- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omega81
senior tag
Helló!
Na a Google dobta ki ezt, kíváncsi vagyok jött-e anno válasz, mert nekem most adott egy Acer Veriton 7600G nevű gép, ugyan ez az alaplap, benne egy frankó tartalékokkal rendelkező 2,6GHz Northwood és az istennek nem tudom tuningolni. Se SyStool se semmi. Én is várom a megoldásokat.
-
eastonhun2
csendes tag
D950 3,4Ghz@3,79Ghz egyenlőre ennyit sikerült kisajtolni a lapbol.....
magfeszt pedig a Cell menübe tudsz állítani ,pontosabban adni neki +feszt -
Töpi
tag
Hi nekem is 930D pocim van és azt nem azért nem tudod állítani mert szar a bioszod. Ha azt hiszed a biosz erre jó akkor erősen tévedsz. Egyszerű a baj a procid lockos vagyis nem lehet állítgatni a sebességét össze-vissza. Nagyon ritka a lockmentes proci.Ha régi lenne a bioszod nem ismerné fel a procid... Üdv:Tamás
-
Stalker-2572
veterán
Haveromnak ilyen lapja van és az a problémája, hogy lehet nem fog beférni a 8800GT a két magas konditól a lap végében... Találkozott valaki a problémával? Van rá megoldás?
-
_Orbi_
aktív tag
Sziasztok!
nekem egy MSI féle 945P-m van és 221-es FSB ami még megy, ami még lók@ki...
és egy kérdésem lenne:
miért van az, hogy nem tudom állítani a processzorom magfeszültségét???
Bioszfrissítés esetleg segíthet?
köszi
Szerk: 930D-s procim van...
[Szerkesztve] -
enterlaci
senior tag
válasz
Skynet258 #100 üzenetére
Hááát, az MSI saját tuning szoftvere (most nem jut eszembe a neve és már uninstalláltam
) nem tudta állítani a proci feszkóját, egyszerűen leakadt a progi. A Systool a mai napig nem ismeri a lap órajel generatorát, ebből következtetek pontatlanságra. Nálam egyébként szoftvereknél láthatóan ugrált a feszkó! Igaz biosban nem.
Most 2,66-on jár a cpu-m, így 50-60 fps-sel kódolja a divx-et dvd-be, ez elég jó teljesítmény így is. Én inkább megrángattam a videokártyát, de úgy rendesen, hogy a game-eknél jó legyen.
Kiváncsi lennék a tuning eredményre az új lappal.(pl a D805 topicban)
Hajrá
[Szerkesztve] -
Skynet258
veterán
válasz
enterlaci #99 üzenetére
Gondoltam én is erre, de amikor néztem (bios, illetve win alatt is) a feszt, nem volt semmi látható gond, nem volt magas-alacsony, nem ugrált.
Télleg megállt a tudományom, és ahogy olvastam itt, sok más embernek is.
Amugy télleg beton lap, nem is lett volna semmi bajom vele, csakhát elkapott a tuning szele -
enterlaci
senior tag
válasz
Skynet258 #98 üzenetére
Köszi, én is bízok még néha a megoldásban...
A PCI frekit, meg egyebet is próbáltam, ez van. Egy gondolat: talán nem annyira pontos a fesz szabályzója mint a többi lapnak ezért letilt a cpu belső védelme!?
...ez lehet hogy hülyeség, igazából mindegy is...
Azért bevallom egy jó betonbiztos lap ez a MSI, csak nem tuningra való. Tehát vegyen nyugodtan mindenki ilyet, ki nem fog tuningolni.
Üdv -
Skynet258
veterán
válasz
enterlaci #97 üzenetére
Hát, az igazság az, hogy én is próbálgattam mindent, bios beállitásokat a végtelenségig nyüstöltem, és semmi...
Nekem egy hónapos volt a lap, csak bementem egy számtech boltba, és megvettem, utána néztem csak meg itt a fórumon, hogy miként is viselkedik tuning közben...az eredményt te is ismered...
Van olyan lehetőség, hogy emeled a PCI-e frekijét, nekem ezzel sikerült valamennyit kicsikarnom a cuccból, de 3 Ghz volt úgy a végeNa meg nem mertem nagyon szórakozni ezzel az opcióval, nem akartam hazavágni a kártyát.
Mindenesetre sok sikert neked, hátha rájössz valamire... -
Skynet258
veterán
válasz
enterlaci #95 üzenetére
Hali!
Sajnos a menüvel kapcsolatban nem tudok semmi biztatót mondani, én is csak valamelyik fórumon találtam egy információt (CTRL+F2, majd ALT+F3), de a srác sem volt biztos benne, hogy így kell...megpróbáltam, nem jött össze semmi.
Bedühödtem, eladtam a lapotMost van egy Asus P5LD2 SE lapom, ami ráadásul egy árba van az MSI-vel, ég és föld...most 3,4 Ghz-en járatom a procit
Azt javaslom neked is, ha tuningolni szeretnél (márpedig D805, még szép), hogy próbálj beújítani valami másik lapot...
Tudom ajánlani Gianni bazárját, én is ott cseréltem el! -
Skynet258
veterán
Nekem a lentebb található konfigom van, és nem igazán huzható a kis D805-ös...
3 Ghz-nél megáll az élet, ezt is már csak úgy tudom elérni, ha emelem a PCI-E frekijét 115 Mhz-re...Nem is értem miért nem megy, már próbáltam mindent, a proci ugyebár tuti birná, de amikor kicsit magasabb értéket akarok ráerőszakolni (urambocsá 3.2 Ghz) akkor a gép elindul, csak a monitor nem ébred fel... Szal úgy xar ahogy van, adott egy frankó tuninggal rendelkező procc, és egy antituning lap...ehhh...
Holnap még teszek egy próbát, az MSI rejtett bios menüjét akarom előcsalogatni, hátha sikerül valamit belőni neki... -
donzoli
aktív tag
van valakinek tapasztalata ennek a lapnak az új verziójáról? az is antituning?
-
stega
csendes tag
Hi all,
Lecsereltem az alaplapomat egy MSI 945P-Neo2-F -re,
Ujra istalaltam a windozt default vga (atix300,atix550,nvidea7100) driverrel megy a DVD lejatszo, jatekok.
Ha beinstalalom a kartya vga driveret (catalist 6.8, 6.9,stb) minden muxik, kiveve a dvd playert, amely lefagy, csak a reset segit. lehet akarmilyen DVD player (WinDVD,PowerDVD,Classiv MP).A windoz tiszta semilyen kodekek nincsennek benne.
Hol lehet a hiba.?
Egy szlovak lamer. -
törölt tag
Nem is az enyém
Egy ismerős vette,és én raktam össze. Neki nem kell hipertuning, elég egy kis szolíd emelés is.
Tehát az lenne a megoldás, hogy emelni a pcie frekit, és elvileg emelhető lesz az FSB is?
Holnap kap új biost is.
Eladni biztos, hogy nem fogja, mivel most vette. -
donzoli
aktív tag
válasz
#96302336 #88 üzenetére
A válasz a lap eladásában rejlik..
nekem is volt ilyen lapom és hidd el bármit csinálsz nem fog rendesen menni a tuning
pl: a 805-ösöm a jelenlegi lapomban 3,8-on is megy elötte az msi-ben ~2,8-nál vége volt ha bios-ból húztam..
nem egy tuning deszka, de cserébe betonstabil..
[Szerkesztve] -
törölt tag
Hali mindenkinek
Segítség kéne, ui. még ilyent nem tapasztaltam.
Adott egy Intel630 proci, az enyém volt, ami garantáltan működik 4,2GHz-n.
Egy MSI 945P Neo2 alaplapba került, és az istennek sem akar akár 1MHz-vel feljebb mászni
A biosban beállítok pl 220MHz FSB speedet, a ram visszavéve 400MHz-re a biztonság kedvéért, a fesz. megemelve, Save bios, és újraindulás után, ismét 200MHz FSB lesz
Van hozzá Windows-os tuningprogi, azzal pedig lefagy a p...ba.
Egy Abit alaplapban működött idáig.
Kipróbáltuk egy másik (szintén vadi új) MSI lapban (szintén945Pneo2) ugyanez a gond.
Mire figyeljek, mi lett kihagyva, hogy nem engedi a tuningot?
Kipróbáltam a pcie emelést is és akkó sem
HELP PLEASE -
celeron
senior tag
Srácok, mi a szalt csináljak vettem egy MSI 945P NEO2-F lapot, és az Everest hardverinformációs progi semmit nem tud róla!
-
Sdi
addikt
válasz
TriackFeri #85 üzenetére
-
TriackFeri
aktív tag
Abban tudna nekem valaki segíteni hogy hogyan tudom a processzorhűtő fordulatszámát változtatni? Biosban egyszerüen nem tudtam rájönni.
A hangkártyához tudna valaki adni egy linket? Az msi oldaláról letöltött driver nem működik nálam.
[Szerkesztve] -
donzoli
aktív tag
elhagytam a süllyedő hajót én is..
-
Sdi
addikt
Nekem egy bő hétig volt ilyen lapom, de a D805-ös procival nem tudtam 8%-nál jobban meghajtani. Keresgettem a neten én is valamilyen megoldást, kipróbáltam több bios-t, pcie freki emelést, de semmi nem változott. Ezért lecseréltem. Nem rossz lap de úgy néz ki nem nagyon tuningbarát.
-
donzoli
aktív tag
látom mindenki elhagyta a süllyedő hajót...
-
donzoli
aktív tag
nem tud valaki olyan külföldi oldalt ahol van valami tuningos fórum, vagy leírás vagy valami hasznos a laphoz?
vagy valami módosított bios? -
Tutubulu1
csendes tag
Mennyi az üzemi hője Intel P4 3 (775) GHz -nak ??
-
donzoli
aktív tag
805-ös procival és ezzel a lappal van valakinek tapasztalata?
megy egyáltalán?
Azt tudom hogy elvileg mennie kell, de gyakorlatilag is teszi? -
Tutubulu
csendes tag
memtesten túl vagyok..tökéletes a memoria...
sys temp. -re mondták h kicsit meleg, és az okozhatja.de igazából, nincsen semmi konkrét dolog, ugye igy meg hiába van rá 3 év gari....azt nem mondhatom, h újra indulgat a gép
sysre miylen ventit lehetne szerelni..tud vki vmi okosat??
hagyományos venti nem jó rá, mert nincs hova csavarni a csavarokat...
más megoldás kéne...csak a lényeg h a bordán kell rajta lennie, nem tom h szokás......
köszi -
Tutubulu
csendes tag
Sziasztok, nekem egy még nagyobb problémám lenne, most vettem egy MSI 945P/G/PL Neo2 Series nevű alaplapot....P4 3000 Procival, 533 1 GB memoria, és a gép menet közben fogja magát és újra indult...
proci is oylan 61 fokon van, ha igy meg van hajtva..amúgy 45-50 fok között mozog alap állapotban,, (gépet enm tuningoltam)
SYStem hömérsékle, 41 fok, ha meg van hajrva 50 fok körül...arra gyanaxok, h ez melegszik túl, és ez miatt van újra indulás,,de a fura, újra indul, és h mi sem történt volna, még a scandisk sem indul el...
Kinek mi az ötlete miért csinálja ezt ?? most vannak a ház oldalán, ventik, amik hütika cuccost, igy most jónak tűnik, de úgy igazán nem kinoztam még meg....
előre is köszi
UI:
tutubulu@vnet.hu
ha vki mentő ötlettel állna elő számomra,, KÖSZI
ATTI -
Simi121
aktív tag
SIKERÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜLT!!!!!!!!!!!!!!!!!
[link]
Innen leszedtem a 2.2-es biost és feltoltam a gépre. Eddig 234-en ment a gép úgy, hogy a Pcie 108-ra volt állitva. Most ha 2-vel feljebb visszem a Pcie sebeséget akkor feljebb tudom vinni az fsb-t is. Jelenleg 116-on van a Pcie és 260-on az fsb, bár ezt sajna már nem bírja a proci
. A lényeg, hogy sikerült feltolni az fsb-t bios-ból. Nemtudom, hogy kell-e hozzá 2.2-es bios, mert nincs kedvem visszarakni a régit probálgatni
. Remélem másnak is fog sikerülni.
-
fLeSs
nagyúr
nemtom próbáltátok-e már, de a pcie órajelét autora kell tenni (nem szabad fixálni), és így mennie kell a tuningnak.
-
rk12005
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy az MSI 945P Neo Platinium alaplap BIOS-ában hol lehet beállítani, hogy a CPU ventillátora 4 pines vagy 3 pines csatlakozóval csatlakozik az alaplaphoz? Mert a leírásban azt mondják, hogy az első használatba vételkor állítsa be az emberke a BIOS-ban, de ilyen beállítást én nem találtam. Egyébként ez egy Artic Cooler Freezer 7 Pro venti (nincs jelentősége).
[Szerkesztve] -
Simi121
aktív tag
Valószinű rossz a memóriavezérője, egy srác pár napja hasonló problémával keresett meg. Mondjuk nála ment a lap de csak 2 db memória slot-ba a másik 2-be nem. Vidd vissza a gariba, nem tudsz vele mit csinálni. Nálunk sincs 8 pines csati, a 4-est kell beledugni az egyik felébe.
-
LaCeeN
tag
Helló!
Tegnap vettem egy ilyen alaplapot de sajnos nem megy
A D-Bracket LED-jei ram hibát jeleznek.Szóval se kép se hang a ramot akármelyik slot-ba dugom.A ram 1db 1GB/533 Samsung DDR2-es.Esetleg lehet olyan hogy azért nem megy mert nincs floppy a gépbe?A táp egy Thermaltake 410-es Purepower.Pentium 4 511-es van benne(2,8GHz,1Mb Cache,533-as FSB).A tápon nincs 8 pines csatlakozó.Esetleg valaki valami tippet tudna adni hogy miért nem megy?Nagyon hálás lennék érte!
[Szerkesztve] -
Suni
tag
Probalta mar valaki a 1.50 BIOS-t?
-
SLi
tag
Sziasztok
Úgy gondolom h ti talán tudnátok segíteni:
vettem egy msi 865gm 3 series-t aminyákjára acer van írva ez eddig nem gond mert everest-ben msi-nek ismeri fel de ugy hallottam hogy az acer csinálgatja mostanában az msi lapokat ezt nem tudom teljesen ebbe is kéne megerősítés. köszi
2. problémám hogy a biosban semmi olyan menüt nem találtam amiben lehet a proci fsb-jét vagy csak simán az órajelét vagy akármit is állítani de ahol ki van írva bios főmenujében ott oda van írva hogy az egyik fülben van a cpu clock meg ilyesmik vagyis ebben kébne lenni az ilyen dolgoknak de nics- gondoltam már ébn rejtett menüvel meg mindennel de semmi szerintetek egy biso frissítés megoldaná a problémámat?
ha igen valaki tud adni egy linket ahol le tudom töltenií? köszz a mostani biosom:
Award BIOS típusa Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Rendszer BIOS dátuma 02/26/04
még egy piontos megnevezés everestből
Alaplap azonosítója 02/26/2004-Springdale-G-6A79AM4KC-00
Alaplap neve MSI MS-6763
köszi nagy segítségemre lennétek köszi -
Suni
tag
Nekem 8 tus a tapom, de semmi jelentosege tuning szempontbol.
-
donzoli
aktív tag
nah felraktam az corecentert és ezzel sikerült 172ig pöckölni a konfigot (29%-os túlhajtás), ami az eddigi 143hoz képest asszem elég jó és én nagyon örülök neki. Majd ha lesz valami keményebb procim akkor majd folytatódik a tuning...
(a biosban a DOT3-at a legmagasabb szintre küldtem fel)
Mostmár a tuningal is elégedett vagyok azt leszámítva hogy csak win alól megy...
itt vannak az eredmények akit érdekel: [link] -
Simi121
aktív tag
-
donzoli
aktív tag
mármint nem a lapon nincs ilyen csati hanem a tápokon! gondoltam már arra hogy csinálok itthon egy ilyen csatit és kipróbálom úgy, nem nagy cucc az egyik sorban levő 4 csatinak +12 voltot kell adni a másik 4nek pedig a föld, aztán ennyi
nálam a win alól sem megy a tuning 1 mhz-t se... egyből fagy ha vmit állítok a mhz-n! mi lehet akkor a gond?
Ja és a core cell-ből még venti fordulatot sem tudok szabályozni!
[Szerkesztve] -
donzoli
aktív tag
én még nem találkoztam olyan tulajjal akinek 8pines 12V-os csatija lett volna..
de sztem teljesen mindegy ez a lap nem tud többet tuningban és kész, nekem egy 2,66 Precsottom van 133FSB-vel és 143Mhz-n még atom stabil alapfeszen, de ha kap még plusz 1 Mhz-t akkor se kép se hang hiába emelek feszt hiába trükközök akármivel. A memók 667-es Samsungok 533-on hajtva (nem tudja felszorozni) dualban..
Már arra is gondoltam hogy ebben a lapban van vmi védelem ami nem enged többet kb 8-10%-os tulhajtásnál, vagy ez hülyeség?
A lap mellet szóljon, hogy alapon használva viszont nemes egyszerűseggel sziklaszilárd! -
Suni
tag
Sikerult valakinek valami pozitiv eredmenyt elernie?
-
-
Simi121
aktív tag
Pobáld meg úgy, hogy nem auto-n állitod, hanem adsz neki pár fsb-t majd nyomsz egy OK-t, majd megint és így tovább. Aztán amikor kiakad a gép azt az fsb-t megjegyzed és amikor újraindul akkor annál az értéknél kicsit kevesebbet adsz neki, leOKézod és ha bírja a gép nyomsz egy save-t. Mikor legközekebb újrainditod a gépet a mentet értéket fogja beállítani.
-
Suni
tag
Ugy nez ki a Dual Core P4 procikhoz a 955 es a 975 chipset kell ha tuningolni akar az ember.
-
zsulboy
senior tag
Tudom ezért is vettem még egyet amikor megkaptam a 840-et.
Kb 4x telepítettem wint,kipróbáltam sata és pata vinyóval de nem ment rendesen.A lap persze egy 630-al szárnyalt, de a 840-el fagyott állandóan.
Hát ennyi,van egy Gigabyte 945-ös lapom is de már lusta vagyok cserélgetni a procikat föleg a tuning miatt csak.Keresek egy 955-ös lapot vagy megvárom a 975.Ennyi! -
Simi121
aktív tag
Na hát végre valami eredmény. Nagyon érdekes mert mint az elöbb írtam nekem most jelenleg egy S3 Virge PCI-os videókari van a gépemben, szóval nem PCI-E. Megemeltem a PCI-E clockot 107-re és így a proci fsb-ét feltudtam vinni 234-re, ha PCI-E-t 106-ra rakon már nem indul el, ha az fsb-t 235-re akkor szintén nem indul. Viszont ha PCI-E clokot feljebb visszem mint 107, akkár 120-ra is(ennyi a max.) akkor se megy az fsb 234 fölé. Egyébként rádugtam én is a diagnosztika led-et és nekem is proceszor hibánál áll le. Szóval ez már jobb eredény, de még mindig nem 260-as fsb mint amenyit windows alól tud a gép.
-
Silencer83
addikt
hali!
kicsit off jellegű de megosztom Veletek!
egyszer volt MSI deszkám / K8N-Neo3 , s754 pci-e/, nos én amikor megszabadultam tőle megfogadtam h ez volt ez első de egyben utolsó MSI -m
hagyján h az a Corecenter velem is baszakodott, de a lapban kb mínuszban lehetett mérni az overclockot, iszonyat mennyire nem lehetett vele semmit húzni, se Ram, cpu-ról nem is beszélve!
azóta ''megvilágosodtam'', DFI powahh
aki tuningol tök8 milyen foglalat, a legjobb -
zsulboy
senior tag
HÚ felpezsdült a totyik!!
Nekem 533-as ramok vannak benn,és bármit csináltam eddig 220-nál meghal!!A Corecenter ha hagyom autómatán akkor lefagy!! -
Savanya
addikt
Esetleg azt probáltátok hogy a PCI-E clockot 105-re emelitek és úgy tuningoltok ???
-
robyeger
addikt
Nálad a BIOSban kapcsiból vissza kell venni a procid szorzóját 15-ről 14-re. Aztán visszaosztani a ramot 533Mhz-es (3:4) szorzóra, a késleltetést megadni fixen a 667Mhz SPD értékekre és 200Mhz FSB-vel be Boot-olni, aztán winből a Corecenter progival utólag fehúzni a proci FSB-jét. Más ötletem akkor nincs...
[Szerkesztve] -
Suni
tag
A gond meg mindig adott. Nemek is 667MHz ramok vannak a lapba es 533 vissza allitva a biosta. A memoria idoziteseket visszallitottam 667MHz adatai alapjan. Es nem megy 218MHz fele a lap. A procesort nem tudja kiolvasni a diagnosztikai ledek alapjan. Ott al meg a alaplap bootolasa.
-
bubusos
csendes tag
Kösz a reagálásokat. Akkor megyek is intézkedni... B.U.É.K.
-
robyeger
addikt
Igen sokan beszopj@k az MSI 945 hülyeségét, hogy nem támogatja a DDR2 - 400Mhz ramokat.
Ha tuningolni akarod mindenképp 667Mhz ramok kellenek bele
vagy inkább javaslom a Gigabyte 8I945P-G lapot, azzal semmi gond nincs ~300Mhz FSB-ig húzhatók. Másodsorban Asus P5LD2
[Szerkesztve] -
Simi121
aktív tag
hát erre sajnos nemsokmindent tudok momdani. Én most vettem újonan Samsung 667-es ramokkal azokkal nem volt gond. Ez az egy gondom van a tuniggal kapcsolatban, különben teljesen megvagyok vele elégedve. Szerintem ha kicserélik a memókat és nem akarsz tuningolni nyugodtan tarsd meg.
-
Simi121
aktív tag
Értem én amit te írsz és úgy is csináltam, de 216 fsb-nél minden oké 217-nél meg semmi. El se indul a gép. Volt már pár gépem a 300-as cerkától kezdve de ilyen még nem ,hogy ha 1 mhz-et emelek úgy, hogy elötte tök stabil volt a gép utána meg el se indul? Itt valamit nagyon elcseszték az Msi-nél. A gépbe vízhűtés van, így melegedésről szó se lehet, 40 fok fölé nem megy terheletlenül. Ekorát már rég csalódtam lapban. Bár ha jobban belegondolok volt egy Gigabyte Nf4-es lapom és ahol ha aszinkronban volt hajtva akkor ugyanezt csinálta. Szinkronban jól ment, ja és szoftveresen azt is lehetett húzni.
-
bubusos
csendes tag
Sziasztok!
Nyár végefelé vettem egy MSI 915P Nep2 Pla alaplapos gépet. Ez az alaplap december közepén kezdte felmondani a szolgálatot és most lecseréltem egy MSI 945P Neo Pla alaplapra.
A gond már az alplap cseréje után kezdődött. Ugyanis mikor elmentem a gépért a szervizes emberke mondta, hogy a korábbi 2 Gb memóriám helyet csak 512 Mb-ot tudott berakni. Ez kicsit meglepett, de megkérdeztem miért? Ekkor mondták, hogy ez egy annyira ''új'' alaplap, hogy a régebbiben lévő memóriám (2×1024Mb/DRR400 TWIN) nem megy bele... Rendelnek újat, majd a héten megjön.
Rendben, de tudna-e segíteni nekem valaki, ugyanis akkor már vennék egy kicsit jobbat, csak ugye a 945-ös nem vesz be minden memóriát... Így útmutatást szeretnék kérni, hogy milyen memóriát lenne érdemes a régiek helyett belerakatnom. Természetesen az ár és a megbízhatóság/minőség elengedhetetlenül fontosak. -
robyeger
addikt
Érdemes különválasztani a dolgokat, előbb nézd meg a procid meddig tuningolható, tehát memória visszaosztva (3:4)-re és manuálisan nagy késleltetéseket(5CLK) adni neki, mert leosztásnál a lapod automatikusan visszavenné a CLK-t az 533Mhz szintre. Ha SPD szerint tudja a ram az 5CLK, akkor az alapján Tras és egyebeket is. Például lásd az enyém így fest:
Aztán akár 1Mhz-ként emelni az FSBt, mellette szükség szerint a proci magfeszültségét. A lényeg a CPU 100% terheltség mellett ne haladja meg a 70C. Miután megvan a proci végleges tuningbeállítása, csak utána érdemes kisérletezni a memória további tunigjával.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
Fiúk az MSI 945 lapjaival az a rettentő probléma, hogy nem tudják a DDR2 memóriák szinkron meghajtását (1:1), a lap csak a (3:4) és a (3:5) memóriaszorzókat ismeri. Tehát 667Mhz ram használata esetén lehet variállni memória tuning nélkül 250Mhz FSB-ig.
-
Simi121
aktív tag
Van nekem egy ilyen lapom egy pici problémával. Kiváncsi lennék, hogy más is tapasztalta-e ezt a jelenséget, estleg ha találnánk rá valami megoldást az jó lenne. Szóval adott ez a lap egy 820D procival, ha bios-ból akrom húzni a procit 216-os fsb-el semmi gond, de ha 217-re rakom semmi. El se indul a gép, ha nyomom indulás közben az Insert gombot akkor elindul és az emelt órajelet írja ki a post-nál, viszont windows az erdeti órajalet mutatja. Viszont ha windows alól húzom a Corecenter nevű progival akkor 260-as fsb-el is megy, viszont néha nem jól érzékeli a venti fordulatszámát és egyfolytában szirénázik, néha meg 2 másodpercenként beszagat a gép, mintha lefagyna majd megy tovább. Hát kb ennyi. Nézzegettem külföldi fórumokat is, ott is találkoztak a problámával, megoldást viszont ők se találtak rá. Megprobáltam az összes bios-t, különböző feszültségértékekkel, memóriabeállitásokkal de semmi. Várom mások tapasztalatát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- Órajelrekord született 256 GB-nyi G.Skill R-DIMM memóriával
- Steam topic
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Remaster kiadást kapott a Heretic és a Hexen
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest