Új hozzászólás Aktív témák
-
pBandi
tag
3.7-essel? Ezek vannak javítva:
This BIOS fixes the following problems of the previous version:
- ATI X800Pro (R420Pro) AGP Card can't work 3DMark
- Fix CPU temperature is too high
- Update microcode
- System can't boot from SATA HDD
Ebből a második tesztelve CPU hőmérsékletére 13°C-al kevesebbet mutat, szerintem most alámér mert az azért durva, hogy a proci hidegebb mint a system.
-
pBandi
tag
3.7-essel? Ezek vannak javítva:
This BIOS fixes the following problems of the previous version:
- ATI X800Pro (R420Pro) AGP Card can't work 3DMark
- Fix CPU temperature is too high
- Update microcode
- System can't boot from SATA HDD
Ebből a második tesztelve CPU hőmérsékletére 13°C-al kevesebbet mutat, szerintem most alámér mert az azálr durva, hogy a proci hidegebb mint a system.
-
pBandi
tag
Na most már értem, elvileg 400MHZ-s FSB-vel csak 266-os ramokat kezel, de attól még akármi is lehet:
Frequency/Voltage Controlban kell keresgélni.
Van egy olyan, hogy DRAM freki ami auton van ott lehet állítgatni egy enter után, az aktuális értéket pedig a DDR Clock nál írja. Sok szerencsét... -
pBandi
tag
Mi van eltűntetek??
-
pBandi
tag
Végre egy MSI-s topik!!
Na nekem is MSI alaplapom van kb 2hónapja, nagybátran belecsaptam a lecsóba és megvettem. Nem bántam meg (az is igaz, hogy még nem volt a kezem között más 865-875-ös alaplap). 3GHz-s Gianni féle proci van benne, azt szoktam hajtani...
Bár kissé vegyesek a tapasznyalatok:
Ultra turbo MAT FSB max 220MHz
MAT full ki (szinkronban) FSB max 235-240MHz Itt a Ram is (3V)és a proci is kap egy kis feszt, mert alapból a proci 1,5 alatt kap.
Ultra turbo MAT (asszinkron Ram 333MHZ-re állítva) FSB max 255MHz körül alakul a szoba hőmérséklet függvényében. Itt még azt érdemes tubni, hogy a RAM órajelét felengedi a 400MHz-s tartományba (max 415 ha jól emlékszem) majd amíg ki nem fut a szorzóból visszaveszi 400MHz-re. Bövebben:
239-ig szépen nő.
240-en Ram eléri a 400MHz-et
241-249 nő KB 415-ig
250-en Ram-ot visszkapcsolja 400MHz-re
251-500 itt már nm kapcsol vissza...
Egy hüvössebb hajnalon megvolt a 260-as FSB is (CPU 3900MHz 1,675V stb.)
Csak azt sajnálom, hogy szinkronba nem viszi a 250-es FSB-t, mert arra még kíváncsi lennék. Ja és nem a Ramok miatt nem viszi, mert ha 200FSB mennett betolok neki 500MHz-es ramokat akkor azt viszi.
A PAT (MSI esetén MAT) bekapcsolása rohadt sokat dob a teljesítményen kb 10%. Ezért a max eredményeket is asszinkronban hajtva értem el. Kissé bánom, hogy nem 875 FI2SR-t vettem, csak hát az akkor 15 pénzzel drágább lett volna...
Az semmi, hogy az AGP fixálható, de 150MHz-ig egyesével állítható!!!!!!
Ha az FSB-t növelem akkor a DOC automatikusan kikapcsol, de mindez megtehető manuálisan is.
Semmi fagyás, rejtélyes újraindulás, egyéb kellemetlenség sépen teszi a dolgát és kész. Grat MSI
Még egy kérdésem lenne: szerintem olyan 4-5°C-al föléméri a proci hőmérsékletét (legalábbis az előző alaplaphoz képest). Ezt arra alapozom, hogy ezelőtt egy Gigabyte 845-ös alaplapom volt ami ugyanazt a 2,53-as procit (ami egyébként még eledó, nagyon szívesen odaadnám már valakinek 22e-ért) az említett érttékel hideggebbnek mutatta, szertném ha ezt valaki igazolná, vagy cáfolná. A proci most 40°C-os teljes terhelésnél pedig max 53°C Zalman 7000AlCu-val.
Na még valami: a ''P'' sorozatos alaplapokon is van venti az északi hídon, bár ez az MSI honlapján nem látszik. Annyi a különbség, hogy a régebbi világított ez nem. Van rajta MSI-s díszrács is és 5000RPM közelébem járkál (a Zalman pedig épphogy felfér, majdnem összetűzésbe kerültek, da a rács eltávolításával 1000% hogy odafér.)
Egyenlőre ennyi, ha eszembe jut még valami, vagy van kérdés, és van időm válaszolok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest