- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
válasz
Jancsika77 #120 üzenetére
Benne van a totyik a Kedvenceim között, néha idenézek.
-
Jancsika77
csendes tag
Szokott még itt lenni valaki?
-
akaido
addikt
Megvan az Arctic Cooling procc hűtő. Kifejezetten jól hűt, pláne úgy, hogy az Enermax előlapomról vezérlem a fordulatszámát. Előtte kipróbáltam az MSI 865G lapról is vezérelni, ill. a tuning biosban kicsit turkálni. A Performance Mode-ot simán bírta. A Turbo-ra, és Ultra Turbora állítással már nem volt stabil azixpé.
-
Beck18
tag
Ismét csak kiváncsiság képpen, biosból felhúzta a procit 2.8ra 1:1ben a memóriával. Tegnap este óta megy igy, semmi gond nincs vele, prime95-tel pedig még ''fárasztottam'' is. Ez azért érdekes, mert ugye a D.O.T esetében a captain módban 2750 körül viszi fel terhelés esetén az órajelet és azzal is reboot lesz a vége, a többivel pedig nem is indul el...
szal sok értelmét nem látom
Hőmérsékletet tekintve pedig 56 fok volt, amire feltudtam tornászni igy h. húzva van és nyúztam... most 1600on pörög a venti és 38 fokos.. -
Beck18
tag
Nálam Zalman van hűtő van.. nem vagyok nagy tuning őrült, igazából csak kiváncsiság vezérelt h. mire megyek vele ... Captain módban ha nagyon izzítom a cpu-t akkor a 2600os procit felviszi 2750 körül, Sergant módban pedig 2670 körül. De mint irtam a captainnál egy idő után reboot lett.
-
akaido
addikt
Megmondom őszintén eddig egyszer próbáltam a Performance Mode-ot állítani Turbo-ra, némi FSB emelkedés volt az eredmény .
A DOT-ot eddig nem próbáltam. Ha végre egy ''kajak'' CPU hűtőt veszek majd, akkor nekiugrok. A Spire QuieTude hűtő ami most van, az tuning nélkül elég jó, halk is, de nem húzott géphez való. -
Beck18
tag
Ki milyen eredménnyel használja a D.O.T.-ot ?
Nálam captain módban még elindul, win bebootol, majd picit nyúzom és reboot ... szal nem megbizható. A többi módban nem is bootol, miért ? -
xtmod
senior tag
szevasztok!
nekem is van egy msi lapom , neo2-les. az lenne a kérdésem: tud valaki olyan biost hozzá, akár unofficialt is, ami által, támogatja a celeron d-t? jelen pillanatban, sajnos csak a p4 prescottot támogatja, (abból se mindegyiket) ami nem is lenne baj, de a ráépített rendszer már nem az enyém lesz, és a celeron d procira lenne az igény.
millen idétlen dolog ez, hogy nem mindegyik ugyanarra a magra épülő procit támogatja egy alaplap.csak bios frissítés kérdése az egész. úgy láttam, szinte az összes ezután készült s478-as deszka,(ugyanaz a chipset) támogatja a celeron d-t, sőt a vele egyidőben készültekből is jónéhány!
-
akaido
addikt
Az MSI 865G lapom eddig tökéletesen műxik. A BIOS tuningot nem próbáltam igazán, mert úgy gondolom, hogy először a mostani Spyre Quie-Tude hűtő helyett kellene valami erősebb...
-
akaido
addikt
Természetesen akkora Láma voltam mint ide az Andok.
Ha Enabled a DOT menüpont, akkor az alatta levő menü is elérhető.
-
akaido
addikt
A 865G Neo2 PLS lapom Biosában a Frequency/Voltage Control menüben nincs Performance Mode menü
. A legfelső Dynamic Overclocking menü az megvan alatta egy másik D.O.T menüpont van. A Bios verzió: 3.A Remélem ez 865G specialitás.
[Szerkesztve] -
akaido
addikt
Üdv Minden MSI Tulajnak!
Mivel a jövő hétem én is egy MSI 865G Neo2 PFS remélhetőleg boldog( nem buldog!) gazdija leszek, ezért kérdezném, hogy ki mennyire elégedett a lappal, milyen tapasztalatok gyűltek össze a huzamos használat során? A BIOS-a gondolom egy az egyben megegyezik a 865 PE-vel tehát ugyanúgy lehet tuningolni...
Lehet ,hogy vétek integrált VGA-s lapot venni, de nekem eddig majdnem minden lapom ilyen volt.Pláne a PCI-X-press korában AGP-s deszkát...
Csak nem maradok le?
-
Srácok, elvileg a lapnak mérnie kéne a Northbridge hőm.-ét!
Neked ezt kijelzi valahol? -
Sziasztok!
Ha lenne egy mester aki ért az MSI 865PE Neo2 lapokhoz tuningjához stb...akkor jelentkezzen e-mailban illetve itt!Előre is köszke a segitséget!!! -
Pukkka
csendes tag
Közbe ugylátszik megoldodott a problema.A kedves kis CoreCenter auto ra állitva nemigazán akarta pörgetni a ventit,manuálon már okés,de ha letörlöm akkoris =)
-
Pukkka
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne csak,865PE Neo2-PFS lapom van,nemrég csináltam meg BIOS updatet.Nahmármost azota észrevettem hogy eléggé rendesen melegszik a proci,gyári hűtésvan rajta,eddig semmi gond nem volt vele de most core center szerint nagy terheltség közbe eléri a 88c-t.Valami ötlete van valakinek hogy mitől lehet ez?defaultban 43c körül van.
Előre is köszi! -
pBandi
tag
3.7-essel? Ezek vannak javítva:
This BIOS fixes the following problems of the previous version:
- ATI X800Pro (R420Pro) AGP Card can't work 3DMark
- Fix CPU temperature is too high
- Update microcode
- System can't boot from SATA HDD
Ebből a második tesztelve CPU hőmérsékletére 13°C-al kevesebbet mutat, szerintem most alámér mert az azért durva, hogy a proci hidegebb mint a system.
-
pBandi
tag
3.7-essel? Ezek vannak javítva:
This BIOS fixes the following problems of the previous version:
- ATI X800Pro (R420Pro) AGP Card can't work 3DMark
- Fix CPU temperature is too high
- Update microcode
- System can't boot from SATA HDD
Ebből a második tesztelve CPU hőmérsékletére 13°C-al kevesebbet mutat, szerintem most alámér mert az azálr durva, hogy a proci hidegebb mint a system.
-
pBandi
tag
Na most már értem, elvileg 400MHZ-s FSB-vel csak 266-os ramokat kezel, de attól még akármi is lehet:
Frequency/Voltage Controlban kell keresgélni.
Van egy olyan, hogy DRAM freki ami auton van ott lehet állítgatni egy enter után, az aktuális értéket pedig a DDR Clock nál írja. Sok szerencsét... -
Szerintem nem értettél meg:
Én a Ram - FSB arányáról beszélek, nem az AGP/PCI órajelről
A legtöbb esetben:
pl. ha van egy 2.0 Celeronod 400-as fsb-vel az úgy megy 266-on, hogy az FSB - és ram aránya 3:4. Így jön ki, mivel 100:3*4=133*2=266
Az ABIT BD7II-esemen lehetett állítani, hogy így, tehát 3:4-ben menjen, vagy szinkronban, 1:1, ilyenkor a ram is 100*2, azaz 200-on megy.
Az a kérdés, hogy ezen a lapon lehet-e valahogy ilyesmit állítani!?
[Szerkesztve] -
Ennél a lapnál lehet vhogy a ramot 1:1-be futtatni az fsb-vel 400 MHz FSB esetén?
-
Biriboyka
senior tag
Nem is figyeltem, hogy van ilyen topic!
Nekem 3 hónapja van MSI 865PE Neo2-PFISR lapom. Nekem tetszik a világítós venti (látszik is!!!), tetszik, hogy jól tuningolható és még sok minden kivéve egyet! azt, hogy a hőmérséklete az alaplapi csipnek 60 fok!!!! Ezt, hogy a túróba csinálja????
A CoreCenter, meg csal felfelé 6 fokot, mert amikor az mutat nekem 42-őt akkor a SpeedFan csak 36-ot mutat. -
Remus
tag
MEGJELENT A LEGUJABB BIOS 3.7 -es
Érdemes feltenni mert eddig a proci hőmérséklete 48-61 C fok volt most 38-45 C fok. -
sziszegő
senior tag
Jó kis lapok de nekem valamiért nem jöttek be szvsz nem vennék ilyet.
talán a szine miatt ??? -
pBandi
tag
Mi van eltűntetek??
-
pBandi
tag
Végre egy MSI-s topik!!
Na nekem is MSI alaplapom van kb 2hónapja, nagybátran belecsaptam a lecsóba és megvettem. Nem bántam meg (az is igaz, hogy még nem volt a kezem között más 865-875-ös alaplap). 3GHz-s Gianni féle proci van benne, azt szoktam hajtani...
Bár kissé vegyesek a tapasznyalatok:
Ultra turbo MAT FSB max 220MHz
MAT full ki (szinkronban) FSB max 235-240MHz Itt a Ram is (3V)és a proci is kap egy kis feszt, mert alapból a proci 1,5 alatt kap.
Ultra turbo MAT (asszinkron Ram 333MHZ-re állítva) FSB max 255MHz körül alakul a szoba hőmérséklet függvényében. Itt még azt érdemes tubni, hogy a RAM órajelét felengedi a 400MHz-s tartományba (max 415 ha jól emlékszem) majd amíg ki nem fut a szorzóból visszaveszi 400MHz-re. Bövebben:
239-ig szépen nő.
240-en Ram eléri a 400MHz-et
241-249 nő KB 415-ig
250-en Ram-ot visszkapcsolja 400MHz-re
251-500 itt már nm kapcsol vissza...
Egy hüvössebb hajnalon megvolt a 260-as FSB is (CPU 3900MHz 1,675V stb.)
Csak azt sajnálom, hogy szinkronba nem viszi a 250-es FSB-t, mert arra még kíváncsi lennék. Ja és nem a Ramok miatt nem viszi, mert ha 200FSB mennett betolok neki 500MHz-es ramokat akkor azt viszi.
A PAT (MSI esetén MAT) bekapcsolása rohadt sokat dob a teljesítményen kb 10%. Ezért a max eredményeket is asszinkronban hajtva értem el. Kissé bánom, hogy nem 875 FI2SR-t vettem, csak hát az akkor 15 pénzzel drágább lett volna...
Az semmi, hogy az AGP fixálható, de 150MHz-ig egyesével állítható!!!!!!
Ha az FSB-t növelem akkor a DOC automatikusan kikapcsol, de mindez megtehető manuálisan is.
Semmi fagyás, rejtélyes újraindulás, egyéb kellemetlenség sépen teszi a dolgát és kész. Grat MSI
Még egy kérdésem lenne: szerintem olyan 4-5°C-al föléméri a proci hőmérsékletét (legalábbis az előző alaplaphoz képest). Ezt arra alapozom, hogy ezelőtt egy Gigabyte 845-ös alaplapom volt ami ugyanazt a 2,53-as procit (ami egyébként még eledó, nagyon szívesen odaadnám már valakinek 22e-ért) az említett érttékel hideggebbnek mutatta, szertném ha ezt valaki igazolná, vagy cáfolná. A proci most 40°C-os teljes terhelésnél pedig max 53°C Zalman 7000AlCu-val.
Na még valami: a ''P'' sorozatos alaplapokon is van venti az északi hídon, bár ez az MSI honlapján nem látszik. Annyi a különbség, hogy a régebbi világított ez nem. Van rajta MSI-s díszrács is és 5000RPM közelébem járkál (a Zalman pedig épphogy felfér, majdnem összetűzésbe kerültek, da a rács eltávolításával 1000% hogy odafér.)
Egyenlőre ennyi, ha eszembe jut még valami, vagy van kérdés, és van időm válaszolok. -
Dufresne
addikt
Jó kis lap, havernal asszem 865ös neo2-je van, olyanba szereltük bele cuccait és semmi gond nincs vele, nagyon szépen fut minden. Még a világítós chipsethűtő is szépen nézne ki, ha látszana...
-
benjamin
tag
HI
Én is most egy Msi 875p Lap vátelét tervezem 2.8C procival. Monjon már nekem valaki valamit.
Megéri ezt a kártyát venni?
Továbbá nézegettem a bios képeit a neten és azt kerestem, hogy a AGP/PCI hol lehet fixre állítani.
Tud nekem majd valaki ebben segíteni mert pénteken jön a lap és egyből húzni szeretném 3.2 re -
kovacszk
senior tag
Hali én is most várom az alaplapot PE lessz ha minden igaz!
Egy 2,8 p4 800 1mb proci és 2x256mb 400mhz samsung ramok remélem minden oké lessz vele -
Kinek van rajtam kívül 865PE Neo2 PFS Platinum editionja? Mik róla a benyomásai? A corecenter miért nem írja ki a northbrige hőmjét?
-
-
Remus
tag
Kiváncsi lennék hőmérsékletekre evel a lappal.PLS írjátok meg milyen prockó,hütése és hány fokos: core center szerint
-
Remus
tag
Ma lettem tulajdonosa egy Neo2 PFS lapnak.Nagyon bejött a kicsike.Sokat szenvedtem az elején mert mikor bekapcsoltam a gépet sokáig elkezdett sípolni majd továbblépet.Megnéztem a ledeknél hogy mi a baj és a VGA bios test-nél volt baja.Ati radeon 9600xt karim van.Sípolás közben azt írta ki hogy rakjam vissza a ház oldalát
.Frissitettem a biost és most müködik minden.Nekem nincsenek ciripelő hangok de ez elött egy AMD-s configom volt egy Gigabyte lappal és az ciripelt.
-
nyimsolt
tag
Nekem jelenleg csak a SATA-s vinyo es a DVD olvaso van bent. Operation mode: Native mode; Ata config: SATA only; P-ATA Keep Enabled: Yes. Igy a bootolaskor azt latom, hogy vegignezi az osszes lehetseges csatolot, amin eszkoz lehet (2*2 P-ATA es a S-ATA)
Ugy is volt mar allitva, hogy P-ATA + S-ATA es igy a P-ATA volt az elsodleges.
A led csupan nalam akkor vilagit, amikor a gep indul vagy reboot-ol. Szoval nem tudom miert nem vilagit a led....
Nalad hogy vannak beallitva ezek a BIOS-ban? -
roxan
senior tag
Üdv!
Én is most vettem egy 865PE Neo2-PFISR
lapot. Sajna még nincsenek tapasztalatok, mert procire még nem futotta (2,8HT@800). A hűtő (Zalmann 7000AlCu) és a memória (Geil 2x512@500 szett) már megvan. Még veszek egy 80GB-os SATA vincsit és összerakom.
Remélem szépen muzsikál majd. A mostanihoz képest (Epox 8KHA+ XP1700+ 512+512+256DDR266) mindenképpen.
Üdv, Roxan -
Beck18
tag
Bescanneltem ami szerintem a dottal kapcsolatos. Zippelve felraktam a netre:
Bővebben: link -
goldnarmz
aktív tag
tudna valaki segíteni, hogyan kell BIOS frissítést csinálni az MSI Neo2-n? Nem merek próbálkozni...
-
nyimsolt
tag
Szia! Az a leiras erdekelne, mert Nekem kisporoltak a cumobol, vagy a boltban kelt laba. Tehat megkoszonnem, ha majd alkalom adtan elkuldened a becannelt leirast. Koszi elore is!
A Core Centrben meg is leletem ezt a dolgot. A manualis allitas megy is. Inkabb az erdekel, hogy az Auto modben mi alapjan donti el a lap, hogy mikor mennyin menjenek a hutok.
A CPU-Z-ben nezegettem a proc VCore-jat es ugy lattam, hogy elegge ingadozik. A BIOSban a 2.8C-s procimnak 1.55-os adtam, es igy a VCore 1.5 es 1.58 kozott mozog? Ez igy okes? Nem kellene ennek az erteknek atomstabilnak lennie? -
Beck18
tag
CPU-Z: memory fülnél ha Performance Mode enable akkor megy a PAT, ha disable akkor nem. A hűtőket pedig nálam az alaplaphoz kapott CoreCenter nevü progival lehet állítani, ha elindítod a progit akkor a CoreCenter feliratra kell kattintani középen akkor jön be ez a menüje.
A D.O.T.-ról nekem irnak a könyvben, meg van egy mellékelt lap azon is ha kell akkor majd vm.kor bescannelem. -
nyimsolt
tag
Sziasztok! Par hete nekem is MSI deszkam van (875P Neo). A BIOS-omban en is megtalaltam a Dynamic Overclockingot de az alaplap konyvecskejeben egy kukkot sem irnak rola. Es a PAT allitgatasat sem lelem sehol.
Ezen leirasokat honnan lehetne megszerezni?
A CPU-Z melyik opcioja jelzi, hogy a PAT aktiv-e vagy sem? Eleg lama vagyok en ehhez.A Dynamic oveclockingot DISABLED-re tettem es igy a 2.8C-s procim 203-as FSB-vel 2840 MHz-n megy. Megis menne a DOT?
Eszrevettem, hogy a deszka maganak szabalyozza a CPU es a NB hutoinek fordulatszamat. Ezt lehet valahol allitgatni, hogy mikor es hogyan modositsa a fordulatszamokat?
Koszi! -
roxan
senior tag
Sziasztok!
Épp MSI lap vásárlását tervezem, de nem igazán tudom eldönteni, mi a különbség a:
- MSI 865PE Neo2-FIS2R
- MSI 865PE Neo2-PFISR között. És létezik valami Platimun Edition is.
Vagy ezek közül választok, vagy
- MSI 875P Neo-FISR (PCB 2.0)
- MSI 875P Neo-FIS2R
De itt sem tudom, mi a különbség.
Valaki tudna segíteni?
Köszi, Roxan -
The7up
tag
Nekem volt korábban egy Neo2 Fis2r, mint a villám, stabil, csak néha fagyott. Nem túl becsületesen valaki örökbe kölcsönkérte, úgyhogy már nem fagy
Nekem
De ismerősöknél van ilyen, BIOS upgrade után úgy tűnik hibátlan. Nagyon sok dolgot adnak hozzá.
Én most egy Neo2 PS-t, ezzel semmi baj. Drágább, mint a korábbi, nem is tud annyit (nincs firewire meg raid), meg szegényesebb dobozzal is adták.
Ha valaki tudná, mi köztük a különbség (azon túl, hogy a PS-ben Realtek hálókártya van...) árulja már el pls. -
Beck18
tag
Tudja vk. hogy hol lehet az AGP/PCI mhz-et fix-re állítani? Sehol se találtam a biosban.
Az említett zörej forrása úgy tűnik megvan, valszeg a hdd adja. Másik gépem picit hangosabb, úgy tűnik itt már ez az egyetlen hang -
Beck18
tag
-
Jazzy
tag
Fanatikus tag lettem
-
-
winotto
tag
Nekem is NEO 2-van,kiváló lap,sajnos a Huntkey tápegységem az utolsókat rugja ezért nem mertem tuningolni.A feszkó nagyon ingadozik.A S-ata drivert hogyan kell felrakni?Nekem ezen van a rendszerem.
-
SzlobiG
félisten
Nekem is NEO 2-van nagyon jó lap csak ajánlani tudom, hát nemhiába a Tomshardweresek is azt mondják meg nagyon jól nézki főleg a világító ledek a chip hűtő körül.
-
Beck18
tag
Na ismét pár sor.
Aida32 v3.93ban már benne van a lap.
Észrevettem viszont egy picit zavaró dolgot, netezésnél tapasztaltam, hogy amikor egy oldalt görgetek lefelé az egéren található scroll gombbal akkor vm. éles sercegő halk hang jön ki a gépből. Ha ráklikkelek a gördítősávra és úgy húzom fel-le akkor nincs ez a hang. Esetleg vk.nek 5let erre?
Egyébként ennyire nem használ senki ilyen lapot, hogy kezd eltűnni a topic elég gyorsan? -
Beck18
tag
Performance mode-ban (normal, fast, turbo(mat), ultra-turbo(mat) ) kipróbáltam az ultra-turbo módot. Biosból kilépés után gép magától kikapcs, majd pár másodperc után bekapcs és köv. üzi: ''Dram timing is too tightly so reload timing''
Performance mode ekkor visszaáll alapértékre.
Próbálgattam aida mem olvasás-irást a maradék három módban, a fast és a turbo közel azonos értékeket hoz, 1cer egyik 1cer másik ad jobb értéket.
Ami viszont nem tetszik, hogy ez a pici ''játszadozás'' után visszaraktam Turbo mode-ra, de cpuz szerint most a PAT disable ... eddig viszont enable volt. Lehet vm. nem tett jót neki? -
Beck18
tag
Én konkrétan a MAT-ot próbáltam ki. Alap helyzetben 2600Mhz-en szaladgál a 2.6C proci és a PAT disable a CPUZ szerint, most hogy átkapcsoltam Turbo módra (ilyenkor kapcsol be a PAT CPUZ szerint) igy 2637 Mhz.
Egyébként a laphoz járó kis könyvben és poszterszerüségen elég szépen ismertetik ezeket a dolgokat. Csak ugye ez a fránya időhiány .. még nem tudtam kirpóbálni meg tesztelgetni... -
Junkie
aktív tag
Kösz a korrekt választ, igaziból tavaly augusztus környékén volt ez a kis botrány az autótunningal amit akkor nem is reklámoztak így próbálva jobb szinben feltüntetni a tesztekben a lapot. Akkor nyilatkozta is az MSI(miután lebuktak
) hogy ezt a fejlesztést fícsörként fogják majd adni a laphoz, amit ezek szerint meg is tettek(D.O.T) Igaziból szerintem jó ha kikapcsolja ezt az ember csak jobb ha tudod hogy épp milyen órajeleken rohangál a cucc. Meghát ha manuálisan tunningolod és ez be van kapcsolva akkor lehet hogy ő is megküldi még és amiatt menetközben kifagy mert azt már nem bírja. Bár ez csak a józan paraszti logikámra hallgatva mondom ami nem biztos hogy helytálló.
-
Beck18
tag
Biosban be lehet kapcsolni a PAT-ot. Performance Mode-nál kell állítani, Turbo-ra, vagy Ultra Turbora. Ahogy néztem ez már pici FSB emelést is végez.
Van még egy funkció DOT néven, Dynamic OverClocking Tech., itt 7 lehetőség közül lehet választani, a könyv szerint stabilabb mint a manuális tunning, én még nem próbáltam.
Viszont ha mindkét (MAT, DOT) funkciót alapértéken hagyod, akkor nem nincs fsb emelés, sem pedig PAT, szal ki lehet kapcsolni az auto tunningot.
Ezek persze még csak 1 nap és 1-2 tesztprogi alapján megfogalmazott vélemény.
Ja, meg van egy CoreCenter nevü progi a laphoz, ezzel Windows alatt is lehet FSB-t emelni, meg felügyeli az egész rendszert. -
kbarnus
csendes tag
Kösz a bizalmat!
akkor részletezném a problémát:
felmegy win98,
felrakom az alaplapcd amit felajánl,
a merevlemezvezérlőknél egy ultra ata vezerlő jelenik meg
a sata winch műxix
azt olvastam fel kell hozzá rakni a cd-n lévő promise driver
vezpult-uj hard-kiválasztom felrakja
nem jelenik meg a rendszer-ezközkezelőben
marad lassú
kbarnus -
KraX
őstag
uhhh. ja hogy lapozni is kene
-
Beck18
tag
ja és a hdd led nem akar világítani, pedig oda kötöttem ahova a leirás alapján kéne. vm 5let?
-
Beck18
tag
most már az msi-s gépről irok, szal télleg nem okozott problémát
de ez a fajta brutalitás akkor se jön be
és hogy vm.t a lapról. eddig no prob. vele minden cuccos megy vele ramokkal se szórakozott, végül nem a már említett samsungok kerültek bele.
a front usb bekötést viszont nem értem, mert a morex házhoz kapható előlapi kivezetéshez egysoros csatlakozó megy az alaplaphoz viszont az alaplapon dupla soros foglalat várja. A laphoz van egy u.n D-Bracket Connector, ami plussz 2 usb hátra, és ennek a csatlakozója duplasoros szal ez illeszkedik is. Frontot hogyan kössem be? Az egyik dupla soros alaplapi foglalatba rakjam be mindkért front 1 soros csatlakozót? -
Beck18
tag
felraktam a gyári intel hűtőt a lapra, de meghajlította a lapot annyira feszes. Ebből lehet baj szntetek?
-
Beck18
tag
Ma megérkezett az MSI Neo2 PFS lapom
összerakni majd csak a hétvégén lesz időm, akkor bővebben tok róla mesélni. Maga a doboz púposra volt pakolva, rakás kábel, igényes könyv, egy poszterszerű, nagy kép a lapról. Full igényesnek tűnik, persze most lila köd van előttem
csak ha összerakom nehogy pofára essek -
winotto
tag
Zalman CNPS7000-Cu szeretnék a lapra,lehetséges,elfér?
Van valakinek nem zavar valami alkatrésznek? -
kbarnus
csendes tag
Hi!
Nekem MSI neo2 van.
Van egy SATA ás egy ATA133 winyó benne,
ha másolok valamit legfeljebb ATA33 tulajdonságokkal megy
őrült lassú nem tudom, hogy kellene be driverezni, hogy menjen!
IntelATA driver nem megy fel a promise-t meg nem tudom felrakni sehogy, úgyhogy úgy másolok P1-es en!
Ha tud valaki segítsen!!
Kösz.
kbarnus -
Junkie
aktív tag
Sziasztok!
Én is egy ilyen lapon gondolkodom mert nagyon meggyőző, engem az érdekel hogy a beépitett automata tunningot ki lehet-e kapcsolni biosból? Mert én úgy hallottam hogy ezért egy beépitett áramkör felelős. Aki tudja konkrétan hogy ezt lehet e ki-be kapcsolni irhatna, vagy bios frissités után lehet ezt szabályozni? vagy semmi esély kontrollt gyakorolni fölötte? köszi a válaszokat előre isJa és az Asus P4P800Delux volt az egyetlen 865-ös lap aminél aktiválni lehetett a Pat-et és tuningnál is megmaradt(Prohardver teszt szerint
) Ennél lehet használni?
-
CsatiZsol
aktív tag
És mennyibe fáj az embernek egy ilyen lap?
-
gerlaip
addikt
Tuningoltam ilyen alaplapot. Mindenféle feszemelés meg hókuszpókusz nélkül ment egy 2,6-os ht-s P4 3,12 Mhz-en vele. (kis tököléssel biztos menne feljebb is)
Egy kicsit gagyi az aktív chipset hűtő színes ledes fénye. (kínai piacos diszkó-magnó fíling.)
Amúgy szvsz király. Van belőle passzív chipszethűtős is, talán az egy leheletnyit kevésbé tuningolható, de azt a fajtát nem próbáltam. -
Digital
addikt
Hát én is dolgozom mint állat,ezért úgy gondolom megérdemlek egy fasza deszkát! Legfeljebb nem eszem egy hónapig
-
Digital
addikt
Hát én is dolgozom mint állat,ezért úgy gondolom megérdemlek egy fasza deszkát! Legfeljebb nem eszem egy hónapig
-
I_Am
veterán
Szerintem jók. Már legalább 10 gépet raktam össze 865 PE Neo2-LS lappal, tapasztalatok: tuningra jó, stabil, szép piros
.
Viccet félretéve szerintem jó kis alaplap, sok tartozékkal (msi-nél átlagos). Nekem 3 éve csak MSI lapom van és nyugodtan merem ajánlani bárkinek, mert eddig egyel sem volt baj, nemcsak a saját, hanem az eladott lapok közül sem. -
Digital
addikt
Én a 875-ösöket nézegetem,mert inkább most többet költök,de utánna egy darabig nincs$
-
Beck18
tag
Nekem is most abit lapom van, soha nem volt vele gond. MSI nagyon megtetszett és a 865 chipes laptesztben itt jókat irtak róla, viszont fórumokban nem olvastam egyéni véleményeket ami azért mérvadó szntem. A samsung ramokat pedig az msi honlapon nem láttam a letesztelt memók között.
Asust én túl drágának találom, Abit IS7-E és ez között vacilálok, de valszeg MSI lesz. -
Digital
addikt
Nemtom Te hogy vagy vele,de én most 3 lappal szemezek:asus p4 800,abit ic7,vagy msi 875-p neo lsr ! De most gondban vagyok! Állítólag az abit lapok nem olyan jók,de itt a PH!-n van ilyen,és olyan vélemény is! Most egy abit st-6 om van,de semmi gond nem volt vele! Szerintem elmegy 400 as ramokkal,mert mint mondtam láttam már ilyet (asszem)!
-
Digital
addikt
Nekem kifejezetten ajánlották az MSI NEO deszkáit! Egy munkatársamnak is az van,és nagyon jó tapasztalatai vannak vele kapcsolatban! 400-as samsung ramokkal van felszerelve!
-
Beck18
tag
Senki nem használ ilyen lapot?
-
Beck18
tag
Érdekelne hogy kinek milyen tapasztalat van ezekkel a lapokkal.
Leginkább az MSI-Neo2 PFS érdekelne. Samsung DDR400as memóval megy-e a lap, mert a honlapjukon nem olvastam, mint letesztelt ramot.
Ha esetleg van vm. összehasonlítás az Abit IS7, AI7 lapokkal az még jobb lenne.
köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Dolce Gusto
- Autós topik
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óvodások homokozója
- Milyen TV-t vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged