- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Magisk
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
Valakinél nincs véletlenül egy Exchange 2010 SP1 RTM vagy SP0 RTM beta éles/tesztkörnyezetben? Meg kéne nézni, hogy az Exchange Control Panelben van-e új postafiók hozzáadási lehetőség a felhasználónál. Néhány helyen írják, hogy van, de az RTM-ben, egyszerűen nincs ott a gomb.
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #456 üzenetére
Ex2K7-nel front meg back end? Ott (H)Edge transport, CAS, Hub transport meg mailbox role van
99%, hogy az autodiscoveren kell piszkalni, a CAS, HT, MBX egy szerveren van? Self signed vagy tisztesseges tanusitvany van a szerveren? -
-
kraftxld
félisten
válasz
gaborbol #422 üzenetére
ML110G6 is ezt csinalja. Mikor indul a telepito, inditani kell egy device managert. (ctrl+alt+del majd run, devmgmt.msc), es ott manualisan frissiteni a fel nem ismert halokartya driveret. En egy pendrive-al csinaltam, arra raktam ra a kicsomagolt inf-eket meg szirszarokat. Driver telepit, varazsloban vissza aztan ment szepen.
-
-
kraftxld
félisten
válasz
gardener #394 üzenetére
SBS cd be a régi szerverbe, ott végignyomkodod a migrációs wizard-ot, ami megcsinál neked egy XML file-t, azt rá egy pendrive-ra (okos ms a domain admin jelszót titkosítatlanul tárolja az xml-ben, úgyhogy óvatosan a pendrive elhagyásával), pendrive be a szerverbe amíg az SBS 2008 telepítő fut, így migrációs módban megy.
Van egy 80 oldalas guide az MS-től, az SBS migrációról, google-ra fel -
kraftxld
félisten
válasz
gardener #392 üzenetére
Öööö.. ez így elég nagy meló. SBS-nek csak .local-t tudsz megadni, ami jó is így. Csinálj egy routing group connectort a két exchange között (miért nem migration módban telepítetted az SBS-t? Akkor ezt pl megcsinálta volna automatikusan), majd az exchange 2007 konzolból tudod importálni a régi szerveren lévő fiókokat az újra.
Sajna ha nem vagy tisztában az alapokkal, akkor elég nehéz -
kraftxld
félisten
válasz
gardener #389 üzenetére
Miért akarod átírni? SBS-nél nem lehet domain-t átnevezni.
Ha csak kívülről akarsz ilyen leveleket fogadni, az exchange konzolban add hozzá a domain-t mint authoratív domain, a recipient policy-nál meg állítsd be, hoy az userek automatikusan kapjanak domain.hu-s címet a local mellé. -
kraftxld
félisten
Megjelent az SP3-az Exchange 2007-hez:
[link]Mostmár lehet Exchange 2007-et használni Server 2008 R2-en, meg a management console is fut Win7 alatt.
Tudom, erről nem cikkez az ITcafe, mert a bulvár a menő
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
Sikerült végül megoldani?
Nincs valaki aki profi az Exchange 2007/2010 Global Address List-ekben? Nem igazán tiszta pár dolog, meg szeretnék több különböző céget host-olni egy Exchange szerveren, és valami alapján külön GAL-t osztani cégenként.
Ez alapján csináltam, de nem sok sikerrel :[link] -
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #363 üzenetére
Hátő, most rugdalom ezt az interorg replication toolt, izzik is a laptopom a 4 db server 2k3 + 2 db exchange meg a két xp kliens alatt
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #361 üzenetére
Állandó sync kéne.
-
kraftxld
félisten
Exchange 2003 interorg replikációval foglalkozott-e már valaki mélyebben?
Van 2 tartomány, közöttük trust, külön exchange organizáció, Exchange 2003 sp2 mindkét helyen. Egyik helyről kéne syncelni a másik helyre 3 db calendar-t.
Két ötletem van rá, egy értelmes, egy kókány
- átdobni a calendart mailboxból public folderbe, majd interorg replication tool-al syncelni.
- outlook ütemezett feladatként indul, google calendar sync pluginnel, sync google-re, majd a másik helyen meg sync vissza ugyanígy.Esetleg más megoldások? A két exchange 2003-as org között nem lehet valami értelmes kapcsolatot csinálni?
-
kraftxld
félisten
Na, nekem is volna egy kis gondom:
Adott egy cég sok-sok postafiókkal, még több levéllel.
Bizonyos ügyfelek közötti levelezést a vezérkar utasítására egy külön mailboxba kell nyomni.
Két transport rule-al, egy kimenő meg egy bejövő az email headerek alapján szépen működik is, xy.com meg zy.com-ra és ról jövő levelek mennek a külön mailboxba.
Ez idáig oké is, csak a mailboxon belől ki kéne válogatni almappákba az egyes domain-ekhez tartozó levélforgalmat (kb 40db).
Sikerült is félmegoldást találni, a bejövő levelekkel működik, egy-egy outlook szabály domainenként, de ha címzettre akarok szabályt állítani az csak kliens oldali, és csak akkor működik amikor megy az outlook. Ilyen pedig szinte sohasem lesz, mert más postafiókokon keresztül nyitják meg ezt a fiókot.Valakinek ötlete?
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #331 üzenetére
a www.testexchangeconnectivity.com-al próbáltad tesztelni?
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #332 üzenetére
Jah, a Public Foldereket csak az SP1-ben taknyolták bele
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #324 üzenetére
Jah, terelik a népet a Sharepoint fele, emlékszem mekkora anyázások voltak az Exchange 2007 RTM-nél mert nem volt benne Public folder támogatás.
Valami powershell-es matatással biztos meg lehet csinálni. -
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #317 üzenetére
EX2K3 replikak is vannak? Vagy arrol lettek athozva 2K7 ala a PF-ek?
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #315 üzenetére
Pontosan mi a hibaüzenet? Kliens verziója? OWA-ból tudod törölni?
-
kraftxld
félisten
Én is szoptam rendesen az SBS 2003 => SBS2008 migrációval, bár az exchange szó nélkül átment, leginkább a custom progikkal volt a rugdalózás.
Amúgy annyira nem életképtelen az SBS2008, szerintem egész tűrhetőre sikerült, amit telepítettem május óta most hullott el egyszer, az UPS nem bírta tartani az áramszünet végéig, és 0x0000007F-es hibakóddal folytonos reboot-ot nyomott, de egy restore a lefrissebb mentésből gatyába rázta. -
kraftxld
félisten
Tényleg elég az idő, amikor én csináltam SBS2003 => SBS 2008 migrációt, nem is a tartományos, megosztásos, exchange résszel voltak a gondok, inkább a szirszar alkalmazásokkal amik nem mentek 64biten. Kettő miatt rakni is kellett vmware servert meg egy xp-t a vasra. Bár bőven elbírja
-
kraftxld
félisten
Ugyebár az Activesync SSL-t, használ a kommunikációhoz, az pedig tanusítványokon alapul. Ez két helyről származhat, trusted providertől pl godaddy, netlock, verisign stb, vagy a szerver is csinálhat magának egyet. Ha a szerver csinál magának egyet, akkor az OWA weboldalról le kell menteni a tanusítványt a telefonba, a trusted tanusítványok közé, hogy működjön az activesync.
Ha rendes activesync van a telefonon akkor tuti szinkronizál mindent, a jegyzeteket nem tudom. -
kraftxld
félisten
Eddig csak iphone-okat, nokiákat, htc-ket, asus-okat meg imate-eket állítottam be activesync-el, mindegyik működött szépen, gondolom a samsunggal se lesz gáz ha a szerveroldalon okés a dolog, meg a self signed cert-et rárakod a telefonra ha nem rendes trusted-et használtok.
-
kraftxld
félisten
Exchange 2k3 vagy 2k7?
Nekem is van egy problémám: elbaltáztam egy Outlook anywhere configot egy szerveren, és most ha le akarom tiltani az Outlook Anywhere funkciót ezt a hibát kapom:
Error: The Outlook Anywhere feature has multiple configurations on szervernév.domain
Powershellel se tudok vele mit kezdeni. Amúgy túlélhető jelenleg a gond, van egy másik CAS server az org-ban, azon keresztül is tudok OA-zni. A problémás szerveren már leszedtem a CAS role-t, újraraktam, de semmiugyanez a hiba. Google a barátom volt, de semmi használhatót nem dobott.
-
kraftxld
félisten
Miért akarod pop-ra levinni őket? Ha rendes outlook-juk van nem express, akkor RPC over HTTP(s)-el simán tudsz kapcsolódni a szerverhez. Vagyis Outlook Anywhere-el. Csak a tanusítványt kell rárakni a gépre, meg beállítani, erről elég sok leírást lehet találni. Meg ezzel a módszerrel rendesen tudod szinkronizálni az egész postafiókot.
-
kraftxld
félisten
Hohó!
Outlook 2010-ben támogatva van egy profilhoz több exchange fiók
[link] -
kraftxld
félisten
Pár perce megjelent az SP2:
[link]SBS 2008-ra meg EBS 2008-ra ésszel telepíteni, meg kell hozzá várni a patch-eket.
-
kraftxld
félisten
Exchange 2010 Beta 1:
-
kraftxld
félisten
Exchange (2K3 SP2) fiókba töltök GFI mailessentials-al leveleket egy POP3 fiókból.
Egyes feladók "" között jelennek meg.
Pl épp multkor volt, hogy jött egy nap 4 levél egy emberkétől, és a 4-ből 3 levél feladója ilyen volt: Kiss Pista, de a negyedik: "Kiss Pista"
Valaki tud erre megoldást, hogy "" nélkül jöjjenek a levelek? -
kraftxld
félisten
Exmerge-n kívül tud még valaki valami okosságról ami PST-file-ból belenyomja a levelezést egy exchange fiókba?
Valahol olvastam, hogy ha az adott fiókot beállíom exchange fiókra (POP3 volt korábban) akkor automatice átszinkronizálja a szerverrel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest