- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
NovaBlue
aktív tag
hy
THX a válaszért
Nempróbáltad ugy a visszaosztást megcsinálni h a ramok is menjenek olyan 420-440 körül vagy nembirják nemnézted még? Mert személyszerinnt vagyis tesztekben sokat számit a ram frekije én 333-ra osztotta mvissza és a mostani 3200+(2.0GHz) birja 2500 körül és akkor a memók olyan 430-440 körül vannak és ugye 333 as időzitések mellett és sztem számit de ez csak az én vélemyényem.bye THX még1*
-
Gitros
aktív tag
Figy... gyorsabban is megfogható a ram (már ha nem túl tuningbarát):
- állítsd vissza a procit gyári 10x200-ra (esetleg minimális túlfeszt adhatsz neki)
- ram is legyen 200-on, tehát menjenek szinkronban! mondjuk 3-4-4-8-2T-n, 2,7 v. 2,75V-on.
- én spec. 1,55V-ot adok a chipset-nek, de jóval magasabb FSB-hez. Döntsd el, adsz-e neki ennyit.Ha ez megvan, szépen kezd el emelni az FSB-t, de ne túl nagy lépésekben. Ha tényleg a ramod a bibi, akkor előbb-utóbb hibázni fog. Feltéve, hogy a procid elmegy 2400-on (írásod szerint odáig stabil, tehát addig a chipset is kipipálva).
Nézd meg így mennyit megy, vagy meddig stabil a cucc.
Uff Gitros voltam...
-
zolynet
veterán
4200+ X2-vel tolom, nekem ugyan alapfeszen elmegy DC-be 230FSB-vel a proci...remélem az alaplapnak is adtál egy kis plusz feszt. Ha jól emléxem akkor nemkem most így megy:
220FSB
cpu: 1,35V
ram: 2,7V
mb: 1,6V
Atomstabil, így 4600+-on megy, nemmelegszik, jólérzimagát.10x273FSB volt a max amit kitekertem belőle, 1,5V-al.....szép hideg téli éjszakán
-
Richter36
őstag
''A memóriák jók, legalábbis másik gépben nem jön elő ez a hiba''
Memtest volt abban a másik gépben?Ott is 4x512, ugyanabban a hardver környezetben?
Ha az alaplap x@r akkor 2x512-vel is x@r!
Nem a lap nem tudja a 4x512-t hanem az Athlon64-nek megterhelő az integrált memvezérlő miatt.
Próbáld meg a procinak 1.35V adni manuálisan a Bios-ban.Még akkor is ha nem tuningolsz.Ne add fel! Jó lap ez!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Google Pixel topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest