Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tutubulu
csendes tag
memtesten túl vagyok..tökéletes a memoria...
sys temp. -re mondták h kicsit meleg, és az okozhatja.de igazából, nincsen semmi konkrét dolog, ugye igy meg hiába van rá 3 év gari....azt nem mondhatom, h újra indulgat a gép
sysre miylen ventit lehetne szerelni..tud vki vmi okosat??
hagyományos venti nem jó rá, mert nincs hova csavarni a csavarokat...
más megoldás kéne...csak a lényeg h a bordán kell rajta lennie, nem tom h szokás......
köszi -
Simi121
aktív tag
SIKERÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜLT!!!!!!!!!!!!!!!!!
[link]
Innen leszedtem a 2.2-es biost és feltoltam a gépre. Eddig 234-en ment a gép úgy, hogy a Pcie 108-ra volt állitva. Most ha 2-vel feljebb visszem a Pcie sebeséget akkor feljebb tudom vinni az fsb-t is. Jelenleg 116-on van a Pcie és 260-on az fsb, bár ezt sajna már nem bírja a proci
. A lényeg, hogy sikerült feltolni az fsb-t bios-ból. Nemtudom, hogy kell-e hozzá 2.2-es bios, mert nincs kedvem visszarakni a régit probálgatni
. Remélem másnak is fog sikerülni.
-
donzoli
aktív tag
nah felraktam az corecentert és ezzel sikerült 172ig pöckölni a konfigot (29%-os túlhajtás), ami az eddigi 143hoz képest asszem elég jó és én nagyon örülök neki. Majd ha lesz valami keményebb procim akkor majd folytatódik a tuning...
(a biosban a DOT3-at a legmagasabb szintre küldtem fel)
Mostmár a tuningal is elégedett vagyok azt leszámítva hogy csak win alól megy...
itt vannak az eredmények akit érdekel: [link] -
donzoli
aktív tag
mármint nem a lapon nincs ilyen csati hanem a tápokon! gondoltam már arra hogy csinálok itthon egy ilyen csatit és kipróbálom úgy, nem nagy cucc az egyik sorban levő 4 csatinak +12 voltot kell adni a másik 4nek pedig a föld, aztán ennyi
nálam a win alól sem megy a tuning 1 mhz-t se... egyből fagy ha vmit állítok a mhz-n! mi lehet akkor a gond?
Ja és a core cell-ből még venti fordulatot sem tudok szabályozni!
[Szerkesztve] -
donzoli
aktív tag
én még nem találkoztam olyan tulajjal akinek 8pines 12V-os csatija lett volna..
de sztem teljesen mindegy ez a lap nem tud többet tuningban és kész, nekem egy 2,66 Precsottom van 133FSB-vel és 143Mhz-n még atom stabil alapfeszen, de ha kap még plusz 1 Mhz-t akkor se kép se hang hiába emelek feszt hiába trükközök akármivel. A memók 667-es Samsungok 533-on hajtva (nem tudja felszorozni) dualban..
Már arra is gondoltam hogy ebben a lapban van vmi védelem ami nem enged többet kb 8-10%-os tulhajtásnál, vagy ez hülyeség?
A lap mellet szóljon, hogy alapon használva viszont nemes egyszerűseggel sziklaszilárd! -
zsulboy
senior tag
Tudom ezért is vettem még egyet amikor megkaptam a 840-et.
Kb 4x telepítettem wint,kipróbáltam sata és pata vinyóval de nem ment rendesen.A lap persze egy 630-al szárnyalt, de a 840-el fagyott állandóan.
Hát ennyi,van egy Gigabyte 945-ös lapom is de már lusta vagyok cserélgetni a procikat föleg a tuning miatt csak.Keresek egy 955-ös lapot vagy megvárom a 975.Ennyi! -
robyeger
addikt
Érdemes különválasztani a dolgokat, előbb nézd meg a procid meddig tuningolható, tehát memória visszaosztva (3:4)-re és manuálisan nagy késleltetéseket(5CLK) adni neki, mert leosztásnál a lapod automatikusan visszavenné a CLK-t az 533Mhz szintre. Ha SPD szerint tudja a ram az 5CLK, akkor az alapján Tras és egyebeket is. Például lásd az enyém így fest:
Aztán akár 1Mhz-ként emelni az FSBt, mellette szükség szerint a proci magfeszültségét. A lényeg a CPU 100% terheltség mellett ne haladja meg a 70C. Miután megvan a proci végleges tuningbeállítása, csak utána érdemes kisérletezni a memória további tunigjával.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest