Hirdetés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Mobil flották
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Macrodroid
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
fishbone973
csendes tag
Egy perce hívtak fel (Octopus rendszerház), holnap szállítják a fekete Windem!

-
vadani
tag
sziasztok
Akkor nem lehet tudni, hogy mikor lesz 6 cellás akuval a wind? Nekem csak a 6 cellás lenne jó az egyetemre mivel ki kell bírja a napot gyakorlatilag. Szeptember végére talán lesz ez lenne a kérdésem. -
devians
tag
Emberek, ez egy hír volt, én nem mondtam, hogy 70 dollárért fog majd valaki is kapni egy új aksit. Mint ahogy az is logikus, hogy ha kint 499 dollár a sima gép akkor nálunk nem annyi.
Lévén 100 eFt körül mozog az ára nem pedig nyolcvan pár körül.
Kvázi az aksi ára is magasabb lesz csak magában. Majd ha idejut.
Sőt a gép is drágább lesz mint 570 dollár. Itthon.
Mit kell ezen vitatkozni?Ugyanúgy ráteszik majd a kereskedők a hasznot mint minden másra.
A hír arra vonatkozott, hogy van ilyen, lesz ilyen, és kint ennyibe kerül.
Nem itthon. És a teljes konfigra vonatkozik, nem magában értendő. -
^Clown
addikt
Gyerekek, ne ugorjatok a nyakamnak, egy kolléga írta be a hírt, igaz, nem ellenőriztem: [link]
-
Imibácsi
aktív tag
10K felár lehetséges, csak nem halandóknak. Egy akksit alapból 30K környékén vágnak hozzád, mert nem egy keresett termék. Mire megölöd az akksit egy notiban, addigra veszel inkább egy új notit. De még ha meg is jelenne a közeljövőben a 6 cellás, ekkora kereslet mellett én tuti 20K-ért adnám minimum. Mégg ennyiért is vinnék mint a cukrot.
-
rakal
senior tag
Egyelőre a 3 cellás verzió is hiánycikk.
Szvsz,mire külön lehet 6 cellás akksit kapni,az kb. több hónap,ha nem fél év,és kb.20-25KHUF lesz(annyi,mint a rendes notebookba,ha nem több)
Úgy beszéltek róla,mint a Tesco-s akciós paradicsomról:nézzétek meg az ebay-t!
Maga a netbook is hiánycikk,a hozzá való akksit külön meg nem is kínálják egyelőre.
Én egy kínai website-on érdeklődtem,e.mailban azt írták,hogy elfogyott,nincs,hiánycikk... -
rakal
senior tag
Windows Vista+MSI Wind tapasztalatok:
A gyorsboltban vettem az MSI Windet(07.26)
A rajta levő oprendszer és partició:shit(merevlemez 3 partícióra osztva-egy eredeti-egy teszt-egy DOS)---kinyírni az összest rögtön-tanácsolom!!.
Windows Vista Ultimate SP1-külső meghajtóról(USB optical drive)
Full telepítés a 80 GB-s HDD-re.
Végeredmény: minden flottul megy.
KIVÉVE:graphic drivers+Wlan.A többit nem kell újratelepíteni!(még a touchpadot sem!!!)
Megoldás:A graphic drivereket az Intel website-ról lehet lehalászni(jelszó:winvista1853.exe)
Ezzel ok lesz.
A legzűrösebb a wi-fi volt(egy fél napomba került kibogozni).Jelszó
indows Driver_9064/87SE_PCIE----a WLAN-hoz-ezzel már gond nélkül megy a WLAN is.
Remélem tudtam segíteni a Windows Vista telepítőknek....
Egyébként érdemes a Vistát telepíteni erre a picurra is!!
40-50 perccel tovább bírja az akksi,mint Windows XP-n(applikációktól függ persze)
Próbáljátok ki.Megéri....
-
^Clown
addikt
válasz
kleinguru
üzenetére
Hmm, akkor játsszunk a gondolattal: ha ma valaki ügyes, kb. 95K-ért megkaphatja a Windet. Ehhez dobjunk hozzá még 10K-t (6 cellás akksi ára), és 105K-ért van az embernek egy 6 cellás, szép netbookja, ami bírja 6-7 órán keresztül is a strapát. Szeptember közepére meg lemegy 95-100K-ig (és akkor még pesszimista voltam). KELL

-
NightLord
tag
válasz
Alukard
üzenetére
Ebben mondjuk egyetértünk, nekem sem szívügyem a recovery particio, egyetlen bibi, hogy nekem legalábbis nem sikerült letörölnöm. Igaz, komolyabb erőforrásokat nem vetettem be az ügy érdekében, de a vista setup particiomanagerében asszem egyáltalán nem látszott, a windows disk management alatt már látszik, viszont semmit nem lehet kezdeni vele. Ami nagyszerű, mivel most, hogy a vistával átirtam az eredeti MBR-t, már amugy sem tudnám használni a recovery funkciót, igy az a 4 giga teljes holt térré vált.
-
RatSon
aktív tag
válasz
Raymond
üzenetére
én is olvasgattam ,illetve írtam is levelet a realteknek akik azt írták hogy nem terveznek osx-es drivert kiadni, de a linuxos driver forráskódja elérhető, gondolom ha elég nagy lesz az érdeklődés valaki csak átportolja majd. de végülis kb 3-4e-ért már lehet kapni működő cserekártyát... pár hónap után meglátom hogy kell-e az nekem vagy sem
mindenesetre jó érzés hogy egy 100e-es laptopon osx rohangál és látszólag csak apró vagy áthidalható kompromisszumokkal 
-
RatSon
aktív tag
válasz
adam182
üzenetére
nekem sincs rá szükségem, én a telepítéshez egy asztaliból kikapott olvasó-írót dugtam rá 3,5"os rack ata vezérlőjére és tápjára és tökéletesen ment. mondjuk én valószínüleg a 80 gigás vinyót se fogom kihasználni hiszen filmek, zene úgyis külső eszközön van, más meg nálam nem foglal annyit.
-
adam182
csendes tag
"extrémen digitáliséknál" már van 12ért. bár mindenféle támadás nélkül, nem értem miért kell hozzá. persze lehet egy-két különleges eset, de alapvetően sztem mindenkinek második gép a wind. akkor meg pont elég ha lan-on átdobom az asztalira, azon meg kiírom. ismétlem, lehet olyan, akinek pont ahhoz kell, amire vette, de szerintem többségében áthidalható a hiánya
-
RatSon
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
hát a setfsb mint a neve is mutatja az fsb-t állítja ami megszorozva 12vel kiadja az atom proci orajelét. szerintem majd ha rájönnek hogy lehet 14-es szorzót használni az lesz az igazán nagy előrelépés teljesítmény terén...
-
devians
tag
nah új infó aksi ügyben:
Gizmodo
http://gizmodo.com/index.php?refId=5029506MSI Wind With 6-Cell Battery Now Available
The $570 asking price is $70 more than what MSI had originally promised. -
Cyrin
addikt
Mennyire érdemes hozzá külön kékfogú egeret venni?
-
^Clown
addikt
Vagy ha még olcsóbban akar valaki külső DVD-írót: Samsung SE-S204N vagy [SE-S204S]
-
stefanitsr
senior tag
Engem is módfelett érdekelne a dolog ezért ha találok mindenképpen megírom.
Köszönöm az írós információkat.
-
Gabor970
addikt
sziasztok!
Kutatgattam aksi ügyben,sajna csak odáig jutottam, hogy a 6cellás akku típusa BTY-S12, de még egy akku shopban sem lehet kapni :-((((
azért bíztató, hogy nem is csak kétszeres kapacitású lesz, hanem majd 2,5 szeres. 2200mAh vs 5200mAh. Ha valaki tud beszerzési lehetőséget, kérem jelezze! Köszi! -
devians
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Bár nem nekem szólt, de azért leírom:

LG GSA-E50N (sima) 18.480 Ft
LG GSA-E50L (Lightscribe) 20.460 Ft
ezek az Alien árai, lehet más cégeknél olcsóbban kapni valamivel
az árgép szerint. Csak viszonyításként írtam.Értelemszerűen az L jelenti a Lightscribe-ot.
És ha jól tudom akkor a színben is, legalábbis az enyém fehér tetejű
és az alja fekete. L-esben még nem láttam fehéret, már a tetejére gondolok, de az is lehet, hogy van. -
devians
tag
Felraktam a wind-ra az osx-et. Hát mit mondjak. Teljesen meglepett a sebessége. Nagyon szépen dolgozik a hiányosságai ellenére is. Viszonyítási alapom volt a korábbi ibook-omhoz képest és simán veri azt... Logitech mikimauzt telepítés nélkül vitte a bluetoothon keresztül már az install közben.
Az egész gép teljesen rendben van, és nagyon tetszik.
Egész napos használat mellett is alig melegedett.A külső lg írót meg mindenkinek csak ajánlani tudom. Akár lightscribe-os, akár sima kivitelben is. Bár csak az utóbbiról van tapasztalatom.
-
Gabor970
addikt
sziasztok!
tegnap lett beüzemelve egy asus w520gu (vagy ilyesmi) wireless routerem, nincs semmi wifi problémám a géppel, folyamatos-stabil-erős a kapcsolat. Este kb 5 órát pókereztem online, teljesen hibátlan.
asszem az msi lapjáról egy korábbwn itt belinkelt helyről frissítettem a wifi drivert.
Üdv!
-
reden87
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
A Win több helyet foglal, szal nehezebb is

Amúgy linux valóban 512, meg BT sincs benne..
-
stefanitsr
senior tag
Ha csak 5k-val olcsóbb a linuxos wind szerintem nem éri meg rajta agyalni...
Jé mobilx azt mondja, hogy linuxos verzió is 1G ramos, én valamiért úgy emléxem az csak 512-es. Összehasonlítva a konfigokat viszont látszik mindenben egyeznek kivéve, hogy a windózos változat 1.3 a linuxos pediglen 1.2 kg. Marha nehéz lehet az a sorszámos matrica.

-
-
Cyrin
addikt
A MobilX-nél az van a honlapon, hogy van mindhárom szín van raktáron, és lejjebb vitte az árakati s.
-
RatSon
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
nekem a te módszereddel a 144 fsb-t se sikerült elérni
érdekes, mindenesetre ez az ahogy a fix 145-146 fsb megy, persze minden mással együtt. esetleg kipróbálhatnád neked így meddig kúszik... -
stefanitsr
senior tag
válasz
Raymond
üzenetére
Szokni kell, de nem vészes. Lesz jó pár félreütés az elején, de idővel megszokja az ember ezt is, és a kis mérettel járó egyéb sajátosságokat is.
Én biztosan nem gondolkoznék EEE-n. Nagyon jól sikerült a wind mindenféle képességet figyelembe véve, kijelző, billentyűzet mérete, használhatósága, melegedés, méret, formavilág, összerakás, szolgáltatások, tárkapacitás, egyebek.

-
Raymond
titán
válasz
stefanitsr
üzenetére
A Ctrl es Fn billentyuk felcserelese mennyire zavaro? Nagyon ertelmetlennek tunt amikor lattam. Lehet ma megveszem, de elobb meg szeretnek latni egyet a kisebbik 900-as EeePC-bol mert van ott a Wind mellett egy 700-as kiteve es azert nagy a difi a ketto kozott.
-
Alukard
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
szerintem ikább egy 0át kéne leszedni végéről

-
muruk
csendes tag
Hello na eladó egy fehér, teljesen új msi wind garanciával sok programmal, már most átvehető. Ára: 190000 forint
tel: 06209775177 -
Propeller.hu
csendes tag
Vicces. Vagy nem tudom. Ilyet sem láttam még.
Azért angol nálam, mert az én példányomon egy "test-windows" van (professional), szerintem olyan szériából, amint az MSI méregetett a kiszórás előtt, de elfelejtették rátenni az xp home-ot.
Természetesen ez a verzió megbukott az eredetiségvizsgálaton
Mivel nincs usb-s dvd-m, vissza kell vinnem a gépet a boltba, hogy rátegyük az xp home-ot. -
stefanitsr
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Sikerült reprodukálni, de mint az korábban említettem a valószínűleg erőst megemelkedő busz órajelek miatt a kommunikációs eszközök nem működnek (LAN / Wifi) így bár a gép stabilnak tűnik és lehet ps-ezni, lightroomozni, de háló nélküli netbookként használni elég kellemetlen.
Hozzáteszem, alapvetően 1600 Mhz-en sem érződik mindennapos használatban gyengének, sőt, az a plusz 400 MHz nem olyan nagy kaland.
Esetleg a minipci modul cseréjével valami intel félére megoldja a problémát és stabilabb marad a masina, de engem ez annyira már nem érdekel hogy megcsináljam.
-
Alukard
senior tag
Ami nekem nagyon hiányzik a Windből az az ujjlenyomat olvasó... de hát mindent nem lehet

-
stefanitsr
senior tag
Most hogy szeretném reprodukálni nem akaródzik összejönni.
Nos, ha jól emléxem úgy kezdődött a dolog hogy végigpróbálgattam egy rakás clock generatort annak ellenére, hogy egy bizonyos oldalon le van írva melyik a nyerő. Illetve konkrétabban nekem az nem jött be mert amint rányomtam és mozdítottam a csúszkán azonnal sokszorosára emelte a beállított értéket a kívánatosnak. Ezután felugrottam a listában felette következő első vagy második clock generatorra, kértem egy get fsb-t, majd mozdítottam kicsit az fsb csúszkán és set. A set pillanatában a wifim elment nyaralni mintha ki és bekapcsoltam volna, majd mikor visszajött akkor egész szépen ment addig míg nem kellett neki dhcp-n ip-t kérnie, amelyet gyakorlatilag végtelenségig kér és nem kap meg majd aztmondja, hogy nem sikerült kapcsolatot létesíteni. Kis lépcsőkkel felmentem egészen 167.5 MHz fsb-ig aholis a cpu-z kiírta hogy 1000 és 2000 MHz között ugrál az atom terheléstől függően.
Most ezt nemtudom reprodukálni, mert amikor elsőre 167.5-re rántottam az fsb-t szürke képernyő lett az osztályrészem, most meg smbus erroral szórakoztat a cumó. Lehet nem restart kellene neki hanem rendes ki és bekapcs, mingyárt teszek egy próbát...
-
RatSon
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
hogy tudtad 2Ghz felé vinni? én a setfsb-s megoldást ismerem, de a forumban többen beszámoltak arról hogy csak 146ig sikerült emelni, felette mindenkinek fagyott. a 146*12 meg még mindig csak 1752mhz...
-
reden87
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Már volt róla szó hogy a Turbó gomb nem gyorsít hanem lassít, egy tulaj már leírta hogy a bekapcsoló gomb kékről zöldre vált lassításkor (remélem jól írtam
) -
stefanitsr
senior tag
Kb csütörtök óta nyúzom a sajátomat, és gyakorlatilag minden téren felülmúlta a várakozásaimat, talán akku idő lehetne egy kicsit hosszabb, de majd újítok bele 6 cellást ha elkezd komolyan zavarni vagy ha már könnyedén hozzáférhető lesz mondjuk ebayen.
A teljesítményével messzemenően elégedett vagyok, fut rajta ps, lightroom szépen, netezgetős kommunikációs programok, msn, skype jól és gyorsan megy rajta, beépített mikrofonon beszélgetést értik a túloldalon. Átlag alkalmazással nem volt problémám, minden ment akadozás mentesen, jó sebességgel (pedig napi használatban egy 2g ramos core 2 duo t7300 dell latitude d630-ast hajtok, azt hiszem ildomos megemlítenem, hogy mióta itthon van a wind a 630-ast nem vettem elő).
Tényleg egy megkapó külsejű, méretű masina, igazán meglepő, megdöbbentő használhatósággal. Aki látta azonnal beleszerelmesedett, és mindenki kézbe akarta fogni, ki akarta próbálni.
Játékra elég gyengécske, de nem is arra vettem. Eddig a flatoutot próbálgattam rajta, de legszerényebb grafikával is eléggé szaggatósra vette a figurát. Igaz, ez a masina nem is arról szól, játszani van asztali gépem.
Pár apróság: átvételkor feltűnt, hogy Q betű alá, az altgr-el előhívható \ helyett egy /-t szitáztak - valszeg igen siettek, hogy a magyar verzió is piacra kerülhessen. Feltűnt, hogy a bal, felém eső usb aljzatba kicsit nehezen mentek bele az eszközök, mert az alaplapi csatlakozó egy-fél mm-el feljebb volt mint az normális. Egy pendrive-ot betéve kicsit lenyomva halk kattanással ez helyére ugrott, szemre teljesen helyén van.
A netes teszteken olvasható turbodrive button itt csak lassítani tud sajna a korai teszt verziókkal ellentétben amelyek a töltőn levő gépnél lehetővé tették egy billentyű kombó nyomásra 1.9 GHz-re emelni az atom órajelét. A neten fellelhető egy leírás ami alapján fsb-t lehet mókolni, ezzel sikerült 2 GHz-re emelnem az órajelet, de ekkor a wifi és a lan elkezdett sztrájkolni, így hagytam is az egészet, elégedett vagyok a sebességgel no megv végülis ez egy netbook.
Összességében szerintem a piacon levő, hellyel közzel kapható wind mellett nem nagyon érdemes várni az eljövendő gépekre, ez így nagyon jó kombinációját adja a különféle szolgáltatásoknak és használhatóságnak, nem biztos hogy mindezt egy csomagban más ugyanígy tudni fogja kínálni. Engem teljesen elvarázsolt. Remélem a tartóssággal sem lesz semmiféle probléma.
Néztem hozzá egy ilyen LG külső dvd-írót, kíváncsi leszek hogy fog működni.
-
mob_zzz
aktív tag
Vagy pedig: 10-15k-val drágább lesz a 6 cellás, a hármas pedig eltűnik...
A kérdés, hogy a komoly keresletet letudja-e majd csillapítani a konkurensek (asszem Acer Aspire One és eee 1000 amik szóbajöhetnek) megjelenése. Árcsökkenésre úgy néz ki, csak ebben az esetben számíthatunk. -
-
Alukard
senior tag
válasz
NightLord
üzenetére
Ha már benne van a 80as vinyó akkor szeretném használni is... és legalább ilyen 1szerű megoldások lennének amiket leírtam...
A másik fele, hogy az általam leírt esetekben kicsit könyebben ki lehet egészíteni az alapot (mondjuk olyan progikkal amik nekem kellenek...)
És inkább veszek egy 2-4 GB pendriveot amit a gép mellett tartok a táskában ha szükség van rá...
-
NightLord
tag
válasz
Alukard
üzenetére
Egészen konkrétan ha bootoláskol megnyomod az F3-at, akkor azonnal vissza tudod állitani a rejtett particion lévő windows image-ekből a gyári kezdőállapotot. Tetszőleges nyelven ( mondjuk az enyémen a választék a magyar / szlovák / szerb / cseh / lengyel listát jelentette).
Persze csak egészen addig, amig meg nem piszkálod az mbr-t, mondjuk masik oprendszer telepitésével. -
adam182
csendes tag
tulajok, kérdés..
hogy tudom kikapcsolni azt a jackdugómanagelő szoftvert, ami mindig felugrik, ha bedugok fülhallgatót, mikrofont vagy hangfalt?
köszi
-
Gergő_
őstag
-
Alukard
senior tag
válasz
reden87
üzenetére
Ahham, és ha jól csinálod akkor még sima hálón is át lehet nyomni az image fájlt... (igaz, kell bootolni 1 ghost környzetet hozzá a kliens gépen, de nincs 1,5 MB a cucc)
szal bármelyik pendriveal meg lehet csinálni, és a DVD-be be lehetett volna építeni, hogy "Make Boot Pendrive/Memory Card..." főleg, hogy fix környezethez készűl szóval még a SID-et sem kell változtatni, és nem kell variálni a hálókártya driverekkel sem...A Windem csak hétfőn lesz meg... szóval nem tudom, hogy most konkrétan mi van a CDn, de fenn említett megoldás lenne sztem a leg felhasználó barátabb... vagy a lehetőség arra, hogy bármilyen legalább 2 GBs pendriveból visszaállító pendriveot létrehozni...
Csak hát ez kicsit összetetteb mint ami a standard és mint ilyen extra szolgáltatásnak minősül és 1általán nem jellemző az iparban, de ha valamivel akkor az ilyen kisebb figyelmességekkel nagyon meg lehet ragadni a népet...
-
reden87
tag
válasz
Propeller.hu
üzenetére
Amúgy szerintem ez tök vicces, hogy DVDn adják a visszaállító cuccot mikor nincs is benne meghajtó
Mondjuk adhatnák Pendrive-on, nem kerül sokba, max pár ezer, és grátisz lenne 
-
válasz
Propeller.hu
üzenetére
Az valóban érdekes,h angol a win.
az első bekapcsolásnál tudsz nyelvet választani,amikor feltelepíti a wint!
Ha itt az angolt állítottad be akkor az gáz...
kűlső dvd +hajtó.és újratelepítés... -
mecsek20
tag
válasz
Propeller.hu
üzenetére
sziasztok,
tegnap 17.12-kor jött egy mail a speedshoptól h megérkezett a fekete wind. Sajnos nekem most nekem nem aktuális, mert elutazom, ha vkit érdekel jelezzen minél előbb, mert eladják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- (BANKMENTES, RÉSZLETFIZETÉSSEL) ASUS/DELL/ LENOVO - CSÚCSKATEGÓRIÁS LAPTOPOK AZONNALI KÉSZLETRŐL!
- Lenovo Thinkpad L490,HD,14",i5-8365U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- ASUS ROG Zephyrus G15 (2022) Ryzen 7 6800HS / RTX 3060 / 40 GB RAM / 1 TB SSD / QHD 165 Hz
- Apple Macbook Pro 14 M4 Pro eladó! 24/512GB 12C/16C, 100%/83Ciklus Apple Care+ 2027.03.10-ig
- Apple Macbook Pro 14 M3 8/512GB 8C/10C 83 ciklus/100% eladó! Patika, 12 hónap bolti garancia!
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Hp, Dell, Lenovo gyári 65W USB-C / Type-C töltők, tápegységek
- HIBÁTLAN iPhone 12 256GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4462
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- Ryzen 7 9850X3D // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

indows Driver_9064/87SE_PCIE----a WLAN-hoz-ezzel már gond nélkül megy a WLAN is.
!

Visszaállítja a "válassz nyelvet és feltelepítem az oprendszert" állapotot?