- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
wid22
aktív tag
Kell e valamit állitani a lapon hogy SATA 2 be menjen a winyó? Mert most ugy látom SATA 1 be megy.Ha nincs a winyon jamper akkor SATA 2 ha jól tudom mert ugy van most.
-
zolynet
veterán
Előre bocs az offolásért, de hátha vki s939es konfigot akar venni: eladó
-
tonesz
tag
Sziasztok,
használja valaki ezt a lapot 4db kétoldalas 512MB-os modullal úgy, hogy dualban mennek?
Üdv.
Tonesz -
BaliBoy
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Az a gond, hogy tök hülye vagyok a ramok beállításával kapcsolatban és nem nagyon tudom, hogy hol, mi lehet a gond. Szóval: 2db 512MB Kingston DDR1 PC3200-as Dual Channel ramok vannak a gépben amiknek 400Mhz-en kellene működnie, viszont a Cell menüben (meg az Everest is) csak 200Mhz szerepel. És az alaplap egyébként felismeri a ram típusát mert a gép bekapcsolásnál kiírja a fent lévő adatokat. Próbáltam már azt is, hogy csak 1 modult hagytam benne, de sajna semmi változás nem történt. Az alaplap típusa: K8N Neo4 Plat (bocsánat, hogy nem a saját topikjába írtam de úgy tűnik, hogy itt nagyobb a jelenlét
)
A válaszokat előre is köszönöm!
-
válasz
Richter36 #1286 üzenetére
Amit ugyan nem mondtam, de most vettem nemrég egy költséghatékony gépet (sd3.7+, 76GT, stb).
Nem ér meg nekem 4-5k-t egy ilyen. Vkineke van vmi ócsó megoldása, vagy ezt is magamnak kell kitalálnom.
Marad mondjuk egy méretre szabott P3 borda... Vagy esetleg az NB47J elég lehet? Ez kb. mélfélszerese a 32J-nek... -
Lett egy ilyen deszkám!
Nos, a NB hűtése elég ótvar, le is cseréltem egy Zalman NB 32j-re, amiről le van vágva 3 sor "tüske". Úgy tűnik, kevés neki, mert 200-as FSB-n is épphogy kézzel fogható, 250-et még meg se próbáltam. Mi lehet jó? Mert ugye a VGA belóg a NB fölé, azaz elég rossz a tervezése.
Üdv, és THX! -
Richter36
őstag
310fsb!
Még azt mondják nem tuning deszka -
Gitros
aktív tag
Arra gondolom rájöttél, hogy a BIOS-ban a DRAM beállításainál kell keresgélned, mégpedig ezt: "1T/2T memory timing". Beállítása értelem szerű. Ellenben 4 modulnál gyakorta nem megy az 1T.
Egy próbát megér... ugyan sztem nem fog menni. Megpróbálhatod rávenni a ramokat egy kis plusz fesszel a működésre. 2,75-2,8V-ig el mehetsz. és megpróbálkozhatsz a 2,5-3-3-6 -hoz közelíteni az időzítésekkel.
Sok szerencsét.
Uff Gitros voltam...
-
adam3
aktív tag
Hi all!!
4db 512MB-os DDR 400Mhz-es Kingmax memóriamodul van a gépemben.Egy kis info, hogy 2-2 memória különbözik, mer kb 1 év késéssel vettem őket. Megnéztem Everesten, a mostani időzítésem 2,5-4-4-8. Szerintetek érdemes próbálkoznom a memók időzítésének változtatásával?? Egy topikban mondta Mercutio hogy "Első körben a T2-ről T1-re állítást kellene megpróbálni alapértékeken, ha jól emlékszem többet dob a teljesítményen, mint az időzítésállítgatás, aztán, ha bírja az 1T-t alapon lehet sakkozni a szűkebb időzítésekkel."
Vélemény? Ötlet? Valami kis segítség, h mit olvasgassak, mert még sose tuningoltam, bármi segítséget elfogadok, csak légyszíves úgy írjátok le hogy én (mint kezdő) is megértsem... THX
-
sub-ee
csendes tag
Sziasztok, egy olyan problémám volna, hogy van egy MSI K8N Neo4 F-em és vettem egy NEC SATA-s DVD írót, na most ezzel az a gond, hogy ez szépen olvas, de nem stimmel valami a SATA vezérlővel írás ügyileg, szóval nem ír a NEC, kipróbáltam egy másik gépben, ott azírás is tökéletesen működött! Mi lehet a probléma forrása?
-
buffet
tag
Sziasztok.Légyszi segitsetek.Egy targa laptoppom van,és újra telepités után nem találja az ezköz kereső a SM buszvezérlőt.Hiába rakom be a driverseket tartalmazó cd-ét.A géphez kapott CD-én sem találja.olvastam hogy le kellene tölteni valahonnét de sajnos nem tudom.Help..... A gépem adatai:alaplap Mobile AMD Athlon 64LV 200Mhz/10,20/3000 plusszos.alap lap neve,MSI mega Book M635 /ms 1029/. Bios tipusa,Ami-06,24,05.Kérlek segitsetek.
-
Sonja
nagyúr
Próbálta már valaki a lapot PCI-os videókártyával (konkrétan S3-ra gondolok
) üzemeltetni? Működik rendesen vele?
-
-
Kolbee
tag
válasz
Frenky89 #1271 üzenetére
USB Mouse support van, azzal bekapcsolva, kikapcsolva sem nyikkan az egér, ami egyébként PS2-es. A korábbi optikai egeres próbálkozáskor a régi ps2-es egeret úgy sikerült újra munkára bírni, hogy bekapcsoltam a BIOS-ban az USB mouse supportot. Akkor kezdett működni. Aztán ha kikapcsoltam, utána is jó volt. Ez a mostani optikai genius, nem "rontja" el a ps2-őt, de meg se nyikkan vele. Áramot azt kap, mert világít. Egy BIOS frissités esetleg segíthet?
-
Kolbee
tag
Sziasztok!
Adott egy ilyen alaplap, amire eddig két golyós egérrel működött. Korábban vettünk egy optikait, azzal baszott működni, sőt még valahogy el is állította portot (vagy mi) úgy, hogy az előző golyós is nehezen indult el vele. Most megint vettünk egy Genius optikai egeret, meg se nyikkan vele az egér. Gép okés. Egy másik gépen hiba nélkül működik az új egér. Kérdésem: mi a a rák van ezzel a lappal, ha egyáltalán ez a hibás?
Köszi!
-
NovaBlue
aktív tag
Hy
3150MHz et sikerült kipréselnem belőle de itt már melegedett rendesen szvsz hosszutávon nem megy majd igy de jó tudni h van benne még kb 1GHz ez +6.6%os feszemeléssel értem el lehet ha adtam voona neki több feszt akkor mennt volna feljebb is de sztem sokat már akkor sem 301-es FSB mellett el sem indult a gép DE lehet h már a kis MSI-m adta meg magát!
-
NovaBlue
aktív tag
hy
A gond megoldódot a biosba na CPU fan targetet én balf@sz 60fokra lőttem be most 40 en van észépen pörög 1900 on.
Egy kis kép X2 4200+@3.0GHz
[link]bye
hogy a Pcsába lehet berakni képet h meg is jelenjen
-
NovaBlue
aktív tag
Hy van valakinek egy hyper TX/TX2 es hütője lyen lappal metr nekem van és az istenért sem tudom szabályozni a fordulatot miért????,
-
tukko1
aktív tag
Az mitől lehet, hogy néha pillanatok alatt bebootol a windows (a csík egyszer se megy végig), néha meg perceket kell várni? Azota csinálja mióta beraktam a sata-s vinyót és írót!
Más!
Tegnap kiprobáltam a Half Life Ep. 2-őt és kb egy óra után kékhalál és ujraindul! Ez mi okozhatja?
-
NovaBlue
aktív tag
HMMM
Nemcsalódtam ebben a lapban a 3200+ osomat 2600 ig ehettett húzni a 4200+ osomat meg 2730 ig feszemelés nélkül de sztem menne ez feljebb is csak kellenének jobb ramok!
Jó kis kari ez még mindig hiába DDR1 es valaki nemtudja miért jobb a DDr3 az egyhez képest az okés h sávszélességben duplája vagy több, de pl haveromnak DDR2 800 as ramjai vannak nekem meg 400as DDR ek és cask a sávszélességben jobb minnt az enyém everest szerinntbyebye
-
-
NovaBlue
aktív tag
Hy
Kinek van tapasztalata x2 4200+ os prociterén?
Mert nemtudom h mennyi az ideális/nem ideális hőmérséklet az ilyen procinak mert ma váltottam 3200+ ról és hát nagy a különbségcsak nemtudom h mekkora az ideális nekem olyan 54-55 fok egy Cooler Master Hyper TX 2 vel
bye
-
tucsok.
senior tag
ehhez mit szóltok: JTS-0006 ???
-
Gitros
aktív tag
válasz
Richter36 #1243 üzenetére
Jah... még nekem is a gyári van. Win betöltéséig 6000-en pörög, így van egy kis zörgő, rezonanciás hangja, de (valamiért
) win betöltése után 5500-ra leveszi a fordulatot és úgy már nem zavaró egyáltalán (mondhatni nem hallani - persze zárt házban, ami parafával bélelt).
Arra még nem jöttem rá mi veszi rá, hogy lejjebb vegye a fordulatát és csak ilyen csekély mértékben... mind1.
Még nem kell a Thermalright...Uff Gitros voltam...
-
tukko1
aktív tag
válasz
Frenky89 #1226 üzenetére
Ha beállítod a configure/advenced/winbond...-nál a PWM 2 Type-ot Dc outra akkor teljes tartományban tudja szabályozni a ventit a speedfan, nem csak 1500 és 180 között! A többi ventit nem lehet, legalábbis én nem jöttem rá hogy kell, szóval potis módszer lesz! Kösz mindekinek aki segített!
Frenky linkelj légyszi egy helyet ahol készre szerelt potit lehet kapni olcson! -
Frenky89
addikt
válasz
zolynet #1228 üzenetére
Ventitől függ, hogy mennyire szabályozza le a SpeedFan.
Nekem is Freezer64 volt a HyperTX előtt azt normálisan tudta szabályozni a BIOS meg a SpeedFan is. Bezzeg a HyperTX-et össze-vissza szabályozza a SpeedFan (nem tudja teljesen letekerni) és a BIOS (ez meg legalacsonyabb fordulaton néha leállítja a ventit) is.
A szorzót meg leveszi a C'n'Q is - sőt még a feszkót is -, DE csak akkor ha sem a 11-es CPU szorzót, sem pedig az alap (1,35V) CPU feszkót nem állítod el. -
Gitros
aktív tag
Frenky89 és zolynet: (csak, hogy biztos legyen) mindkettőtök ilyenen ül:
K8N neo4-F PCB:3 BIOS: 5.3
Uff Gitros voltam...
-
Frenky89
addikt
-
Gitros
aktív tag
Nekem a legfölső csatlakozón van egy 12cm-es, 800rpm-es Scythe venti... ennek még a fordulatszámát sem érti szerencsétlen Speedfan... BIOS-ban megvan a fordulatszám, de SF nem tud vele mit kezdeni.
Az alsó csatin is volt egy 8cm-es venti, de ezt szintén nem tudta állítani, úgyhogy megváltam tőle.Vicces, de egyedül a CPU ventiről nem tudok nyilatkozni... azon van a táp visszajelzője, az nem állítható.
A maradék ventiket nem tudja szabályozni a Speedfan... ezekkel a BIOS-okkal nem ment: 5.3; 5.2 mod; 5.3 mod.
Szal nem vagyok ilyen tekintetben elégedett.
Uff Gitros voltam...
-
tukko1
aktív tag
válasz
Frenky89 #1221 üzenetére
Ezt már probáltam!! De megállt a venti!
mert nem éri el a proci a 40 fokot sem, Infinity-vel hűtöm Ezzel csak az a baj, hogy a cpu ventije hűti a vga-t is ami elég kályha! [link] Nekem az lenne igazából a jó, hogy azt a 3 ventit ami a gépben van(mind az alaplapról kapja a naftát) ugy 800-900 fordulaton tudnám folyamatossan pörgetni! De nem tudom működésre bírni a Speedfan-t, pedig azt "beszélik" az eberek, hogy valakinél működik ezzel a lappal is!
-
Frenky89
addikt
Bocsika, rosszul emlékeztem. H/W Monitor > Smart CPU Fan Target > Disabled ; 40°C ; 50°C ; 60°C.
Jah és annyit még hozzátennék, hogy ha a szabályozni kívánt ventik nem az alaplapra illetve nem az alaplap megfelelő csatlakozóira (lsd. manual), vagy esetleg - az ellenállásos nyavalya miatt - csak a piros és fekete vezeték van az alaplapon jó helyre dugva, akkor sem a BIOS, sem egyéb szabályozgatós progi nem tud mit kezdeni a ventikkel, mert egyszerűen nem látja ő(ke)t.
-
NovaBlue
aktív tag
sztetek elbirja a tápom 400W os Qtech az x2 4200+ os procit ?
ugytudom h az alaplap birja vagynem? -
zolynet
veterán
válasz
mert_csokis #1212 üzenetére
Úgy gondolnám h igazán csak a 2900asokhoz lenne kevés, de nem igazán emléxem a 1950xt fogyasztására...sztem el kelll hogy bírja. A modell számot meg csak a hét vége környékén tudom megnézni. Tapasztalataim a Macron-nal csak pozitív, csendes és semmi bajom nem volt vele az égegyadta világon. Nem rég néztem h még olcsó is, ~6K.
mod: sztem egy 8800asokat is elbírja, legalábbis én tápot cserélni nem fogok mikor majd eccecsak váltok rá
-
mert_csokis
senior tag
-
zolynet
veterán
válasz
mert_csokis #1207 üzenetére
Tegnap próbáltam 10x250-et, 3xHT,
cpu: 1,4V
mb: 1,6V
ram: 2,8V 2,5-4-4-8 1T ... de b.szott menni.
11x225-ön atomstabil a rendszer. 11x230-on megint csak nem akarta a jót a memó,
persze szinkronban. Majd még játszanom kéne vele, de nincs időm. Mikor kicsit oda jutok futok pár kört GTR2-ben azt annyi.
Mintha arra emlékeznék vissz h 3-4-4-8 1T-n le is halt volna, és jöhetett a biosreset. De már nem is nagyon emléxem.Gitros adata-kal beszívtam
11x240FSB, namondom akkor eladás
-
mert_csokis
senior tag
Gitros ez van,valszeg tényleg nem komálja a száját. Meg azért mondjuk meg őszintén,hogy nem is igazán tuninglapnak készült ez az MSI. Alapon és minimál tuning esetén atombiztos,stabil deszka...de ha az ember szeretné kicsit elereszteni a fantáziáját,akkor már gondok vannak
DFI,Abit,Asus kb. ebben a sorrendben,de sajna nincs lehetőségem kipróbázni egyikben sem. Én sem a ramban kételkedem,tudom hogy tudnak,ha a lap ki tudja szolgálni. Ilyen ramokat meg visszaosztani vétek lenne,szal...nem tudom mi lesz,valszeg megválok tőlük
Pedig az a kb. 7500Mb/s-os memória olvasás kicsit odaver...a régi kommersz DDR400-asokkal teljesített olyan 5400 körül -
tukko1
aktív tag
Sziasztok!
Tudja szabályozni az alaplap a ventifordulatot? Estetleg biosból vagy progi segítségével! Ha biosból akkor azt, hogyan? Megmondom öszintém nem szoktam turkálni a biosban! Infinity van a procin és nem kell annak 1200 pörögni!
Nem akarom 5 voltra kötni ha máshogy is megoldható! Az infokat előre is kösz!
-
Gitros
aktív tag
válasz
mert_csokis #1207 üzenetére
Érdemes lenne valami más lapban megpróbálnod mielőtt eladod! Ebben a lapban mindenki azt írkálja, hogy a kibeba...ttgyors A-Data-k nem hozzák a hozzájuk fűzött reményeket. Nem lehet őket rendesen megzavarni...
A sok csalódott hsz után már én is kezdem elhinni, hogy lehet csak a ramot nem komázza ez a deszka.
Nekem 2x1Gb G.Skill 400-as megy 450-en 2,5-3-3-6-2T-ben 2,7V-on. Tehát ha 2gigát lehet így hajtani alacsonyabb fesszel és jobb időkkel, akkor lehet a deszka nem szívleli a Vitesta-kat.Ha van rá lehetőséged, egy ASUS-ban v. Abit-ban adj nekik még1 lehetőséget.
Uff Gitros voltam...
-
mert_csokis
senior tag
válasz
zolynet #1206 üzenetére
Hát hallod nem akarom elkiabálni,de így,hogy mostmár régebb óta nyüstölöm őket...nem valami fényes
Mondjuk én most 2700Mhz-ről vettem vissza 2600Mhz-re,szorzót 11-esen használom...így az eddigi 245 helyett most 236-os FSB-n szaladgál.
De a röhej az az,hogy a ramok még így is csak effektív DDR472-őn futnak,3-4-4-8 2T-s elég ratyi időzítésekkel. Ha megpróbálom őket 3-3-3-7 2T-re pakolni,az eredmény no boot és fekete képernyő,csak a CMOS clear segít
Pedig 2,8V-ot kapnak a kecsegek,nehogy esetleg ez legyen a hátrány. És ez van. Most már minden létező bohóckodást megcsináltam,még utoljára kipróba azt,hogy az alaplapi chipset is kap egy kis plusz feszt,hátha...
De lehet hogy nálam is az lesz,hogy gyorsan eladom őket,és valami norma 2x1 gigás DDR400-as kitet beszerzek. Legalább lesz mennyiség,és max tuningnál meg visszaosztom őket...
Csak ne lennének ezek a Vitesta-k ilyen szépek -
zolynet
veterán
válasz
mert_csokis #1191 üzenetére
Én is próbálkoztam ddr500-as adata-kkal de befaragtam, nemlett jobb a tuningtörténet. Eladtam a 2x512ddr500-at helyette árába meglett a 2x1giga corsair
11x225-ön megy most...próbálnék majd vmi 5000+ -ot megütni de vmi optimál megoldásban, azaznem 10x260-ba, bár a franc tudja... -
atoka1
tag
válasz
NovaBlue #1204 üzenetére
A ramokat 450-460 környékén osztottam vissza 333 ra (úgy emléxem legalábbis
), nem akarom, hogy tönkremenjenek, de 450 is simán mentek. Mivel a proci nem melegszik, még így hogy húzva van 50-52 fok terhelés alatt, lehet feltolom 2500 ra de most is elég nekem. A ram sebességcsökkenést csak Everest érezte én nem
-
NovaBlue
aktív tag
hy
THX a válaszért
Nempróbáltad ugy a visszaosztást megcsinálni h a ramok is menjenek olyan 420-440 körül vagy nembirják nemnézted még? Mert személyszerinnt vagyis tesztekben sokat számit a ram frekije én 333-ra osztotta mvissza és a mostani 3200+(2.0GHz) birja 2500 körül és akkor a memók olyan 430-440 körül vannak és ugye 333 as időzitések mellett és sztem számit de ez csak az én vélemyényem.bye THX még1*
-
atoka1
tag
válasz
NovaBlue #1201 üzenetére
Üdv!
Nekem is X2 3800+ os procim van, és 2x1024G Kingmax mamók. Én a gyári hűtéssel 2400MHz-ig húztam, a memóriákat visszaosztottam így 400 on járnak. Stabil a gép, szépen jár és főleg játéknál meg tömörítéseknél láttam a különbséget. Everest ilyen beállításoknál kevesebbet mért a memória írás olvasás téren, de szerintem ez annyira nem lényeg.
-
Amarth
aktív tag
Üdv!
Nos,miután feltettem az 5.0-s verziójú biost(eddig 5.3 volt)rendben müxik a tuning!
Kissé érdekes,de legalább megy!
Th mkinek a helpeket!
-
NovaBlue
aktív tag
hy all!!!
nekem is egy iylen Lapom van és most készülök bleevenni egy X2 3800+ -os procit és az lenne a kérdésem ha valkinek van ilyen milyenek a tuningtapasztalatok?a mostani 3200+-os venice-magos procim 25xx en járnak a ramok 440-en uh sztem azt is birnia kell olyan 2.4 ig ha nem antituningos a prci.Ha valakinek vannak eredmények konkrétan is pl everest ... összehasonlitások pl alap ill emelt órajelekkel azt szivesen várnám ill megköszönném!by all
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest