Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zalaymate
senior tag
-
pisti1234
csendes tag
Minden vasarlas egy kompromisszum, egy laptop-nal -a rendkivul rovid erkolcsi elevules mellett - kulonosan az.
Nem kizart, hogy egy ev mulva mar gepet el sem lehet adni WAN tamogatas (Itt Europaban 3G, HSPDA ) nelkul, mint ahogy arra is lehet szamitani, hogy mozgo alkatreszei, es nagyobb energiafelvetele miatt a Winchester is ki fog szorulni ebbol a szegmensbol; a 800 x 400 felbontassal rendelkezo 7 colosokat pedig a szegyenkezve fogjak a kukakba dobni.
Az ultraprortable-ok piacan raradasul be fog kovetkezni (illetve aki olvasott mar Sony Vaio hirdetest az pontosan tudja, hogy mar be is kovetkezett*) egy fajta statusz szimbolumot teremto divat es ekszeresedesi iranyzat, ami a mobil telefonok teruleten mar majdnem koros merteket olt az ifjusag, es ifju managerek erre erzekeny, es megfelelo penztarcaval rendelkezo szegmenseiben.Az Asus EEE raadasul kinyitotta Pandorra szelencejet, es megmutatta, hogy ebben a piaci szegmensben micsoda hatalmas tartalek es felvevo ero van.
-----------*
A 3000 $ feletti Vaio modelleket ugy hirdetik, hogy uzletfeleid nyala csordul ki az irigysegtol, ha a targyalason eloveszed. -
Awalon
csendes tag
Én már szeretnék egyet
Mindig ez van, ha szükségem lenne belátható időn belül valamire és pénzem is megvan rá, akkor nem lehet kapni
Igaz, hogy jobb lenne 6 cellás akkuval, de vajon arra a verzióra mennyit kéne még várni? Mert nekem elsősorban nyárra kellene...
Gondolom akkut lehet majd kapni hozzá később. Remélem.
Amihez nem értek, segítsetek: elméletben a hdd-t le lehet majd cserélni ssd-re? Vagy az két teljesen más kialakítás?
-
Illető
tag
Az első magyar beszámoló a Windről az Indexen.
Azt mondják, nagyon jó lett. -
student
őstag
az ipon forumban irtak alapján ha tényleg 100k lesz ki az hülye megveszi ezt a konfigot ennyiért? jo tudom akinek esetleg számit a dizájn.
spec:
ntel’s Atom 230 processor running at 1.6GHz, 1GB DDR2-533 memory, 160GB SATA hard disk drive, Gigabit Ethernet, DVD combo drive and 65-watt power adapter.
Ezek lesznek benne.
Játszani nem kell vele az integrált video miatt.
Ja, csak d-sub kimenet??? Pfff. -
pisti1234
csendes tag
A ketmagos Atom procit most jelentette csak be az intel, tehat az MSI Wind, ami a containerekben varja, hogy bekeruljon a boltokba, halal biztosan nem tartalmazza oket.
Kulonben is mar megirtam, hogy az Atom-tol ne varjataok csodat, az a jelen esetben csak arra jo, hogy kis kapacitasu akkuval, is birjon a gep ket orat - ami ugy latszik - a gyartok szerint az also tureshetar.
Az az 1600 -as Diamondville Atom proci egyaltalan nem gyorsabb atlagban mint a Celleron 900. Ezt a banchmarkok egyebkent szepen bizonyitjak is. Filleres notebooktol, ami foleg levelezesre, es net-ezesre valo, nem kell csodat varni.
Aki teljesitmenyre vagyik ezert a penzert, az vegye meg a 3 kilos dogoket. -
student
őstag
engem most csak maga az atom proci érdekelt nem benne a wind gépbe, össze akarok majd rakni egy alacsony fogyasztásu konfigot
gondolom atomnál el lehet felejteni hogy 720p-s hd videot lejátsza? olvastam hogy lesz 2magos atom az talán legyüri?nekem most egyébként egy mezei 2,6ghz p4 van és viszi 720p hd-t
-
pisti1234
csendes tag
Na ez nem ilyen egyszeru.
Utananeztem ennek az Atom procinak.
A lenyeg itt a hofogyasztas csokkentese volt, amit csak reszint a meretcsokkentessel (45 nM -es technologia), reszint a processor butitasaval ertek el:
Az okos processzorok a felteteles elagazasok kiertekelese elott szamitanak alternataiv True False vezerlesi agakat. Ezzel baromira fel lehet gyorsitani a szamitasokat, de ugyanakkor nagyon energiapazarlo, hiszen azokat az agakat is ki kell ertekelni, ahova a vezerles el sem jut.Cserebe az az Atom biytositja ay ugyevezett hyperthreding-et, azaz fuggetlen szamitasi szalak a parhuzamos adatelokeszites miatt az egymagos procin is nemilag gyorsabban futnak.
Tehat az adott feladattol fugg, hogy a proci jobban vagy rosszabbul teljesit, mint egy, a konkurrens Asus Eee 900/ban konkurrens Celleron 900 -as. -
pisti1234
csendes tag
-
p_adam
addikt
Ez igaz, de nekem egy teljesértékű nagyon gyors all-in-one gép kell és mostmár a súly is számít. Ötévente belefér egy csere és hosszú távra tervezek szóval lehet még kihúzom egy kicsit, bárcsak többet lehetne tudni a Nehalem-ről ami már külön (mai szinten high-end) grafikus processzort is tartalmaz. Esetleg ajánlhatom neked a kettő helyett a következő Macbook-ot ami majd alumínum vázzal és LED backlight kijelzővel készül tehát igen nagy ugrást képvisel majd a mostanihoz képest szóval még ezzal is szemezek bár még sose láttam
Meg lesznek még jó all-in-one laptopok bőven. Az biztos hogy akksi üzemidőben alázni fogja a többieket mert már most is elég sokat tud és ez csak jobb lesz. -
p_adam
addikt
Az érkezőben lévő Dell Latitude E4300-ban 13,3 colos LED-es háttérvilágítású 1440x900-as LCD van meg háttérvilágított billentyűzet meg SSD és mindössze 1,5 kg ha esetleg egy ilyen gépet keresnél, de az ára is sajnos olyan 400 körül lesz. Én ezt néztem ki magamnak remélem nem sietik el mert még kell rá gyűjtenem sokat. Nagyon

-
-
Illető
tag
A billentyűzeten szinte zongorázni lehet a különbséget...!
(Wind vs eee) -
p_adam
addikt
Nem hiszem, szerintem a software nem ismerte fel mivel hivatalosan még nincs fogalmazva Atom-os gép
A Silverthorne-hoz külön chipset jár és a MID-ekbe fogják belepakolni mert azokba nyilván kisebb akksi tehető. És ennek megfelelően maga a processzor mérete is kisebb nem csak a fogyija.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LEGO klub
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS ROG Strix G531GT bontás - ventik, LCD panel, töltő stb.
- Lenovo Yoga 9 14IRP8
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Apple iPad Air 2 (A1566) 64GB Wi-Fi Asztroszürke
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pedig de szép is az a hétórás üzemidő...
mármint hogy mennyire halk.
Már a spájzban vannak!!! Sőt lehet hogy már a prohardver főhadiszálláson is. 

Visszavonom az előbbi megjegyzéseimet! Ne haragudj!
Meg lesznek még jó all-in-one laptopok bőven. Az biztos hogy akksi üzemidőben alázni fogja a többieket mert már most is elég sokat tud és ez csak jobb lesz.
(Wind vs eee)
A Silverthorne-hoz külön chipset jár és a MID-ekbe fogják belepakolni mert azokba nyilván kisebb akksi tehető. És ennek megfelelően maga a processzor mérete is kisebb nem csak a fogyija.