Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Arra, hogy nem tápprobléma. Másik, nagyobbal is ugyanígy viselkedik. Viszont, ha visszaveszek a VGA tuningjából, akkor nem hibázik. Mellesleg a VGA-t tuningolva sincsenek hibák a képen és sokszor órákat megy a fagyás előtt... Talán az X2 így viselkedik, érzékenyebb az áramellátásra, sokkal többet eszik ugye, mint az egymagosok, ez az első ilyen saját procim (még csak ismerkedem vele igazából
), lehet, hogy ez az alaplap nincs teljesen felkészítve rá (a hirtelen áramfelvétel-változásokra mondjuk), még vizsgálódom.
A chipset hőmérséklete biztos, hogy hülyeség, ezt kézzel tapizva is könnyen meg lehet állapítani, nekem pl. 38 fok körüli hőmérsékletet ír, és nem is nagyon mozgolódik, hiába terhelem a gépet, ami helyből hülyeség, mert kézzel mérve legalább 45 lehet (borda). A proci hőmérséklete nagyjából korrekt, talán kissé alámér, de nem vészes. Ez is kézzel tapizva, a 35-36 kb. kézmeleg ugye, a 60 pedig szinte megfoghatatlan hosszú távon.
VGA szenzor: ha nem úgy oldották meg, ahogyan szokás (pl. SMBUS, vagy ISA címtartomány), akkor csak a saját program fogja látni. -
Celeborn
tag
Helló!
Tudom, hogy nem engem kérdeztél, de idevág az észrevételem. Ugye én is már több, mint 3 hete szívok a lappal, és most nagyon úgy fest, hogy nálam is fesz gond lehetett. Múlt pénteken feljebb tettem a CPU feszt 3,3%-al, meg a RAM-ot 2,55-re, és azóta nem fagyott, nem indult újra, se semmi gyanús dolgot nem művelt. A Prime95-öt is futtattam rajta 7 órán át és semmi hiba. Kezdek bizakodni. Ugyanakkor ezt a tápot én ezelőtt egy 2,4-es P4-eshez használtam, minden más megegyezett a mostani konfigommal, és ott nem volt baj a feszültséggel. Érdekes. Egyébként műszerrel nem mértem semmit, nincs műszerem, de ha a belső érzékelők nem is mutatnak valós értéket, feltételezem, akkor egy konstans értékkel eltérő értéket mutat a valósnál. Ennek ellenére, van hogy azt mondja a 12V-ra, hogy 11V, aztán lekapcs-bekapcs, és azt mondja 12,3V. Persze ugyanolyan terhelés mellett. De aztán üzemelés alatt fixen tartja ezeket az értékeket, csak amikor ki-be kapcsolom, akkor mindig más-más értékre áll rá, és azt tartja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 17 - alap
- VGA kibeszélő offtopik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap eladó /Garanciás/
- ASUS ROG STRIX B365-F GAMING
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Odyssey G5 S27CG554EU 27 QHD 165Hz Ívelt Gaming Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Xbox Series kontrollerek 1 hó garancia, számlával!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 128GB / 12 hó jótállás
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest