Új hozzászólás Aktív témák
-
Beck18
tag
Ismét csak kiváncsiság képpen, biosból felhúzta a procit 2.8ra 1:1ben a memóriával. Tegnap este óta megy igy, semmi gond nincs vele, prime95-tel pedig még ''fárasztottam'' is. Ez azért érdekes, mert ugye a D.O.T esetében a captain módban 2750 körül viszi fel terhelés esetén az órajelet és azzal is reboot lesz a vége, a többivel pedig nem is indul el...
szal sok értelmét nem látom
Hőmérsékletet tekintve pedig 56 fok volt, amire feltudtam tornászni igy h. húzva van és nyúztam... most 1600on pörög a venti és 38 fokos.. -
Beck18
tag
Nálam Zalman van hűtő van.. nem vagyok nagy tuning őrült, igazából csak kiváncsiság vezérelt h. mire megyek vele ... Captain módban ha nagyon izzítom a cpu-t akkor a 2600os procit felviszi 2750 körül, Sergant módban pedig 2670 körül. De mint irtam a captainnál egy idő után reboot lett.
-
Beck18
tag
Ki milyen eredménnyel használja a D.O.T.-ot ?
Nálam captain módban még elindul, win bebootol, majd picit nyúzom és reboot ... szal nem megbizható. A többi módban nem is bootol, miért ? -
-
Beck18
tag
Bescanneltem ami szerintem a dottal kapcsolatos. Zippelve felraktam a netre:
Bővebben: link -
Beck18
tag
CPU-Z: memory fülnél ha Performance Mode enable akkor megy a PAT, ha disable akkor nem. A hűtőket pedig nálam az alaplaphoz kapott CoreCenter nevü progival lehet állítani, ha elindítod a progit akkor a CoreCenter feliratra kell kattintani középen akkor jön be ez a menüje.
A D.O.T.-ról nekem irnak a könyvben, meg van egy mellékelt lap azon is ha kell akkor majd vm.kor bescannelem. -
Beck18
tag
Tudja vk. hogy hol lehet az AGP/PCI mhz-et fix-re állítani? Sehol se találtam a biosban.
Az említett zörej forrása úgy tűnik megvan, valszeg a hdd adja. Másik gépem picit hangosabb, úgy tűnik itt már ez az egyetlen hang -
Beck18
tag
-
-
Beck18
tag
Na ismét pár sor.
Aida32 v3.93ban már benne van a lap.
Észrevettem viszont egy picit zavaró dolgot, netezésnél tapasztaltam, hogy amikor egy oldalt görgetek lefelé az egéren található scroll gombbal akkor vm. éles sercegő halk hang jön ki a gépből. Ha ráklikkelek a gördítősávra és úgy húzom fel-le akkor nincs ez a hang. Esetleg vk.nek 5let erre?
Egyébként ennyire nem használ senki ilyen lapot, hogy kezd eltűnni a topic elég gyorsan? -
Beck18
tag
Performance mode-ban (normal, fast, turbo(mat), ultra-turbo(mat) ) kipróbáltam az ultra-turbo módot. Biosból kilépés után gép magától kikapcs, majd pár másodperc után bekapcs és köv. üzi: ''Dram timing is too tightly so reload timing''
Performance mode ekkor visszaáll alapértékre.
Próbálgattam aida mem olvasás-irást a maradék három módban, a fast és a turbo közel azonos értékeket hoz, 1cer egyik 1cer másik ad jobb értéket.
Ami viszont nem tetszik, hogy ez a pici ''játszadozás'' után visszaraktam Turbo mode-ra, de cpuz szerint most a PAT disable ... eddig viszont enable volt. Lehet vm. nem tett jót neki? -
Beck18
tag
Én konkrétan a MAT-ot próbáltam ki. Alap helyzetben 2600Mhz-en szaladgál a 2.6C proci és a PAT disable a CPUZ szerint, most hogy átkapcsoltam Turbo módra (ilyenkor kapcsol be a PAT CPUZ szerint) igy 2637 Mhz.
Egyébként a laphoz járó kis könyvben és poszterszerüségen elég szépen ismertetik ezeket a dolgokat. Csak ugye ez a fránya időhiány .. még nem tudtam kirpóbálni meg tesztelgetni... -
Beck18
tag
Biosban be lehet kapcsolni a PAT-ot. Performance Mode-nál kell állítani, Turbo-ra, vagy Ultra Turbora. Ahogy néztem ez már pici FSB emelést is végez.
Van még egy funkció DOT néven, Dynamic OverClocking Tech., itt 7 lehetőség közül lehet választani, a könyv szerint stabilabb mint a manuális tunning, én még nem próbáltam.
Viszont ha mindkét (MAT, DOT) funkciót alapértéken hagyod, akkor nem nincs fsb emelés, sem pedig PAT, szal ki lehet kapcsolni az auto tunningot.
Ezek persze még csak 1 nap és 1-2 tesztprogi alapján megfogalmazott vélemény.
Ja, meg van egy CoreCenter nevü progi a laphoz, ezzel Windows alatt is lehet FSB-t emelni, meg felügyeli az egész rendszert. -
Beck18
tag
ja és a hdd led nem akar világítani, pedig oda kötöttem ahova a leirás alapján kéne. vm 5let?
-
Beck18
tag
most már az msi-s gépről irok, szal télleg nem okozott problémát
de ez a fajta brutalitás akkor se jön be
és hogy vm.t a lapról. eddig no prob. vele minden cuccos megy vele ramokkal se szórakozott, végül nem a már említett samsungok kerültek bele.
a front usb bekötést viszont nem értem, mert a morex házhoz kapható előlapi kivezetéshez egysoros csatlakozó megy az alaplaphoz viszont az alaplapon dupla soros foglalat várja. A laphoz van egy u.n D-Bracket Connector, ami plussz 2 usb hátra, és ennek a csatlakozója duplasoros szal ez illeszkedik is. Frontot hogyan kössem be? Az egyik dupla soros alaplapi foglalatba rakjam be mindkért front 1 soros csatlakozót? -
Beck18
tag
felraktam a gyári intel hűtőt a lapra, de meghajlította a lapot annyira feszes. Ebből lehet baj szntetek?
-
Beck18
tag
Ma megérkezett az MSI Neo2 PFS lapom
összerakni majd csak a hétvégén lesz időm, akkor bővebben tok róla mesélni. Maga a doboz púposra volt pakolva, rakás kábel, igényes könyv, egy poszterszerű, nagy kép a lapról. Full igényesnek tűnik, persze most lila köd van előttem
csak ha összerakom nehogy pofára essek -
Beck18
tag
Nekem is most abit lapom van, soha nem volt vele gond. MSI nagyon megtetszett és a 865 chipes laptesztben itt jókat irtak róla, viszont fórumokban nem olvastam egyéni véleményeket ami azért mérvadó szntem. A samsung ramokat pedig az msi honlapon nem láttam a letesztelt memók között.
Asust én túl drágának találom, Abit IS7-E és ez között vacilálok, de valszeg MSI lesz. -
Beck18
tag
Senki nem használ ilyen lapot?
-
Beck18
tag
Érdekelne hogy kinek milyen tapasztalat van ezekkel a lapokkal.
Leginkább az MSI-Neo2 PFS érdekelne. Samsung DDR400as memóval megy-e a lap, mert a honlapjukon nem olvastam, mint letesztelt ramot.
Ha esetleg van vm. összehasonlítás az Abit IS7, AI7 lapokkal az még jobb lenne.
köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest