Új hozzászólás Aktív témák
-
zolynet
veterán
Előre bocs az offolásért, de hátha vki s939es konfigot akar venni: eladó
-
-
-
zolynet
veterán
válasz
mert_csokis #1212 üzenetére
Úgy gondolnám h igazán csak a 2900asokhoz lenne kevés, de nem igazán emléxem a 1950xt fogyasztására...sztem el kelll hogy bírja. A modell számot meg csak a hét vége környékén tudom megnézni. Tapasztalataim a Macron-nal csak pozitív, csendes és semmi bajom nem volt vele az égegyadta világon. Nem rég néztem h még olcsó is, ~6K.
mod: sztem egy 8800asokat is elbírja, legalábbis én tápot cserélni nem fogok mikor majd eccecsak váltok rá
-
zolynet
veterán
válasz
mert_csokis #1207 üzenetére
Tegnap próbáltam 10x250-et, 3xHT,
cpu: 1,4V
mb: 1,6V
ram: 2,8V 2,5-4-4-8 1T ... de b.szott menni.
11x225-ön atomstabil a rendszer. 11x230-on megint csak nem akarta a jót a memó,
persze szinkronban. Majd még játszanom kéne vele, de nincs időm. Mikor kicsit oda jutok futok pár kört GTR2-ben azt annyi.
Mintha arra emlékeznék vissz h 3-4-4-8 1T-n le is halt volna, és jöhetett a biosreset. De már nem is nagyon emléxem.Gitros adata-kal beszívtam
11x240FSB, namondom akkor eladás
-
zolynet
veterán
válasz
mert_csokis #1191 üzenetére
Én is próbálkoztam ddr500-as adata-kkal de befaragtam, nemlett jobb a tuningtörténet. Eladtam a 2x512ddr500-at helyette árába meglett a 2x1giga corsair
11x225-ön megy most...próbálnék majd vmi 5000+ -ot megütni de vmi optimál megoldásban, azaznem 10x260-ba, bár a franc tudja... -
zolynet
veterán
4200+ X2-vel tolom, nekem ugyan alapfeszen elmegy DC-be 230FSB-vel a proci...remélem az alaplapnak is adtál egy kis plusz feszt. Ha jól emléxem akkor nemkem most így megy:
220FSB
cpu: 1,35V
ram: 2,7V
mb: 1,6V
Atomstabil, így 4600+-on megy, nemmelegszik, jólérzimagát.10x273FSB volt a max amit kitekertem belőle, 1,5V-al.....szép hideg téli éjszakán
-
zolynet
veterán
Szerencsés kivétel lehetek én is a 10x273FSB-mel
Mindamellett szinkronba használom tuninggal optimálisban, nehogy itt bemondja az unalmast.
Vmeik nap még az RM Clock is rejtélyes módon életre kelt és 1,15V-on 1ghz-en pötyögött vagy 3napig a gép....aztán nem tudom mirefel de kimerevedett a kép. (nem kék halál) -
zolynet
veterán
válasz
Mézga Aladár #932 üzenetére
Sosem használtam a készenléti módot, egyszer láttam csúnyán elhasalni.
RM Clock-ot használok, este leteszem 1,15V-ra 5x szorzóra, 220FSB, szal megy vagy 1,1GHz-en a procim a nap 70%-ában. Nézd meg ezt az RM Clock szoftvert, nagyon is használható kis program. -
zolynet
veterán
válasz
Frenky89 #918 üzenetére
3dmark06 alapon: 4740 [link]
tesz közben a gpu: 53-55fok, cpu1/cpu2: 39/37fok, mb: 37-38fok
3dmark06 tuning: 5742[link]
mely a 36. helyről előrerúg az 5. helyreTop 10, ollé!
11x245FSB-t próbáltam eddig.
1,483V cpu
2,8V ram
1,65V mb
A képenb szereplő hőmérséklet nem fals érték, bár 2-3fokot hozzá lehet adni mindegyikhez.
Jött az erkélyajtót rányitós hűtés és ezzel jön ki a nagyon lájtos temp.
Gyönyörűen megy 1,35V-on 225-ös FSB-t a 4200+ X2-őm, boldogság. Sőt jelenleg 900Mhz-en megy sajan 1,4V-on , ugyanis a RM Clock-ban nem tudtam beállítani neki kevesebb feszt. Torrentnek elég a 900Mhz is. -
zolynet
veterán
megjött az ikszkettőm , E4 4200+ X2 ADA4200DAA5BV
[link]
Este teszt és GTR2 csekk lesz -
zolynet
veterán
Úgy bizony egy 4200+-os X2-es, mely ha megy szinkronban (mint a mostanim) 225FSB-n, akkor boldogság. Egyik havernek volt vmi műszere és lemérte a W fogyasztást a gépen, mely egy D805, 1gb ram, 7600gt:
idle: 130W load: 200W tuning: 300W
Ha azt nézzük hogy 100W-al többet zabál, azonnal veszem vissza az órajelet, há milyen áramszámla lesz má -
zolynet
veterán
Biztos vagyok benne hogy már cserélgetted a ramokat h meik slot-be működhetnek dualba 400-on. Én is csak második átolvasásra láttam meg hogy hogy is kellene berakni őket.
Olyan nics h csak 333on mennek.Ha jól emléxem vissza én a 1 és 3-dik helyre tettem őket, de este megnézhetem.
Asszonynak vagy vegyél/vegyen egy pékettest (40K) vagy küld el netkávézóba
MOD: Rolly milyen hűtés van azon? gyári?
[Szerkesztve] -
-
zolynet
veterán
Nem tudom ti mit csináltok de nekem szinkronban is megy 11x235-öt [link]
Adtok elég feszt a mem-proci-alaplapnak?
Azt tudom hogy nem egy veszett tuinglap, de ennyire gány lenne?!?!?!?Nemhiszem.
Még azon is gondolkodtam h veszek egy lájtossab asrock 945-ös nyákot egy e6300-assal, még gyík lap is elvisz 350fsb-t.
[Szerkesztve] -
zolynet
veterán
Sokan mondják h tuninglapnak ne msi nyákot végy, ez sztem is megállja a helyét.
Én még sztem örülhetek a 11x256fsb-nek
De nekem anno ennyi pénzért nagyon jó befektetés volt.
Kövi lapom sztem gigabyte, dfi, jobb asus...de az sem most lesz.
Nemsokára kap egy 4200+ X2-est a nyák aztán am3+dd3-ig marad a konfig....asszem -
zolynet
veterán
Keveslem a feszt egy kicsit a procinak, sztem az is lehet egy fagyás oka.
Én a következő értékeket adom a procinak, de ehhez van is egy AC Freezer 64 Pro hűtés is!
Gyárival nem lennék nagyon merész.
CPU: 1,54V (6,6%)
MB: 1,65V
RAM: 2,8V 2,5-4-4-9 1T
Ramidőzítések mienek? Lehet azt is kellene kicsit lazábbra venni, ill 2T-ben próbálkozni. -
zolynet
veterán
Mennyi feszeket adsz a dolgoknak? Mien steppinges a prockó?
Ramok mien időzítéssel? 1T v 2T?
Mindazonáltal nem mindegyik proci bírja a tuningot, nincs biztosítva semmi.
Haverom 3200+ ami alapon ugye 2ghz, csak 2200mhz-et tudott kihozni belőle.
Valszeg egy antituning példányt fogott ki.
Ellenben a másik ismerősömmel aki 9,5x280=2660Mhz-et hozott ki a 3000+ procijából. -
zolynet
veterán
Igazán nem is nagyon kerestem a szorzállítási lehetőséget. Csak próbálkoztam amíg lehet.
Most 11x256FSB=2816MHz-nél tartok a 3500+-osommal. Ramjaim mennek szinkronban stabilan 460-470Mhz-et is, ezt kellene kicsit jobban kiaknázni. Clocgennel nekem 283xMhz körül fagyott meg. Nem tartottam jó alternatívának a clockgen-t. Rá is hagytam elég gyorsan. -
zolynet
veterán
TTS-Kft.-nél vettem a Thermalrigh-t HR-05 Sli-t póstai átvétellel ~5800forintért, és
gyorsan póstáztak. 2-3-4nap. -
zolynet
veterán
csokorba szedtem mert én is ematt fektettem be Thermalright HR-05 SLI-be. (sss, végülis karácsonyra megkaptam
)
[link]
[link]
[link]
Procim 3500+-os E6 steppinges Venice /hamarosan meglepem a nyákot egy 4200+ X2-vel/ mely 11x255FSB=2805Mhz-et tudtam kisajtolni belőle, 260FSB-n már nem ment.
HR-05 SLI-t nagyon ajánlom! -
zolynet
veterán
válasz
FlasH-BacK #825 üzenetére
166-ra visszavéve, így 393-at menne...ugyérzem a prociban ennyi van
-
zolynet
veterán
1,65V-ot adtam a nyáknak,
1,54V-ot a procinak,
2,8V-at a ramnak, de még így sem megy ez a nyavajás 3500+-os 255FSB-vel,
de 252FSB-vel sem. 246-247FSB a vége ez van. Sebaj. -
zolynet
veterán
válasz
FlasH-BacK #817 üzenetére
nem tudom mitől
van de nekem nem ennyire nagy a difi a két voltérték között
-
zolynet
veterán
egy ideig nem tudtam róla és nekem is 2T-ben ment, meg is lepődtem...
meg úgy ''tudtam'' hogy DC-ben csak 2T-ben, megy és nem,
löki az 1T-t szerencsémre...
sokan szidják az msi-t h antitunig lap, lehet h nemkem is ez a korlát mert csak 255Fsb-ig bírta, ramvisszaosztás mellett természetesen, DE én nagyon meg vagyok vele elégedve, stabil masszív lap, és h ezt a hr-05 sli-t rátettem, 32fok az alaplap, 34proci, 44 vga, boldogság...
2005 augusztusában vettem a nyákot, sztem am3-ig tutter nem válok meg tőle. -
zolynet
veterán
pár napja néztem egy everesbench-et szinkronban 235FSB: [link]
valszeg ez a ramok vége , de legalább ezt 1T-ben végzik
elég kis fájintos a mem írás/olvasás sztem -
zolynet
veterán
bakker léghűtéssel 1.66V-ot, nem vagy ijedősgyerek
én a AC freezer 64 pro-mmal nem nagyon merek még 1.5V-ot sem adni (én meg beszaribb vagyok) ... monjuk gondolom csak teszt erejéig volt ezen az órajelen.
ideláccik h nem a memórián nyersz
vmi 3dmák vagy vmi tesz?
[Szerkesztve] -
zolynet
veterán
[link] itt látható hogy 180fokal is természetesen megy a felhelyezés.VGA-tól elfér mindkét módon. Nekem azért lett így mert lent van egy 12cm-is és azért csak kapja a hüvi fuvallatot.
Az elég gyenge thermalrigh-t leírást nézve 2 dolgot nem tudok h miért van:
1. kötegelő minek kell rá??? /rátettem, így iso/
2. A plussz lefogatók....azokat hova? de gondolom ez azért van mert hogy minden alaplapra rámennyen. -
zolynet
veterán
tessék, lást mily gyors voltam, íme a képek:
[link]
[link]
[link]
Nekem annyira megfelel ha 40fok alatt marad, hogy namég....csendességéért vettem meg.
Partiban volt a JTS-0006, +1,5K lett volna. Nem a pénz miatt hezitáltam, hanem azért mert azon is van egy venti, igaz arra meg ha jól emléxem vmi 1800-2300fordulatot írtak 23db-lel.
Így meg nagyobb a csend.Boldogság van ám rendesen!
-
zolynet
veterán
No akkor a házra (Chieftec BG-02B-B-B) felraktam az oldallapot, elől 12cm, hátul 9cm köpi kifele a melegséget. Így a köv temp 11x225FSB (szinkronban) 2,5-4-4-8 1T mellett:
MB: 34
CPU: 47 (freezer64pro ~1800at pörög)
GPU: 36
[Szerkesztve] -
zolynet
veterán
Tegnap mentem el érte és fel is pattintottam az este. Egy hátulütője volt a dolognak -> ki kellett vennem azt a fránya alaplapot. Odaseneki, megvolt az évi procicák kifújása.
Elsőre nagyobb bordára számaítottam. Egy olyan hasonló drabális méretre mint a AC freezer 64 pro-m, de ez kisebb, DE nem is kell nagyobb. Kicsit még visszatérve egy tanács minden MSI nyáktulajnak: ha van egy kis időtök akkor vegyétek le a gyári vetit és szedéjtek le azt a rágógumit amit alányomtak, döbbenet volt amit láttam, nem is sikerült teljesen letakarítanom.
25fokos panelben mért letöltésnetezéskor:
MB: 34 fok
CPU: 36fok (1100forgó venti)
GPU: 45fok
És persze a várt csendesség, amiért beruháztam
Az oldallap a házamról jelenleg le van véve, de majd mondok zárt házas tempet is.
Elől a házban 12cm-is, hátul egy 9cm-is, szóval a levegő útja/áramlása biztosítva.
Még jeletkezem ezzel.
TTS-éknél vettem + póstaköltség bp-en belül, mert dolgozok és nem tudtam volna elmenni érte, így lett a végösszeg a póstánál: ~5900HUF
TTS tényleg gyorsan szállítja, csak a recepciósaim nézték el a dolgot, fene a pics@jukat.
Csak ajánlani tudom Mindenkinek!!! -
zolynet
veterán
Én, ahogy már Speed(R) is említette egy Thermalright HR-05 SLI-t teszek rá, és meg is írom majd a hang és csendesség fokát. Jan 2-án veszem át a cuccost. Nagyon várom már, mert ez a 6000ret pörgő szutyok megőrít. soooon....
BÚÉK!!!
MOD: Speed(R) bulldog névnapot!!!
[Szerkesztve] -
zolynet
veterán
na kiderült itt h a f@sszom recepciós csajoknál akadt meg adolog
....már dec 18án ott volt a papejr h át kéne venni az egyik póstai kirendeltségen, ne lesz ám holnap account blokkolás, meg ami tőlem telik, ha már igy leblokkolták a karácsonyi ajándékomat fene az ......kat
-
zolynet
veterán
gyász
még mindejg nem jött meg a hr-05 sli-m a tts-től / póstától...
szemezek egy 3800+X2 v 4200+X2-re egyrejobban,
egy jó 20-22ezres ápgréd lenne, de sztem csak feb-márciusban kerül rá sor,
de sor kerül, egyre jobban érzem -
zolynet
veterán
3 napja várom a tts-ből a HR-05 SLI-met,
ha ma nem érkezik be, akkor a remény meghalt utoljára -
zolynet
veterán
válasz
Frenky89 #732 üzenetére
Nagyon köszönöm a hasznos infót. Már 2-3napja levelezek egy tts-es eladóval, elvileg ma kihozák az én HR-05 SLI-met is, mintegy 700forintért. Nem lenne időm elmenni, és zárásra sem érnék oda, de hát ilyen ez a munkahely. Nekem most a kisszutyokkal 36-37fokos a nyák, az egy biztos hogy lesz@rom ha 32fokos is lesz. Remélem jól oda tudom majd fogatni.
Gondolom ki kellett ehhez szedni a alaplaopt a házból, ugye? /majdnem biztos vagyok benne/
Kösz még1x! -
zolynet
veterán
sziasztok,
van itt közöttünk olyan akinek a chipset hűtő helyén egy Thermalright HR-05 SLI figyel?!
Mert lehet h inkább ezt venném a jts-0006 helyett. Csend és 1,6K zsebbemarad alapon. -
zolynet
veterán
én 11x230 2,5-4-4-7 1T-ben használom , teljesen elégedett vagyok az eredményel, inkább így használom mint 11x250-be és a ramok meg visszaosztva.....többnyire meg 6x230FSB-n megy, RM Clock progzi, ugyis csak a letöltés megy meg a netezés zömébe, ha meg kell a kraft csak kiveszem a powersaving módot
-
zolynet
veterán
válasz
SaKaB-86 #642 üzenetére
istenes kompatibilitási hibák vannak még a Vistánál /belsőstől tudom/....biztonsági szempontból erősebb lett, de szvsz még a kiadással min egy évet várni kellett volna....akkor már inkább egy 64bites winxp-t tegyél fel.
én még próba erejéig sem telepítettem a vistát, jó lesz az majd egy jó félév múlva is, de lehet hogy túl optimista vagyok az időhatározó szót illetőleg -
zolynet
veterán
nem használom a core center-t, a msi live monitort is nagyon ritkán , lehet h ez a stabilitás fegyvere
Chipset driver telepítésénél mindent felinstallok , csak az nvidia firewall-t nem, 2 minek.
Jts-0006-ot is el kell bírnia, gondolok itt a súlyra. Hang olyan 21-23db körül van, úgí olvastam, ez mindent megér....kidrótozom -
zolynet
veterán
válasz
Janoska26 #610 üzenetére
nézegetem a totyikot, de nekem nincs az ami neked kellene, sry
ill sztem Xmas-ra megvetetem magamnak a jts-0006 hűtőt, mert csöööndeetakarok és nem hatezren forgó szutyok ventihangot....msi kicsit ezen még gondolkodhatott volna.
nem most fogom lecserélni a nyákot , de azért remélem a következő mb is rá fog menni majd a jts-0006... -
zolynet
veterán
eredményeim:
hát én már nem is tudom, ugyanis 3dmark06
11x246=2706Mhz ramok visszaosztva 333-ra, azaz 387MHz-en pöszögnek
2,5-4-4-8 1T mellett, vga: 7600GT 560/1400@615/1620Mhz: 3340 [link]
11x228=2508MHz , ramok 456Mhz-en 2,5-4-4-8 1T
vga 7600GT 605/1610Mhz: 3331 [link]
nem egetverő a különbség, maradok szinkronhajtásnál....nem ez a vége de nem akarok most bios resetelgetni, ez így nekem tökkéletesen elég -
zolynet
veterán
válasz
paramparya #548 üzenetére
én most nem használom dual-ba mert akkor 2T-t bírnak csak a ramok, ezért inkább menjenek csak szépen 1T-n, oda se neki DC
viszont chipset coolert azt sztem cserélnék, vkinek vmi elfogadható ötlete?
Néztem már ezt [link] de ez egy kicsit drágassszááág
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest