Nekem például nem annyira a szintetikus, superPI-féle eredmények számítanak, hanem az, hogy flottul fusson az a néhány program, amit használok majd rajta.
annyit hadd kötözködjek viszont, hogy a processzor hőt nem fogyaszt egyáltalán, viszont annál többet termel. Ellenkező esetben bunsen-égővel kellene alápirítani a jó Quadcore processzorunknak, hogy még nagyobb teljesítményt csiholjunk ki belőle... -
Illető
tag
válasz
pisti1234 #127 üzenetére
Ebben a fórumban is megtalálhatod a specifikációkat, 2,3 és 2,6 font rendre a kisebb és a nagyobb akkuval szerelt kivitel súlya. Ez viszont ~1,05kg és ~1,18kg, az meg nem vita tárgya.
Ajánlom viszont mindenki figyelmébe a Wikin látható táblázatot, odakerült egy megjegyzés: "Note: all initial models will be equiped with a 3 cell battery!" vagyis kezdetben minden kivitelt 3 cellás akkuval szállítanak. Ha ez igaz, akkor nyalják ki a Schengen, kénytelen leszek megvárni a nagyobb akkut.
Reméljük, mire itthon is kapni lehet, már felfut a termelése a hatcellásnak, és lesz azzal is. -
pisti1234
csendes tag
Nagyon meg lennek lepve, ha none az ar:
Egyreszt a Forint most baromira eros, masreszt szinte fillerre ennyiert szereyheto be a konkurrencia az Eee 900, es az nyilvanvalao, hogy az MSI az Eee altal keltett hype-ra epitve akar piacot rabolni - kicsit tobbet adunk ugyanazert az arert- elven. -
pisti1234
csendes tag
Na ez nem ilyen egyszeru.
Utananeztem ennek az Atom procinak.
A lenyeg itt a hofogyasztas csokkentese volt, amit csak reszint a meretcsokkentessel (45 nM -es technologia), reszint a processor butitasaval ertek el:
Az okos processzorok a felteteles elagazasok kiertekelese elott szamitanak alternataiv True False vezerlesi agakat. Ezzel baromira fel lehet gyorsitani a szamitasokat, de ugyanakkor nagyon energiapazarlo, hiszen azokat az agakat is ki kell ertekelni, ahova a vezerles el sem jut.Cserebe az az Atom biytositja ay ugyevezett hyperthreding-et, azaz fuggetlen szamitasi szalak a parhuzamos adatelokeszites miatt az egymagos procin is nemilag gyorsabban futnak.
Tehat az adott feladattol fugg, hogy a proci jobban vagy rosszabbul teljesit, mint egy, a konkurrens Asus Eee 900/ban konkurrens Celleron 900 -as. -
pisti1234
csendes tag
-
Gergő_
őstag
Én is hasonlóan gondolkodok,de az apple-t figyelve nem hiszem hogy a következő generációs macbook már alu lesz,mivel a macbook pro már az és marad egy darabig,bár ki tudja
Nálam kizárt a fehér,pedig reménykedtem benne lesz fekete,nem tudom viszont nb.hu mennyire tartja majd magát a 112e ft-hoz,remélem annyi marad
-
p_adam
addikt
Ez igaz, de nekem egy teljesértékű nagyon gyors all-in-one gép kell és mostmár a súly is számít. Ötévente belefér egy csere és hosszú távra tervezek szóval lehet még kihúzom egy kicsit, bárcsak többet lehetne tudni a Nehalem-ről ami már külön (mai szinten high-end) grafikus processzort is tartalmaz. Esetleg ajánlhatom neked a kettő helyett a következő Macbook-ot ami majd alumínum vázzal és LED backlight kijelzővel készül tehát igen nagy ugrást képvisel majd a mostanihoz képest szóval még ezzal is szemezek bár még sose láttam
Meg lesznek még jó all-in-one laptopok bőven. Az biztos hogy akksi üzemidőben alázni fogja a többieket mert már most is elég sokat tud és ez csak jobb lesz.
-
Awalon
csendes tag
Akit esetleg érdekel milyen színekben lesz nálunk, azzal megosztom a notebook.hu-val történő levelezésem lényegét. Látszik hogy képben vannak...
Előzmény: a honlapon fekete és pink előrendelhető, engem érdekelt ugyan mikor lesz (lesz-e) fehérben.
A válasz:"Az MSI WIND rózsaszín és fehér színekben lesz megvásárolható jövõ hónap közepétõl."
Juppi. Kérdem akkor ugyanmár mért a fekete előrendelhető?
A válasz: "Fekete színben is lesz, első körben fehér és pink érkezik."Ugye szerintetek is tök logikus?
Ezekután majd hiszem ha látom, de nekem ez jó hír mert fehérre pályázok
Azt viszont már nem is mertem megkérdezni hogy állunk az akksival...majd ha raktáron lesz, talán... -
Illető
tag
Az akkutesztet láttam tegnap én is az olasz blogon, és az a 3 cellásról szól. Windowst frissít meg Warcraft-ezik a srác a géppel. Mindenesetre jól hangzik, hogy a kisebb akkuval közel két és fél órán át bírta a viszonylagos nyüstölést. A nagy akkuval ebből tényleg lehet 5+ órás használat. (főleg lehalkított kijelzővel, decens szövegipari felhasználás mellett.
)
A Dellt megnézem, de én is úgy gondolom, hogy 400 forint rengeteg pénz egy notiért. Inkább egy Wind-méretű gép kellene hurcolni, meg valami apple otthonra. Most az iMac is filléres, de egy bedokkolós megoldás még jobb lenne, tekintve, hogy az iMac-ben is gagyi a kijelző.
-
p_adam
addikt
MSI Wind teszteredmények: [link]
Ez alapján reálisnak tűnik a 2,5-3 óra üzemidő.
-
p_adam
addikt
Az érkezőben lévő Dell Latitude E4300-ban 13,3 colos LED-es háttérvilágítású 1440x900-as LCD van meg háttérvilágított billentyűzet meg SSD és mindössze 1,5 kg ha esetleg egy ilyen gépet keresnél, de az ára is sajnos olyan 400 körül lesz. Én ezt néztem ki magamnak remélem nem sietik el mert még kell rá gyűjtenem sokat. Nagyon
-
Illető
tag
Hű, tényleg!
De rohadt gagyi az is!Azt, hogy szineket nem nagyon ismer, még megbocsátanám neki, mivel a saját kijelzőjén csak szövegekkel operálnék leginkább, de, hogy egy normális méretű munkafelület sincsen benne...
Megalkuvás az élet... -
Bibby
addikt
Átalakító?
Kicsit elmentél rossz irányba, a telefonos nethez MODEM kell, ami meg mint már említették, nincs ebben a mininotiban. Mondjuk szerintem is felesleges lenne, akinek ilyen egyedi problémája van az megoldja usb-s modemmel.
A másik témához: nyilván ez a méret nem arra van hogy otthon egész nap erről netezz. Akkor rádughatod szépen a nagymonitorra/billentyűzetre is, ha nincs másik géped. De 1-2-3 órákra nem hinném hogy nagyon fárasztó lenne mind képernyőméret mind billentyűzet szempontjából, ha pedig valahová mész akkor szinte bármibe belefér és igen kis kompromisszumot jelent.
Mondjuk egy belső HSDPA-val lenne nagyon ütős, de az egyelőre a drágább típusok kiváltsága, meg a külsők sem olyan nagyok végülis. -
kornél1
aktív tag
válasz
Zalaymate #108 üzenetére
van oylan hely, ahol csak ilyen telefonos freestartos netet tudnék használni érted... és iylen átalakitot se lehet venni egyik vége utp, másik meg sima telefonos?
most olvasom Illetö válaszát, akkor van iylen átalakito ugye?
amugy ugyanigy gondolkodom, hogy nem szeretem cipelni a több mint 3kg-t... ezért kérdeztem elég a 10" olvasni, szörfözni stb....
-
Zalaymate
senior tag
Hát UTP csatlakozó van benne, de sima telefon dugó az nincs! Legalábbis én nem láttam a képeken!
De van wifi, bluetooth, és lan ! Szerintem több azért nem negyon kell.
Ha meg nincs wifi és feltétlenül szükséges az internet, akkor ott van a mobilod amit bluetooth-on vagy USB-n rákötsz és mehet a net!
-
Illető
tag
Szerintem is megteszi, a mérleg másik fele a kis méret ugyebár...
Kényelmesen dolgozni leginkább 1920x1200-on lehet, full size billentyűzettel és egérrel, de nem is ehhez kell hasonlítani. A 15,4"-esek általános felbontása 1280x800, ennél azért nem annyival kisebb az 1024x600, hogy érdemes legyen még két kg-ot cipelni.
A Macbook 13,3"-os kijelzője nekem szimpatikus kompromisszum lenne, mert az már 1440x900 pixeles, csak az a gép összességében is lényegesen nagyobb a Windnél, és lehet, hogy (egyelőre) nincs is szükségem az általa nyújtott előnyökre, és az sem elhanyagolható azért, hogy az ára is minimum a duplája. -
p_adam
addikt
Szerintem nem, de embere válogatja. Bementünk a notebook.hu boltba hogy megnézzük a 10,6 colos Fujitsu P7230-at és Csajom szerint túl kicsi - sajnos. 12 colos notebook már tökéletes lenne neki, de azok duplaennyi árban vannak :-( Igaz Fujitsu-nak a felbontása is picit nagyobb ami nem segíti az olvashatóságot de sokkal többet nem tud a több mint négyszeres árért. Ennek ugyanannyi hely van széltében mint a legtöbb monitornak, csak görgetni kell többet. Legegyszerűbb élőben megnézni, szerintem például nem olyan kicsi és a 1024x600 felbontással 'éppen jó' lesz, de inkább nézd meg.
-
p_adam
addikt
Egyszerű a gép felépítése szóval nagyon gond nem hiszem hogy lesz vele az előszériás tesztmodelleknél is csak egy szoftveres gond volt, mégpedig az hogy nem érte el a maximális órajelet a procc de mire megjelenik úgyis kijön egy frissebb driver és azzal fog menni simán. Órajel per teljsesítmény aránya némileg rosszabb mint a 900 MHz Celeronnak, ezért körülbelül 10-15%al lesz gyorsabb nála (bár a HyperThreading néha jól jöhet pluszban).
-
kornél1
aktív tag
bocs az amtor kérdésekért de még nem taliztam iylennel... sokkal nehezebb olvasni, böngészni 10"on mint 15,4en?
-
Illető
tag
A sebességgel szerintem nem lesznek gondok, a Silverthorne is tud annyit, mint az EEE celeronja, ez meg két ilyen magot használ.
Viszont az előszériás hibáktól én is tartok egy kicsit. A magyar billentyűzetet mindenképp megvárom (és drukkolok az enternek!), ha lesz, de ha eleve azzal szállítják, akkor sem biztos, hogy én akarom az első darabot átvenni az országban.
Bár nagyon jó lenne... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Apple Macbook Air M4 15 2025 16GB 256GB
- Dell Latitude 5400, 14" FHD IPS, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest