Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz Száni #1182 üzenetére

Arra, hogy nem tápprobléma. Másik, nagyobbal is ugyanígy viselkedik. Viszont, ha visszaveszek a VGA tuningjából, akkor nem hibázik. Mellesleg a VGA-t tuningolva sincsenek hibák a képen és sokszor órákat megy a fagyás előtt... Talán az X2 így viselkedik, érzékenyebb az áramellátásra, sokkal többet eszik ugye, mint az egymagosok, ez az első ilyen saját procim (még csak ismerkedem vele igazából :) ), lehet, hogy ez az alaplap nincs teljesen felkészítve rá (a hirtelen áramfelvétel-változásokra mondjuk), még vizsgálódom.
    A chipset hőmérséklete biztos, hogy hülyeség, ezt kézzel tapizva is könnyen meg lehet állapítani, nekem pl. 38 fok körüli hőmérsékletet ír, és nem is nagyon mozgolódik, hiába terhelem a gépet, ami helyből hülyeség, mert kézzel mérve legalább 45 lehet (borda). A proci hőmérséklete nagyjából korrekt, talán kissé alámér, de nem vészes. Ez is kézzel tapizva, a 35-36 kb. kézmeleg ugye, a 60 pedig szinte megfoghatatlan hosszú távon.
    VGA szenzor: ha nem úgy oldották meg, ahogyan szokás (pl. SMBUS, vagy ISA címtartomány), akkor csak a saját program fogja látni.

• Celeborn

tag

válasz Száni #1182 üzenetére

Helló!

Tudom, hogy nem engem kérdeztél, de idevág az észrevételem. Ugye én is már több, mint 3 hete szívok a lappal, és most nagyon úgy fest, hogy nálam is fesz gond lehetett. Múlt pénteken feljebb tettem a CPU feszt 3,3%-al, meg a RAM-ot 2,55-re, és azóta nem fagyott, nem indult újra, se semmi gyanús dolgot nem művelt. A Prime95-öt is futtattam rajta 7 órán át és semmi hiba. Kezdek bizakodni. Ugyanakkor ezt a tápot én ezelőtt egy 2,4-es P4-eshez használtam, minden más megegyezett a mostani konfigommal, és ott nem volt baj a feszültséggel. Érdekes. Egyébként műszerrel nem mértem semmit, nincs műszerem, de ha a belső érzékelők nem is mutatnak valós értéket, feltételezem, akkor egy konstans értékkel eltérő értéket mutat a valósnál. Ennek ellenére, van hogy azt mondja a 12V-ra, hogy 11V, aztán lekapcs-bekapcs, és azt mondja 12,3V. Persze ugyanolyan terhelés mellett. De aztán üzemelés alatt fixen tartja ezeket az értékeket, csak amikor ki-be kapcsolom, akkor mindig más-más értékre áll rá, és azt tartja.

Új hozzászólás Aktív témák